2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
asucum senin nezdinde tüm arkadaşlara şu videolar ile ilgili bir resim göndereceğim, herkesi gaza getirir belki, çünkü bu videolar bildiğiniz gibi 3 part halinde, gittikçe zorlaşan 3 level var.. her biri 10 gün yapılıyor, 30 günlük bir program yani.. ben dün itibari ile ilk 10 günlük süreci tamamladım ve ilk leveli bitirdim çok şükür.. işte buda 10.gündeki halim..

şimdi 1 aylık süre sonunda ne hale geleceğimi bir tahmin edin, ve şu yarım saatlik egzersizi lütfen ama lütfen düzenli hergün yapmaya çalışın.. kasım anneleri olarak hepimiz tarih yazalım, şimdi hamile olan anne adaylarına biraz da olsa ümit ışığı olalım, istenirse ne kadar kısa sürede eski hallerine dönebileceklerini gösterelim.. hadi hep beraber eller havayaaaaaaaa.......

ya arkada oğluşta çıkmış çok şirin gözüküyo, bu anne napıyo diye bakıyo saf saf, kıyamadım kesemedim onu.. öle işte..

tuğba bravo gayet güzel görünüyosun.ben yapamıyorum walla ne yalan söylüyeyim.okul,ev hele oğlum derken o sporu yapacak hal kalmıyo.18kilom gitti bu şekilde ki hiç diyet yapmadan.felaket tatlı seven bi insanım.mutlaka gün içerisnde çikolata yemem lazım.

ya bi de foto gönderiyosunuz.ama baş-kafa bölümü yok.sadece bi gövde görüyoruz.hiç merak etmiyo musunuz ya kimle yazışıyoruz diye???hadi ilk ben başlatayım.oğlumla bi fotomu göndereyim.ne kadar zayıfladığımı da görün.bu hafta sonu çekilmiş bi foto:)

KEMECE-SEVDALİNKANIN bebişlerinin incileri çıkmış.hadi darısı başımıza çok iştahsızız bu aralar.bizde biran evvel çıkarsaydık

kızlar tarif istiyorum sizden.oğlum iştahsız.muhallebi tarzı şeyleri sevmiyo,bi şekilde kusturuyo.çorba,ara öğün tariflerinizi bekliyorum...

Hangi egzersizler bunlar? Link alabilir miyiz?

kızlar tarif istiyorum sizden.oğlum iştahsız.muhallebi tarzı şeyleri sevmiyo,bi şekilde kusturuyo.çorba,ara öğün tariflerinizi bekliyorum...

canım benimki de çoğu muhallebiyi sevmiyor bazen pirinç unu ve suyla pişiriyorum sonra biraz soğuyunca içine bebek sütü ve pekmez koyuyorum, bazen elma suyu sıkıyorum onu pirinç unuyla pişiriyorum yine içine bebek sütü koyuyorum, dün hippin armutlu sütlü tahıllı muhallebisini aldım dün ona yoğurt ve armut rendesi ekledim ama sade de veriyorum
çorba olarak da genelde havuç ve patetesi küp küp doğruyorum içine bazen bezelye, bazen taze fasülye, bazen semizotu, bazen kabak, bazen enginar ekleyerek pişiriyorum pişmeye yakın içine pirinç atıyorum soğuyunca robottan geçirip içine bir kaşık zeytin yağı ekliyorum. Bu ay et ürünlerine geçtik tavuğu ya da eti önden haşlıyorum pişmeye yakın havuç ve patatesi ekliyorum bazen içine pirinç ve bezelye ekliyorum (tavuk için yakışır diye) kıymayı da senemgy in tarifi gibi daha önceden hazırlayıp dondurucuya koydum patates ve havuç pişince o da eriyince ekliyorum bir iki dk da öyle pişiyor bunların dışında arada tarhana veriyorum yarın kıymalı şerhiye ya da tavuklu şehriye çorbası yapmayı düşünüyorum inşallah sever
bu arada oğlumun kahvaltısına koyduğum tereyağını artık evde kendim yapıyorum diğerleri içime sinmiyordu.evde yaptığım yoğurdun kaymağını ya da sütün kaymağını kullanıyorum. Kaymağı robota koyuyorum içine birazcık soğuk su ekliyorum üzerine, pütür pütür yağ çıkana kadar robottan geçiriyorum sonra yüzeye çıkan pütürleri topluyorum bir tabağa, içine yine biraz soğuk su koyarak birbirine kaşıkla yedirerek oluşan yağı yıkıyorum içindeki yoğurdu ya da sütü o suya geçiyor iyice arınmış oluyor onu döküp yağı bir araya getiriyorum. çok az çıkıyor ama oğluma yetiyor

GUNAYDIN KIZLAR
kac gundur moralım cok bozuk benım oglum hıc bısey yemıyor acayıp ıstahsız ne verırsem agzını kıtlıyor zorlarsamda kusuyor .burda 8 aylık cocuklar katı seylere gecmeye baslamıslar yavastan yavasa elıne meyve ne verılıyor ama ben ne yazıkkı muuzn dahıl ufak bı bparcası agzına gıtse kuzuo onu yutamıyor.emmıyorda benınkı hazır mama verıyoruz sımdı onuda yemez oldu ben bu cocuga sutu nasıl ıcırecem .
dun herzamankı dr gıtmedık bı dr tavsıyesıyele ozel muayenesıne goturdum gıttım ama adam hıc aydınlatmadı benı anca fırcaladı sucun bızde oldugunu soledı cocuk ıstemıoyorsa vermıcekmısız ara ogun verme dedı ogun aralarını ac dedı bı cocugun agzı yokkı ben acıktım desın ogun aralarını ac derken kac saate bır ne vermeme gerekıo off bu cocuk beslemk ne kadar zor ıstemıyorsa oıstemedıgı seyı verme dıo pekı bu cocugun sut ıcmesı gerekıo hergun bellı bır mıktar vermesem sut ıhtıyacını nasıl alacak off gece gunduz dusun dusun kafayı yıcem
bıde ustune huzursuız ne uyuyo devamlı bı mızmızlık halınde dıs problemızmızde var bı cıkaramdık gece yarım saate bır bazen 15 dk abartısız kalkıom uykusunda emzıgımdustu dıe aglıo hatta baenz uykusnda hıckıra hıckıra aglıo durduk yere susturamıomda ama ben bı 1 ay bunlarla ugrasmaktan coookkkk yoruldumm iş stresı evde cocuk (tabıkı onun sevgısı herseye degre) bıde cocuguma annem bakıo kendı bıldıgıne gıdıo benı dınlemıo ccuhgu yemek konusnda cok boguo ondanda kaynaklandı bu problemın buyuk bı kısmı ama ona bunu anlatamıyorum benı hıc dınlemıo dr dınlemıo bıldıgı yonde gıdıo devamlı catısma halıne gırıoz buyuzden bunun stresı daha fazla ben cook bunadım ve yoruldum...

Günaydın herkese,,

Oğluma her gün yeni bir şeyler vermek istiyorum her şeyden az da olsa tatsın diye ama bazen ikilemde kalmıyor değilim.. Kahvaltısını tuzsuz peynir, pekmez, yumurta sarısı ve 1 kaşık devam sütü ile hazırlıyorum. bugun değişik olarak ceviz ve fındık ekledik. dün marketten bıldırcın yumurtası da aldım ama kararsızım. internette araştırdım bazı yerlerde verilebilir diyor bazı yerlerde yasak..aranızda veren var mı??

bizim oğlan 7 aylık oldu ama resmen oturmak istemiyor yaa.. oturtuyorum resmen kendini geri ittirip kafa sallıyor bana istemiyormuş..gezmeye çok mu alıştı nee..çalıştığım için sadece haftasonu ilgilenebiliyorum çocukla.. babaannemizde ağlamasın diye hep kucakta gezdiriyor..bizimki bu gidişle oturmadan yürücek:)))

Canım valla arada banada geliyor o bunaltılar..kaç saatte bir besliyorsun çocuğu belki de acıkmıyordur.. mesela ben meyve karışım veriyorum. cam rendeden geçiriyorum hepsini mesela son zamalarda 1/3 muz, 1 küçük kayısı, 1/2 şeftali, karıştırıp veriyorum. bunalradn önce elma ve armut veriyorum ama çocuk sıkılmıştı onlardan resmen istemiyordu.. bunalrı yiyor şimdi. sabah kahvaltı veriyorum 8-9 arası, 11 gibi meyvesi öğlenden emziriyorum ben, 3-4 gibi çorbası, 6-7 arası tekrar emiyor akşam yatarkende 9-10 arası yoğurt yiyoruz.. çok şükür itiraz etmiyor ve kusmuyor da ki çok kusan bir bebekti..doyunca zaten istemiyor. bu arada süt istemiyor yazmışsın. devam sütüne pekmez gibi bişiler kattt. ya da yoğurt yap bi nevi süt o daa. onu dene . çoğu bebek yoğurdu seviyor duyduğum kadarıyla...gerçekten zor bebek beslemek hep düşünüyorsun bu olur mu olmazı mı diye..benimde oğlıuma babaanne bakıyor ama bereket dinliyor benii. bir de senin kendi annen söyle herşeyi rahtaça doktora beraber gidin. dedkelrini duysunn.

genelde 3 saatte bır beslıyorum. bazen o mesefa uzuyorda sabah 5 bezan 7 gıbı uykusnda ıcırebılıyorsam mama sını verıyorum 3-4 olcek gıbı.9,9,5 kahvaltı yapıyor .oğlen 12-13 gıbı corbasını zorlada olsa yedırebılıoz bı kac kasık.4-5 gıbı yogurt olursa verıom (eger ugun tutmussa bazen tutmuyor)aksam 9 -10 gıbıde uykusunda ıcırebılırsm mama sını ıcırıyorum.
ama eskıden daha ıyıdı duzenımız annem sagolsun okadar cok tıkmaya basladı kı cocugun agzına yıyeceklerı cocuk buyudukce ogun aralarını acmak yerıne dahacook sıklastırdı saat basına agzına 1-2 lokma bıseyler sokamya basladı anne verme dedıkce yemedı 1-2 kasık yedı ac dıyıp baska bıseyler kalkıp yapmaya baslıo onu vermekle ugrasıo oda ac kalıo zannedıo ama anlamıocucgun mıdesını kucuk oldugunu bı kasık bıle agzına gırse bazen onun ıcın yeter oldugunu ..sımdı bu 1-2 haftadır bazen tum gun sut ıceden kahvaltı harıc bısey yemeden gecırdıgımız gunler olusmaya basladı zorladıgımz zamanda kusuo zaten .
ısın ucunda anne olunca senı dınlemıolarlar bısey dedımmı 3 cocuk senmı buyuttun dıo bu cocgu ac bıarkıosunuz dıo yedıremye baslıo .ayy cnm ınan okadar cok sıkıldım bunaldımkı vucudumu cokmus hıssedıom bıde bunyem yoruldu gece sık kalkmalar ısyerım ayrı stres
ısten cık kostr kostur ewe cocukla anenmle catısmalar offff

canım özellikle sana yazmak istedim.benim de oğlumun kusma problemi var.ki bebekken kustuğunu hiç hatırlamam.muhallebi tarzı şeyleri hiç sevmez kusar .elma püresi severdi,geçenlerde yaptım onu da kustu.ben onları bu aralar vermiyorum.sevdiği şeyleri daha doğrusu yediği şeyleri vermeye çalışıyorum.benim de sütüm yok.benim oğlum da formül sütü içmiyo artık 1 aydır.uyku esnasında veremiyorum.bişeylere katarak vermeye çalışıyorum bende.süt ve süt ürünleri 500ml olması lazım.yoğurdunu 2 öğün yaptım artık.evet annen sık sık besliyosa yememesi ondandır.kendinden düşün az az sık sık yediğin zaman tokluk hissi olmaz mı bizde de?bu seminerlerbaşladığından beri kaynanama bırakmak zorunda kalıyorum.alllahım yapma dedğiim halde devamlı ağzına bişeyler tıkma sevdası içinde ee ondan sonra çocuğu alıyorum hiçbirşey yediremiyorum.çocuk druna götürdüğümde büyüdüler artık 4saate kadar acıkmazlar demişti.ama ben dayanamıyorum 3 saatte bir yediriyorum.aralarda hiçbirşey tıkmıyorum.hele oğlumun bi su sevdası var.24saat su içse doymam demez.
2haftaya kadar bizim uykularımız da öyleydi.her yarım ssatte bir gece uykusundan kalkıyodu.2hafta sürdü.ama bu aralar yine kalksa bile eskisi gibi yapmıyo.öğlen uykumuz da yoktu yarım saatti uykumuz.ama onda da gelişme var çok şükür.1buçuk saat 2 saat yatıyoruz artıkkçok şükür.hiç sıkıntı yapma kendine canım.1günleri 1 gnlerine uymuyo.bişeye alışmaları için 3gün yetiyo.:anneni de al dra beraber git.dru dinler en azından.

ınsallh bugunler en kısa zamnda gecer bende sut konusunu olle yapıyım artık yogurt olarak kahvaltısna meyvelerıne koymaya calısıym..bıde ole deneyelım . bıznkıde bu arralar bı su meraklısı oncelerı hıc ıcıremezdım sımdı ıse devamlı su ıstıo bıde bardakta ıcmek ıstoyor bıberonlada almak ıstemıo bardak delısı cıktı gordumu saldırıo...

ay Allah kolaylık versn benim kız emio ve iştahı cok fazla sayılmaz ben bu ara artık farklı sey yer die ülker heronun kaşık mamasını aldım meyve püresi aslında hazır sey vermem ama bari bişey yemiş olsun die veriorum benimki elle verilen taneleri sevio bende balık et tavuk veriorum elimle bi onu dene kilitleyen cocuk agzını parmagı görünce acıo ...

ay Allah kolaylık versn benim kız emio ve iştahı cok fazla sayılmaz ben bu ara artık farklı sey yer die ülker heronun kaşık mamasını aldım meyve püresi aslında hazır sey vermem ama bari bişey yemiş olsun die veriorum benimki elle verilen taneleri sevio bende balık et tavuk veriorum elimle bi onu dene kilitleyen cocuk agzını parmagı görünce acıo ...
birde enerji veren seyler yedirmeye calıs herseyi yemiosa ben muzu direk yediriorum ezmeden ...

Merhaba Kasım Anneleri;
ara sıra girip forumdan faydalanıyorum nihayette yazmaya karar verdim buraya.
Aralık annesi olmayı beklerken ikizlerim kasım annesi yaptı beni
bir kız bir erkek bebeklerim var.

Ek gıda gündüz veriyorum.
sabah kahvaltı, meyve
öğle sebze püresi,
ikindi yoğurt

birçok meyve ve sebzeyi veriyorum. akşam ve gece de mama veriyorum tahıllı,yulaflı ancak 550 içirebiliyorum.
gece de besliyorum sabah en geç 06;30 da uyanıyorlar.
dönmeler ve hafiften emeklemeler başladı bizde, durumlar böyle.

selam
aramıza yeni katılan ya da benim tanımadıgım arkadaslar hos geldiniz..pek fazla giremediğim için belki ben bilmiyorumdur sizi..tekrar döndüysenizde iyi ettiniz foruma..
biz tatil öncesi namık erdem paşam la kayınvaldeme antalya ya geldik..
burda ekmek elden su gölden 10 cesit yemek o bu önümde olunca dayanamadım gldim..
sabah 7 de dnize giriyoz aksam 5 te denize giriyoz..ohhh hayat ne güzel burda..herkesi buraya bekleriz..
paşam da akranlarına selam söyler..
uyandı hadi görüsürüz..
öptümmmm

yeni gelen arkadaşlar hoşgelmiş.. biz bugün şehir dışına gezmeye geldik oğlumla.. kocaman teyzeme ve yengeme şu egzersiz videolarını indiriyodum, utanın utanııınn.... şaka yapıyom alınmıyosunuz değil mi? sizede bi slm vereyim dedim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…