- 13 Mayıs 2021
- 3.498
- 5.702
- 108
- Konu Sahibi streshanim
-
Yeni yigenim yerlestu kriterlerde oyle bir sık yoktu esim de maddi duruma bakmiyorlar demisti. Bilemedim.
Ohooo hala daha da yaşıyoruz hepimiz üzülüyoruz. Annem büyüttü onu bebekliğinden beri eli üzerindeydi. 15 sene boyunca ailesi de geldi gitti ama o babamın öldüğü sene kimse kapımızı açmadı...Şaşırdım, üzüldüm ne diyeceğimi bilemedim. 15 sene, anneniz neler yasadi kim bilir...
Ozel degilse niye sizin evinizde büyüdü?Ohooo hala daha da yaşıyoruz hepimiz üzülüyoruz. Annem büyüttü onu bebekliğinden beri eli üzerindeydi. 15 sene boyunca ailesi de geldi gitti ama o babamın öldüğü sene kimse kapımızı açmadı...
Nişanı düğünü oldu hiçbirine çağırılmadı üzerine iftiralar. Evine yatılı misafir alanlacak olanlar bir kere değil bin kere düşünmeli.
Ay sizene sizeneee belki evlerinde hunharca tepinmek istiyorlarYeni evlilik önemli tabii.
7 24 tepinmezsek olmuyor.
Kuzenin ya da x kişi farkediyor mu?
Zorda olan bir genç var ortada, sıkıntılı durumu, yardım etmek bu kadar zor olmamalı.
Hem de alt metni ‘sevişecektik’ hiç olmamalı.
Ha, burada ne münasebet diyenleri yaz gelince, sahil kentlerinde yaşayan ya da yazlıkları olan tanıdıklarıyla aralarını sıkı fıkı tutup, milletin evinde tatil yaparken görmeyelim değil mi
Bir de işin o boyutu var, gezmeye gelince her şey mübah çünkü bizde!
Köyde yaşıyorlar yakınlarda lise vardı ama otobüsler de 'sürünmesin' diye geldi. Yani biraz konuya benziyor.Ozel degilse niye sizin evinizde büyüdü?
Şık var. Biz asgari ücret yazdık.Yeni yigenim yerlestu kriterlerde oyle bir sık yoktu esim de maddi duruma bakmiyorlar demisti. Bilemedim.
O ve birkaç kişi var. Burada işleri sadece insanlara laf sokmak, konuları nasıl farklı yere çekeyimde konu dagılsın çabası içindeler. O yüzden yorumlarını pek önemsememek gerek bence.Niye her konuda her konu sahibini eleştirmek için özel bir çaba içine giriyorsunuz?? Sürekli bir konuları sabotaj içerisindesiniz. İnsanları da geriyorsunuz.
Kadın her şeyi tane tane anlatmış hala neresinden çekeyim konuyi diye özel bir çabadasınız. Tüm iyi üniversiteler İstanbulda değil. İstanbulda da binadan oluşan insana hicbir sey katmayan tonla liseden kötü üniversite var. Kız ilk tercihlerde yerleşememiş ikinci tercihlerde boş olan yerlerden birine düşük puanla yerleşmis. Konu sahibinin dedigi çok mantikli bir sene daha calisip iyi bir universitede okuyabilirdi. Bilginiz yok ahkam kesmeden gidin arastirın. 2-3 soru yapan üniversiteye yerleşiyor. Özel üniversitelerin puanına bakarsanız anlarsıniz.Sonra adı üniversite okumuş oluyor.
Konu sahibi, insanlar bu kadar yüzsüz nasıl davranıyor şaşırıyorum. Siz de hiç cekinmeyin olmaz diyin
Yeni evli oldugunuzu eşinizi dusunmeden boyle bir plan yapmamalari gerekiyor.
Keşke sürünseymiş. Bazen iyilikten maraz doğuyormuş. Bir de akraba akreptir diye bir söz var. Sizin durumu özetliyor.Köyde yaşıyorlar yakınlarda lise vardı ama otobüsler de 'sürünmesin' diye geldi. Yani biraz konuya benziyor.
Uzerine kayitli ev, arsa gibi taşınmazlara bakiyorlar. Araç var mi diye bakiyorlar.Yeni yigenim yerlestu kriterlerde oyle bir sık yoktu esim de maddi duruma bakmiyorlar demisti. Bilemedim.
Bana anlatan kişiler benden duyduğunu söyleme cevaplarını hazırla dediler. Onları ele veremiyorum şu an. O yüzden onların arayıp açıkça söylemesini bekliyorum. Ama ben de çok gerildim bildiğiniz gibi değil. 1 aylık süreyle kalacağını bilsem alayım hiç gitmeyip komple başıma tüm masraflarıyla kalırsa diye korkuyorum. Annesi de durumu olmadığını söyleyecek zamanla. Çocuğun yol parasından harçlığına kadar bana kitleyecek potansiyelde kendisi. Durumum yok para gönderemiyorum derse, cocuk da okula gidecek param yok derse mecbur maddi olarak da ben bakmak zorunda kalırım. İşler iyice sarpa sarabilir yani.Konu sahibine ara konuş deniyor ancak ona birşey söyleyen yok ki, filankes bunu dedi ben istemiyorum mu desin? Bunu aktaran kişilere ne cevap verdiğini de söylememiş, kız mesaj aymış geliyorum diye ona da cevap vermemiş. Konu sahibi çok pasif kalıyor, sonunda başına kalacak.
Ben yeni evli değilim, iki çocuğum var, misafir geldiğinde kalması için içinde 2 yatak, gardrop olan bir odam var. Yani evim müsait. Ama ben de kalıcı bir misafir istemezdim. Kendine yurt, ev buluncaya kadar 1 ay kabul ederim. Gerçi 1 ay diye gelip temelli kalma durumu da olabilir ama o da kişiye bakınca anlaşılır. Öyle birini de kabul etmem.
E kız size sana geliyorum diye yazmış buna istinaden kabul edemeyeceğinizi söyleyin.Bana anlatan kişiler benden duyduğunu söyleme cevaplarını hazırla dediler. Onları ele veremiyorum şu an. O yüzden onların arayıp açıkça söylemesini bekliyorum. Ama ben de çok gerildim bildiğiniz gibi değil. 1 aylık süreyle kalacağını bilsem alayım hiç gitmeyip komple başıma tüm masraflarıyla kalırsa diye korkuyorum. Annesi de durumu olmadığını söyleyecek zamanla. Çocuğun yol parasından harçlığına kadar bana kitleyecek potansiyelde kendisi. Durumum yok para gönderemiyorum derse, cocuk da okula gidecek param yok derse mecbur maddi olarak da ben bakmak zorunda kalırım. İşler iyice sarpa sarabilir yani.
Söyleyenler bizden duyduğunu söyleme yaptılar. Kız yurtlar doluymuş çıkmazsa diye korkuyorum demiş. Ben de sonuçlar bi açıklansın bakariz duruma dedim. Ne bende kalırsın dedim ne de o sende kalırım dedi. Ama yoklama çekiyor işte.Sinirden çatlaya çatlaya son sayfaya geldim. Konu sahibi neyi bekliyorsun ara anneciğini böyle böyle laflar geldi kulağıma onlara duyursun. Niye kasıyorsun başka derdin mi yok?
Hem kızın mesajına cevap verdin mi yurtlar doluymuş olana?
Ama bu cok yuvarlak olmus ve hicbir sekilde reddetme potansiyeli olan bir cevap degil ki.Söyleyenler bizden duyduğunu söyleme yaptılar. Kız yurtlar doluymuş çıkmazsa diye korkuyorum demiş. Ben de sonuçlar bi açıklansın bakariz duruma dedim. Ne bende kalırsın dedim ne de o sende kalırım dedi. Ama yoklama çekiyor işte.
Ama bu cok yuvarlak olmus ve hicbir sekilde reddetme potansiyeli olan bir cevap degil ki.
Bakariz duruma demek bende kalamazsin anlamına gelmez. Bakariz duruma hallederiz acikta kalmazsin demek.
Siz resmen kizi cagiriyorsunuz valla sonunuz hayir olsun.
Bakariz duruma demeniz, sizde kalmasi icin yeterli bence. Bende kalirsin demek gibi olmuş.Söyleyenler bizden duyduğunu söyleme yaptılar. Kız yurtlar doluymuş çıkmazsa diye korkuyorum demiş. Ben de sonuçlar bi açıklansın bakariz duruma dedim. Ne bende kalırsın dedim ne de o sende kalırım dedi. Ama yoklama çekiyor işte.
Eşim böyle birşeyi istemiyor bende uygun görmedim deyin..Kızlar merhaba daha henüz 1 aylık evliyim. İstanbul'a gelin geldim. Biliyorsunuz şu an üniversite öğrencileri yurtlarda yer bulamıyorlar, kiralar da çok yüksek malum. Bunu bilerek benim kuzenin kızına 2. Tercihlerde İstanbul'da bir üniversite yazmışlar ve kesin olacak gibiymiş puan olarak. Çocuğun da babası ilgilenmiyor terk etti bunları. Bunlar ana kız yaşıyorlar ve maddi durumları pek iyi değil. Çocuğun ilk sınava girişi olmasına rağmen kuzen İstanbul'a uzağa çocuğu gönderiyor ve hangi parayla okutacak o da belli değil. Ben çok söyledim bir sene daha denesin çalışsın kendi şehrinizde okusun, evinden okula gidip gelsin, Uzakta çocuk okutmak kolay degil diye ama dinlemeyip kafalarına göre yazmışlar. Şimdi bizim akrabalar e yurtlar dolu yurt çıkmazsa ne yapacaksanız diye sorduklarında beni söylüyorlarmis. Yurt çıkmazsa streshanım orda ya onda kalır bi yer bulana kadar diyorlarmış. Benim olaydan haberim bile yok. Bana sormadan bana güvenerek nasıl istanbul u yazarlar aklım almıyor. Ki ben daha yeni evliyim. Kuzenin kızi da geçen mesaj atmış sevinçle, ben de sana geliyorum istanbulu yazdım demiş. Ben kolay kolay hayır da diyemeyen birisiyim. Biliyorum vicdan da yapacaklar. Çocuk sokakta mı kalsın idareten sende kalsın diye. Ama benim 1 aylik evli olarak bu çocuğu evime almam normal mi? Eşime daha bahsedemedim bile. Bu akrabaların düşüncesizligine de anlam veremiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bana çocuğu yerleştirmeye çalışmaları normal mi sizce ? Kaldı ki yurt çıkmayacağı kesin. Şimdiden kalmadı yer. Yani geçici süre diyip komple kalıcı başıma bırakmaya çalışıyor da olabilir annesi. Böyle şüphelerim de var. E eve gelmiş insanı da kovamazsın. Ben ne yapmalıyım kızlar?
Arayıp hal hatır sorun ben de bende kal derdim hiç yurtla ugrasmazdin ne güzel. Ama yeni evliyim eşim razı olmaz biraz ilerlemiş olsa evlilik nazım geçerdi ama şimdi konuyu bile açamam deyin. Ama aynı şehirde olmamiz iyi oldu bir ihtiyacın olursa yardimci oluruz deyin. Arada hafta sonu alırsınız gezdirirsiniz. Maddi destek olursunuz. Evde kalmak çok başka ve daha yeni evlisiniz iki yıl evliligin oturması sürüyor. Vicdan yapmayın belli ki rahat insanlar. Zaten çekinen, insanı düşünen bir yapıları olsa bu kadar stres olmazsınız şimdiden. Demekki insanı zor durumda bırakan bir yapıları var.Söyleyenler bizden duyduğunu söyleme yaptılar. Kız yurtlar doluymuş çıkmazsa diye korkuyorum demiş. Ben de sonuçlar bi açıklansın bakariz duruma dedim. Ne bende kalırsın dedim ne de o sende kalırım dedi. Ama yoklama çekiyor işte.
Ne güzel reddetme stresshanim xndndmdm.Siz ciddi misiniz? Size hayır diyebilme sanatı kitabını öneriyorum.Reddetmeyerek işleri daha yokuşa sürüyorsunuz ...Çünkü karşınızdaki Lee sizin anlamamazliga vursugunuzun farkında değiller .Açıklansın bakarız duruma demek olmazsa gel buyur demek bence...Söyleyenler bizden duyduğunu söyleme yaptılar. Kız yurtlar doluymuş çıkmazsa diye korkuyorum demiş. Ben de sonuçlar bi açıklansın bakariz duruma dedim. Ne bende kalırsın dedim ne de o sende kalırım dedi. Ama yoklama çekiyor işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?