2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Edibe, canım sütle alakalı düşündüğünü bende düşündüm..
Eskisi kadar sütüm yok gibi sanki..
Nereden anlayabiliriz ki 500 ml alıp almadığını? :44:
Valla bilmiyorum ki tatlim bilen varsa söylesin..hem günde iki kere emiyo benimki

Fazla gelip emcem demiyo hem de goguslerim oyle şişmiyor artık hiç..

Valla bilmiyorum ki tatlim bilen varsa söylesin..hem günde iki kere emiyo benimki

Fazla gelip emcem demiyo hem de goguslerim oyle şişmiyor artık hiç..

Benimkiler de şişmiyor

Karahan'ın aklına emmek ancak uykusu geldiği vakit geliyor..
Gündüz arada ben deniyorum ama o da en fazla üç kere emiyor..
Yoksa genelde Karahan'da iki emiyor..
Ama sütümün yetip yetmediğini bilmiyorum dediğim gibi..

USHA'DAN...

kızlar benim göğüslerde şişmiyo pek
ama benim kız gündüz 7-8 emiyo gecede en az 4 kez emiyo
sabaha kadar oturursa 6 yı buluyo
bazen 1-2 dak bazen 4-5 dak oluyo bu emmeler
birde emerken 1 dakikadan sonra gurk gurk yoğun bir yutma sesi geliyo

bende deney yaptım ne kadar emebilir minimum diye
biberonla su verip süre tuttum
ama ağızlığı 0-3 ay olanı taktım
1 dakikada 30-40 ml arası emdi
günlük ortalama 12 kez emiyo dedim
2 dakika ortalama verdim bu emmelere
24 dakikada 30*24=720
bu kadar gelmiyosa bile memeden süt
500 ü doğrultuyoruzdur inşallah dedim

Bu bilgi benim işime yarayacak..Belki size de bir faydası olur

Edibe, canım, Karahan uyudu..
Hazır o uyumuşken bende yatayım..
Dün gece de uyumadım hiç..
Size iyi gezmeler..
Umarım yarın gece de burada olursun..Laflarız..

İyi geceler..

Edibe, canım, Karahan uyudu..
Hazır o uyumuşken bende yatayım..
Dün gece de uyumadım hiç..
Size iyi gezmeler..
Umarım yarın gece de burada olursun..Laflarız..

İyi geceler..
Guzel arkadasım....
iyice dinlen..
bu geceler cooook rahat uyacak insallah Karahan..
Sen de depola enerjiyi..
piyi geceler..
allah rahatlık vErsin herkese..

süt meme konusu gündeme gelmiş hadi benden de yorum olsun memişler aynı sizin anlattığınız gibi ne kadar emerse emsin arada kontrol ediyorum süt varmı diye ben burdayım diyor sütümüz, sizler rahat olun bebişler aç kalmaz emiş hızları çok güçlü onlar çektikçe gelir devamı oğlan çekerken hırlıyor resmen yaaa ne bu acele sanki kaçacak çok mu tatlı acaba .......

gece memede uyuyoruz desek yalan olmaz 4 - 6 posta emiyor aç kaldığını düşünmüyorum çünkü sabah kahvaltıda çok çabuk doyuyor nasıl mı anlıyorum derseniz bizim sıpa 2 - 3 lokma yedikten sonra oyuna vuruyor ağzından geri çıkarıyor bende zorlamıyorum zorladığımda da aynısı oluyor ama yarım saat - 1 saat sonra memm memmm diye sızlanıyor gündüz de öğleyin yemek yenecek zamanlara yakın emzirmiyorum ağlasa bile o zaman çok güzel yiyor 1 saat geçmeden yine meme ye yapışıyor akşamlarıda öyle acıktıkları zaman kendi çabaları ile söylüyorlar

bu arada bizima oğlan beni çok sevindirdi çekirdek yemek için sarıldı bana tabiki bu değil sevindiren şey benden tutunmayı bırakıp 4- 5 saniye kadar ayakta durdu anladığım kadarı ile dişi çıkarken zorlandığı için yürüme olayını geriye bırakmış dişler rahat ettirince yürüme olayına geri el atmış hmmm ben kaçtır söylemeyi hep unutuyorum bizim oğlanın popişi pişiyordu ya bende bezsiz yatırıyordum gece çiş yapmıyor diye devam ettim sabah ta uyanır uyanmaz wc ye gidip çiş ve kakamızı yapıyorduk yaklaşık 1 aydır bu durumdayız alışacak galiba bez bağlanmak istemiyor gündüzde sık sık wc gitmemizde çişini yapıyor
bzde durumlar böyle

edibe haklısın bende dişten huysuzlandığını düşündüğüm sırada calpol verdim ve rahatlatmıştı plates konusunda kesinlikle katılıyorum düşüncelerine

kızlar yalancı meme almayan bebekler benim kuzu da dahil bizleri emzik niyetine kullanıyor

Devkule, oğluna maşallah
Karahan'ın bezi sabah öyle ağır oluyor ki Herhalde çok su içtiği için..
Geceleri de içiyor çünkü..Malum, buralar çok sıcak..
Yalnız meme emen bebeğin gece hiç çiş yapmıyor olması düşündürdü beni..
Hele ki senin oğlun bayağı bir emiyormuş..
Gerçi bilgimin olduğu bir konu değil..

Bir de sabahları ve gün içinde tuvalete gitmesi çok değişik geldi bana..
Bu kadar erken bu alışkanlığı edinmiş olması çok ilginç..
Ben 18 aylık olduktan sonra başlar tuvalet eğitimi diye biliyordum..
Yani çocuk çişi geldiği vakit söyleyebilmeli..
Ama diyorum ya, çok bilgimin olduğu bir konu değil..
En iyisi bilenler yorum yapsın bu konuya

Yürüyen bebeklerimize kocaman maşallah benim oğlanda sürekli koltuk kenarında ayakta durmak istiyor sıralıyor bakalım ne zaman yürür :)) bizimkinin bezi de sabah cok fazla dolu oluyor çünkü iki saatte bir emiyor.. Tuvalet egitimi için sfinkter kontrolü 18 ayda gelişiyor yani cocuk kendi kendine tutup bırakmayı kontrolü o zaman sağlıyor bu nedenle 18 aydan once başlamak cok anlamlı olmadıgı belirtiliyor tuvalet egitiminde en önemlisi katı ve baskıcı olmamak... Sizin bebeğinizin masallahi var gidiyorsa tuvalete maşallah nazar değmesin inşallah...

karaca sormamda bir sakınca yoksa usa kendi neden yazmadı ne bu şimdi anlamadım?

karaca sormamda bir sakınca yoksa usa kendi neden yazmadı ne bu şimdi anlamadım?

Denis'ciğim, aynı soruyu bu kadar ısrarla sormandan Usha'yı çok özlediğin sonucunu çıkarıyorum..
Haksız mıyım

Usha bir süre topiğe yazmak istemiyor ama bunun bizimle bir alakası yok..
Bir süre sonra yine yazmaya başlayacaktır..

Dün gece Edibe ile süt konusunu konuşurken özelden yazdı bana..
Yazdıkları benim çok hoşuma gittiği için de sizinle paylaşmak istedim..

malesef benim oğlan bir aydan beri hiç emmiyor, ondan önceki son dört ay da ya uyurken emzirdim ya sağarak verdim, emeklediğinden beri de doğru düzgün sağamıyorum o nedenle sütüm git gide çekildi bende iki gün önce sağmayı bıraktım daha da moralim bozuluyordu çünkü ne yapalım kısmeti bu kadarmış 8 ay sırf anne sütü aldı 2 aydır da anne sütü mama bir aradaydı ne yapalım kısmeti bu kadarmış bol sütümü emmeye emmeye kendi azalttı o nedenle vicdanım rahat ama emzirmeyi çok özlüyorum içim acıyor bazen..
devkulecim tracy hoog'un kitabında yanlış hatırlamıyorsam tuvalet eğitimine 10-15 aylar arası başlanabilir diyordu eğer gece bezi kuru kalıyorsa, gündüz iki saatten fazla bezi kuru kalıyorsa, büyük tuvaletini falan belirli saatlerde yapıyorsa başlanabilirmiş aklımda kalan bunlar seninki de öyleymiş zaten ne güzel ama bunları yapmayan bebeği de zorlamanın anlamı yok daha çok küçükler çünkü ayrıca aklıma takılan klozete büyük tuvaleti yaptırmak kolay da erkek bebek nasıl küçük tuvaletini yapar ki bir de benim oğlan sünnetli direk karşıya gider valla beni ıslatır :)
yürüyen bebeklere maşallah, annelerine de Allah kolaylık versin işleri zor valla, emeklerken yetişemiyorum sıpaya
karaca size de geçmiş olsun canım umarım bir an önce çıkar da karahan da sen de rahat edersiniz

Son düzenleme:

Aynı kaderi paylaşıyoruz sanırım, Nehir de sürekli emmek istiyor bu ara. Ben dişe bağlıyorum. Ama alt dişler çıkalı beri canım da acıyor. Yavrum ısırmıyor ama sürtüyor mu değiyor mu bilmem ama tahriş olmuş çok fena. Ya artık emme zamanını kontrol etmek de mümkün olmuyor. Uygun veya uygunsuz her yerde kucağıma gelip göğsüme vuruyor memmemmem diye sıpa Yalancı emzik olmaktan ben de sıkıldı ama dediğin gibi iki gram fazla alsın diye sesimi çıkarmıyorum. Bilmiyorum doğru mu ediyorum ama ben çocuk yetiştirirken gerçekleştirebileceğim isteklerini esirgemekten yana değilim. Uykuda bağırıp ağlama bizde de var Geçici bir dönem olduğunu düşünüyorum.

Sağol Canım, okuyorum zaten kuzuma. Allah'ım dertlerini göstermesin. Bodrum'u ben de seviyorum, beş yıldır buradayız. Daha da gidecek gibi görünmüyoruz :)

Edibe, canım sütle alakalı düşündüğünü bende düşündüm..
Eskisi kadar sütüm yok gibi sanki..
Nereden anlayabiliriz ki 500 ml alıp almadığını? :44:

Doktorumuz 9. aydan sonra anne sütünün ek besin yerine geçtiğini, dolayısıyla artık 500 ml. verme zorunluluğunun olmadığını söyledi bize.Ben,kızım istedikçe emziriyorum ama artık düşünmüyorum aldı mı almadı mı diye. 6-9 ay arası ek besinlere geçiş ve alışma dönemi olduğundan aldığı sütün belli bir miktarın altına düşmemesi gerekiyor. Ama artık asıl besinleri katı gıdalar ve anne sütünü doyumluk değil, fayda sağlayıcı özelliklerinden dolayı alıyorlar. İştahı yerindeyse çok düşünme derim ben.

Canim beniiiiimmm..yerim ben o kuzuyu..ay cok sevindim..ne guzel olmuş..ne temiz olmuş..maşallah..benim kardesim de 1 yasında cis kaka demiş söylemiş..vallahi psikolojik olarak ta fizyolojik olarak da fıstık gibi su an..afffferin sana alperen..modern tıbbın her dediğine her an kayıtsız şartsız baglanmamak lazım..bizim bebeklegimizde annelerimize 4 aydan sonra mutlaka ek gıda diye bas bas bagirirlarmis..benim ası kartımda yazıyor baktim da..sindi de 6aay. Sadece anne sutu diye bağırıyorlar..her an her şey olabilir..kurallar yeni yeni bilgilerle yıkılıyor gelişmeler oldukça yeni yeni kurallar dogabiliyor..simdi tuvalet egitimi icin erken diyen modern tip yarin öbür gun başka bı şey kesfedebilir..değil mı ama...biz cocuklarımızı yine okuyup arastirarak yetiştirelim ama her cocuğun ruhunun ve kişiliğin farklı olduğunu ve her cocuğun farklı bir hayat olduğunu bilelim..alperen ne guzel alışsın kuzum benim..isteyerek yapıyor ya zorlamak yok..iste onun kuralı da bu..maşallah...
sana katılıyorum tuvalet egitimi konusunda..cocuk zaten kendi şekillendiriyor hayatını çaktırmadan..süt e de üzülme sakin..nasibi neyse onu almış..sen anne olarak elinden gelen herseyi yapmışsın..demek ki onun icin hayırlısı bu imiş..
lobu açıklaman beni cok rahatlatti..cok tesekkur ederim..2 sene eğer yavrum isterse emzirmem istiyorum..bırakıyor sanmıştım ama demek ki normal olan buymuş..cunku günde 2 e kez alıyor ama baya da uzun iciyor..demek ki keyfi yerinde sipanin..

Ya bu arada dün sinir oldum, paylaşmazsam çatlarım herhalde. Kimselere de anlatamadım, yüzlerine de bişey diyemedim ama sinirimden başıma ağrı girdi resmen. Biz şimdi ev taşıyoruz ya, dün kayınvalidem ve görümcem kıza biz bakalım dediler. Ben de işteydim, öğle arasına emzirmeye geldim. Öğle aramın bitiminde bıraktık onlara. Bize yakın oturuyorlar, hemen bırakıp çıktık eşimle, ben işe geri döndüm. Eşimle annem de özel eşyalarımızı toplamaya devam ettiler. Ben bırakırken, "yeni emdi ama süt çok tutmaz onu, iki saate bırakın da mamasını yesin dedim. Saat 2.30 gibi bırakmaları gerekiyordu. Akşam eve geldim, saat 6'da. Nehir mama sandalyesinde. Annem mama yediriyor. Dedim neden bu saatte yiyor? Annem 10 dakika önce getirdiler dedi. Nasıl bir yiyişi var yemeğini, mahvolmuş çocuğum açlıktan. Almışlar çocuğu, alışveriş merkezine gitmişler. Eşim aramış nerdesiniz diye, yemek yiyoruz, getiricez demişler bir de. Ya koskoca iki kadın, bu çocuğun acıkacağını düşünemiyor musunuz? Bir de anneme, "hazır mama alacaktık ama annesi öyle şeyler yedirmiyor diye alamadık" demişler. Ölür müsün öldürür müsün. Kızımın karnını doyurmadan su bile içmiyorum ben. Nasıl boğazınızdan geçti. Ya da gidin yiyin yemeğinizi ama çocuğu bırakın. Ya inanır mısınız kız dün yemeye doyamadı. Akşam yemeğini yedi, iki saat geçmeden bizle beraber sofrada çorba içti. Ondan iki saat sonra da meyve yedi. Normalde bu kadar sık asla yemez. Düşünsenize 10'da kahvaltısını yaptı, 12.00 gibi iki yudum süt emdi. Sonra saat 6'ya kadar aç... Abartmadığımı düşünüyorum, eşim de çok kızdı. Sorun aç kalmasından ziyade yanında yemek yemeleri onu düşünmeden. Minicik bebek, dili yok ki söylesin. Kendince anlatmaya çalışıyor derdini ama bir de gülerek anlatıyormuş anneme, ne güzel "mammama diyor biz yerken" diye. Aklıma geldikçe iyice sinirleniyorum. Bugün de dediler siz toplanırken bakalım biz diye. Vermem de diyemedim. Bugün tatil günüm diye bütün yiyeceklerini hazır edip verdim. Saat saat söyleyerek. Mahçup oldular biraz. Allah biliyo ya aklım hep oradaydı.Cimcime de bayılıyo babaannesine Sevsin zaten, bi sorunum yok ama artık hiç güvenim kalmadı.Allahtan annem bakıyor kızıma. İçim rahat. Başınızı şişirdiysem kusuruma bakmayın nolur. Annem kızıyo, konuşturmuyo hiç

Senemgy, canım sütle ilgili bilgi için sağol..Aklıma takılıyordu çünkü..İnsan çocuğu söz konusu olduğu zaman herşeyi mümkün olduğu kadar kusursuz yapmak istiyor..

Kayınvalide ve görümcene de hayret ettim doğrusu..Çok büyük düşüncesizlik..
Hani biri düşünmese, diğeri düşünmeliydi..
Hiç kıyamam ben Nehir'e..
Ama sen çok ince bir insansın hakikaten..Başkası olsa çok farklı düşünebilirdi, davranabilirdi..
Herhalde bir daha çok daha dikkatli olacaklardır..
Sonuçta babaanne ve hala onlarda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…