Slm kızlar ben geldim. daha doğum hikayemi bile paylaşamadım sizinle. ev kalabalık. ufaklık tüm vaktimi alıyor..bi türlü fırsat olmadı...şimdi bi uğrayıp slm vereyim dedim.
Ben de sizinle aynı sıkıntıları yaşadım.sezeryan olduğu için sütüm geç geldi,mama vermek zorunda kaldık, bebeğim göğsümü emmekte zorlandı, göğsüm yara oldu...derken bugün 15.günümüzdeyiz..
Şu an en büyük sorunumuz sütümün azalması...herşeyi deniyorum ama olmuyor...moralim çok bozuluyor..ne yapacağımı bilmiyorum...çaresizim..Allah'ım ne olur sütüm çoğalsın,yetsin bebeğime...
Slm kızlar nasılsınız ara ara gırıp okuyorum yazılanları B'nde yazarımda kendını unutturmayayayım dedım:))bızde bugun 22gunluk olduk mevlutumuzu yaptık cuma gunu)artık yalnız kaldım bebısımle mısafırler teker teker bıttı...B'nde yenı bır göğüs pompası aldım lansınoh marka ıns bu ıyı çıkar bebıs ağlıyor
Ay darısı başımıza bende c.tesı hem babam için hem Ela icin okuttum biz daha bu cuma 1aylık olucaz . Benim bebişimde de var kabarcık hatta basında da var dr 2 aya kadar olur bu normal dedi mustelanın yatıştırıcı kremini verdi surmeye başladım umarım geçer . Biz bi de pamukçuk olduk benım gogusuclarım cok fena oldu kızımla ilaç kullanıyoruz karsılıklı gaz sıkıntımızda geçmedı bunun dışında sükürler olsun iyiyizkızlar yarın 40 mız çıkıyormevlidimizide geçen hafta yaptık.birde oğlumun yüzünde kırmızı kabarcıklar var sağlık ocağındaki hemşire sıcaktan dedi inş. geçer kısa zamnda
Ay darısı başımıza bende c.tesı hem babam için hem Ela icin okuttum biz daha bu cuma 1aylık olucaz . Benim bebişimde de var kabarcık hatta basında da var dr 2 aya kadar olur bu normal dedi mustelanın yatıştırıcı kremini verdi surmeye başladım umarım geçer . Biz bi de pamukçuk olduk benım gogusuclarım cok fena oldu kızımla ilaç kullanıyoruz karsılıklı gaz sıkıntımızda geçmedı bunun dışında sükürler olsun iyiyiz
Ay darısı başımıza bende c.tesı hem babam için hem Ela icin okuttum biz daha bu cuma 1aylık olucaz . Benim bebişimde de var kabarcık hatta basında da var dr 2 aya kadar olur bu normal dedi mustelanın yatıştırıcı kremini verdi surmeye başladım umarım geçer . Biz bi de pamukçuk olduk benım gogusuclarım cok fena oldu kızımla ilaç kullanıyoruz karsılıklı gaz sıkıntımızda geçmedı bunun dışında sükürler olsun iyiyiz
ay canım çok sağolasın.yöntemin çok işe yaradı.dün kızım ilk defa emziği tuttu.biraz daha uğraşırsam bir kaç güne alacak gibi.
bi de bişey soracaktım.hangi emziği kullanıyorsunuz.nuk 1 numara damaklıyı kolay alıyormuş.bu emzik silikon mu kauçuk mu.benim ki wee.
benm kızımda benm mememi yalancı meme diye kullnıyooo ve bu beni acyip yoruyoo
emzik inat ettim almadımmm
ama aldım şimdide 2 defa tutuu hep atıyooo birde midesi bulanıyoo gibiyapıyoo kuzumm :))
gecmis olsun gaz icin tatli elma yagini denemenizi oneririm sadece ayak topuklarina gunde iki kere dairesel hareketlerle saat yonunde yapiliyor
Slm kızlar bugun gunüm vardı kırdım zıncırlerımı kadımda bağladım oto koltuğuna doğru fılız teyzeye atta yaptık dışarı çıkmaya korkar olduk eşimle kızım emmıyor açlığı da tahammülü yok basıyor çığlığı( mama yetıstırcez dıe bırbırımıze giriyoruz..neyse bugun ılk gezmemıze gıttık bıle yarı kırk yaptım kızımla )bızımde gaz sıkıntımız var kızlar çığlık çığlık uykusunda bıle ağlıyor benım tırtılım )sap simplex kullanım ama galıba damla daa cok sancı yapıyor bugun vermeme kararı aldım bakayım belkı kendı yapınca daha az sancısı olur (
Seastıre CNm medela yı aradık su hastane tıpı pompa ıcın kıralıycaktık ama Kocaeli'ye kıralam yokmuş B'nde yardımcı olun cok kötü durumdayım dedım lansınohun elektronık pompası aynı bızımkılerle dedıler hakîkatten ıyı çıktı bu ınş şutum de çoğalır hala mam verıyorum sütü tatlı nıyetıne ara öğün gibi içiyor ;((içmedıgım çay kalmadı tatlı yemıyorum kılo olmasın dıye ondan mı ki acaba
benm kızımda benm mememi yalancı meme diye kullnıyooo ve bu beni acyip yoruyoo
emzik inat ettim almadımmm
ama aldım şimdide 2 defa tutuu hep atıyooo birde midesi bulanıyoo gibiyapıyoo kuzumm :))
maşallah size canım benim inş çoğalır canım benim ama kiloyu dert etme kuzum ye ki sütün olsun bol bol hoşaf iç boza süt yapıyomuş onu iç petibör bizküvi ye incir hoşafı yaptır yada ye dut ye yeşillik ye sen şimdi kendi kilondan çok bebişini düşün onun için yeki sütün olsun canım zaten emzirirken kilo almazsın merak etme benim bi akrabam vardı kadın süt olsun diye dünyayı yiyodum kiloda almadı canım
Hanımlar süt konusunda kendimde de gördüğüm bir bilgiyi paylaşmak isterim gıda anlamında sütü arttıran şeyle muhakkak vardır (mesela tahin helvası ve yeşillik bende oldukça etkili oldu) ama ana gıda kesinlikle SU! günde 4 litreye kadar su içebildiğim günler sütüm müthiş ama iyi moral, uykumu almış olmak ve üç öğün düzenli beslenmek şartıyla... et süt yumurta yoğurt sütü besin anlamında daha kaliteli hale getiriyormuş, meyve sebze de vitamin açısından çok iyi ve yaklaşık yarım saatlik bir emzirme anneye 600 kalori kaybettiriyor bazen emzirme sonrası o kadar acıkıyorum ki mutfağa kendimi dar atıyorum bunların yanı sıra tatlının süt yaptığına hiç inanmıyorum tatlı olsa olsa susatıp üstüne su içirttği için süt yapıyor algısı yaratıyor. yaklaşık bir haftadır çok kötü hastayım sesim bile çıkmıyor göz göre göre hastalık bulaştırıldığı için kızgın ve moralsizdim ayrıca suyun tadı kötü geldiği için eskisi kadar içemiyordum iki litreye bile çıkamıyordum ama iki gündür daha iyiyim ve su içmeye dikkat ediyorum farkedilir ölçüde sütü çoğaltabildim demem o ki eğer suyu yeterli içmiyorsanız ne yerseniz yiyin fayda etmez bir de düşünün köyde yokluk içindeki kadıncağızlar bulgurla ayranla senelerce çocuk emziriyorlar ve o çocuklar topaç gibi oluyor
bugün oğlumu dada götürdük40 uçurmaya çıktık yani şimdi 2 gün misafirlerim var mevlide gelemeyenler gelicekmiş off tekrardan işkence ya ama napalım sevilen yere geliyorlarmş diyelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?