- 28 Mart 2020
- 21.791
- En iyi cevaplar
- 1
- 66.623
- 598
- Konu Sahibi streshanim
-
Yazdim valla ayAyy cok tatlısınız ya üşenmeden yazdın bunları hemiii
Ben de pembe yanaklarindan öpüyorumSevgili Lotus seni alnının ortasından öpüyorum bacım ağzına yüreğine dillerine klavyene sağlık . vallahi olayı yaşadım, okumaya üşendiğim her sayfanın ruhunu yaşattın bana film şeridi gibi geçti gözlerimin önünden.. her konuya lazımsın bacım
Istanbulda boyle apartman binasinda ozel okullar varmis. Onlardan biri. Bilgi üniversitesi, bahçesehir universitesi falan degil yani.yalnız bu nasıl bir okuldur ki %100 burslu hali bile ikinci tercihlere kalıyor
Konu sahibi 1 ay önce evlenmis. Istanbula tasinmis. Kendi duzenlerini henuz kuramamislar. Kv sinin bos evinde kaliyorlarmis, tasinacaklarmis.
Konu sahibinin kuzenin bir kizi varmis. Babasi terkedip gitmiş. Yokmus yani. Durumlari da kotuymus. Universite sinavina girmis, yerleşememiş. Ek tercih yapmis bir ozel okula %100 burs ile, -konu sahibinin deyimiyle kötü bir puan ile- ingiliz dili ve edebiyati bölümünü yazmis. Yüksek ihtimalle kazanacakmis.
Kiza yurt cikmamis. Konu sahibiyle ortak tanıdıklarının yanında, "yurt cikmazsa streshanimin evinde kalir" diyormus annesi. Konu sahibinden izin almamislar, bunlar yeni evli dememisler. Kendi kendilerine plan yapmislar. Kiz bir ara "istanbulu tercih ettim kazaninca sendeyim" gibi bir mesaj yazmis konu sahibine. O kadar büyük yüzsüzlük yani.
Ortak tanidik, konu sahibini aramış. Boyle boyle planlari var haberin olsun ama benden duymamis ol diye uyarmis.
Konu sahibi de biraz pasif. Hala hayir olmaz demiyor.
Acik kapi birakiyor. Kiz mesaj atmis yurt cikmazsa ne yapacağımı bilemiyorum gibi. Konu sahibi de bakariz ayarlariz gibi bir sey yazmis.
Oyle yüzsüzler ki konu sahibinin evinden kizin okulunun arasina google haritalardan bakmislar 58 dakikaymiş, aa yakinmis falan demisler.
Maddi durumlari kötüymüş. Maddi olarak da benim uzerime kalabilir diyor. Basarili biri olmadigi icin okul bursunu kaybedebilir diyor.
Kiz evde hicbir iş de yapmazmis. Cok titizim der, bulasiktan igrenir dokunmazmis. Hem kel hem fodul yani.
O insanlar su an sadece konu sahibine guveniyorlar. Herhangi bir b planlari yok. Ev tutma imkanlari yok, kümes gibi evlere 2000 3000 lira kira istiyorlar. Ozel yurtlar doldu. Kiz azot gibi acikta kalmis durumda.
Konu sahibi de bunlar bana "sana geliyoruz demeden gelmeyin" diyemem diyor.
Yumurta kapiya dayanacak ancak oyle hayir diyecek. 80 sayfada genel olarak hayir demesi uzerine konustuk.
Kizin sorumsuzlugundan,
neye guvenip İstanbul yazdığından,
yasadigi sehirde devlet okullarinda burs kesilme derdi olmadan ve maddi olarak daha rahat okuyacagindan,
annesinin 1 aylik damada nasil güvendiğinden,
izin alsa, gecici sureyle dese yardim edilebileceginden bahsedildi.
Anneyle gelsinler, gecici sure sizde kalsinlar, is bulur duzen kurarlar diye oneriler geldi. Annede oyle dusunceler de yok.
Birkaç uye eve alinmasi gerektiğini yazdi.
Birkaç uye bilgilerini istedi burs bulmak icin.
Bir üye "siz 7 24 sevişeceksiniz diye gencecik kiz ortada mi kalsin" dedi.
Buraya konu acti, 90 sayfa konustuk. Kah güldük, kah sinirlendik, bir arkadas az kalsın doğuruyordubenim gozlerim gormemeye basladi, baska bir uye sivilce çıkartmış, birkaç kişi de ban yedi.
isin özü biz çatladık. Konu sahibi de cikip dedi ki "yerlestirme sonuclarini bekleyecegim. Beklemeden bir sey diyip küsmelerini istemem. "
Madem bekleyecektin canikom, neden konu açtin da gerildik bu kadar?
İşin risk boyutunu konusacaksak, birkaç ay once gencecik bir cerrahin elini yaraladilar. Bir daha ameliyat yapamayacak demislerdi. Son durumunu bilmiyorum. Tıpta da boyle bir durum var.Yani direkt meslek edindirmeyen bölümler çok riskli bunu diyorum. Üniversiteler pıtrak gibi çoğalınca işe giriş kriterlerinde de enflasyon yaşanıyor. Lise mezununun rahatça yapacağı işler için bile üniversite mezuniyeti aranıyor. Bu da boşuna zaman ve para kaybı demek. Şu anda dil bilen master mezunları doğru düzgün iş bulamıyor. Tabi torpil gibi haksızlıklar işimizi iyice zorlaştırıyor. Ama 2021 itibariyle iyi bir hayatın anahtarı üniversite mezuniyetinden geçmiyor. Google bile üniversite mezuniyeti aramıyor artık. Birsürü öğretici platform var. Daha az enerjiyle daha pratik bilgi veren istihdam sağlayacak eğitimler gerek, üniversitelerin çoğu çağımızın ihtiyaçlarına uygun donanım sağlamıyor.
Ben de uçuk çıkarttım ama bu konu sebebiyle mi bilemiyorum zira bugün KKda epey zaman geçirdimKonu sahibi 1 ay önce evlenmis. Istanbula tasinmis. Kendi duzenlerini henuz kuramamislar. Kv sinin bos evinde kaliyorlarmis, tasinacaklarmis.
Konu sahibinin kuzenin bir kizi varmis. Babasi terkedip gitmiş. Yokmus yani. Durumlari da kotuymus. Universite sinavina girmis, yerleşememiş. Ek tercih yapmis bir ozel okula %100 burs ile, -konu sahibinin deyimiyle kötü bir puan ile- ingiliz dili ve edebiyati bölümünü yazmis. Yüksek ihtimalle kazanacakmis.
Kiza yurt cikmamis. Konu sahibiyle ortak tanıdıklarının yanında, "yurt cikmazsa streshanimin evinde kalir" diyormus annesi. Konu sahibinden izin almamislar, bunlar yeni evli dememisler. Kendi kendilerine plan yapmislar. Kiz bir ara "istanbulu tercih ettim kazaninca sendeyim" gibi bir mesaj yazmis konu sahibine. O kadar büyük yüzsüzlük yani.
Ortak tanidik, konu sahibini aramış. Boyle boyle planlari var haberin olsun ama benden duymamis ol diye uyarmis.
Acik kapi birakiyor. Kiz mesaj atmis yurt cikmazsa ne yapacağımı bilemiyorum gibi. Konu sahibi de bakariz ayarlariz gibi bir sey yazmis.
Oyle yüzsüzler ki konu sahibinin evinden kizin okulunun arasina google haritalardan bakmislar 58 dakikaymiş, aa yakinmis falan demisler.
Maddi durumlari kötüymüş. Maddi olarak da benim uzerime kalabilir diyor. Basarili biri olmadigi icin okul bursunu kaybedebilir diyor.
Kiz evde hicbir iş de yapmazmis. Cok titizim der, bulasiktan igrenir dokunmazmis. Hem kel hem fodul yani.
O insanlar su an sadece konu sahibine guveniyorlar. Herhangi bir b planlari yok. Ev tutma imkanlari yok, kümes gibi evlere 2000 3000 lira kira istiyorlar. Ozel yurtlar doldu. Kiz azot gibi acikta kalmis durumda.
Yumurta kapiya dayanacak ancak oyle hayir diyecek. 80 sayfada genel olarak hayir demesi uzerine konustuk.
Kizin sorumsuzlugundan,
yasadigi sehirde devlet okullarinda burs kesilme derdi olmadan ve maddi olarak daha rahat okuyacagindan,
Anneyle gelsinler, gecici sure sizde kalsinlar, is bulur duzen kurarlar diye oneriler geldi. Annede oyle dusunceler de yok.
Buraya konu acti, 90 sayfa konustuk. Kah güldük, kah sinirlendik, bir arkadas az kalsın doğuruyordubenim gozlerim gormemeye basladi, baska bir uye sivilce çıkartmış, birkaç kişi de ban yedi.
isin özü biz çatladık. Konu sahibi de cikip dedi ki "yerlestirme sonuclarini bekleyecegim. Beklemeden bir sey diyip küsmelerini istemem. "
Gecmis olsun, valla nazar da olabilir dudaklariniz cok güzelmiş masallahBen de uçuk çıkarttım ama bu konu sebebiyle mi bilemiyorum zira bugün KKda epey zaman geçirdim
Ay vallahi tıpçılar da fakülteye girer girmez Almanca çalışıyor artık zatenİşin risk boyutunu konusacaksak, birkaç ay once gencecik bir cerrahin elini yaraladilar. Bir daha ameliyat yapamayacak demislerdi. Son durumunu bilmiyorum. Tıpta da boyle bir durum var.
Benim takip ettigim ne kadar genç hekim varsa canınız icin burada kalmayin diyorlar. Bu magara ayilarina feda etmek istemem ben yavrumu, kardesimi, yegenimi.Ay vallahi tıpçılar da fakülteye girer girmez Almanca çalışıyor artık zaten
Çok ahlaksız, utanmaz bir toplum olduk ya. Benim de doktor arkadaşlarım hiç mutlu değil. Gerçi kim mutlu? İhracat yapanlar, ucuza Afgan çalıştıranlar herhaldeBenim takip ettigim ne kadar genç hekim varsa canınız icin burada kalmayin diyorlar. Bu magara ayilarina feda etmek istemem ben yavrumu, kardesimi, yegenimi.
Gecen hastanedeyim, saat olmus 15.30, biri girdi iceri. Doktor kan verseniz de sonucunu bugun alamazsiniz. Dolayisiyla muayene edemem demis. Kapinin onunde de en az 20 kisi var 1 bucuk saatte bakmasi gereken.
Kadin kapidan bir hışımla çıktı. Bunlari dovmekle öldürmekle iyi yapıyorlar dedi.
Kılığına baksaniz iş kadini, egitimli, görgülü dersiniz.
Sonra, o benim kim oldugumu bilmiyor, bir telefonumla neler olacak dedi ve basti gitti.
Butun bunlari da doktora siddetin kac yil cezasi oldugunu anlatan bir afişin önünde yapiyordu.
O sahneyi gören birinin bu meslege tutku duymasi mümkün mü? Vallahi ben tanidigim tum genclere engel oluyorum. Yapmayin, yazmayin diye.
Astrolojik olarak birkaç sene icinde Turkiye'nin cok guzel bir konuma geleceği soyleniyor. Umutlar astrolojiye kaldiÇok ahlaksız, utanmaz bir toplum olduk ya. Benim de doktor arkadaşlarım hiç mutlu değil. Gerçi kim mutlu? İhracat yapanlar, ucuza Afgan çalıştıranlar herhaldeBenim de alanım psikoloji, soranlara asla okumayın diyorum......
Konu sahibi 1 ay önce evlenmis. Istanbula tasinmis. Kendi duzenlerini henuz kuramamislar. Kv sinin bos evinde kaliyorlarmis, tasinacaklarmis.
Kizin sorumsuzlugundan,
Eklemeyi unutmusum, annesi hastaymis. Sık sık sehir degistirip onun yanina gidiyormus. Evime birini alabilsem annemi alirim o kizi almak yerine dedi. Niye annesini alamadigi kismini tam hatirlayamiyorum. Belki hatirlayan arkadaslar yazar.Çok teşekkür ederim, harikasınız.
Konu sahibine gelince yer yatağını hazırlasın zaten kabul etmiş.
Kızın yerinde olduğunuzu düşünün ima etmeyi bırakın açık açık sendeyim demişsiniz ve karşı taraftan tepki gelmemiş. Bu ne demek? Akrabalarımın dediği gibi konu sahibi beni almayı kabul etti demek.
Yüzsüzlükten ziyade söylentinin doğruluğunu ölçmüş aslında. Şimdi rahat rahat konu sahibinin evine yerleşmeyi bekliyor, yurt aramasına bile gerek yok.
Konu sahibi bu tip durumlarda olay anında tepki verilir ki insanlar yeni yol çizsin. Sonuna kadar bekleyerek aslında “ne yapayım eve almak zorunda kaldım” demek istiyorsunuz ben sizi anladım.
Elbette sizin tercihiniz dediğim gibi evin yerleşimini ayarlayın.
konuyu actigi gunden beri insanlara haber vermesi gerektigini diyoruz ama evlerine gelmelerini bekliyor arkadas.
aman kotu olmasin cici kiz modunda takilsin diye butun bu bekleyis.
zaten kiza bakariz yurt bulamazsan demekle bir nevi kabul etmis evlerine gelmelerini.
insanlar da hatali ama bu tutumuyla onlarla beraber kendisi zor durumda kalacak ve kiz eger uniye yerlesirse haftasinda valiziyle kapisinda burda dert yanmasi hic birsey ifade etmiyor ne yazik ki
Çok teşekkür ederim, harikasınız.
Konu sahibine gelince yer yatağını hazırlasın zaten kabul etmiş.
Kızın yerinde olduğunuzu düşünün ima etmeyi bırakın açık açık sendeyim demişsiniz ve karşı taraftan tepki gelmemiş. Bu ne demek? Akrabalarımın dediği gibi konu sahibi beni almayı kabul etti demek.
Yüzsüzlükten ziyade söylentinin doğruluğunu ölçmüş aslında. Şimdi rahat rahat konu sahibinin evine yerleşmeyi bekliyor, yurt aramasına bile gerek yok.
Konu sahibi bu tip durumlarda olay anında tepki verilir ki insanlar yeni yol çizsin. Sonuna kadar bekleyerek aslında “ne yapayım eve almak zorunda kaldım” demek istiyorsunuz ben sizi anladım.
Elbette sizin tercihiniz dediğim gibi evin yerleşimini ayarlayın.
Ben tepkinin sassy için olduğunu hiç düşünmemiştim. O hep kibar kibar yazdı, sert çıkışından dolayı kudra’ya tepki verdiler sanmıştım. Üslubundan dolayı önyargılı olabilir insanlar. Benim kimseyle samimiyetim yok, özel hayatlara dair bilgimde yok, konuyu başından beri takip ettiğim için uzaktan gözlem sadece benimki.Arkadaşlar sassy'nin yardım teklifini yanlış anlayanlar olmuş , üyeliğini iptal ettirdiği için yazmak istedim , sassy bu forumda yüzlerce kişiye yardım etti bugüne kadar , okumak istiyorum diyene kitap gönderdi , çok zor durumda olana para gönderdi , yüzlerce üyenin yakınının filmini , tahlil sonucunu babasına baktirip tavsiye aldı , elinden gelen her yardımı yaptı , dolandırıldığı da oldu , karşılığında bir teşekkür bile almadığı da oldu ama hiç vazgeçmedi , bu konuda da ciddiydi yardım teklifinde yoksa kişisel bilgilerini alıp ne yapacak Allah aşkına , yurt ayarlayabilirdi kolaylıkla ve okumak isteyen maddi imkanı olmayan bir genç kıza destek olmuş olurdu , herkes kötü kalpli değil bu dünyada öyle olsaydı yaşam biterdi yeryüzünde , burası sanal dünya diye kalp kırmak kolay geliyor insanlara ancak kalp kiriyorsunuz , hoş değil gerçekten
Konu kapanınca boşluğa düşeceksin deseneYazdim valla aygenelde bu kadar uzun konulari okumaya hevesli olmam ama bunda 1 sayfa bile atlamadim. Konunun bir parçası oldum sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?