- 3 Nisan 2014
- 36.213
- 147.743
- 798
- Konu Sahibi Surekli_Karisik
-
Evet aynen bunu kastettim ben deYaşadığım haksızlık duygusundan dolayı bende kızdığımdan ilk zamanlar neler neler ettim.Bağırdım çağırdım normalde onu kızdıracak sözler sarfettim anca zehrimi öyle akıttım.O ise hep alttan aldı.Kötü söz söylemedi yanlış bir hareket yapmadı.Yoksa şimdiye çoktan boşanmıştık
Sürekli Karışıkta herşey hemen olsun gibi bir duygu var.Mesela o evden ayrılma olayına çok şaşırmıştım..Evden ayrılayımmı diye konu açmışken bir bakmıştım ailesinin yanında 10 gün içinde hemencecik gitmiş.Yine kayınpederi geldiğinde gideceğini sanmıyordum kocasıda gelince bir baktım 3 gün içinde evine geri dönmüş.Şartlar olgunlaşıncaya kadar diretir ailesiyle durur diyordum.
Olaylar o kadar ani gelişiyor ki
Sürekli Karışık eşinin hareketlerine göre ne söylese haklıydı bence.Kocası telefonda vıdı vıdı yapıp ahkam keseceğine gelip yüzleşseydi ailesine sahip çıksaydı.
Görümcesine sırrını vermek gibi bir hata etti diyede görümcesi dediklerini yetiştirmemeliydi.Demekki ayrılmalarını istiyordu sinsinin önde gideniymiş.
Bence kendine derhal meşgale bul, oyalan, eskiyi bırakmaya çalış düşün düşün kafayı yiyeceksin. Evet yaşadıkların kolay değildi ama şans verdiysen sonuna kadar ver, gideceksen bu durduk yere olmasın. Sonra ya acaba kalsa mıydım, çocuğum için ne iyiydi diye kendini yer bitirirsin. İlerde olumsuz bir şey olunca sen suçlu olursun. O şansı ya hiç vermeyecektin madem verdin gitmeyeceksin, çünkü sebep yok.
Dediğim gibi psikolojik destek al, depresyondasın şu an ve kendine iş bul tez elden, çalış ya da hobi falan edin. İnsan boşta kalınca aklına 40 tilki giriyor, kurguluyor sürekli...
Demek ki söylemek istediğiniz herşeyi söylememişsiniz. tavsiyeediyorum diye bir site var. Orada şehirlere göre uzmanları ayırmışlar. İçlerinden psikolog ve İstanbul diye aratıp, çıkan uzmanlar içinde çift terapisi konusunda uzmanlaşmış olanların hakkında yazılmış yorumları okuyup, ona göre bir uzman seçebilirsiniz. İstanbul'da 1-2 tane de değil bir sürü çok iyi, çok tavsiye edilen uzman var diye biliyorum. Bir iki yorum okumuştum. Boşanmayı düşünerek gittik, şimdi iyiyiz yazanlar var.
Bence en azından 1-2 seans eşinizle gidin. Barıştırmaya çalışırlar diye de endişe etmeyin. Ayrılmanız iyi olur dedikleri de oluyormuş. Bireysel olarak ne yaparsınız daha mutlu olursunuz, bu önemli. Onlar da uzman. Ne istiyorsanız söylersiniz. "Ayrılmak istiyorum çünkü geçmişte yaşadıklarımı, söylediklerini unutamıyorum" vs artık içinizde ne kaldıysa dersiniz. Hatta bence gitmeden önce içinizde kalan herşeyi kısa notlar halinde yazın da araya laf girerse unutmayın. En azından söylemek istediğiniz herşeyi söylersiniz, içinizde kalmaz, kızgınlığınız azalır. Öteki türlü içinizi dökmeden boşansanız da kızgın olacaksınız.
Tabii evliliğinizin kurtulma ihtimali de var. Ama bu siz böyle hissederken olmaz. Çift terapisi sonucu iyi hissederseniz, duruma göre bakarsınız.
bu tür aile sorunlrında zaten genel olarak eşi hatalı görüyorum ben,mesafeyi ve ilişkileri ayarlayamadığı için.evet sorun çıkara tepene çıkan bir ailesi vardı ama bu hale getiren taviz veren üstelik bu durumu isteyen biir eşin var ne yazık ki..o istemese ve set çekebilse kv böyle şeyler yapamazdı.
ben de 3 sene kadar önce boşanma noktasna gelmiştim.çok farklıydı sorunlar tabi ama son bir kez deneme fikrinden sonra benzer duyguları yaşadım. sevmiyorum istemiyorum galiba ama acaba kalmasın diye denemek istiyorum dedim.ve ben de sinirliydim,herşeye laf söyleyip kavga çıkarma modundaydım..bunca zaman ben çektim,şimdi o çeksin fazlasını bakalım ne tepki verecek dedim. hatta içimden büyük kavga çıksın da boşanalım diye bile geçirdim..ama o sabretti,kavga etmedi,alttan aldı,değerli olduğumu hissettirdi ve ben tekrar aşık oldum kocama...elbette şak diye olmuyor zamanla...
ama dediğim gibi çaba lazım..daha ne kadar oldu ki vazgeçiyor hemen 2 laf çarpmanla...sen laf sokacaksın alttan alacak,inadına damarına basacaksın haklısın diyecek.buna rağmen el üstünde tutacak.süprsizler yapacak,bi sürü şey..
ahh canım
allah yardımcın olsun, eşe kızgın ve kırgın olarak aynı evde yaşamak çok zor....
illa hemen birşey yapmalıyım diye zorlama kendini, öfkeliysen belli et öfkeni , içinden geldiği gibi davran , zamanla zaten herşey netleşecek
Ben eski konunu biliyorum. . Eşin ile bu kadar olaydan sonra birden herşey eskisi gibi olmaz tabi. . Ama dediğim gibi devam edecek ilk önce davayı kapatki aklının bir köşesinde boşanma olmasın. Bu düşünceyle evlilik yürümez. Sana o zamanda demiştim şimdi adam gak dese keşke dönmeseydim diyeceksin diye..
Ortada sorun yok gibi duruyor. Lütfen aklınızı başınıza alın. Eşinizle biraz güzel zaman geçirmeye çalışın. Mutlu olun lütfen. . Elinizdekilere şükür edin.. ama illa boşanıcam diyorsanız bişi diyemem. .
bence sorun sevgi görünse de asıl sorun "eşine güvenmiyorsun"
sevsen de ona güvenemediğin için kendini oluruna bırakmak istemiyorsun.
ailesi gidince ilgisi artar, gönlünü almak için çabalar diye umdun ama olmadı.
ailesi dönünce yine onların etkisi altında kalacak, sana ayırdığı zaman azalacak diye endişelisin.
eşine terapi, sana güven hissi lazım.
yaşadıkların normal aslında.
eşin ve ailesi büyük hayal kırıklığına uğrattı ve güvenini kaybettiler.
sen boşanmakta kesin kararlıyken ani bir şekilde evine döndün.
Esin birseyler icin cabaliyorsa sen de ona adim atmalisin.
Sen evliligini yurutmek icin dondun eve.
Sende acilan yaralar buyuk.kolayca da tamir olmayacaktir.
Ancak madem dondun esine bu firsato verdin sen de gayret edeceksin.
Esine birden bire sihirli degnek degmis olmayacakti elbette.
O da kendi capinda kendi bilebildigince gayret edip ilgi gosteriyor anlasilan.
Asil mesele su ki senin icinden gelmiyor degil mi.
Aranizda iletisim sorunu var ve sogukluk girdi epeyce.
Zaman gosterecektir yaralarinizi kapatip kapatamayacaginizi.
Eger sen bu sureyi tanir ve sen de esine adim atavbilirsen tabi.
Dedigim gibi donduysen sen de gayret gostermelisin.
Hatalar karsi tarafindi evet.
Ama artik gecmise sunger cekip evliliginizi duzeltebilmek icin cabalamalisiniz.
Acikcasi hem aniden donup hem de bosanma niyetinin devam ediyor olusu pek olumlu da dusundurmuyor beni.
Esini seviyormusun direk sorayim.bundan sonrasi icin gayret gosterebilmen icin bu lazim biraz da.
Ve de esin seni sevdigini hissettirebiliyor mu sana?
o adam ağzıyla kuş tutsa sen yine onu eskisi gibi sevemeyeceksin..
aklın mantığın dene dedi ama gönlün geçti bir kere..
yaşadıkların değil seni yıpratanda üzende o yüzden şartlar düzelse de sen düzelmiyorsun..
sen bir kere kendine kızgınsın herşeyden önce bu adamı nasıl hiç tanıyamadım diye sonra eşine kızgınsın ne kadar güçsüz ne kadar korkak bir adam olduğunu gördüğün için..
şimdi bu adam sana ilgi gösterse birlikte vakit geçirseniz ne ..
belki seviyorsun hala ama güvenmiyorsun..
hiç görmediğin o yüzü var ya eşinin onu gördün .. görmemiş olsaydın sevdiğin kadarı belki toparlamanıza yeterdi..
ama şimdi verdiğin o şansı bile gönülden vermedin ..
sizin olmanız için tekrar güvenebilmen lazım bunun içinde zaman lazım..
değer mi değmez mi bunun kararını da ancak sen verebilirsin..
Ben siz de kendimi gördüm.Ben de anlatsam pek çok kişi aman boşver düzenini bozma der geçerdi.Ki yazdım da pek çok kişi böyle dedi.
Ama işte yaşayan bilir sadece.Biz eşimle bi terapiste gittik geçenlerde gerçekten ufkum açıldı sadece bir seans gittik daha da devam edeceğiz.Bakalım neler olacak ona göre bi karar alacağım ben de artık.
Size de bunu tavsiye ederim.Ama çok araştırın öyle gidin her terapist aynı etkiyi yaratmıyor çünkü.
Bir de ben de atanamadım ve atanmış olsaydım belki şimdiye çoktaan boşanmış olurdum.
Bu da insanda ciddi bir boşluk yaratıyor alıp başımı çekip gidemiyorum hissi de üzüyor insanı.
Elbette ailelerimiz var gidecek yerimiz var ancak demek istediğim çok başka bir şey siz anladınız beni.
nolur kusura bakma ama yenilir yutulur laf değil bu. önceden de dediğim gibi sadece seni eve getirdi az çok da işte senin istediğin olmuş gibi yapıyor.yoksa adam ne ailesine rest çekebildi,ne kendi değişti...bu yazdıklarından sonra daha emin oldum..Haftasonu giremedim, herkese tek tek yazamıyorum da. Bu şekilde size hafta sonu olanları anlatayım.
Pek iyi geçtiği söylenemez. Öncelikle benim yaklaşık bir haftadır telefonum bozuk, telefonsuzum yani, evde eşimin eski telefonu vardı, onu yaptıracağım senin için dedi ama halen yok. Ev telefonu var ailemle onunla görüşüyorum ama dışarı bile çıkamıyorum cep telefonu olmadan, cumartesi bir kavga bu yüzden patlak verdi, aaslında mesele telefon da değil, umursamaması. "Cumartesi şuraya gidelim" teklifi zaten yalan oldu.
Önceki sayfalarda yazmıştım bir yılbaşı mevzumuz vardı. Cumartesi akşamı kız kardeşiyle konuşurken yılbaşında sizdeyiz dedi. Normalde her yıl ailesi burada olurdu ve herkes burada toplanırdı ama bu yıl görümcemin çocuklarının okulu nedeniyle kv-kp onların yaşadığı şehre gidecek. Bu tür özel günlerde birlikte olmak onlar için çok önemlidir. telefonu kapattıktan sonra "Yılbaşında oraya mı gidiyoruz?" dedim, evet bir sorun mu var dedi, ben istemiyorum deyince, neden istemezsin, istemezsen isteme bizim de umurumuzda, onlar için sen olsan ne olmasan ne, dedi.
Alın size bir kavga sebebi daha. Zaten o tartışmadan sonra boşanmaya kesin karar verdim. Ertesi gün aldım karşıma konuşmak için, boşanma mevzusunun kapandığını, beni çok sevdiği için istemediğini, benim takıntı yaptığımı, her şeyi benim istediğim şekilde yaptığını, bir sorun yokken sorun aradığımı, bana sarılıp, ilgi göstermek istediği zamanlarda kendisinden kaçtığımı vs. vs.. sıraladı. Benim şikayetlerime de işlerim yoğun, canım sıkkın gibisinden inanmadığım cevaplar verdi. O akşam da aldı bir yemeğe götürdü, akşam bir film açtı, her şey düzeldi numarası yapıyoruz.
Şimdi siz söyleyin ben ne yapmalıyım ?
Bu defa ailem de boşanmama pek olumlu bakmıyor. KV-KP gitti, eşinle de yapamıyorsunuz, sorun her evlilikte vardır, oluruna bakın filan diyorlar.
Bana hiç olmuyormuş gibi geliyor. Yazmadığım ama rahatsız olduğum aslında ufak belki ama bana göre büyük şeyler var.
Terapist araştırmaya başladım. Son olarak bunu da deneyip kararımı vereceğim.
nolur kusura bakma ama yenilir yutulur laf değil bu. önceden de dediğim gibi sadece seni eve getirdi az çok da işte senin istediğin olmuş gibi yapıyor.yoksa adam ne ailesine rest çekebildi,ne kendi değişti...bu yazdıklarından sonra daha emin oldum..
ben yılbaşında gidiyorum,seni kaale alan yok zaten,ne ben ne ailem demiş resmen ve açıkça...
yaaa inanılmaz birşey adamın yılbaşı için sana sroması hatta süpriz yapması ailesinin bok yemesi falan beklenirken olana bakk..yeminle çok sinirlendim,bak ben burdan sizleri tanımadan kudurdum..sen nasıl bu kadar sakin olabiliyorsun?? peki yılbaşı geldiğinde ne oalcak? oğlunu alıp gidecek sen de istersen gel istemezsen gelme olacak...
hani artık sen onların sadece geliniydin ya...o kadar işte...
Boşanmak için ille dayak aldatma kumar vs olmasını beklemek o raddeye gelene kadar sabır çekmek büyük hata bence,o noktaya kadar beklendiği için kimse dostça ayrılmıyo, halbuki artık sevmemek aynı yöne bakmamak heyecan duymamak boşanmak için sebeptir hatta en geçerli sebeptir, evlenmek için sadece sevgi yetmez ama evliliği bitirmek için başlı başına sevgi duymamak sebeptir
terapi sana değil eşine ve ailesine lazım.Muhtemelen eski konularım hakkında bilginiz yok, bizim gibileri sevgi de kurtaramaz ne yazık ki. :)
Hoş zaten ortada sevgi olsa zateb bizim gibi de olunmaz ama..
Ben de biliyorum da, bilmiyormuş gibi derman arıyorum.
Teşekkür ederim yorumunuz için.
terapi sana değil eşine ve ailesine lazım.
karşı taraf düzelmedikçe istersen 10 sene terapi gör. sorun sende değil onlarda.
terapi sana değil eşine ve ailesine lazım.
karşı taraf düzelmedikçe istersen 10 sene terapi gör. sorun sende değil onlarda.
Yipratmayin onuda kendinizide daha oncede yazmistim icten cok kinlendiniz sorgulama olumsuz bakma cok agir basiyor ozellikle anne yanindayken gezdi tozdu aramadi umursamadi diye simdi bir cabasi varsada samimiyetsiz buluyorsunuz sanirimMuhtemelen eski konularım hakkında bilginiz yok, bizim gibileri sevgi de kurtaramaz ne yazık ki. :)
Hoş zaten ortada sevgi olsa zateb bizim gibi de olunmaz ama..
Ben de biliyorum da, bilmiyormuş gibi derman arıyorum.
Teşekkür ederim yorumunuz için.
Yipratmayin onuda kendinizide daha oncede yazmistim icten cok kinlendiniz sorgulama olumsuz bakma cok agir basiyor ozellikle anne yanindayken gezdi tozdu aramadi umursamadi diye simdi bir cabasi varsada samimiyetsiz buluyorsunuz sanirim
Alin karsiniza basaramiyorum birseyler koptu terapi deniycem asamazsam uzmeyelim birbirinizi deyin en hayirlisi bu olur
Ne biliyim insan mutlu olsun yuvasi huzuru olsun paylasimi olsun diye evlenir
Beraber vakit gecirmek falanda keyif vermiyor yazdiginiza
Mutsuzsaniz ne desek bos kalacak siz bir uzman yardimi alin bakalim dolmusluklari asabilecek misiniz
Sonrasina bakarsiniz
Öfken dinmedikçe huzur yok...
ailene teşekkür et bizim yerimize.Zaten kendim için değil, eşim için istiyorum. Yani tek gitmeyeceğim. Gelmezse de kendisi bilir.
Sanırım başka da yapılıp, söylenecek bir şey yok.
Anlamaz duz mantik ise bunu kabul ederek baslaman lazim o diyorki annem babam eskisi gibi degil gelme olayi sinirli beraber oturalim tutturmasida yok e karimda yuz vermiyor kendini geri cektiYukarıda hafta sonu yaşanan olaylardan bahsettim.
Ben bu adama nasıl olumlu bakabilirim ki? Neresinden tutsam elimde kalıyor. Biz üç ay neler yaşadık, ben buraya dönene dek bütün yol boyunca ağladım, ki dönerken de denemek için dönüyorum diye de defalarca konuşuldu, adam halen kalkmış bana diyor ki "neden gelmek istemiyorsun Ankara'ya, sebep ne?" adam yaşananlardan zerre bir şey anlamamış. Ya anlamamış ya da işine böyle geliyor. Bilemiyorum artık.
Bebeğine iyi şartlar sunabilirsen ruhuna daha fazla eziyet etme derim ben...senin bu ruh halini anlayabiliyorum ...içinden geçmişliğim varEşim bu kafayla devam ettikçe öfkem de biraz zor diner. Bence bizim sonumuz belli ama benden başka kimse anlamıyor. Eşim de ailem de, oluruna bakılmalı diyor. Çok oluru varmış gibi.
anlamıyor. kendilerini mükemmel gördükleri için senin kaprisli olduğunu düşünüyorlar.Yukarıda hafta sonu yaşanan olaylardan bahsettim.
Ben bu adama nasıl olumlu bakabilirim ki? Neresinden tutsam elimde kalıyor. Biz üç ay neler yaşadık, ben buraya dönene dek bütün yol boyunca ağladım, ki dönerken de denemek için dönüyorum diye de defalarca konuşuldu, adam halen kalkmış bana diyor ki "neden gelmek istemiyorsun Ankara'ya, sebep ne?" adam yaşananlardan zerre bir şey anlamamış. Ya anlamamış ya da işine böyle geliyor. Bilemiyorum artık.
neden istemezsin, istemezsen isteme bizim de umurumuzda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?