valla isterimkatıklı dolma, ciğer taplama, kilis tava bir de ayran aşının müsait bir zamanda tarifini yazarsan çok mutlu olurum.
ama bence sen o yarışmaya katıl
Popo mortimm beni solladin gitti tebrikler ben -200 Gr sadece amagünaydın hayırlı cumalar takım arkadaşlarım
geçen cuma 97.6
bugün 97.1
fark 0.5 kg
yüzde 0.512 doğru mu bilmiyorum öğrenemedim gitti matematik orantısı kuruyorum kendimce
bencede iyi fikir
ay o zaman sende benim kuzum olabilirsinaslında enerjim çok düşük su aralar, ilkbaharda daha iyi olurum ama buna da şükür..
off o da kötü yaaniçin kv ile yaşıyorsun, o şekilde mi anlaşıp evlenmiştin?
kaptanım bir sans daha ver lütfen.insallah bu hafta başarır.ben inanıyorum başaracağına.hadi kuzum sende yüzümüzü kara çıkarma, asıl bu hafta spora..
he he canım..regl olduğubln için + çıktım olayı diye bir şeye inanmıyorum.bunu bir doğduğundan beri diet yapan obezztoya bir de üstadımaeben e yutturamazsın :)
aferin çekirge.her zaman böyle hatırnaz ol :) koçunun doğum gününde de böyle incelikler beklerim
Her yerde aynı demek bu usta milletiyok be kuzum kaynanayla yaşarmıyım evim ayrı çok şükür ama evi tadilata soktuk ustaların vurdum duymazlığımı dersin gevşekliğimi dersin üç ay olacak tadilat bitmedi geçici bir süre ordayım neyseki bir an öncede bitsede evime geçip rahatlasam
Her yerde aynı demek bu usta milletibaşka başka yerlerde iş almıştır o yüzden sizinkini sallıyodur.neyse, geç olsunda güç olmasın diyecem ama üç ayda apartman dikilir yaw..
Unutmuşum.Çok özür dilerim. Sabit çıktım moni
Ama oyle bence :))bencede iyi fikir
ay o zaman sende benim kuzum olabilirsinaslında enerjim çok düşük su aralar, ilkbaharda daha iyi olurum ama buna da şükür..
off o da kötü yaaniçin kv ile yaşıyorsun, o şekilde mi anlaşıp evlenmiştin?
kaptanım bir sans daha ver lütfen.insallah bu hafta başarır.ben inanıyorum başaracağına.hadi kuzum sende yüzümüzü kara çıkarma, asıl bu hafta spora..
he he canım..regl olduğubln için + çıktım olayı diye bir şeye inanmıyorum.bunu bir doğduğundan beri diet yapan obezztoya bir de üstadımaeben e yutturamazsın :)
aferin çekirge.her zaman böyle hatırnaz ol :) koçunun doğum gününde de böyle incelikler beklerim
Kendim bozuyorum bu aralar ya sorma ilk zamanlar 1.2 veya 1 kilo her hafta gidiyordu ama şimdi kaçamak var ondan mi hedefe de az kaldi diye mi az veriyorum anlamadım tabi beslenme duzenim bozuk su sıralar vede kabızım basur kanadı o derece kabızımSabah ve akşamın çok güzel olmuş . Ama öğlen facia hemde tüm yediklerinin gl endeksi çok yüksek.patates, bezelye,kek, pilav.
Bunların hepsinin gl endekdi çok yüksek ve cıs dediğimiz şeyler. Ve hepsi aynı öğünde olunca yükleme olmuşbu memüye ragmen gene kilon gitmişki bu metanın iyi çalıştıgını gösterir pamugum.
Bu önümüzdeki hafta daha dikkatli ol bakalım ne kadar gidecek
tabiki canım akşam yazsam olurmu şimdi işim varsara_28 cig kofte tarifide verebilirmisin?
yok be kuzum kaynanayla yaşarmıyım evim ayrı çok şükür ama evi tadilata soktuk ustaların vurdum duymazlığımı dersin gevşekliğimi dersin üç ay olacak tadilat bitmedi geçici bir süre ordayım neyseki bir an öncede bitsede evime geçip rahatlasam
katıklı dolma tarifi
malzemeler
bir adet kara kabak
ince köftelik bulgur
yarım kilo yarım yağlı kıyma
bir adet kuru soğan
bir tutam reyhan otu
tuz ve pul biber
üzeri için
sarımsak
yoğurt
pulbiber
zeytinyağı
yapılışı
kara kabağın kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılır ve şeritler halinde kesilir yıkanır tuzlanır bir kenarda yumuşaması beklenir yumuşadıktan sonra yıkanır ve sıkılarak bi kenara alınır bu arada bir kaba kıyma konur üzerine bulgur tuz pulbiber reyhan otu eklenir kuru soğanlarda küp küp doğranır ve ara ara ıslatılarak yoğurulur iyice özdeşleşince ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve şeritler halinde olan kabağa sarılıp tencereye dizilir üzerine geçecek kadar sıcak su konur ve kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir piştikten sonra tabaklara alınır ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve pulbiberli yağ gezdirilir
not : kara kabak bulamazsan taze dolmalık kabaklada yapabilirsin kabakları iki parmak enliliğinde dilimleyip içlerini oyduktan sonra hazırladığın harcı doldurup pişirebilirsin
60kiloyum
ciğer taplaması tarifi
malzemeler
yarım kilo kara ciğer (dana ciğeri)
ince köftelik bulgur
bir demet maydanoz
iki tane kuru soğan
üç dört tane yeşil biber
reyhan otu
pul biber ve tuz
üzeri için
pulbiber ve zeytinyağı
yapılışı
ciğeri doğrayıp yıkayıp robotta çekip kıyma gibi yapıyoruz sonra soğanları biberleri maydanozları doğrayıp bulgurunu katıp pulbiberini reyhan otunu ve tuzunu ekleyip yoğuruyoruz bulgurunu ciğerine göre ayarlayacaksın köfte kıvamında olacak ne çok fazla ne çok az yoğurunca anlarsın zaten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinde yuvarlayıp üzerine bastırıp şekil veriyoruz sonra tencerede kaynayan suyun içine bir miktar tuz atıp köfteleri ekleyip haşlıyoruz tencerenin kapağı açık olacak piştikten sonra suyunu süzüp tabaklara alıyoruz ve üzerine yağ ve pulbiber gezdiriyoruz
60kiloyum
kilis tava tarifi
malzemeler
yarım kilo dana kıyma
yarım kilo kuzu kıyma
üç dört tane patates
iki tane kırmızı biber
iki tane yeşil biber
iki tane domates
iki tane kuru soğan
üç diş sarımsak
tuz ve pulbiber,kimyon,karabiber
maydanoz
yapılışı
patatesleri yıkayıp soyup ince ince dilimleyip yağladığımız tepsiye diziyoruz sonra kıymayı ve diğer malzemeleri köfte kıvamında karıştırıp yoğuruyoruz ve patateslerin üzerine bastırarak yayıyoruz üstüne dilimlediğimiz domates ve yeşil biberleri diziyoruz kıyma harcı tepsinin kenarlarına doğru biraz taşacak ki kıyma pişince çekileceğinden görüntü kötü görünmesin sonra fırına verip pişiriyoruz sonra yanına cacık yapıp afiyetle yiyoruz
60kiloyum
ayran aşı tarifi
canım benim ellerine sağlık. hepsini laptopa kaydettimmalzemeler
bir su bardağı aşurelik buğday
yoğurt
maydanoz veya kuru nane
yapılışı
aşurelik buğdayları önceden haşlayıp pişiriyoruz sonra koyu kıvamlı ayran yapıyoruz çok cıvık olmayacak yoksa kesilir koyu kıvamlı olacak ayranımız sonra aşurelik buğdayları ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz kaynadıktan sonra maydanozlarını doğruyoruz bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alıyoruz tuzunu ekleyip servis ediyoruz.Maydanozun yoksa kuru nanede çok yakışıyor.
60kiloyum
Ya inanın ben doğum günü neyin kutlamam genelde kimseninde haberi olmaz, gereksiz bence yeni gelen değilde geçirdiğim yıla yanarımaeben ikinci kez doğum gününü kutlarım canım:))Allah saglık sıhhatle geçireceğin nice mutlu yıllar versin sana
Yalnız bu doğum günu kutlama olayı bayağı entresan oldu takımda.maazallah alışkanlık yaparsa canımız sıkıldıkça doğum gününü kutlarız bak :)
Sağol büşracımaeben doğum gününü tekrar kutluyorum. Eşinin ameliyatı ne oldu iyi geçmiştir inşallah
Ay ilahi yeterin daaaa
Rabbim acil şifalar versinSağol büşracım
Sabah ameliyat oldu şimdi tabırcu olduk eve geldik . Hamdolsun iyi az nazlıdır kendisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?