Yeni evlilerin evine yatılı ögrenci

Benim kızın okulu çok kötü koleje göndermeye yardım mı istesem ne tövbe tövbe

Ailenize söyleyin uygun bir dille izah etsinler.
Mecbur değilsiniz hiç bir şekilde belirli bir süre olsa on gün on beş gün eyvallah ama bu mevzunun ucu açık.
Yani şahsen bende istemem.
Bu hem külfetli hem de bir genç kızın mesuliyeti sizde olacak..
Bir yanlışını görseniz ve karışmaya kalksanız sana ne diyecek karışmasanız başına bir gelse neden ilgilenmedin diyecekler.

Yani size sormadan fikrinizi almadan bu tarz karar vermeleri bencilce olmuş..

kaldı ki sevişmek de isteyebilirsiniz, hatta istemeseniz garip
yani okuyan öğrencinin durumu eyvallah kötü olabilir de sanki yeni evlinin durumu çok mu muhteşem?
umarım durumunuz iyidir tabi de biz yeni evliyken, ki borçsuz evlendik güyaaa, o eksik bu eksik diye diye toparlanmamız 1 yılı buldu.
Hayır okuyanın ekonomisi kötü yeni evlinin çok iyi sanki...
Ekonomi komple kötü artık herkes kendini kurtarma peşinde maalesef...
sonuç olarak haklısınız.

Tavrı neden itici olsun ki.Maddi imkanı olmayan ve başkasına güvenen biri hic düşünmeden onda bunda kalırsın diye güvenip evladına başka bir şehri yazdıramaz. Bende şahsen evimde yabancı birini istemem bana güvenip, bana sorupta mı yolluyor çocuğunu. Bir ebeveyn her daim kendi şartları kapsamında evladına yetebilmeli kaldı ki yetmiyorsa evladım ben seni oralarda okutumam 1 yıl daha çalış bulunduğumuz yerde bir üniversite kazan diyebilmeli

Sizin butun bunlari bize anlatmak gibi bir zorunlulugunuz, yukumlulugunuz yok ki. Siz kendi hayatinizi anlatip oyle diyorlar boyle diyorlar diyorsunuz. Size gelmek isteyenler icin plan yapiyorlar diyorsunuz. Verdiginiz cevap ise bakariz! Sorunu buradaki cevaplarda ya da gelmek isteyenlerde degil de kendi cevaplarinizda ararsaniz cozersiniz.

Bu kız kuş mu ki 58 dakikada uçarak okula gitsin, İstanbul'u bilmedikleri o kadar aşikar ki.
Bir kere kız özel arabayla dahi gidip gelse 58 dakikada okula gitmesi mümkün değil, orası İstanbul günün neredeyse her saati trafik yoğunluğu yaşanan bir şehir, hele bir de köprü geçmek zorundaysanız vay halinize.
Kış gelmişse biraz yağmur veya kar yağmışsa 5 km ötedeki evinize bile 5 saatte ulaşıyorsunuz.

Ben ayda yılda bir ailemi görmek için İstanbul'a gidiyorum da 12 saatte misler gibi gittiğim yolun pişmanlığını İstanbul trafiğinde yaşıyorum.

Ayrıca bu insanlar sizin evden yol hesaplaması bile yapacak kadar plan yapmışken susup beklemekle hata ediyorsunuz, streshanim'ın evinden okul 58 dakika diye hesap kitap yapan insanların yurt telaşında olduğunu düşünmüyorum şahsen.

Kazen dahi yazmış, misafirlik geçici olsa 1 hadi çok iyi niyetli olalım 2 ay kadar bir süre olsa neyse ama ya temelli olursa, birine gel bakarız demek kolaydır ama git demek zordur.

Ayran büyük boy 2.5 lira ne 1 lirası poğaça da 5 tl yeminlen . Ama a101 den değil iyi bir yerden aldım. Avakadoyu da bırakalı çokkk oldu.
Avakadoyu benim çocuklar çok seviyor, geçen gün Migros’ta gördüm 14 liraydı almadım.
Ayran poğaça fiyatıma inanmamışlar vallahi büyük boy ayran a101 de 2.5 tl. Orta kalite pastaneden de teki 5 tl ye aldım poğaçayı. 1 tl ye su yok suuuu a dostlarrrr
Ay size değil artık fiyatlara inanamıyoruz. Herşey almış başını gitmiş insanlar nasıl geçiniyor? Tamam avakado yemeyelim de poğaça ayran da bu fiyattaysa diyecek söz yok. Bu konu da hayat pahalılığına geldi

Konu sahibi daha neyi uzatiyorsunuz? Kızı evde istemiyorsunuz besbelli, yardım etmek gibi bir amacınız da yok, yardım etmek isteyene de ulaşmıyorsunuz zaten. Anladık bunları. Bari kızı veya ailesini arayıp kabul etmediğinizi söyleyin de insanlar ona göre bir şey düşünsünler. Günlerdir herkes aynı şeyi söylüyor, siz kız ortada kalana dek bir laf etmeyeceksiniz herhalde.

Son düzenleme:
Ben geçen yıl pandemi başından beri ekmeği, poğaça, mantı, pizza, hamburger ekmeğini kendim yapıyorum, hem daha sağlıklı hem daha temiz. Poğaça fiyatına o yüzden inanamadım en son aldığımda 1 TL idi. Eskiden yemek, kek, börek yapardım da hamur yoğurmasını bilmezdim, pandemi bunu öğretti bana.
Konuya bağlarsak geçen yıl annem doğumuma geldi, yasaklar çıkınca gidemedi 4 ay kaldı, ki kendi annem ama masaya bir tabak fazla koyarız lafı kolay değil. Yemek yapmaktan, ekmek yapmaktan iflahım kesildi, ki annem çok yemez. O zamanlar dışarıdan da sipariş edemiyorduk. Konu maddiyat değil kesinlikle. Annem de yapıyordu ama biz rahata alışmışız, öyle her gün yemek yapmak zor geliyor. Konu sahibinin misafirinin süresi de belli değil.

Kızın okuduğu bölüm dandik diye neden küçümsendi ki?
Burada hep kızlara okuyun, eliniz iş tutsun, diploma sahibi olun demiyor muyuz?
Bunu diyenlerden biri oldugum icin cevap verecegim. Konu sahibi basta cok kotu bir bölüm çok kotu bir puan diye anlatti.

Gercekten ihtiyac sahibi ve basarili bir öğrenci olsa evine alirsin dedim. Gecici olduğunu o da bilir. Barinma sorununu çözene kadar kalir, sonra gider.

Ama bu cocuk sadece ihtiyac sahibi. Istanbul diye zorlamis, 1 sene daha beklese iyi bir bolum kazanirdi. Sirf okumus olmak icin, istanbul diye inat ederek ek tercihinde bile orayi yazmis.

Basarili bir ogrenci olmadigi icin %100 bursunu elinde tutmasi da mumkun degil diyor konu sahibi.

Kalacak yeri yok, b c d planlari yok. Direkt gelip yerlesecek. Konu sahibinden izin almak yok. Bir istanbul sevdasiyla cantasini alip gelecek yani isin özü.

Her durumda maddi olarak da benim uzerime kalacak diyor.

Çok sayfalar sonra bölümünü söyledi konu sahibi. Ingiliz Dili ve Edebiyatiymis. Ben su an bu bölüme dandik dersem çarpılırım.

Tavrim tamamen konu sahibinin anlatimindan dolayi oyle gelişti. Tabi kendisi puanini baz alarak boyle soylemis de olabilir. Örneğin 220 puanla girmiş olabilir. Oralarini bilemem ama diger uyeler alanin is imkanlarini yazdilar. Kendini gelistirirse iyiymiş yani.

Herşey o kadar pahalı ki sanki okumaya gelecek öğrenci bizlere gelecekmiş gibi ürktük ayol

Herşey o kadar pahalı ki sanki okumaya gelecek öğrenci bizlere gelecekmiş gibi ürktük ayol

artık misafir ağırlarken bile bütçe oluşturur plan yapar hale geldik
ki pandemi yüzünden zaten kalabalık olunmuyor kırk yılda bir geliniyor
değil sürekli yatılı insan...

Evet ya 80 sayfa yazıldı, konu sahibinden çıt yok. Lafı taşıyanlar aman bizden duyduğunu söyleme demiş, o kişi duysa ne olacak ki söyle gitsin, stres hanımda kalır diyormuşsunuz ama ben kabul edemem, eşim hele kesinlikle kabul etmez böyle bir şeyi desin.

Cevap vermis bakariz demis

Bakarız demek yardımcı oluruz demek, yer bulamazsan bizde kaldırsın demek. Kızın kazanamamasına kalmış işi. Ya kazanırsa?
Kız kazansın da okusun da. Ama annesiyle gelsin anne işe girsin kız da part time çalışsın burslara da başvursunlar 1 oda evde bile olsa yaşarlar nolacak ilk yıl. Ama başkasının evi ve hayatı üzerinden plan yapmasınlar

Son düzenleme:
H Heytttt be hersey cok pahali dogru ama sanki seni kaziklamislar mi cuma gunu sade pogaca, visne suyu ve su aldim 5 tl odedim. Tek pogaca 2 tl galiba Senin pogaca nasil ev yapimi falan mi acaba
Miss başaktan aldım Ankara da tanınmış bir pastahanedir. 2 tl olanın içindeki tuz tuz değil şeker de şeker değil peynir de peynir değil maalesef

Yalniz asagiladiniz kız dil sınavından iyi yapmış .Her dilci ingilizceden tercih yapamaz.Kiz yapmış kızı asagilamadan vazgeçin .Bu kalma konusunda haklisiniz ama diğer konuda değil .Tytden düşük yapmış olabilir ama bölümü genis.İngilizceye hakim olmasindan dolayı çoğu ise girebilir.Reklamcilik sektörü özellikle ....Kapasitesine laf etmek komik geldi .Tytden kötü yapmış olabilir.Matematik fen yapmamış olabilir ama dilde iyi yapmış .Ayrıca dil yani ingilizce kesinlikle İstanbul'da okunmalı gelismeleri takip etmek açısından bence .....Ama sizin rizaniz olmadan evinizde değil .Kızı kendi şehrine tıkmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…