- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.635
- 548
- 40
- Konu Sahibi streshanim
-
Barış Manço nun :hala kızı Zehra şarkısı tam da bu konuya uygunn
İyı bir universite olsa bolum iyi bence de. Hicbir sey degilse iyi derecede ingilizce, ek olarak 1 2 dil daha ogrenir, alir pasaportunu gidersin.Kötü bir bölüm değilmiş, lince doydu tabii kadın söyleyememiştir
82 sayfa oldu, konu sahibi hala söyleyemedi mi ?
Hayir soylemedi.ben sonuç insanıyım, delircem. artık açıklanması lazım karşı tarafa.
Yok dogurmadim cok sukur
zaten oyle olucak gorursunuz.sonuçları beklerken kız bir bakmışlar evlerine yerleşmiş.
konu sahibi sınavı geçemiyor bir türlü
zaten oyle olucak gorursunuz.
cunku bunlar ben sana soylemistim diyecekler.
haftaya kapilarindalar.
ayda bir annesi de gelir gezer yer icer.
konu sahibi de agzimizin tadi bozulmasin ali riza bey diye diye esine inme indirtecek
konuyu actigi gunden beri insanlara haber vermesi gerektigini diyoruz ama evlerine gelmelerini bekliyor arkadas.eşimin pasif tutumu yüzünden böyle bir şey yaşasam sanırıp çıldırıp evden kovarım insanları
Konu sahibi 1 ay önce evlenmis. Istanbula tasinmis. Kendi duzenlerini henuz kuramamislar. Kv sinin bos evinde kaliyorlarmis, tasinacaklarmis.Hayrına sevabına yardımsever bir hanımefendi konuyu özet geçebilir mi? 83 sayfayı okuyacak gücüm yok, çok yoruldum.
Daha önce geçtiğim özetlere sayın, lütfen?
tıp hukuk vs dışında eğitim almasın mı gençler yanii?bu hiç mantıklı değil.Arkeoloğa da ihtiyacımız var arşiv uzmanına da.işsizlik sorunu bölümlerin değil bambaşka şeylerin nedeniyle oldu onu da burada yazamayız zatenİletişim bilgisi istemek mantıklı gelmedi. Anonim hesap niye buradaki paylaşımlarının ifşa riskini göze alsın? Ayrıca memlekette barınma sorunu olan tek öğrenci bu kızmışçasına bu kadar ısrarla yazıp durmak da tuhaf. Sosyal medyadan on binlerce gereksinim sahibi öğrenciye ulaşabilirsiniz isterseniz. Ayrıca bölüm de üniversite mezuniyeti gerektirmeyen bir departman. Gönüllülük iş vs İngilizce ya da başka geçerli bir dil konuşulan ülkeye gitse daha yararlı olur. Üniversite enerji zaman ve para olarak tıp, hukuk vs hariç ölü yatırım haline geldi. Bundan da öte konu sahibesine yardımcı olur musun dense belki tepkisi daha farklı olacaktı. Böyle emrivaki herkesi huzursuz eder
Ayy cok tatlısınız ya üşenmeden yazdın bunları hemiiiKonu sahibi 1 ay önce evlenmis. Istanbula tasinmis. Kendi duzenlerini henuz kuramamislar. Kv sinin bos evinde kaliyorlarmis, tasinacaklarmis.
Konu sahibinin kuzenin bir kizi varmis. Babasi terkedip gitmiş. Yokmus yani. Durumlari da kotuymus. Universite sinavina girmis, yerleşememiş. Ek tercih yapmis bir ozel okula %100 burs ile, -konu sahibinin deyimiyle kötü bir puan ile- ingiliz dili ve edebiyati bölümünü yazmis. Yüksek ihtimalle kazanacakmis.
Kiza yurt cikmamis. Konu sahibiyle ortak tanıdıklarının yanında, "yurt cikmazsa streshanimin evinde kalir" diyormus annesi. Konu sahibinden izin almamislar, bunlar yeni evli dememisler. Kendi kendilerine plan yapmislar. Kiz bir ara "istanbulu tercih ettim kazaninca sendeyim" gibi bir mesaj yazmis konu sahibine. O kadar büyük yüzsüzlük yani.
Ortak tanidik, konu sahibini aramış. Boyle boyle planlari var haberin olsun ama benden duymamis ol diye uyarmis.
Konu sahibi de biraz pasif. Hala hayir olmaz demiyor.
Acik kapi birakiyor. Kiz mesaj atmis yurt cikmazsa ne yapacağımı bilemiyorum gibi. Konu sahibi de bakariz ayarlariz gibi bir sey yazmis.
Oyle yüzsüzler ki konu sahibinin evinden kizin okulunun arasina google haritalardan bakmislar 58 dakikaymiş, aa yakinmis falan demisler.
Maddi durumlari kötüymüş. Maddi olarak da benim uzerime kalabilir diyor. Basarili biri olmadigi icin okul bursunu kaybedebilir diyor.
Kiz evde hicbir iş de yapmazmis. Cok titizim der, bulasiktan igrenir dokunmazmis. Hem kel hem fodul yani.
O insanlar su an sadece konu sahibine guveniyorlar. Herhangi bir b planlari yok. Ev tutma imkanlari yok, kümes gibi evlere 2000 3000 lira kira istiyorlar. Ozel yurtlar doldu. Kiz azot gibi acikta kalmis durumda.
Konu sahibi de bunlar bana "sana geliyoruz demeden gelmeyin" diyemem diyor.
Yumurta kapiya dayanacak ancak oyle hayir diyecek. 80 sayfada genel olarak hayir demesi uzerine konustuk.
Kizin sorumsuzlugundan,
neye guvenip İstanbul yazdığından,
yasadigi sehirde devlet okullarinda burs kesilme derdi olmadan ve maddi olarak daha rahat okuyacagindan,
annesinin 1 aylik damada nasil güvendiğinden,
izin alsa, gecici sureyle dese yardim edilebileceginden bahsedildi.
Anneyle gelsinler, gecici sure sizde kalsinlar, is bulur duzen kurarlar diye oneriler geldi. Annede oyle dusunceler de yok.
Birkaç uye eve alinmasi gerektiğini yazdi.
Birkaç uye bilgilerini istedi burs bulmak icin.
Bir üye "siz 7 24 sevişeceksiniz diye gencecik kiz ortada mi kalsin" dedi.
Buraya konu acti, 90 sayfa konustuk. Kah güldük, kah sinirlendik, bir arkadas az kalsın doğuruyordubenim gozlerim gormemeye basladi, baska bir uye sivilce çıkartmış, birkaç kişi de ban yedi.
isin özü biz çatladık. Konu sahibi de cikip dedi ki "yerlestirme sonuclarini bekleyecegim. Beklemeden bir sey diyip küsmelerini istemem. "
Madem bekleyecektin canikom, neden konu açtin da gerildik bu kadar?
Yani direkt meslek edindirmeyen bölümler çok riskli bunu diyorum. Üniversiteler pıtrak gibi çoğalınca işe giriş kriterlerinde de enflasyon yaşanıyor. Lise mezununun rahatça yapacağı işler için bile üniversite mezuniyeti aranıyor. Bu da boşuna zaman ve para kaybı demek. Şu anda dil bilen master mezunları doğru düzgün iş bulamıyor. Tabi torpil gibi haksızlıklar işimizi iyice zorlaştırıyor. Ama 2021 itibariyle iyi bir hayatın anahtarı üniversite mezuniyetinden geçmiyor. Google bile üniversite mezuniyeti aramıyor artık. Birsürü öğretici platform var. Daha az enerjiyle daha pratik bilgi veren istihdam sağlayacak eğitimler gerek, üniversitelerin çoğu çağımızın ihtiyaçlarına uygun donanım sağlamıyor.tıp hukuk vs dışında eğitim almasın mı gençler yanii?bu hiç mantıklı değil.Arkeoloğa da ihtiyacımız var arşiv uzmanına da.işsizlik sorunu bölümlerin değil bambaşka şeylerin nedeniyle oldu onu da burada yazamayız zaten
ara eleman ve kalifiye eleman sağlayan meslek okulları yok oldu herkes üniversite mezunu oldu orda çok çok haklısınız.herkes masa başı iş peşinde .üretim sıfırrr bilgi sıfır icat yeteneği sıfırrrrrYani direkt meslek edindirmeyen bölümler çok riskli bunu diyorum. Üniversiteler pıtrak gibi çoğalınca işe giriş kriterlerinde de enflasyon yaşanıyor. Lise mezununun rahatça yapacağı işler için bile üniversite mezuniyeti aranıyor. Bu da boşuna zaman ve para kaybı demek. Şu anda dil bilen master mezunları doğru düzgün iş bulamıyor. Tabi torpil gibi haksızlıklar işimizi iyice zorlaştırıyor. Ama 2021 itibariyle iyi bir hayatın anahtarı üniversite mezuniyetinden geçmiyor. Google bile üniversite mezuniyeti aramıyor artık. Birsürü öğretici platform var. Daha az enerjiyle daha pratik bilgi veren istihdam sağlayacak eğitimler gerek, üniversitelerin çoğu çağımızın ihtiyaçlarına uygun donanım sağlamıyor.
Ay ne demekmadem öyle 2 3 ay sende kalabilir miyim muhtelif?
Şu anki aklım olsa o yıllarımı çok başka değerlendirirdim. Yani biz 90lılar zaten arada kaynadık ama bari 2000liler farkında olsun. Sektörel, pratik bilgi yoksa işverenlerin umurunda olmuyor üniversite okuman. Oysa okuldan okula da değişiyor mesela iş hayatı hiç üniversite dönemim kadar zorlamadı beni ama yeni mezunken herkes sıfırmışız gibi davrandı. Yani birkaç prestijli üniversite hariç aslında bu kadar üniversite için çabalamaya gerek yok...ara eleman ve kalifiye eleman sağlayan meslek okulları yok oldu herkes üniversite mezunu oldu orda çok çok haklısınız.herkes masa başı iş peşinde .üretim sıfırrr bilgi sıfır icat yeteneği sıfırrrrr
Sevgili Lotus seni alnının ortasından öpüyorum bacım ağzına yüreğine dillerine klavyene sağlık . vallahi olayı yaşadım, okumaya üşendiğim her sayfanın ruhunu yaşattın bana film şeridi gibi geçti gözlerimin önünden.. her konuya lazımsın bacımKonu sahibi 1 ay önce evlenmis. Istanbula tasinmis. Kendi duzenlerini henuz kuramamislar. Kv sinin bos evinde kaliyorlarmis, tasinacaklarmis.
Konu sahibinin kuzenin bir kizi varmis. Babasi terkedip gitmiş. Yokmus yani. Durumlari da kotuymus. Universite sinavina girmis, yerleşememiş. Ek tercih yapmis bir ozel okula %100 burs ile, -konu sahibinin deyimiyle kötü bir puan ile- ingiliz dili ve edebiyati bölümünü yazmis. Yüksek ihtimalle kazanacakmis.
Kiza yurt cikmamis. Konu sahibiyle ortak tanıdıklarının yanında, "yurt cikmazsa streshanimin evinde kalir" diyormus annesi. Konu sahibinden izin almamislar, bunlar yeni evli dememisler. Kendi kendilerine plan yapmislar. Kiz bir ara "istanbulu tercih ettim kazaninca sendeyim" gibi bir mesaj yazmis konu sahibine. O kadar büyük yüzsüzlük yani.
Ortak tanidik, konu sahibini aramış. Boyle boyle planlari var haberin olsun ama benden duymamis ol diye uyarmis.
Konu sahibi de biraz pasif. Hala hayir olmaz demiyor.
Acik kapi birakiyor. Kiz mesaj atmis yurt cikmazsa ne yapacağımı bilemiyorum gibi. Konu sahibi de bakariz ayarlariz gibi bir sey yazmis.
Oyle yüzsüzler ki konu sahibinin evinden kizin okulunun arasina google haritalardan bakmislar 58 dakikaymiş, aa yakinmis falan demisler.
Maddi durumlari kötüymüş. Maddi olarak da benim uzerime kalabilir diyor. Basarili biri olmadigi icin okul bursunu kaybedebilir diyor.
Kiz evde hicbir iş de yapmazmis. Cok titizim der, bulasiktan igrenir dokunmazmis. Hem kel hem fodul yani.
O insanlar su an sadece konu sahibine guveniyorlar. Herhangi bir b planlari yok. Ev tutma imkanlari yok, kümes gibi evlere 2000 3000 lira kira istiyorlar. Ozel yurtlar doldu. Kiz azot gibi acikta kalmis durumda.
Konu sahibi de bunlar bana "sana geliyoruz demeden gelmeyin" diyemem diyor.
Yumurta kapiya dayanacak ancak oyle hayir diyecek. 80 sayfada genel olarak hayir demesi uzerine konustuk.
Kizin sorumsuzlugundan,
neye guvenip İstanbul yazdığından,
yasadigi sehirde devlet okullarinda burs kesilme derdi olmadan ve maddi olarak daha rahat okuyacagindan,
annesinin 1 aylik damada nasil güvendiğinden,
izin alsa, gecici sureyle dese yardim edilebileceginden bahsedildi.
Anneyle gelsinler, gecici sure sizde kalsinlar, is bulur duzen kurarlar diye oneriler geldi. Annede oyle dusunceler de yok.
Birkaç uye eve alinmasi gerektiğini yazdi.
Birkaç uye bilgilerini istedi burs bulmak icin.
Bir üye "siz 7 24 sevişeceksiniz diye gencecik kiz ortada mi kalsin" dedi.
Buraya konu acti, 90 sayfa konustuk. Kah güldük, kah sinirlendik, bir arkadas az kalsın doğuruyordubenim gozlerim gormemeye basladi, baska bir uye sivilce çıkartmış, birkaç kişi de ban yedi.
isin özü biz çatladık. Konu sahibi de cikip dedi ki "yerlestirme sonuclarini bekleyecegim. Beklemeden bir sey diyip küsmelerini istemem. "
Madem bekleyecektin canikom, neden konu açtin da gerildik bu kadar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?