- 18 Ekim 2016
- 713
- 1.514
- 113
- Konu Sahibi streshanim
-
Ev tuttuğumu biliyorlar. Nerede demişlerdi. Ben de havalimanina 8 dk mesafede demiştim. Oradan hesap yapmislar herhaldebu kadarı rahatlık değil yapışmak korkarım böyle insanlardan bence komple ilişkinizi kesin. Annesi sizin eşinizi ne kadar tanıyor da genç kızını yolluyor. Gelsin başında dursun evinizden okul mesafesine bakacak kadar insanlarla samimi olmanızda çok ilginç geldi bana. Daha sizin oturmadığınız evin konumunu nerden biliyorlar?Ayrıcaa yolu bahane etmek zorunda değilsiniz hatta kız sınavı birincilikle de kazansa istememek en en en doğal hakkınız .Ben evimde kardeşimi bile istemem dört yıl bence durumu eşinize duyurmayın bile ben olsam çıldırırdım çünkü.
Valla kızının geleceğini ailesi tayin edecek, konu sahibesi degil.Ay milletin evde eşiyle ne yapacağına karışacak kadar ne yaşıyorsunuz anlamıyorum . Kimse kimseyle yaşamak zorunda değil . İstanbul da sadece kaliteli üniversite oluyormuş çocuklarin geleceği mahvolurmiş bir aylık evli diye bile dalga geçilmiş konu sahibiyle. Konuyu beyin göçüne kadar gelmiş . Çok ilginç gerçekten artık evimizde kiminle yaşayacağimiza da akrabalar karar veriyor .
Valla ben istemem.Kuzum aynen onu yapıyoruz küçülenleri artık ihtşyacımız olmayanları satıp oradan uygun fiyata yenilerini alıyoruz. Eskiden en marka kıyafet oyuncak vs leri maddiyatı iyi ya da kötü tanıdıklarımıza veriyorduk. Son 3 yıldır orta gelir grubu bile satıyor para için. Ünlüler bile var hatta. 3 kuruşu hesaplıyoruz yahuu. Bir öğrencinin sadece yemeği bile bütçeye 700 tl ek getirir en az. Banyo elektrik kullanılan ürünler ayrı yıkanması gwreken çamaşır ütü. Haftasonları yemeğe gitsen onsuz gidemezsin.çocuğuna iyi kuruyemişler alsan öğrenciden saklayamazsın . Çoğu aile sadece çocuğa alabiliyor kuruyemiş muz vs. Bir çocuğun varken oldu mu sana 2 çocukkaç kişi bu duruma ok der? Burda ben olsam kalmasına izin verirdim yazanların çoğunu samimi bulmadım üzgünüm
Az önce 1 poğaça ve bir ayrana 7.5 verdim öğlen okula götüreceğim çocuğa evden de muz koyacağım. Sadece 1 çocuğun uyduruk öğle yemeği bile dünya para tutuyor ay boyunca , okul harçlığı da ayrı. Ha 3 gidiş 3 gelişte okula benzin masrafı var. Fakir işi çocuk bakmak bile zengünnnn işi olduuu a dostlarrrEv tuttuğumu biliyorlar. Nerede demişlerdi. Ben de havalimanina 8 dk mesafede demiştim. Oradan hesap yapmislar herhalde
Ben yapamam ceycey.Az önce 1 poğaça ve bir ayrana 7.5 verdim öğlen okula götüreceğim çocuğa evden de muz koyacağım. Sadece 1 çocuğun uyduruk öğle yemeği bile dünya para tutuyor ay boyunca , okul harçlığı da ayrı. Ha 3 gidiş 3 gelişte okula benzin masrafı var. Fakir işi çocuk bakmak bile zengünnnn işi olduuu a dostlarrrbaşkasının reşit olmuş kazık kadar çocuğuna asla bakmazdımm. Okuldan yorgun geldim diye de çeşit çeşit yemek çay kahve bekleyecek benden sözde misafirimmm cıkssss kendi evimde misafir gibi yaşayamammmm istememmmmm
Bu arada kızımın öğle yemeği aylık 425 tl :)Az önce 1 poğaça ve bir ayrana 7.5 verdim öğlen okula götüreceğim çocuğa evden de muz koyacağım. Sadece 1 çocuğun uyduruk öğle yemeği bile dünya para tutuyor ay boyunca , okul harçlığı da ayrı. Ha 3 gidiş 3 gelişte okula benzin masrafı var. Fakir işi çocuk bakmak bile zengünnnn işi olduuu a dostlarrrbaşkasının reşit olmuş kazık kadar çocuğuna asla bakmazdımm. Okuldan yorgun geldim diye de çeşit çeşit yemek çay kahve bekleyecek benden sözde misafirimmm cıkssss kendi evimde misafir gibi yaşayamammmm istememmmmm
Biz de aynı . Ankara kazanamazsa küçük illerde tıp kazanırsa ordan küçük ev tutup biz de gideriz diyoruz . Kimsenin evinde kalmak adetimiz değildir. Memlekete gidince bile öğretmen evinde kalıyoruz . Wc ye bile rahat gidemem başkasının evinde benBen yapamam ceycey.
Batar bana.
İyiyken kötü oluruz.
Her şeyi geçtim ciddi sorumluluk bu.
Eşimle hep kızımızı İstanbul'da okutma üzerine konusuyoruz.
Başka şehirde devlet uni'sine gideceğine burada güzel özel bir uni'ye burslu olarak kaydettirip okutmak bana daha mantıklı geliyor.
Tabi kazanacagı bölüm de çok önemli.
Başka şehir olursa da kızımla oraya gitmeyi düşünüyorum.
Planlarımın arasında hiç başkasının evin gönderme fikri yok.
Ailemin olduğu şehirde bile kazansa göndermek istemem, babamın huyunu biliyorum çünkü :)
Ya Allah korusun anneme babama birşey olsa kardeşlerimi yanıma alırım kendi evladım gibi bakarım ama onlar hayattayken gene bana düşmez elalemin çocuğu hiçbir şekilde başkasının sorumluluğuna verilmez. Mesele benim için en en son maddiyat şu konuda. Niye bir çocuğun sorumluluğunu alayım ? Eşimle geçireceğim belki iki yılım var sonra zaten çocuk oluca rahat olamayacağım. Kadının cinsel hayatı bile millete sorun oldu ya ne değişik düşünceler var anlayamadım. İşin kötü tarafı çevrede de böyle malesef insanlar o kadar içli dışlı olmaya alışmış ki kendilerinde her şeyi hak görüyorlar.Valla kızının geleceğini ailesi tayin edecek, konu sahibesi degil.
Katılıyorum size.
İsterse mevzu cinsel hayatım olsun.Ya Allah korusun anneme babama birşey olsa kardeşlerimi yanıma alırım kendi evladım gibi bakarım ama onlar hayattayken gene bana düşmez elalemin çocuğu hiçbir şekilde başkasının sorumluluğuna verilmez. Mesele benim için en en son maddiyat şu konuda. Niye bir çocuğun sorumluluğunu alayım ? Eşimle geçireceğim belki iki yılım var sonra zaten çocuk oluca rahat olamayacağım. Kadının cinsel hayatı bile millete sorun oldu ya ne değişik düşünceler var anlayamadım. İşin kötü tarafı çevrede de böyle malesef insanlar o kadar içli dışlı olmaya alışmış ki kendilerinde her şeyi hak görüyorlar.
Ayrıca bazıları hafta sonu gelir gezdirirsin falan demiş onu da anlamadım niye öyle bir zorunluluk var ki? Ben hafta sonu belki evimde uzanacağım , belki gezeceğim niye illaki bir insanın sorumluluğunu almak zorundayım.
"Cehenneme giden yol iyi niyetle döşeli taşların üzerinden geçer" diye bir söz var ve bende buna sonuna kadar katılıyorum.
Kesinlikle arayip güzel dille hayır diyin kusecekler 100 de 100 kussunler.Kızlar merhaba daha henüz 1 aylık evliyim. İstanbul'a gelin geldim. Biliyorsunuz şu an üniversite öğrencileri yurtlarda yer bulamıyorlar, kiralar da çok yüksek malum. Bunu bilerek benim kuzenin kızına 2. Tercihlerde İstanbul'da bir üniversite yazmışlar ve kesin olacak gibiymiş puan olarak. Çocuğun da babası ilgilenmiyor terk etti bunları. Bunlar ana kız yaşıyorlar ve maddi durumları pek iyi değil. Çocuğun ilk sınava girişi olmasına rağmen kuzen İstanbul'a uzağa çocuğu gönderiyor ve hangi parayla okutacak o da belli değil. Ben çok söyledim bir sene daha denesin çalışsın kendi şehrinizde okusun, evinden okula gidip gelsin, Uzakta çocuk okutmak kolay degil diye ama dinlemeyip kafalarına göre yazmışlar. Şimdi bizim akrabalar e yurtlar dolu yurt çıkmazsa ne yapacaksanız diye sorduklarında beni söylüyorlarmis. Yurt çıkmazsa streshanım orda ya onda kalır bi yer bulana kadar diyorlarmış. Benim olaydan haberim bile yok. Bana sormadan bana güvenerek nasıl istanbul u yazarlar aklım almıyor. Ki ben daha yeni evliyim. Kuzenin kızi da geçen mesaj atmış sevinçle, ben de sana geliyorum istanbulu yazdım demiş. Ben kolay kolay hayır da diyemeyen birisiyim. Biliyorum vicdan da yapacaklar. Çocuk sokakta mı kalsın idareten sende kalsın diye. Ama benim 1 aylik evli olarak bu çocuğu evime almam normal mi? Eşime daha bahsedemedim bile. Bu akrabaların düşüncesizligine de anlam veremiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bana çocuğu yerleştirmeye çalışmaları normal mi sizce ? Kaldı ki yurt çıkmayacağı kesin. Şimdiden kalmadı yer. Yani geçici süre diyip komple kalıcı başıma bırakmaya çalışıyor da olabilir annesi. Böyle şüphelerim de var. E eve gelmiş insanı da kovamazsın. Ben ne yapmalıyım kızlar?
Kabul etmezdim çok net yeni evli olmamı geçtim kimsenin çocuğunun sorumluluğunu almak istemem bir daha konu açılırsa kim açarsa açsın kabul edemeyeceğinizi söyleyin bence hayır kelimesi sizi bir çok dertten kurtarır.Kızlar merhaba daha henüz 1 aylık evliyim. İstanbul'a gelin geldim. Biliyorsunuz şu an üniversite öğrencileri yurtlarda yer bulamıyorlar, kiralar da çok yüksek malum. Bunu bilerek benim kuzenin kızına 2. Tercihlerde İstanbul'da bir üniversite yazmışlar ve kesin olacak gibiymiş puan olarak. Çocuğun da babası ilgilenmiyor terk etti bunları. Bunlar ana kız yaşıyorlar ve maddi durumları pek iyi değil. Çocuğun ilk sınava girişi olmasına rağmen kuzen İstanbul'a uzağa çocuğu gönderiyor ve hangi parayla okutacak o da belli değil. Ben çok söyledim bir sene daha denesin çalışsın kendi şehrinizde okusun, evinden okula gidip gelsin, Uzakta çocuk okutmak kolay degil diye ama dinlemeyip kafalarına göre yazmışlar. Şimdi bizim akrabalar e yurtlar dolu yurt çıkmazsa ne yapacaksanız diye sorduklarında beni söylüyorlarmis. Yurt çıkmazsa streshanım orda ya onda kalır bi yer bulana kadar diyorlarmış. Benim olaydan haberim bile yok. Bana sormadan bana güvenerek nasıl istanbul u yazarlar aklım almıyor. Ki ben daha yeni evliyim. Kuzenin kızi da geçen mesaj atmış sevinçle, ben de sana geliyorum istanbulu yazdım demiş. Ben kolay kolay hayır da diyemeyen birisiyim. Biliyorum vicdan da yapacaklar. Çocuk sokakta mı kalsın idareten sende kalsın diye. Ama benim 1 aylik evli olarak bu çocuğu evime almam normal mi? Eşime daha bahsedemedim bile. Bu akrabaların düşüncesizligine de anlam veremiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bana çocuğu yerleştirmeye çalışmaları normal mi sizce ? Kaldı ki yurt çıkmayacağı kesin. Şimdiden kalmadı yer. Yani geçici süre diyip komple kalıcı başıma bırakmaya çalışıyor da olabilir annesi. Böyle şüphelerim de var. E eve gelmiş insanı da kovamazsın. Ben ne yapmalıyım kızlar?
Benim anneannemde kendi yigenini yanina alıp okutmus şimdi sokakta gorse selam vermiyor ögretmenim ben onlar benim sevimde değil diye. Ben iyilik yapipta karsiliginda en ufak bir saygı göreni daha gormedim. Siz iyilik yapin eğer insanlarin nankör olmadigina inaniyorsaniz. Ama insanlar nankör.Öğrencilerin hali malum. Ne yapar ne eder elinden tutardım o öğrencinin.
Tavrınızı çok itici buldum. Güç duruma düşen anne kızdan bunlar diye bahsetmeniz, öğrenci akrabanız için hangisi daha iyi olur diye endişeleneceğinize başıma kalmasın diye endişelenmeniz... Ne ara toplumca bu hale geldik?
Iyide herkes kabul etmek zorunda değil kiKuzeninizin niyetini bilemem ama bana kalırsa öğrenci bir kız çocuğuna yardımcı olun. Evet sormadan böyle bir işe kalkışmaları hoş değil ama ben olsam bir süre idare edebileceğimi söylerdim, okumak isteyen bir kız çocuğunu ortada bırakmazdım.
Ayrıca ne var bu yeni evli olmakta bizde yeni evlendiğimizde çok misafirim oldu yatılı kuzenlerim, kayınvalidem hiç sorun etmedim gelip ortamızda yatmıyorlar ya.
Bu örnegin tipatip aynisini yaşamış biri olarak iyilige olan inancimi kaybettim insanlar sadece suistismal ediyorlar başka birsey degilAynı şekilde halam 40 günlük evliyken evine dayısının kızını göndermişler. Orta okulda gelip lise bitene kadar kalmış. Annesi alırken "biraz da aile terbiyesi alsın" demiş. Halam kanserden vefat etti, yıllarca tedavi gördü. Aylarca evde yattı, 1 ay da hastanede yattı. Helâlleşmek için bile aramadı.
Eşiyle ettiği kavgalar, başa kakmalar ve zehir olan ilk günler dışında halacığımın eline bir şey geçmedi yani. Siz de yuvanızın huzurunu düşünün. Kimse kimseye güvenip çocuk okutmasın. Maddi durumunuz yerindeyse maddi destek olun ama uzaktan. Sizin yuvanız dağılsa bizim yüzümüzden demezler.
Yani kızın bilgilerini vermedim diye suçlayanlar var. Yok destek olunmasını istemiyormuşum falan. Ek tercih yapıldı ve sonuç açıklanmasını bekliyorum. Kesin yerleşmeden hangi bilgiyi verebilirim anlamadım ki...Gayet aciklayici yazmis. Tonla üniversite var ve okuma yazma bilen artık üniversiteye yerleşebiliyor. Sonucunda da 4 - 2 yıl boşa gecmis zaman, issizlik universite okurken maddi kayıp. İlk mesajinda da yazmış ek tercihle yerleşmis.
Kızın bilgilerini de hemen veremeyebilir yani ilk önce bir kizla konusmasi gerek degil mi?
Öğrencilerin hali malum. Ne yapar ne eder elinden tutardım o öğrencinin.
Tavrınızı çok itici buldum. Güç duruma düşen anne kızdan bunlar diye bahsetmeniz, öğrenci akrabanız için hangisi daha iyi olur diye endişeleneceğinize başıma kalmasın diye endişelenmeniz... Ne ara toplumca bu hale geldik?
Bu örnegin tipatip aynisini yaşamış biri olarak iyilige olan inancimi kaybettim insanlar sadece suistismal ediyorlar başka birsey degil
Ben kazik yememek için hiç kimseye yardım etmiyorum. Sma hastasi cocuklar hariç.dedem yunanistan göçüp gelmiş 50lerde. 1-2 sene sonra anneannemle evlenmişler.
dedemin yunanistandaki tüm akrabaları, akrabalarının komşuları, akrabalarının komşularının akrabaları dahi gelip kalmış.
hem de 3-5 gün değil, en kısası 3 ay olacak gibi.
tek seferde en az 2 farklı aile kalarak hem de.
üstelik anneannem midesinden rahatsızken, ameliyatlar olurken bile.
sebep ? başka tanıdıkları olmadığı için işlerini hallederken kalacak yer olması.
annem o kalabalıkta ders çalışmış hep.
4 sene evvel annem vefat etti. o kadar insandan 2-3 tanesi başsağlığı için aradı.
bakın gelmediler bile ki onların vize alma derdi yok.
kendi arabaları ile 6 saatlik yol.
seneler boyu defalarca gelip kaldıkları ev. üstelik anneannem yenge, her birini tek kelime etmeden ağırlamış.
en sık gelenler 80 gün sonra aradı şaka gibi.
böyle insanlara yaranılmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?