Yeni evlilerin evine yatılı ögrenci

Peki sevgili konu sahibi seni arayip sende kalsin derlerse ne cevap vereceksin?
Cevabin hazir mi?

Iyide herkes kabul etmek zorunda değil ki
Etmesin, zaten kabul edemez konu sahibi eşine ayıp olmasın diye hasta annesini almıyormuş yanına öyle yazmış. Farkındaysanız ben olsam ben kabul ederim yazmışım bizlere sorduğu için ben de kendime göre bence siz de bir süre idare edin öğrenci neticede demişim.
Yoksa hayır illa senin evinde kalacak demedim, beni ne ilgilendirir değil mi?

Benim aile yapım bu şekilde, benim kuzenlerim de gelip bizde kalarak okudular o yüzden benim için çok normal. Bugün benim kuzenim, kuzenimin çocuğu geliyorum dese hiç yadırgamam eşim de yadırgamaz. Ama yine dediğim gibi bu benim aileden gördüğüm bir durum, bizde okuyana yardım edilir, destek olunur. Evini açarsın, sofranı açarsın.

Benim garibime giden şey yeni evli olmanın neden her şeye engel olduğuydu yoksa konu sahibi istediğini yapmakta özgür kimse karışamaz.

Valla kuzenim (amcamın kızı) yedi yıl yanımızda kaldı. Okumuyordu da. Babam ve annem gerçekten bizden ayırmazdı. Evlendi. Şimdi ne arar ne sorar.
Araması sorması çok da önemli değil ama sizin durumunuzda olsam kabul etmezdim. En fazla bir ay kalabilir derdim.

Burda kimse birbirini tanımıyor neden genç bir kızın bilgilerini paylaşasınız ki? Konuştuğumuz insanların iyi niyetle aldığını nerden bileceksiniz?

Ben universiteye hazirlandigim sene en yakin arkadasim bizde kaldi. Evimiz 3 katli mustakil bir evdi, banyosu odasinin icindeydi. Ve babasindan sistematik bicimde fiziksel ve psikolojik siddet goruyordu, ailem anneyi bosanmaya ikna edemeyince kizi kurtarmakta care buldular. Biz iki kiz kardesiz, ucuncu kizlari gibi buyuttuler o sene. Arkadasim universiteyi -cok iyi bir bolumu- kazanir kazanmaz ise girdi ve ailesi ile olan bagini kesti. Benim ailemi ise benden cok arar sorar. Bizimki gibi bir durumda ben olsam yanima alirdim fiziksel ve mental sagligi soz konusu cunku kisinin, ama keyfi olarak universite okumasi icin alamam kimseyi. Cok buyuk bir baglilik anlasmasi olur bu.

Burda kimse birbirini tanımıyor neden genç bir kızın bilgilerini paylaşasınız ki? Konuştuğumuz insanların iyi niyetle aldığını nerden bileceksiniz?
Sonunda biri söylemiş bunu. Sürekli birileri kızın bilgilerini ver bilgilerini ver demiş. Sosyal medyada tanımadığı insanlara neden kızın kişisel bilgilerini versin? Üstelik burası anonim bir site ve kızın bilgilerini verirse burdaki üyeler kıza ne diyecek streshanım nickli kullanıcı aracılığıyla size ulaştık mı diyecek? Konu sahibinin de ifşa olması gerekecek

Yani ben kendi bilgilerimi paylaşmazken 18 yaşında olan bir çocuğun bilgilerini hiç paylaşmazdım.

Benim garibime giden şey yeni evli olmanın neden her şeye engel olduğuydu yoksa konu sahibi istediğini yapmakta özgür kimse karışamaz.
Hemen açıklayayım. Yeni evli olunca, eşiniz evlenir evlenmez kızını bize gönderen seneye kendi gelir yerleşir kafasına girebilir. Çünkü eşini tanıdığını iddia etsen bile ailesini akrabalarını henüz tanımış iletişim kurmuş bazı şeyleri oturtmuş olmuyorsun. Yoksa başkalarının sandığı gibi kanepede sevişemiycez durumu drğil ha evin boyutuna göre cinsel hayat ya da gün içinde duşa girmek falan sekteye uğrayabilir elbette ama bundan kıdemli evliler de rahatsız olabilir sonuçta, sadece yeni evlilerin problemi sayılmaz

Kimseye kimsenin bilgisini verme lutfen. Yani boyle bir talep yok, kisisel bilgilerini paylasman suc olur. Kim ne dusunurse dusunsun. Suc olmasini gectim, sen ne hakla benim kizimin yardim istedigini yayarsin ortaya dese, kalirsin oyle. Kimsenin gazina gelme burada.

Allah rahmet eylesin. İyiliklerimden yediğim kazıkları yazsam akşam olur

Böyle konularda aklıma hep bir tanıdığım gelir...Yeni evlendiklerinde eşinin kardeşi yanında kalmış 3 sene bayağı odası vs varmış..Sonra boşanmasına neden oldu aynı genç kız,abisini kıskandığından biraz laf taşımış bazı şeyleri abatmış vs... Neyse herkes öyle yapacak diye birşey yok...Ben tek yaşıyorum ben alırdım çok sevap birşey bir beklentim olmadan iyiliği yapıp denize atardım ama eşim istemeseydi evet sorun olurdu..
Bu durumlarda açık olmak iyidir..Dİrek istemiyorum veya bir bahane ile savuşturmak yerine..''benim düzenim daha oturmadı eşim böyle şeyleri sorun yaptığı için annemi bile alamadım kusura bakmayın '' demek daha etik bir davranış olurdu...
Karşı taraf da anlar veya sıkıntı çıkarır bu onların bileceği iş...
böyle açmaz durumlarda direk doğruyu söyleyeceksin...ilk başta zor gelir ama kesin çözüm...

Burada neler okudu gördü bu gözler. Kişisel bilgi isteyen , hele de ısrar edenler iyi niyetli değiller net...
Bir de herkesin çevresinde vardır zaten ihtiyacı olan öğrenci. Onlara yardım etmek varken hiç tanımadıkları bir üniversite öğrencisine yardımdaki bu ısrara şaştım kaldım.

. Çok zengin demek ki bazıları, bulamıyorlar çevrelerinde

Burada neler okudu gördü bu gözler. Kişisel bilgi isteyen , hele de ısrar edenler iyi niyetli değiller net...

Size katiliyorum. Madem o kadar yardim gonulluleri var neden yardim edecek insanlari buradan ariyorlar? O kadar cok yardima ihtiyaci olan insan var ki bunlari burada aramaya gerek yok.

Size katiliyorum. Madem o kadar yardim gonulluleri var neden yardim edecek insanlari buradan ariyorlar? O kadar cok yardima ihtiyaci olan insan var ki bunlari burada aramaya gerek yok.
Mahalle muhtarına gitsen söyler. güven vermiyor anonim yazışılan sitede bu tip hareketler

Mahalle muhtarına gitsen söyler. güven vermiyor anonim yazışılan sitede bu tip hareketler

Isteyen cocuk okutur isteyen cocuk okutmaz bu kadar basit. Sen okutursun bu seni ilgilendirir. Konu sahibi ben evimde istemiyorum diyor. Israrla bilgilerini istemek, yok yeni evlilige baglamak, yok bilmem ne kime ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…