Yeni evlilerin evine yatılı ögrenci

Kuzenini arayip agizlarini arayabilir. Yurt cikmazsa ne yapacaksiniz falan tarzinda. O zaman muhtemelen dokulecekler. Sende kalir vs diye dusunduk tarzinda bir konusma gecer aralarinda diye tahmin ediyorum. Konu sahibi de kabul edemeyecegini acik acik soyler.

Bölüm çok zormuş. Bursunu kaybetmesi garanti gibi bişey zaten.
Canım zaten dille alakalı bölümler kolay olmuyor ki. Yata yata geçerim diye bir şey yok. Üniversite sınavında barajı zor geçen biri, bölümü okurken zaten zorlanır. Bu sürpriz olmaz zaten.

Öyleyse hiç kabul etmesin, neyin stresi bu?
Konu sahibinin yuzu biraz yumusak sanirim. Kolay kolay hayir diyebilen bir insan degilim yazmis ilk mesajinda.
Bu konuyu acmasi kendi acisindan iyi oldu bence. Umarim gelen mesajlardan cesaret alir ve kuzenine hayir kabul edemem diyebilir.

Aileler çok sorumsuz, tamam çocuğun yapacak bir şeyi yok ama enazından izin alabilirler. Çocuğun okul durumu varsa mecburen ev tutup yaninda ailesi de gidecek. Baba tam sorumsuzmus zaten oh ne guzel yap cocugu birak ortada. Maddi durumlari kotuyse siz de destek olsaniz cunku egitim onemli. Sizi de anliyorum ama bi kiz cocugun egitim almasi cok onemli.

Son düzenleme:
Canım zaten dille alakalı bölümler kolay olmuyor ki. Yata yata geçerim diye bir şey yok. Üniversite sınavında barajı zor geçen biri, bölümü okurken zaten zorlanır. Bu sürpriz olmaz zaten.
Sırf aileden kurtulmak, İstanbul 'da hoppidi hoppidi üniversite hayatı yaşamak için zıplaya zıplaya gelen bir kız var bu hikayede. Kendisini neler bekliyor haberi var mıdır?

15 sene teyze kızım bizde kaldı. Bizden kötüsü bizden iğrenci olmadı. Hemde bize yerleştikten 1 sene sonra babam öldü. O sefalet içinde bizle kaldı 1 kuruş maddi yardımı geçtim. Kızı için ekmek parası bile göndermediler. Kabul etmeyin.

Sinirden çatlaya çatlaya son sayfaya geldim. Konu sahibi neyi bekliyorsun ara anneciğini böyle böyle laflar geldi kulağıma onlara duyursun. Niye kasıyorsun başka derdin mi yok?
Hem kızın mesajına cevap verdin mi yurtlar doluymuş olana?

Doğru ama aralarındaki samimiyete bağlı, ben normalde konuştuğum görüştüğüm biriyse, okul ne oldu falan diye konuya girebilirim ama ne bileyim ben kuzenlerle o samimiyette olmadığım için durduk yere arayamazdım. Bu konuda da yine herkes kendi hayatına göre yorum yapıyor. Ben olsam beni arayıp talep etmeden bir şey söylemezdim. Bu sefer karşı taraf biz bir şey istemedik bizim ağzımızı arıyor diyebilir.

tum yazilanlari okudunuz mu kiz konu sahinine sana geliyorum yazmis .

Bence dogru degil yetiskin bir kizin sizde kalmasi.. yetiskin erkek olsada dogru bulmazdim..her gun televizyonlarda neler goruyoruz kimseye guvenmiyorum ben o yuzden.. evine al kocani ayartsin... oyle
Olmasa bile onca iyilik yap senden kotusu olmaz.. hic bir iyilik cezasiz kalmaz demisler

Şaşırdım, üzüldüm ne diyeceğimi bilemedim. 15 sene, anneniz neler yasadi kim bilir...

Yeni yigenim yerlestu kriterlerde oyle bir sık yoktu esim de maddi duruma bakmiyorlar demisti. Bilemedim.

Valla canım, öğretmenlik açısından yorumladım ben, mesleğimden dolayı. Ama ufku daha geniş birileri varsa aydınlatsınlar, daha başka ne yapabilir bu bölümle.
Cevirmenlik yapabilir. Ek egitim alip tur rehberligi yapabilir. Yayinevlerinde tercumanlik veya editörlük yapabilir. Formasyonla ogretmen olabilir veya formasyonsuz ozel ders verebilir. Dil kurslarinda çalışabilir. Usta ogreticilik belgesi alip halk egitimlerde egitmen olabilir. Otellerde veya turizm acentalarinda calisabilir. Havayollarinin ve diger firmalarin call center veya musteri hizmetlerinde calisabilir. Gumruk firmalarinda calisabilir. Daha aklima gelmeyen is alanlari da vardir.
Ama tabii hepsi deneyim ve bazıları ek belge gerektiriyor. Oyle dil mezunuyum hadi beni alin yetmiyor.

Size mi güvenip yazıyorlar ? Bir kaç hafta idare edebilecekseniz misafir edin ama genç kız, neler okuduk burada kimseye güven olmaz hadi kardeşiniz olsa neyse ama kuzen için böyle bir fedakarlık yapmak zorunda değilsiniz. Bzaıları parası olmadığı için okumasın mı vs demiş ama bütçesine uygun okuyacak ya da öyle bir yer bulacak maalesef hayat toz pembe değil.

Valla ben olsam yardımcı olurdum. Siz bir yıl daha denesin kendi şehrini tuttursun diyorsunuz ama çocuk çok daha iyisini bu yıl tutturmuş. İBB yurtları da var mutlaka bir yer bulunur. Maddi durumunu beldeiyelere bildirip bir süre sizde kalırsa mutlaka yer ayarlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…