- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #45.881
NİCEGRL, BERKERDEM, LAGRİMA bi sizmi kaldınız doğuramayan..doğurun artık anacıminşallah hepiniz güzelce normal doğum yaparsınız..
haydi mine haydi mine haydiiiiiiiii tam zamanı tam zamanı şimdiiiiiiiiii
çıkar şu çocuğu tez zamandaaaaaa
sevelim sevelimde şimdiiiiii :))))
kucağımda Berra hanım ile ancak bu kadar çıktı :))))
Canım saolsın senınde tekrar gozun aydın gule gule buyut bebegını darısı basımıza ınsallah surda bır avuc ınsan kaldık:))) Bende sımdı dusa gırcm kendıme canta hazırlıcm ozel esyaların oldugu bı cantaa kayınvalıdem hazırldı cantamı saolsun ama sırf oglmnkıler sıgdı ona:)) SImdı kocamada hazırlıcm kendımede beyım 2 3 pantln tsrht fln aldı ustune 2 3 corap dedımkı sezryn olma ıhtımalıme karsımı alıosn bunları? dedıı yooo dursunn lazım olur belkı ahahaa dedım ne admsın yaaa benm bıle bavulm yok sen parca parca esya aldın yanına:))) Dunden berı bır hazırlanıooo ALLAH ımmm ben bılee hazır degılım yanııı oglm benı guzel gorsun dıo cok heycanlı mınık kocam yerım onu ben:))al canım al iyi olur, ani bi durumda hazır olursun hem seninki eli kulağındaymış
ben de doğuma gittiğim gün gündüzden duş almıştım o yuzden gece suyum gelince tekrardan almadım sadece belden aşağısını yıkayıp cıktım.
zaten o halde (evdekilere oranla daha sakin olsam da ) az panik oluyosun sakır sakır su gelmişti benden. ve suyun geişiyle sancılar arttı, farklılaştı. elim ayağım kesildi resmen. bi an önce gitmek istiyosun hastaneye yıkan saçını kurut ( ki benim saçlarım kolay kurumaz) vakit kaybetmemiş oldum.
sık sık giremiyorum artık ama arada bakıyorum nişanın gelmiş ya dünden beri aklımdasın gece de düşüdüm. sanırım rüyamda da gördüm(emin değilim, uykular bölük pörçük olduğundan karışıyo artık:) umarım kolay doğum yaparsın. hemide en normalinden...
her doktorun ölçümüne güvenmemek gerek benim doktorum hep doru ölçmüştü doğum yaptığım doktor attıda attı ölçümleri..benimde karnım büyük değildi 3.150 doğdu..2 kerede çatı muayenesi oldum ama hiç açılma sancı olmamıştı yani adet sancısı gibi oluyodu ama nst de hiç çıkmıyodu sancı..elbet vaktini bekliyo minikler..sıcak banyolar yap merdivene devam gelir çok yakında:))
ay insanın kafası karışıyo Derya doğum yaptığı gün ultrasona girmişti 4000 gr çıkmıştı doğum kilosu 3700 gr çıktı 300 gr eksikmi çıkacak bizimde anlamadımm Deryayla aynı hastanede doğum yapcam bende dr karnıma bakıp bebek büyük duruyo ama dedi ultrasonda kilosunu görüncede göründüğü kadar iri değilmiş normal doğum yapabi,lirsin dedi ama çatı muayenesi yapmadı bakalım yarın dr gitçem NST ye gircem sancı kasılma varmı bakalımm hayırlısııı
ay insanın kafası karışıyo Derya doğum yaptığı gün ultrasona girmişti 4000 gr çıkmıştı doğum kilosu 3700 gr çıktı 300 gr eksikmi çıkacak bizimde anlamadımm Deryayla aynı hastanede doğum yapcam bende dr karnıma bakıp bebek büyük duruyo ama dedi ultrasonda kilosunu görüncede göründüğü kadar iri değilmiş normal doğum yapabi,lirsin dedi ama çatı muayenesi yapmadı bakalım yarın dr gitçem NST ye gircem sancı kasılma varmı bakalımm hayırlısııı
canım bizim doktrumuz 200 gr. az da olabilir, 200 gr. fazla da olabilir demişti son kontrollerde. ölçümlerde bu kadarlık bir sapma ihtimali var demişti. ama bizimkineredeyse yarım kilo daha büyük doğdu beklediğimizden. çok güvenmemek lazım yani.
ayy canım şiddetle doğurmak istiyorum ama benim kız mart kedisi olmak istemiyo sanırımmm biz doğurana kadar sizinkiler konuşmaya başlıcekkk
aman canım 3500 geçmesin rahat çıkaralımmm
Evet o 300 artı eksıyı bende duymstum dogru o:)) Insallah gonlune gore olsun dogumun ben oncelerı cok korkuodum normal dogumdn ama sonraa okumakla arastrmakla bıde onumde gorumcem super bır ornek 3 sene de 3 norml dogum yapıncasıııı ınanılmaz ıstedım normal dogumu:) Hakkımda hayırlısı tabıkı Rabbım nerde ne kdr dogumunu bekleyen varsa hepsıne kolaylıklar nasıp etsın..
amin inşallah canım bende hep normal doğum istedimm artık dip köşe temizlik yapıyım belki sancılar başlar ama hamile kaldığımdan beri yasaktı şimdi yapmaya çalışcem eşim duysa kızar ama napayımm zaten evim temizlik istiyoo ananeme gittim geçen hafta ben oturup kalkamıyorum tabi kadıncağız kızım biz senin gibiyken karnımız yere değe değe tarlada çalışıyodukk sen nasıl doğurcan diyo dedim keşke çalışabilsem senin gibi doğumda kolay olurduu ilk önce markete gidip cam bezi almam lazımm yollarda altıma kaçırmasam iiidirr görşrz kızalrrrrr
canım ben de hep öyle diyordum. hatta son kontrolde kilo almayınca sevinmiştim ( sonra bi anne olarak kötü hissettim ama ) tabi hepsi normal doğum istediğim içindi. normal doğumu da yine oğlum için istedim.
dr. çatı muayenesinde 3600 e kadar normal doğurabilirsin demişti. korkuyordum geçer diye. en son ölçümde 3250 di, 5 gün sonra suyum geldi doğurdum. 3700 doğdu maşallah.hiç beklemiyorduk dr. bile şaşırdı tartınız doğru mu dedi hemşirelere. uzun boylu oğlum, ondan daha kilolu doğdu demek ki dedi. o gün doğmasaydı bi gün sonra dr. gitcektik. tekrar ölçüm yapıp 3700 görseydi belki de sezeryan olurdum. neyse ki gerek kalmadı
yani diyeceğim o ki; boşverin, dert etmeyin, kendinizi sıkmayın, olacağı varsa oluyo. normal diyen sezeryan, sezeryan normale dönebiliyo. hepsi mümkün. bırakın son günlerin keyfini çıkarın. bol bol karnınızı sevin sonra özliceksiniz. ( kendisini sevmek daha farklı ama olsun o da çok güzeldi )
KIZLAR......20.03.2012 SAAT 12.30 TA KIZIM MASAL I KUCAĞIMIZA ALDIK 3.400 DOĞDU MASALLAH SUAN HASTANEDEYM AĞRILARIM VAR NORMAL DOĞUM OLACAKTI SUNİ SANCI ALMADAN HERSEYİM NORMALDİ ACILMAM 6-7 CM Dİ HATTA EPİDURAL ANESTEZİ YAPILDI BEL OMURUMDAN AMA SUYUM GELDİ MEKONYUM ÇIKTI YANİ BEBEĞİM KAKASINI YAPMIŞ VE NABIZ ATISLARI DÜŞMEYE BASLAYNCA ACİL EPİDURAL SEZARYENE ALINDIM VEE BENİM İÇİN PEK İYİ GECMEDİ NEYSE HERKESİ ALLAH KURTARSI N Bebeğime kavustum sağlıklıca bi görsenz çok tatlı masallah :) bi süre GİREMEYECGM
Allah analı babalı büyütsün canım geçmiş olsun acil şifalar diliyorum
NİCEGRL, BERKERDEM, LAGRİMA bi sizmi kaldınız doğuramayan..doğurun artık anacıminşallah hepiniz güzelce normal doğum yaparsınız..
merhaba kızlar bizde şimdi kontrolden geldık hersey normal ama catı muayenesı hiç olmadım:):)doktor 30 una kdar beklıyelım olmazsa 31ınde gel dedı ozaman artık alıcak sanırsam:)ben ne zaman doğar dedım bana istersen gel yarın alayım hemen dedi:):)ben normal ıstedıgımden bır hafta daha beklıcek bakalım hayırlısı hangısıyse öle doğuralım.doğranlarında gözü aydın bekleyenlerede hayırlı doğumlar eger olmazsa mart annelerı topiğini ben kapatıcam herhalde 31 mart itibarıyle:):):)
Herkese selam
Bu gün doktordaydık, nst bağlandı... sancı 50-60larda çıkıyor, çatı muayenesi yaptı açılma yok, halbuki son bir günümüz kaldı, birde çatı muayenesi doğumu hızlandırır diyorlar ama nerde hiç bir belirti yok.... doktorum kanama,sancı olursa, yada suyun gelirse hemen gel, bunların hiç birisi olmazsa pazartesi sabah gel dedi, bekleyecez artık napalım
Neyse ben geçmişi okuyayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?