saol canım benim ben bide filesiz yıkadım ikisindede üşümesin diye biraz su koyuyorum küvetine kıyafetlerinide seriyorum suyun içinde yıkıyorum paşamı :) sonrada bi elimle tutup diğer elimle su döküyorum vucuduna
canım bebekler uyudukları zaman büyüme hormonları çalışıyormuş.uykusu bölünen çocuk zor büyür ve huysuz olur hiç bölme uykusunu.benimkide öyle uyuyor zaten aç olsa bas bas bağırıyor.:) kızlaaaar kızımı yıkadım :) anneleri boş verdim... görümcem su döktü kuzumu yıkadım. bu arada ben file kullanmıyorum küvetin içinde tuttum. bol su vardı. ağlamadı hiç :) başardıııııım :)
sevindirik oldum ya ...
elektrik de gaz da belimizi büktü bu ay daha da üç ay böyle olur herhalde:) ama hasta edip ilaca para vereceğimize sıkıntı çekeceğimize böyle olsun daha iyi
uyumayan bebek çok zor bir de bu gece ilk defa kızım 5 saat aralıksız uyumuş. ben de kendimi çok kötü hissettim çocuğumu aç bıraktım diye gece bu kadar uzun uyuması iyi mi kötü mü bu gece saat kurucam 2.5 saatte bir uyandırıp emdireyim diyorum ne dersiniz?
kızım bugün bir aylık yaaa :)
canım bebekler uyudukları zaman büyüme hormonları çalışıyormuş.uykusu bölünen çocuk zor büyür ve huysuz olur hiç bölme uykusunu.benimkide öyle uyuyor zaten aç olsa bas bas bağırıyor.
kayınvalideler de istanbulda burda kimsemiz yok çekirdek aile kaldık öle 1,5 yıllık evli olduğum için daha tam kime gidilecek tartışması yaşamadık :)) ama bilemiyorum tabi ileriki safhalarda nolur iki tarafa da uzak olmak bazen iyi bazen kötü işte :)gurbet çok zor dört sene yurtdışında okudum türkiyenin çamurunu bile özlemiştimayakkabım kirlenmiyor diye sinir olurdum
kayınvalidenler aynı şehirde olsaydın bari. tatillerde kimi gönülleyeceğini şaşırır insan
benim 40 çıktı 2 gün sonra hasta oldum 6-8 hafta normal demişlerdi demekki senin de normal gebelikten önceki gibiyse durum bi sıkıntı yoktur herhalkızlar benm daha 40 ın cıkmasına 4 gün varda galbia ben regl oldum yaa
3- 4 gündür kanamam vss yoktuu
bugün kanamam basladıı anlamadım daha erken değil miii
gündüz emmeseler olmuo zaten sömürüyolar resmen yaa ama gündüz sömürmesi işe yarıyo erkenden yatıyo benim kız ve saati şaşmıyo akşam kaçta yatırırsam sabah da aynı saatinde kalkıyo dün akşam banyosunu yaptırdım saat 6 da yatırdım sabah saat 6 da açmış gözlerini mırıldanıyo pek keyfi yerindeydi :)) sağolsun bizi hep namaza kaldırıyo kuzum :)) ha bu arada hepatit b aşısı can yakıyo ama kısa süreli ben karma aşıdan korkuyorum ve 30 ocağa az kaldı :18::18::18::18:merhaba canım bugün hepatit b ikinci aşısı için sağlık ocağına gittik. çok canı yandı kızımın gözünden yaş geldi
neyse doktora da sordum 2 saatte bir emzirme ilk 15 gün için lazım şimdi gece uykusunu sakın bölme, ama gündüz en fazla iki saatte bir emzir günde en az 8 kere emmesi lazım dedi. gündüz karnı iyi doyarsa gece seni daha az rahatsız eder sen de uykunu iyi alırsın dedi.
içim rahatladı
canım valla seni tebrik ederim ya çok akıllıca ard arda uyku saati sabit olunca tabi bebek nerden anlasın süpermiş ya ben göğsümü gece dolu bırakıyorum sabaha kadar boşalıyo bi tanesi ama sabah olunca akşama kadar hangisini verdiğimi unutuyorum bi ondan bi öbüründen çünkü maşallah benim kız ağzı açık gözler fal taşı emip duracak göğsümün uçları akşama kadar haşat oluyo :2::2::2::2:Kizlar sukurki gece uykumuz tamamen duzene girdi,3 gece ustuste banyo yaptirdim,o 3 gecede cok rahat uyudu,dun gece yikamadim ama uyku saati gelince aldim karanlikmodaya gittim ustunu degistirdim bezini temizledim emzirdim vee tabiki mutlu son :)) rutine alistirmak gerek kuzulari.
Birdeeee ben tek gogsumu aksam saatlerinde tek gogsumu vermeyip geceye stokluyorum :)) uykuya ysticagi zaman ve gece o dolu olan gogsumu veriyorum.hem sonuna kadar bosaltmis oluyo sabaha hepsini,hemde gece sutu daha besleyici sanirim.
Aklinizda olsun,gece gogus bos olunca tam doymayip uykulari bolunuyo..
kayınvalideler de istanbulda burda kimsemiz yok çekirdek aile kaldık öle 1,5 yıllık evli olduğum için daha tam kime gidilecek tartışması yaşamadık :)) ama bilemiyorum tabi ileriki safhalarda nolur iki tarafa da uzak olmak bazen iyi bazen kötü işte :)
benim 40 çıktı 2 gün sonra hasta oldum 6-8 hafta normal demişlerdi demekki senin de normal gebelikten önceki gibiyse durum bi sıkıntı yoktur herhal
gündüz emmeseler olmuo zaten sömürüyolar resmen yaa ama gündüz sömürmesi işe yarıyo erkenden yatıyo benim kız ve saati şaşmıyo akşam kaçta yatırırsam sabah da aynı saatinde kalkıyo dün akşam banyosunu yaptırdım saat 6 da yatırdım sabah saat 6 da açmış gözlerini mırıldanıyo pek keyfi yerindeydi :)) sağolsun bizi hep namaza kaldırıyo kuzum :)) ha bu arada hepatit b aşısı can yakıyo ama kısa süreli ben karma aşıdan korkuyorum ve 30 ocağa az kaldı :18::18::18::18:
canım valla seni tebrik ederim ya çok akıllıca ard arda uyku saati sabit olunca tabi bebek nerden anlasın süpermiş ya ben göğsümü gece dolu bırakıyorum sabaha kadar boşalıyo bi tanesi ama sabah olunca akşama kadar hangisini verdiğimi unutuyorum bi ondan bi öbüründen çünkü maşallah benim kız ağzı açık gözler fal taşı emip duracak göğsümün uçları akşama kadar haşat oluyo :2::2::2::2:
Benimde gunduz cok emiyo bende o yuzden aksama dogru birini hic vermiyorum,ozellikle sag gogsumde her zaman daha cok oluyo sut.her gece ayni saatte ve ayni duzende alistirirsaniz hep oyle gidiyo kizlar,mutlaka karanlik hafif los bi odada,uyku cicisi giydirin ve bezini degistirin.ve bunlari yaparken uyku saatinin geldigini anlatin.kisik seslerle.simdi anlamaz diye dusunmeyin sakinnn,daha sonra faydasinu goruceksiniz emin olun :))
kayınvalideler de istanbulda burda kimsemiz yok çekirdek aile kaldık öle 1,5 yıllık evli olduğum için daha tam kime gidilecek tartışması yaşamadık :)) ama bilemiyorum tabi ileriki safhalarda nolur iki tarafa da uzak olmak bazen iyi bazen kötü işte :)
...........................................
gündüz emmeseler olmuo zaten sömürüyolar resmen yaa ama gündüz sömürmesi işe yarıyo erkenden yatıyo benim kız ve saati şaşmıyo akşam kaçta yatırırsam sabah da aynı saatinde kalkıyo dün akşam banyosunu yaptırdım saat 6 da yatırdım sabah saat 6 da açmış gözlerini mırıldanıyo pek keyfi yerindeydi :)) sağolsun bizi hep namaza kaldırıyo kuzum :)) ha bu arada hepatit b aşısı can yakıyo ama kısa süreli ben karma aşıdan korkuyorum ve 30 ocağa az kaldı :18::18::18::18:
yok canım bence değil ben kardeşimden hatırlıyorum hem sarı ve cıvık yapardı yani insallah değildirilkten yani ilk haftalarda yeşil yapıyordu şimdi normale döndü bence:26:
canım çok sağol peki gaz yapıyor mu ben ne yiyeceğimi şaşırdım çünkü bulgur yiyordum süt yapıyor diye sütlaç yiyordum tarçınlı hep gaz yaptı hem de ne gaz erik kompostosu içtim o da gaz yaptı insallah işe yarar o dediğin ama gaz yapmıyor dimi.neler yiyorsun normalde ben patates yiyemiyorum ekmek yiyemiyorum nişasta kabız yapıyor diye .lahana karnıbahar brokoli gaz yapıyor ben şaştım kaldım ne kaldı ki
merhaba kizlar biz bugun 21 gunluk olduk uykumuz guzel masallah kizim saat gibi 3 veya 3.5 saati gecince hemen uyaniyor..emmesi ve tekrar uyumasi 2 saati buluyor bu normalmi sizce?
diger sorum benim odam diger odalara gore daha sicak diye daha odasindan disari cikartmiyorum yani gunde 2 kere oturma odasina goturuyorum ama uyurken huzursuz oluyorum televizyonun olmasi beni rahatsiz ediyor birde odanin sicakligi tabii bu normalmi? yani cocuk gece gunduz farkini anlamaz diye korkuyorum cunku gecede ayni uyuyor gunduzde bana yardimci olurmusunuz....
kızlar bebişlerinizin göz rengi belli oldu mu? bizim bugün kırkımız çıktı sağlık ocağınaki hemşire kırkı çıkınca belli olur demişti ama hala mavimsi lacivert
merhaba canım biyolojik saatlerinin gece ve gündüzü ayırt edecek şekilde çalışmasına biraz daha var
ama ben akşam olduktan sonra muhakkak karanlık bir odaya geçip orada emdiriyorum ve hiç konuşmuyorum. zihinsel aktivitelerinin durması gerekiyor aksi takdirde hiper aktif bir evlada davetiye çıkartıyormuşuz. bir de tvden çekinmekte haklısın her türlü elektronik eşyadan uzak bir ortamda uyumalı. ama bizim evde wireless var çok üzülüyorum
canım eşimin teyzesi çocuk doktoru bugün onu ziyarete gittik ben de ona aynı soruyu sordum o da dedi ki 6 aylık olana kadar netleşmez :) yani bi 5 ay daha bekliycez
sağol canım bilgilendirme için... daha çok var desene:) amaaan gözleri güzel güzel görsün de ne renk olursa olsun ama merak işte
kızlar bebişlerinizin göz rengi belli oldu mu? bizim bugün kırkımız çıktı sağlık ocağınaki hemşire kırkı çıkınca belli olur demişti ama hala mavimsi lacivert
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?