Yeni evlilerin evine yatılı ögrenci

Şaşırdım, üzüldüm ne diyeceğimi bilemedim. 15 sene, anneniz neler yasadi kim bilir...
Ohooo hala daha da yaşıyoruz hepimiz üzülüyoruz. Annem büyüttü onu bebekliğinden beri eli üzerindeydi. 15 sene boyunca ailesi de geldi gitti ama o babamın öldüğü sene kimse kapımızı açmadı...
Nişanı düğünü oldu hiçbirine çağırılmadı üzerine iftiralar. Evine yatılı misafir alanlacak olanlar bir kere değil bin kere düşünmeli.

Ozel degilse niye sizin evinizde büyüdü?

Ay sizene sizeneee belki evlerinde hunharca tepinmek istiyorlar

ogrencinin bilgileri hala paylasilmamis. yapacak bir sey yok.

ben konudaki kizin durumunun konu sahibinin abarttigi kadar kotu olmadigini dusundum bu durumda. cunku dedigi gibi istanbulda hicbir sekilde gecinemeyecek bir cocuk olsa iyi niyetli hicbir insan yardim cagrisini geri cevirmezdi. bundan sonrasi icin soyleyebilecegim tek sey umarim kiza devlet yurdu cikar, hem konu sahibi hem de karsi taraf icin sorunsuz hallolur bu surec.

Ay milletin evde eşiyle ne yapacağına karışacak kadar ne yaşıyorsunuz anlamıyorum . Kimse kimseyle yaşamak zorunda değil . İstanbul da sadece kaliteli üniversite oluyormuş çocuklarin geleceği mahvolurmiş bir aylık evli diye bile dalga geçilmiş konu sahibiyle. Konuyu beyin göçüne kadar gelmiş . Çok ilginç gerçekten artık evimizde kiminle yaşayacağimiza da akrabalar karar veriyor .

O ve birkaç kişi var. Burada işleri sadece insanlara laf sokmak, konuları nasıl farklı yere çekeyimde konu dagılsın çabası içindeler. O yüzden yorumlarını pek önemsememek gerek bence.

Köyde yaşıyorlar yakınlarda lise vardı ama otobüsler de 'sürünmesin' diye geldi. Yani biraz konuya benziyor.
Keşke sürünseymiş. Bazen iyilikten maraz doğuyormuş. Bir de akraba akreptir diye bir söz var. Sizin durumu özetliyor.

Yeni yigenim yerlestu kriterlerde oyle bir sık yoktu esim de maddi duruma bakmiyorlar demisti. Bilemedim.
Uzerine kayitli ev, arsa gibi taşınmazlara bakiyorlar. Araç var mi diye bakiyorlar.
Eve giren maaş adetine, miktarina, duzenliligine bakiyorlar.
Okuyan kardeş var mi, kaçıncı sinifta okuyorlar, yüksekögrenim alan başka kardes varsa o da avantaj.
Hatta yanlis hatirlamiyorsam üniversitedeki kardesin burs alip almadigina kadar bakılıyor.
Sadece maddi durum degil yani.

Son düzenleme:
Bana anlatan kişiler benden duyduğunu söyleme cevaplarını hazırla dediler. Onları ele veremiyorum şu an. O yüzden onların arayıp açıkça söylemesini bekliyorum. Ama ben de çok gerildim bildiğiniz gibi değil. 1 aylık süreyle kalacağını bilsem alayım hiç gitmeyip komple başıma tüm masraflarıyla kalırsa diye korkuyorum. Annesi de durumu olmadığını söyleyecek zamanla. Çocuğun yol parasından harçlığına kadar bana kitleyecek potansiyelde kendisi. Durumum yok para gönderemiyorum derse, cocuk da okula gidecek param yok derse mecbur maddi olarak da ben bakmak zorunda kalırım. İşler iyice sarpa sarabilir yani.

E kız size sana geliyorum diye yazmış buna istinaden kabul edemeyeceğinizi söyleyin.

Söyleyenler bizden duyduğunu söyleme yaptılar. Kız yurtlar doluymuş çıkmazsa diye korkuyorum demiş. Ben de sonuçlar bi açıklansın bakariz duruma dedim. Ne bende kalırsın dedim ne de o sende kalırım dedi. Ama yoklama çekiyor işte.

Ama bu cok yuvarlak olmus ve hicbir sekilde reddetme potansiyeli olan bir cevap degil ki.
Bakariz duruma demek bende kalamazsin anlamına gelmez. Bakariz duruma hallederiz acikta kalmazsin demek.
Siz resmen kizi cagiriyorsunuz valla sonunuz hayir olsun.

Evet, bencede cevap fazlasıyla ılımlı olmuş.

S streshanim Bence arayin kizi ve son durumu sorun, konuyu kalacak yere getirin ve o sekilde düsüncelerini ögrenmeye calisin. Tabiki cevabinizda hazir olsun.

Bakariz duruma demeniz, sizde kalmasi icin yeterli bence. Bende kalirsin demek gibi olmuş.

Eşim böyle birşeyi istemiyor bende uygun görmedim deyin..

Arayıp hal hatır sorun ben de bende kal derdim hiç yurtla ugrasmazdin ne güzel. Ama yeni evliyim eşim razı olmaz biraz ilerlemiş olsa evlilik nazım geçerdi ama şimdi konuyu bile açamam deyin. Ama aynı şehirde olmamiz iyi oldu bir ihtiyacın olursa yardimci oluruz deyin. Arada hafta sonu alırsınız gezdirirsiniz. Maddi destek olursunuz. Evde kalmak çok başka ve daha yeni evlisiniz iki yıl evliligin oturması sürüyor. Vicdan yapmayın belli ki rahat insanlar. Zaten çekinen, insanı düşünen bir yapıları olsa bu kadar stres olmazsınız şimdiden. Demekki insanı zor durumda bırakan bir yapıları var.

Ne güzel reddetme stresshanim xndndmdm.Siz ciddi misiniz? Size hayır diyebilme sanatı kitabını öneriyorum.Reddetmeyerek işleri daha yokuşa sürüyorsunuz ...Çünkü karşınızdaki Lee sizin anlamamazliga vursugunuzun farkında değiller .Açıklansın bakarız duruma demek olmazsa gel buyur demek bence...
Birkaç küçük cevapla istemediğinizi de söyleyebilirsiniz .Son dakikaya bırakarak daha kotu imaj birakicaksiniz neden ? Son dakikaya kadar bir şey demedi ona göre ayarlardik dicekler....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…