- Konu Sahibi streshanim
-
Öyleyse hiç kabul etmesin, neyin stresi bu?Konu sahibi ben seni hatirladim.
Senin eşin evlenmekten korkuyordu.. Evlenene kadar baya stress yaşamıştın.
Vallahi bu kiz gelirse adam korkularimda ne kadar hakliymisim diyecek.
Ne yap ne et önünü kes..
Kuzenini arayip agizlarini arayabilir. Yurt cikmazsa ne yapacaksiniz falan tarzinda. O zaman muhtemelen dokulecekler. Sende kalir vs diye dusunduk tarzinda bir konusma gecer aralarinda diye tahmin ediyorum. Konu sahibi de kabul edemeyecegini acik acik soyler.Konu sahibine ara konuş deniyor ancak ona birşey söyleyen yok ki, filankes bunu dedi ben istemiyorum mu desin? Bunu aktaran kişilere ne cevap verdiğini de söylememiş, kız mesaj aymış geliyorum diye ona da cevap vermemiş. Konu sahibi çok pasif kalıyor, sonunda başına kalacak.
Ben yeni evli değilim, iki çocuğum var, misafir geldiğinde kalması için içinde 2 yatak, gardrop olan bir odam var. Yani evim müsait. Ama ben de kalıcı bir misafir istemezdim. Kendine yurt, ev buluncaya kadar 1 ay kabul ederim. Gerçi 1 ay diye gelip temelli kalma durumu da olabilir ama o da kişiye bakınca anlaşılır. Öyle birini de kabul etmem.
Canım zaten dille alakalı bölümler kolay olmuyor ki. Yata yata geçerim diye bir şey yok. Üniversite sınavında barajı zor geçen biri, bölümü okurken zaten zorlanır. Bu sürpriz olmaz zaten.Bölüm çok zormuş. Bursunu kaybetmesi garanti gibi bişey zaten.
Konu sahibinin yuzu biraz yumusak sanirim. Kolay kolay hayir diyebilen bir insan degilim yazmis ilk mesajinda.Öyleyse hiç kabul etmesin, neyin stresi bu?
Sırf aileden kurtulmak, İstanbul 'da hoppidi hoppidi üniversite hayatı yaşamak için zıplaya zıplaya gelen bir kız var bu hikayede. Kendisini neler bekliyor haberi var mıdır?Canım zaten dille alakalı bölümler kolay olmuyor ki. Yata yata geçerim diye bir şey yok. Üniversite sınavında barajı zor geçen biri, bölümü okurken zaten zorlanır. Bu sürpriz olmaz zaten.
Doğru ama aralarındaki samimiyete bağlı, ben normalde konuştuğum görüştüğüm biriyse, okul ne oldu falan diye konuya girebilirim ama ne bileyim ben kuzenlerle o samimiyette olmadığım için durduk yere arayamazdım. Bu konuda da yine herkes kendi hayatına göre yorum yapıyor. Ben olsam beni arayıp talep etmeden bir şey söylemezdim. Bu sefer karşı taraf biz bir şey istemedik bizim ağzımızı arıyor diyebilir.Kuzenini arayip agizlarini arayabilir. Yurt cikmazsa ne yapacaksiniz falan tarzinda. O zaman muhtemelen dokulecekler. Sende kalir vs diye dusunduk tarzinda bir konusma gecer aralarinda diye tahmin ediyorum. Konu sahibi de kabul edemeyecegini acik acik soyler.
tum yazilanlari okudunuz mu kiz konu sahinine sana geliyorum yazmis .Konu sahibine ara konuş deniyor ancak ona birşey söyleyen yok ki, filankes bunu dedi ben istemiyorum mu desin? Bunu aktaran kişilere ne cevap verdiğini de söylememiş, kız mesaj aymış geliyorum diye ona da cevap vermemiş. Konu sahibi çok pasif kalıyor, sonunda başına kalacak.
Ben yeni evli değilim, iki çocuğum var, misafir geldiğinde kalması için içinde 2 yatak, gardrop olan bir odam var. Yani evim müsait. Ama ben de kalıcı bir misafir istemezdim. Kendine yurt, ev buluncaya kadar 1 ay kabul ederim. Gerçi 1 ay diye gelip temelli kalma durumu da olabilir ama o da kişiye bakınca anlaşılır. Öyle birini de kabul etmem.
Evet okudum o yazdığını ama konu sahibi üzerine alınmamıştum yazilanlari okudunuz mu kiz konu sahinine sana geliyorum yazmis .
Şaşırdım, üzüldüm ne diyeceğimi bilemedim. 15 sene, anneniz neler yasadi kim bilir...15 sene teyze kızım bizde kaldı. Bizden kötüsü bizden iğrenci olmadı. Hemde bize yerleştikten 1 sene sonra babam öldü. O sefalet içinde bizle kaldı 1 kuruş maddi yardımı geçtim. Kızı için ekmek parası bile göndermediler. Kabul etmeyin.
konu sahibi alinsa ne alinmasa ne , kiz onlarda kalmak istiyor cevreyede kizi oraya yollayacaz diyorlar .yani emrivaki var .kiz gelip kalabilir miyim demiyor sana gelicem diyorEvet okudum o yazdığını ama konu sahibi üzerine alınmamış
Yeni yigenim yerlestu kriterlerde oyle bir sık yoktu esim de maddi duruma bakmiyorlar demisti. Bilemedim.Maddi duruma bakıyor. Başvuru sırasında eve giren geliri soruyor çünkü. Ben 4 sene kaldım şimdi de kardeşim kalacak. İkimiz de yedek sırası beklemeden direkt yerleştik yurda. Ve gerçekten ev araba gibi maddi varlıklarımız yok. Ben yurtta kalırken hiç öyle zengin, durumu bayağı iyi olup da kyk'da kalan yoktu. Ha onlar mı tercih etmedi beğenmedi de yoksa devlet onları es mi geçti emin değilim ama maddiyata baktığına eminim yani. İstanbulda yurtlar yeterli gelmiyor evet. Kardeşimin arkadaşı 2000. Yedek mesela. Açıkta kalan çok öğrenci var. İnsanlar yurda yerleşemediği için okulu bırakıyorlar. Yurdun yeterli gelmeme durumu diğer illerde de olan bir şey maalesef.
Cevirmenlik yapabilir. Ek egitim alip tur rehberligi yapabilir. Yayinevlerinde tercumanlik veya editörlük yapabilir. Formasyonla ogretmen olabilir veya formasyonsuz ozel ders verebilir. Dil kurslarinda çalışabilir. Usta ogreticilik belgesi alip halk egitimlerde egitmen olabilir. Otellerde veya turizm acentalarinda calisabilir. Havayollarinin ve diger firmalarin call center veya musteri hizmetlerinde calisabilir. Gumruk firmalarinda calisabilir. Daha aklima gelmeyen is alanlari da vardir.Valla canım, öğretmenlik açısından yorumladım ben, mesleğimden dolayı. Ama ufku daha geniş birileri varsa aydınlatsınlar, daha başka ne yapabilir bu bölümle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?