Yeni evlilerin evine yatılı ögrenci

Ev tuttuğumu biliyorlar. Nerede demişlerdi. Ben de havalimanina 8 dk mesafede demiştim. Oradan hesap yapmislar herhalde

Valla kızının geleceğini ailesi tayin edecek, konu sahibesi degil.
Katılıyorum size.

İbb'nin İstanbul da açtığı öğrenci yurtları.
Konunda haklısın ama kalıcı olması yerine çözümler bulabilirsin.

Ah vah etme bilgileri toplayıp gelenin eline ver, onlar da başlarının çaresine baksınlar.

Valla ben istemem.
Eşimin yiğenini de istemedim, amaçları bizde kalmasıydı.
Hiiiiç isrifimi bozmadım.
Ben daha kızıma zor yetiyorum.

Ev tuttuğumu biliyorlar. Nerede demişlerdi. Ben de havalimanina 8 dk mesafede demiştim. Oradan hesap yapmislar herhalde
Az önce 1 poğaça ve bir ayrana 7.5 verdim öğlen okula götüreceğim çocuğa evden de muz koyacağım. Sadece 1 çocuğun uyduruk öğle yemeği bile dünya para tutuyor ay boyunca , okul harçlığı da ayrı. Ha 3 gidiş 3 gelişte okula benzin masrafı var. Fakir işi çocuk bakmak bile zengünnnn işi olduuu a dostlarrrbaşkasının reşit olmuş kazık kadar çocuğuna asla bakmazdımm. Okuldan yorgun geldim diye de çeşit çeşit yemek çay kahve bekleyecek benden sözde misafirimmm cıkssss kendi evimde misafir gibi yaşayamammmm istememmmmm

Ben yapamam ceycey.
Batar bana.
İyiyken kötü oluruz.
Her şeyi geçtim ciddi sorumluluk bu.
Eşimle hep kızımızı İstanbul'da okutma üzerine konusuyoruz.
Başka şehirde devlet uni'sine gideceğine burada güzel özel bir uni'ye burslu olarak kaydettirip okutmak bana daha mantıklı geliyor.
Tabi kazanacagı bölüm de çok önemli.
Başka şehir olursa da kızımla oraya gitmeyi düşünüyorum.
Planlarımın arasında hiç başkasının evin gönderme fikri yok.
Ailemin olduğu şehirde bile kazansa göndermek istemem, babamın huyunu biliyorum çünkü :)

Bu arada kızımın öğle yemeği aylık 425 tl :)
Çatır çatır ödedim, mecburen.

Biz de aynı . Ankara kazanamazsa küçük illerde tıp kazanırsa ordan küçük ev tutup biz de gideriz diyoruz . Kimsenin evinde kalmak adetimiz değildir. Memlekete gidince bile öğretmen evinde kalıyoruz . Wc ye bile rahat gidemem başkasının evinde benkabız olurum 3 güne . Cıksss insanın en kötü kendi evi başkasının sarayından rahattır valla

Valla kızının geleceğini ailesi tayin edecek, konu sahibesi degil.
Katılıyorum size.
Ya Allah korusun anneme babama birşey olsa kardeşlerimi yanıma alırım kendi evladım gibi bakarım ama onlar hayattayken gene bana düşmez elalemin çocuğu hiçbir şekilde başkasının sorumluluğuna verilmez. Mesele benim için en en son maddiyat şu konuda. Niye bir çocuğun sorumluluğunu alayım ? Eşimle geçireceğim belki iki yılım var sonra zaten çocuk oluca rahat olamayacağım. Kadının cinsel hayatı bile millete sorun oldu ya ne değişik düşünceler var anlayamadım. İşin kötü tarafı çevrede de böyle malesef insanlar o kadar içli dışlı olmaya alışmış ki kendilerinde her şeyi hak görüyorlar.
Ayrıca bazıları hafta sonu gelir gezdirirsin falan demiş onu da anlamadım niye öyle bir zorunluluk var ki? Ben hafta sonu belki evimde uzanacağım , belki gezeceğim niye illaki bir insanın sorumluluğunu almak zorundayım.
"Cehenneme giden yol iyi niyetle döşeli taşların üzerinden geçer" diye bir söz var ve bende buna sonuna kadar katılıyorum.

İsterse mevzu cinsel hayatım olsun.
Eşimle sevişmek istemememin neresi kötü ?
Yabancı istemiyorum evimde.

Kesinlikle arayip güzel dille hayır diyin kusecekler 100 de 100 kussunler.

Kabul etmezdim çok net yeni evli olmamı geçtim kimsenin çocuğunun sorumluluğunu almak istemem bir daha konu açılırsa kim açarsa açsın kabul edemeyeceğinizi söyleyin bence hayır kelimesi sizi bir çok dertten kurtarır.

Benim anneannemde kendi yigenini yanina alıp okutmus şimdi sokakta gorse selam vermiyor ögretmenim ben onlar benim sevimde değil diye. Ben iyilik yapipta karsiliginda en ufak bir saygı göreni daha gormedim. Siz iyilik yapin eğer insanlarin nankör olmadigina inaniyorsaniz. Ama insanlar nankör.

Iyide herkes kabul etmek zorunda değil ki

Bu örnegin tipatip aynisini yaşamış biri olarak iyilige olan inancimi kaybettim insanlar sadece suistismal ediyorlar başka birsey degil

Yani kızın bilgilerini vermedim diye suçlayanlar var. Yok destek olunmasını istemiyormuşum falan. Ek tercih yapıldı ve sonuç açıklanmasını bekliyorum. Kesin yerleşmeden hangi bilgiyi verebilirim anlamadım ki...

evde yaşayan kişilere sorup onay almadan, kafalarına göre plan yapmaları normal mi ?
asıl bu saygısızlığı yapacak seviyeye toplum ne ara geldi bence.

Bu örnegin tipatip aynisini yaşamış biri olarak iyilige olan inancimi kaybettim insanlar sadece suistismal ediyorlar başka birsey degil

dedem yunanistan göçüp gelmiş 50lerde. 1-2 sene sonra anneannemle evlenmişler.
dedemin yunanistandaki tüm akrabaları, akrabalarının komşuları, akrabalarının komşularının akrabaları dahi gelip kalmış.
hem de 3-5 gün değil, en kısası 3 ay olacak gibi.
tek seferde en az 2 farklı aile kalarak hem de.
üstelik anneannem midesinden rahatsızken, ameliyatlar olurken bile.
sebep ? başka tanıdıkları olmadığı için işlerini hallederken kalacak yer olması.
annem o kalabalıkta ders çalışmış hep.
4 sene evvel annem vefat etti. o kadar insandan 2-3 tanesi başsağlığı için aradı.
bakın gelmediler bile ki onların vize alma derdi yok.
kendi arabaları ile 6 saatlik yol.
seneler boyu defalarca gelip kaldıkları ev. üstelik anneannem yenge, her birini tek kelime etmeden ağırlamış.
en sık gelenler 80 gün sonra aradı şaka gibi.
böyle insanlara yaranılmaz.

kesinlikle haklısınız .ne münasebetle size sormadan sizin evinizle alakalı bir plan yapılır ki ..emrivakiden nefret ederim birşeyi yapasım varsa da kaçar öyle söylim.Yeni evli olmasanız da evinizde birini ağırlamak ,sorumluluk almak zorunda değilsiniz. İnsanlar bir zahmet plan yaparken başkalarına değil kendilerine güvenerek yapsınlar.

Ben kazik yememek için hiç kimseye yardım etmiyorum. Sma hastasi cocuklar hariç.

Özellikle akrabalar dan olabildigince uzak duruyorum. Akraba kazigini yemeyen bilmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…