2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
canım sanki beni yazmışsın:))) aynı senin gibi 2 gün yattım aynı tedaviyi gördüm..cuma da benim kontrol var..
Zamansız gelmezler inşallah..Bana pre par diye erken doğum önleyici bi hap verdi..onu kullanıyorum..sana verdimi böyle bişy? çok geçmiş olsun..
öncelikle günaydın arkadaşlar... prepar yazısını görünce hıh dedim bir kişi daha var benim gibi. arkadaşım bi sorum olacak bu preparı kaç saat aralıklarla kullanıyorsun. ben teee 29. haftamda kullanmıştım ama günde 4 kez bir hafta kullandım ve bıraktırdı doktorum. geçen hafta gene kasılmalar başlayınca acildeki başka bir doktorsa gene prepar verdi ve günde 2 kez kullanmamı söyledi. internetten araştırmalarıma bakınca şöyle bi yazıyla karşılaştım: bazı doktorlar hastalarına 2 saatte bir yarım tablet prepar verirler oysa ki böyle tedavinin hiç bir yararı olmaz sadece hekimle hastayı psikolojik olarak rahatlatır. şimdi bu yazıyı görünce kafam karıştı. siz ne aralıklarla kullanıyorsunuz :26:

amanınnnnnnn CİCİLİ dogum yapmış allah analı babalı büyütsün insallah ikiside iyidir....
hadi bakalım bundan sonra sık sık dogum haberi alırız diye düşünüyorum
EZKEN seninde dogum yakınmış saglıkla kucagına alırsın bebişini insallah.....

bana gelince benim muhtesem zekalı kaynanatör yine bombasını patlattı
uzun zamandır sesi çıkmıyodu ya duramadı
bugün bi tanıdıklarının bebek mevlütü vardı oradaki hoca benide tanır sormus ne zaman falan diye bizimkide ismini söylemiş DENİZ diye yok efendim hoca buna bi hikaye anlatmış (ama nedense hatırlamıyo henuz 6-7 saat geçmemişken)tek basına o isim konulmamlı diye DENİZİ kabul etti önüne kendininkiini istiyo galiba kendi ismi kuranda bir sure ismi birde hocaya ben söylersem yanlış anlarla siz ona anlatın demiş sanki isim için şeyhülislamdan fetva alıcaz tövbe tövbe sen bi ara bence iki isim koyun diyor allahım sabır ver bana....
bi akıl bi destek kızlarrrrrrr

allahtan eşim yanımda daha neler falan diyo ama nedense koymayan ve kötü olan ben oluyorum

en son topikçe aldığımız karar neydiiiii?? kaynanatörleri sallamıyoruz, onla konuşuyo biz gülüp geçiyoruz.. bakarız düşünürüz diyoruz, bildiğimizi yapıyoruz:):) takma kafana hiiçç canım, sen beğendiysen içine sindiyse boşver milleti.

geldim ...
32. haftadan beri kasılmalarım vardı zaten istirahat halindeydim
ama dün öğleden sonra çok rahatsız etmeye başladı
akşam 6ya kadar sabrettim eşim geldi aradık doktoru
hasteneye gidin nst yapsınlar dedi
yani meşhur cihazla tanışmış olduk kızımla :)
hastanedede kasılmalarım devam edince 2 serum 2 ağızdan hap 1 iğne
eşliğinde tedavimize devam edildi

bir de hala içim bi garip tuşe denilen parmakla muayne yapıldı :(
1 parmak açılmam çıktı :(

gece yarısından sonra çıktık
pazartesi doktor randevumuz vardı bakalım herşey o zaman netleşicek
ama hastenden dedikleri şu ;
yatak istirhatı bol su gündelik işleri bile yapma yatıcaksın
kasılmaların şimdilik normal ama bu kadar erken başaldığına göre artabilir
her duruma hazır ol ...

bizden kızımla haberler bu teyzeleri
Rabbim sağlıkla zamanında nasip etsin kuzucuklarımızı :nazar:
çok korktum erken doğurcam diye :s

amaaannn bir gün iremedim topiğe neler neler olmuş.. bebeişmizi olmuuşş, bi kaç taneside valizi toplamış yola çıkmaya hazırlanmış.. bebeişimize sağlıklı bir ömür, anneyede geçmiş olsun.. ama arkadaşlar pıtışımızı tutalım lütfen, kasımda biz yalnız kalcaz burda bu gidişle:) benim doğum 20 kasım gibi olacak..

bu arada benimde kaynanacım geldi yayladan, kendi evine geldi tabii ama evlerimiz yakın, dün eltiler, çoluk çocuk herkes bizdeydi, yemek, bulaşık çay derken pertim çıktı, gce yorgunluktan uyuyamadım, bide üstüne kocamla tartıştım, tam uyumuştum oğlan uyandı.. bütün geceyi ayakta geçirdik.

öncelikle günaydın arkadaşlar... prepar yazısını görünce hıh dedim bir kişi daha var benim gibi. arkadaşım bi sorum olacak bu preparı kaç saat aralıklarla kullanıyorsun. ben teee 29. haftamda kullanmıştım ama günde 4 kez bir hafta kullandım ve bıraktırdı doktorum. geçen hafta gene kasılmalar başlayınca acildeki başka bir doktorsa gene prepar verdi ve günde 2 kez kullanmamı söyledi. internetten araştırmalarıma bakınca şöyle bi yazıyla karşılaştım: bazı doktorlar hastalarına 2 saatte bir yarım tablet prepar verirler oysa ki böyle tedavinin hiç bir yararı olmaz sadece hekimle hastayı psikolojik olarak rahatlatır. şimdi bu yazıyı görünce kafam karıştı. siz ne aralıklarla kullanıyorsunuz :26:

4 saat aralıklarla günde 3 kere içiyorum canım...
psikolojik bi rahatlatma için olduğunu sanmıyorum çünkü prospektüsünde erken doğum önleyici yazıyo ve neticede ilaç..
doktorum mutlaka iç dedi..günde 1 defa iç de diyebilirdi öbür türlü olsaydı..
ay sağlıkla doğursaydık bi yaaa:2:
kendi çantamı da bebeğin çantasını da hazırladım..terliğimi bilem koydum:49:

Günaydın.

cicili doğurmuş, hadi geçmiş olsun, bebeği hayırlı, uğurlu olsun. Rabbim ikisine de sağlık ve mutluluk nasip etsin.

ezken canım, hayırlı doğumlar sana da. İnşallah sağlıkla, huzurla bebeğini kucağına alırsın, Allah yardımcımız olsun.

simiramis, badicim, doğumlar başladı artık, ne olur ne olmaz, özelden sana telefon numaramı mesaj atıyorum. Sen de bana atarsan iyi olur. Birbirimizden haberdar olabiliriz bu şekilde. Doğumlar başladı, inşallah sağlıkla ve zamanında gelirler ama ne olur ne olmaz, Allah bilir. :) Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Biliyorum o bandı canım, evde de var hatta. Geçen gün eczaneye girdiğimde sordum hamileler kullanabiliyor mu diye
Eczacı bayan da emin olamadı, net bişey yok üzerinde, siz yine de kullanmayın bence dedi.

Sen biliyor musun, kullanılabiliyor muymuş ?

Cicilinin bebeği gelmiş demek.. Allah ömürlü yapsın inşallah. Ekim'de dökülmeler başlıyo desenize. Hayırlısıyla kavuşalım hepimiz inşallah...

cnm içinde hiç ilaç yok ki
yara bandının burna uyarlanmış hali :)
şaşırmış eczacı

Bana nidilat diye bir ilaç verdi günde 3 defa alıcakmışım
bu kadarla geçmiş olsun inşaallah ...

tut şeyiniiiii
dikkat et sola yat her gün 2 muz ye
nidilat ı benim arkadaş da kullandı 36 ya kadar tuttu kızını 3 kg dünya güzeli bi bebişimiz oldu, 4. ayında şimdi
hiç dert etme

millet bu ne yav.sizin sıpalar fırlama çıkmasın dikkat edin.paşa paşa tamamlasınlar günlerini.benim sıpamda göbek deliğimi delecek sanıyorum bazen.son haftalarda hareket azalır yazıyor nette ama benimki çıldırıyor.

Kızlar evet ya biraz daha dayanın, yormayın kendinizi. Bebikler de acele etmesin, durdular durdular, biraz daha dursunlar orada. :)

Benim kız da bu aralar çok hıçkırıyor. Resmen gece gündüz hıçkırık seansları düzenliyoruz. Uykumdan uyarıyor beni. Bu kadar çok hıçkırması iyi midir bilemiyorum.

Bir de kızlar benim geceleri çok bacaklarım ağrıyor. Aslında tam bir ağrı değil de huzursuzluk hali. Hani uykunuz gelir, bacaklarınızı nereye koyacağınızı bilemezsiniz. Öyle bir durum. Bu aralar fazlasıyla arttı. Bacaklarımın arasına yorganı alıyorum, yine rahat edemiyorum. 3.bir yastıkla yatıyoruz, onu bacaklarımın arasına alıyorum, o da olmuyor. Bazen bacaklarımı birbirinden o kadar uzağa uzatıyorum ki korkuyorum doğum filan başlar mı diye. Başlar mı sizce? Yani bacaklarınızı birbirinizden çok ayırdığınızda? Ama napıyım o kadar çok ki bu huzursuzluk hissi, bacaklarımı nereye koyacağımı bilemiyorum. :( Benden başka yaşayan var mı bunu?

Son düzenleme:
geldim ...

her duruma hazır ol ...

canim cok gecmis olsun...diger arkadaslarinda dedigi gibi artik
cok dikkat et sakin yorma kendini...1 santim acilmam da var demissin zaten
ce eeee yapar anlamazsin :52: varmi evde sana yardim edebilcek birisi?

Kızlar evet ya biraz daha dayanın, yormayın kendinizi. Bebikler de acele etmesin, durdular durdular, biraz daha dursunlar orada. :)

Benim kız da bu aralar çok hıçkırıyor. Resmen gece gündüz hıçkırık seansları düzenliyoruz. Uykumdan uyarıyor beni. Bu kadar çok hıçkırması iyi midir bilemiyorum.

Bir de kızlar benim geceleri çok bacaklarım ağrıyor. Aslında tam bir ağrı değil de huzursuzluk hali. Hani uykunuz gelir, bacaklarınızı nereye koyacağınızı bilemezsiniz. Öyle bir durum. Bu aralar fazlasıyla arttı. Bacaklarımın arasına yorganı alıyorum, yine rahat edemiyorum. 3.bir yastıkla yatıyoruz, onu bacaklarımın arasına alıyorum, o da olmuyor. Bazen bacaklarımı birbirinden o kadar uzağa uzatıyorum ki korkuyorum doğum filan başlar mı diye. Başlar mı sizce? Yani bacaklarınızı birbirinizden çok ayırdığınızda? Ama napıyım o kadar çok ki bu huzursuzluk hissi, bacaklarımı nereye koyacağımı bilemiyorum. :( Benden başka yaşayan var mı bunu?

ben nerdeyse 2 aydır 3 yastık bi kırlentle yatıyorum, 2 si kafamın altında, ( alçak yastıkta yatına midem çok yanıyo ve nefes almakta dahada zorlanıyorum) biri bacaklarımın arasında, kırlentte göbeğimin altnda... gece tabii şekil değiştiriyoz bazen, 3 yastığıd bacaklarımın arasına koyuyorum, bazen bacaklarımın altına koyuyorum.. bu rahatsızlıkar normal sanırım.. hıçkırık iyiymiş diyaframı gelişiyomuş, benim sıpada çok hıçkırıyo bu ara, dönemsel bişey olabilri

bu konu beni çok endişelendiriyo.şimdi ben ilk günden beri fraxiparine kullanıyorum.iki dr sordum bunu bi tanesi sezeryandan 10 gün önce,diğeride 1 hafta önce bırakırsın dedi.bazı yerlerde de 1 gün önce yazıyo.ne yapacağımı bilmiyorum bi kaç kere daha sorup iyice didiklicem hangisinden emin olursam öyle yapıcam artık.

diğer bi merak ettiğim konuda doğum şekli.bununla ilgili bilgisi olan var mı?kan sulandırıcı iğne kullanan arkadaşlar hangi doğum şeklini tercih edeceksiniz?

şimdi ben epidural sezeryan istiyorum bazı yerlerde bu tarz iğneleri kullananlar için sakıncalı yazılmış,genel anestezi olunması gerekiyo denmiş.bunu dr uma sordum üstüne de fırçamı yedim sende yazabilirsin istediğin heryere yok öle bişe diyo.diğeride eğer bebek ani gelmez ise 10 gün önceden iğneni bırakmaya vaktimiz olursa yapabiliriz hiç bi sakıncası yok diyo.ay bi türlü karar veremiyorum.çok istiyorum ama çok mu panik yaparımki,nasıl olur?zaten normalde heyecanlı bi yapım var.bilmiyorum işde hayırlısıyla sağlıkla kızımı kucağıma alsam,rahat bi nefes alıcam.bi de böyle endişelendikçe dr lara anlamsız geliyo ya iyice gıcık oluyorum hepsine.bakalım artık 19 unda randevum o zaman netleşir herşey.

ben de cleaxane kullanıyorum... doktorum normal doğum deneyebileceğimizi söyledi... kafanızı karıştırmayın hiç... doktorunuza güvenin...

geldim ...

her duruma hazır ol ...

geçmiş olsun... inş her şey zamanında olur... sağlıkla inş...

canim ayni sorun bende de var uyuyuncaya kadar bacaklarimi nereye koyacagimi bilemiyorum tamam daliyorum uykuya sonra da krampla uyaniyorum sanirim normal seyler bunlar az kaldi biraz daha s1kalim disimizi hayirlisiyla saglicakla alalim bebelerimizi kucagimiza herkese hayirli evlat nasip etsin guzel allahim :49: :emir_bebek: :nazar:

Sanırım benzer sorunları hepimiz yaşıyoruz. Demek ki normal bir durum bu. :) İnşallah sağ salim şu süreci tamamlarız. Geceleri hem bacak ağrısından uyumak zor artık, hem de sürekli tuvalete çıkmaktan uykum varsa da uyuyamıyorum. Sabaha kadar abartısız 10 kere kalkıyorum. Bir gece 4'e kadar hiç uyanmamışım, bir şey oldu sandım, korktum, tuvalete gittim, sorun yok, sadece fazla uyumuşum. :) Ama artık o kadar uykuyu bile arar oldum... :/

kızlar slmm..bugün çok yakın bir dostumuzun düğünü var bebeğimin hareketleri o kadar çok değiştiki korkuyorum düğünde doğurcam diye:53::53:eşim gelme diyo ama kaçırmak istemiyorum oynamıcam valla hep oturcam diye söz verdim:69::69:anaya bak gezme peşinde diyin haklısınız:49::49::49:

kızlar slmm..bugün çok yakın bir dostumuzun düğünü var bebeğimin hareketleri o kadar çok değiştiki korkuyorum düğünde doğurcam diye:53::53:eşim gelme diyo ama kaçırmak istemiyorum oynamıcam valla hep oturcam diye söz verdim:69::69:anaya bak gezme peşinde diyin haklısınız:49::49::49:

Git kız doğurunca zor gidersin bi yerlere. Fazla oturmazsınız. Doğurursanda abiye kıyafetle karşılarsın oğlunu doğar doğmaz ne bakımlı karıymış benim anam der.

selam kızlar dün oğlumuz bizi çok korkuttu :18:

dün kanamam gelmeye başladı doktorumu aradım hemen gel hazırlıklı gel doğuma alabilirim dedi kızlar çok heyecanlandım doğuma hazırım sanıyordum hiç hazır değilmişim elim ayağım titredi tansiyonum çıktı neyse doktora gittik baştan etc midir nedir ona soktular sonra ultrason sonra rahim ağzına baktılar herhangi bir sorun çıkmadı bende rahim ağzı yarası vardı bebeğin kafası biraz daha fazla aşağıdaymış çatılarımda çok darmış o yüzden rahim ağzındaki yara kanama yapmış 34 haftalık hamile olmam gerekiyordu dün normalde 35 + 1 haftalık çıktı şimdi sürekli dinleneceğim ama çatı genişliğine bakmak isterken doktor yarayı daha çok hırpaladı heralde kanamam daha çok çoğaldı bugün biraz hafifledi. sizce çatılarım bundan sonra genişleyebilirmi yoksa bende mi sezeryan doğum yapmak zorundayım :59:

en kötüsüde akşam arkadaşlarımız bizdeydi birinin iş yerinden arkadaşı hafif kanaması olmuş doktorunu bulamayınca acilden benim doktoruma gitmiş onada benim gibi aşağıdan bakarken kızın suyunu patlatmış acil doğuma almışlar bebek sağ salim doğmuş ama bir hafta yaşamış bu hafta başı ölmüş bebiş çok üzüldüm kızda 35 haftalık hamileymiş akşamdan beri yedim bitirdim kendimi kanamamda durmayınca kime gideyim bilemedim çok şükür şimdi kanamam yok ama moralim sıfır bebeğime birşey olursa ya olsaydı benimde başıma aynı şey gelseydi diye aklımdan çıkaramıyorum :14:

güya son zamanlara geldik artık ama bakıyom da kimse yok top,kte herkes kocişiyle mi acaba ben evde pineklemekten çildiriceğim :36::36::36::36::36::36::36::36::36:

Back
X