kıs eşinle yatmıyomusun 40 ın çıkana kadar tek kalma eşin yanında olsun. bende hep yatağına yatırıyorum eğer yanımda yatarsa alışır yatağında yatmaz artık bide eşim kötü yatıyo güvenipte yatıramıyorum zaten :)
Arkadaşlar, benim de bir sıkıntım var, paylaşmak ve aynı/benzer durumu yaşayan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.
1 ocakta doğum yaptım. kızım ilk 3 gün göğüs ucu olmadığı için hiç ama hiç meme alamadı ve mama vermek zorunda kaldık. diğer yandan dr silikon meme ucu önerdi. Onunla çeke çeke kan ter içinde 3-5 damla gelen ne kadar süt varsa aldı ama tabi ki doyurucu olmaktan çok savaşmakla geçti bir 2 gün daha. bu arada da kızım o kadar baygın ve yorgun yatıyor, hiç ağlamıyor, günde 22 saat uykudan gözünü açamıyor ve extra verilen mamayı bile alamaz hale gelmişti ki doktora götürdük. Doktor bize bu bebek hiç beslenmemiş ki diye çok kızdı. 2 gün boyunca sütümü sağıp biberonla vermek zorunda kaldım, yetmediği yerde de mamaya başvurduk. (neredeyse yarı yarıya) 2 günün sonunda bebeğim kendine geldi. Acıkınca ağlamaya bile başladı!
Sütümü sağarken göğüs uçlarım da biraz irileşti AMA kızım bu defa silikon meme ucuyla bile memeyi almıyor. Biberonunun başlığı piyasadaki en küçük başlıklardan olmasına rağmen sanırım oradan gelen sütten sonra memeden gelen sütü beğenmiyor ve emmiyor. Meme ucunu yakalamakta da halen sıkıntı yaşıyoruz, belki biraz daha büyüyünce daha mı iyi kavrayacak meme ucunu, yoksa biberon yüzünden hiç ememeyecek mi diye çok kaygı ediyorum. Sütümü sağmak zoruma gitmiyor ama meme ucunda kızımı hissedememek çok zoruma gidiyor.
Göğsümde yatırıyorum, çok aç olup da gözlerini açar açmaz biberondan önce memeyi vermeye çalışıyorum ama bir türlü meme ucuna alışamadı.. Silikonu da artık 3-5 damla da olsa alamaması beni korkutuyor.
Benden 1 aşama daha ilerde olanlar varsa ve bilgilerini paylaşırlarsa çok memnun olurum.
Herkese kolay gelsin..
Arkadaşlar, benim de bir sıkıntım var, paylaşmak ve aynı/benzer durumu yaşayan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.
1 ocakta doğum yaptım. kızım ilk 3 gün göğüs ucu olmadığı için hiç ama hiç meme alamadı ve mama vermek zorunda kaldık. diğer yandan dr silikon meme ucu önerdi. Onunla çeke çeke kan ter içinde 3-5 damla gelen ne kadar süt varsa aldı ama tabi ki doyurucu olmaktan çok savaşmakla geçti bir 2 gün daha. bu arada da kızım o kadar baygın ve yorgun yatıyor, hiç ağlamıyor, günde 22 saat uykudan gözünü açamıyor ve extra verilen mamayı bile alamaz hale gelmişti ki doktora götürdük. Doktor bize bu bebek hiç beslenmemiş ki diye çok kızdı. 2 gün boyunca sütümü sağıp biberonla vermek zorunda kaldım, yetmediği yerde de mamaya başvurduk. (neredeyse yarı yarıya) 2 günün sonunda bebeğim kendine geldi. Acıkınca ağlamaya bile başladı!
Sütümü sağarken göğüs uçlarım da biraz irileşti AMA kızım bu defa silikon meme ucuyla bile memeyi almıyor. Biberonunun başlığı piyasadaki en küçük başlıklardan olmasına rağmen sanırım oradan gelen sütten sonra memeden gelen sütü beğenmiyor ve emmiyor. Meme ucunu yakalamakta da halen sıkıntı yaşıyoruz, belki biraz daha büyüyünce daha mı iyi kavrayacak meme ucunu, yoksa biberon yüzünden hiç ememeyecek mi diye çok kaygı ediyorum. Sütümü sağmak zoruma gitmiyor ama meme ucunda kızımı hissedememek çok zoruma gidiyor.
Göğsümde yatırıyorum, çok aç olup da gözlerini açar açmaz biberondan önce memeyi vermeye çalışıyorum ama bir türlü meme ucuna alışamadı.. Silikonu da artık 3-5 damla da olsa alamaması beni korkutuyor.
Benden 1 aşama daha ilerde olanlar varsa ve bilgilerini paylaşırlarsa çok memnun olurum.
Herkese kolay gelsin..
tatlım benimde sol göğüs ucum çok küçüktü oğlum ememiyodu ben sürekli ona alıştırmaya çalıştım en sonunda olmayınca göğüs ucu aldırdım anneme annem eve gelmeden emmeye başladı oğlum çok sevindim sende pes etme emzirmeye çalış az da olda emse alışır emmeye başladıkça ucun çıkıcaktır emin ol benim artık çıktı çok şükür . yada şöyle bişey de yapabilirsin çok az süt sağma makinesiyle çektir ozamanda az çıkar hemen bebişine ver memeyi
ufak bir meme ucu çıkarıcım da var, pompayla sağdıktan sonra da zaten yeterince büyümüş olduğu için vermeye çalışıyorum ama o bana kocaman görünen meme ucunu arada bir yakalıyor ve sadece ağzına damlayan sütleri alıyor, kendisi emmek için çaba sarfetmiyor. göğüs ucum daha büyüyecek mi? yoksa parmağımı verdiğimde cok güzel emen kızım memeyi hiç ememeyecek mi?stres yapıyorum gün geçtikçe..
ah cnm bee niye stres yapıyosun valla ben hiç stres yapmadım önemli olan oğlumun doyması aç kalmaması bak ben hep sağdım kalkan kullandım emzik bile veriyorum herkes bişey dedi bırakır emmez seni dedi bugün 19.günümüz artık gündüzleri azda olsa emiyo hatta göğsümde uyuyo bende doymadığını düşünüp bide sağıp ekstra veriyorum sütü hepimiz tecrübesiziz bak seastre söyledi banada göğüste uyuyosa doyuyodur die :) sıkma sen cnını herşey girer yoluna cop cop emer bebişin
Bizim henuz 10. günümüz. Biz de sizin gibi olabilecek miyiz yani?
Doktorumuz "su anda önemli olan bebeğin doyması, nasıl/ne şekilde doyurdugunun bir önemi yok." dedi son kontrolde. Ama biberonla hem mama hem sağdığım sütü alıp da meme ucunu reddetmesi beni stres yapıyor. Yoksa bebek nasılsa doyuyor. Ama ben tatmin olmuyorum..
Bir de sağdığın sütü kaşıkla mı veriyorsun yoksa biberonla mı?
cnm ben önceleri kaşıkla veriyodum sonra baktım zaten göğüs kalkanı slikon diye biberonla vermeye başladım merak etme emer seninkide
Arkadaşım anlattıklarının aynısını ben de yaşadım bende 28 aralıkta doğum yaptım ve sonrası göğüs ucu kabusum oldu bende silikon uç denedim ama bebeğim sadece hava yuttu çünkü göğüslerim bebeğim edemediği için taş gibi oldu. Hastaneye gidip süt sağma makinesini denedim ve sütümü sağdım, medelanın makinesini kiralayabilirsiniz dediler ve kiralama sırasında eşime bir biberondan bahsetmişler bebek çekmeden sütü akıtmıyor ilk sütümü bebeğime onunla verdim ama sonra vermedim çünkü o biberona bile alışabiliyorlar ağzına kaşıklar damlatmayı denedik ve ısrarla emzirmeye çalıştım. Şimdi 2 haftalık olduk ve çok şükür artık emmeye başladı inşallah. Sana tek tavsiyem sabırlı ol, kendini üzme, ve ısrarla bebeğimi emzir, bebeğin büyüdükte güçlenecek ve çenesi ile göğsünü kavrayacak inşallah. Rabbim yardımcın olsun dua et ve dualarında bizi de unutma inşallah.Arkadaşlar, benim de bir sıkıntım var, paylaşmak ve aynı/benzer durumu yaşayan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.
Herkese kolay gelsin..
2 yada 3 kere kalkıyorum ben tatlım ben hiç sağmıyorum kendim emziriyorum biberona alışmasın alışırse beni eemmek istemez ozamanda sütüm kesilir birde sürekli sağmayın kızlar sağıncada süt azalırmış haberiniz olsun emzirmeye çalışın
yaaa bu guguş ne fenaa kucağıma alıyorum hemen kafasını yaslayıp gözlerini kapatıyo tam uyudu yerine yatırayım diyorum yatırıyorum hemen gözleri açıp ters bi bakış atıyo :) hehheh ahh emzik olmasa yanmıştım yahu :)
çok geçimş olsun.. kusması nasıl ki benim bebeğim de kusuyor ama her zaman değil bi de kesik süt gibi kusuyor ve miktarı değişiyor korktum ya şimdi
ufak bir meme ucu çıkarıcım da var, pompayla sağdıktan sonra da zaten yeterince büyümüş olduğu için vermeye çalışıyorum ama o bana kocaman görünen meme ucunu arada bir yakalıyor ve sadece ağzına damlayan sütleri alıyor, kendisi emmek için çaba sarfetmiyor. göğüs ucum daha büyüyecek mi? yoksa parmağımı verdiğimde cok güzel emen kızım memeyi hiç ememeyecek mi?stres yapıyorum gün geçtikçe..
bende 2kez kalkıyorum 1cisinde meme ver4iyorum 2cisinde mama veriyorum hani diyorlarya biberon verince memeyi bırakır allahıma şükürler olsunki bizde böyle bişey olmadı ben naptıysam sütüm çok fazla olmadı bünye meselesi belkide ben sütüm olunca emziriyorum olmayıncada anlıyorum zaten mamayı veriyorum aç kalmasından bin kat daha ii aç kalınca ortalığı yıkıyor çünkü bazende ağlaya ağlaya sesi çıkmaz oluyor mamadan sonra memeyi veriyorum memede uyuyor erkekim....
yaaa bu guguş ne fenaa kucağıma alıyorum hemen kafasını yaslayıp gözlerini kapatıyo tam uyudu yerine yatırayım diyorum yatırıyorum hemen gözleri açıp ters bi bakış atıyo :) hehheh ahh emzik olmasa yanmıştım yahu :)
merhaba bizimde topuk kanimiz yuksek cikti vakit kaybetmeden cocuk endokronolii bolumune gitmeniz lazim
bizde de ayni durum var tsh hormonu yuksek cikti simdi tedavi goruyoruz
merak etme ilacini kullandiktan sonra sorun degil ama doktora gitmeyi ihmal etme her gecen dakika aleyhine isliyor
bende ilk ogrendigimde cooookk uzuldum hatta sutum gitti gibi bisey oldu ama diger hasta cocuk anneleri ile konustukca rahatladim
sen istanbul disindasin heralde
canım sonuç ne oldu merak ettim benim kızımın da tekrar istediler biz de sağlık ocağına gidene kadar doktoruna gidelim dedik hemen çıktı sonuçlar 7.93 tsh referans aralığı 0.21 - 10 yenidoğan için hala yüksek bir değer ama düşüşte dedi doktor. hıfzıssıhha nın websitesinde de zaten değer 5 üzeri olanlardan tekrar tetkik istenir yazıyor.
emzik meselesine gelince biz 1 aylık olana kadar vermeyelim dedik ama cok cok devamlı beni emip durdu sonra bende hal kalmadı fazla sütü de hep kustu biz de emzik aldık.. keyif için emiyor ama sütse derdi yüzünü ekşitip fırlatıyor :)
Sevgili arkadaşım, kırılan cesaretimi yerine getirdi son mesajın. 0Çok teşekkür ederim, dilerim dediğin gibi olur, sütüm günden güne azalmaz ve bebeğim en yakın zamanda emmeye başlar..
Sevgiler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?