- 7 Ağustos 2009
- 5.112
- 496
- 398
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #50.001
Doktor bana rota icin 3. Ay dedi, bir de ben onu agizdan damla seklinde biliyorum.
o kadar çok sorum birikti ki bu kadar yeni anneyi bi arada bulmuşken
aklıma takılan birkaç bi şeyi daha sormak istiyorum
ben sezeryanla doğum yaptım doktorum kontrole gel filan demedi
sizlere demiş miydi kontrolde ne yapıo dikişlere öylesine bi bakıyo mu sadece
yoksa muayene ediyo mu
bi de korunma yöntemi arıyorum en etkili en zararsız hangisi sizce
rotavirüsünden ve aşısından söz edilmiş biz malesef bu rotavirüsünü 2 hafta önce kaptık.. Bu virüs ellerden ve sudan geçiyo bizde banyo suyundan kaptık antibiyotikle tedavi hiçbirişe yaramıyo sadece bebeği rahatlatmak için bağırsak düzenleyici verilebilir o kadar önemli olan bol bol beslenmesi eğer kakasını çok sık yapıyorsa kusuyorsa ve ateşi çıkıyorsa tehlike o zaman başlıyo..Kakası sümüksüyse ve köpüklü yapıyorsa geç kalmadan bi doktora görünün gaita tahlili istiyo en fazla yarım saatlik bir kaka olması lazım aşısıda bir dozu 140 tl demişti doktor ve yanlış hatırlamıorsam 2 doz oluyodu
benim doktorum 40. gün kontrole çağırdı smear aldı ultrasonla baktı dikişi kontrol etti ve korunma yöntemlerini anlattı.. mesela spiral kesinlikle önermiyorum özellikle ilk doğumdan sonra dedi.. iğne hap ve ok. den birine karar verin dedi
rotavirüsünden ve aşısından söz edilmiş biz malesef bu rotavirüsünü 2 hafta önce kaptık.. Bu virüs ellerden ve sudan geçiyo bizde banyo suyundan kaptık antibiyotikle tedavi hiçbirişe yaramıyo sadece bebeği rahatlatmak için bağırsak düzenleyici verilebilir o kadar önemli olan bol bol beslenmesi eğer kakasını çok sık yapıyorsa kusuyorsa ve ateşi çıkıyorsa tehlike o zaman başlıyo..Kakası sümüksüyse ve köpüklü yapıyorsa geç kalmadan bi doktora görünün gaita tahlili istiyo en fazla yarım saatlik bir kaka olması lazım aşısıda bir dozu 140 tl demişti doktor ve yanlış hatırlamıorsam 2 doz oluyodu
benm de ilk doğumum
siz hangisine karar verdnz pekii:26:
vücuda alınan herşeyin iğne yada hap mutlaka bi yan etkisi oluyo.. hiç olmuyo diyen yalan söler diye düşünüyorum :) o yüzden ben korunmuyorum beyim korunuyo
Kolay gelsin canım, bebelacdan memnun kalmadınız mı merak ettimkızlar oğlumun daha kırkı çıkmadan evimizi taşıdık dün akşam nasıl uyudum bana sorun Alp kucağımda kot pantalonum üstümde daha yerleşecez çoookk zor günler çokk
Bu arada oğlumu başka bir doktora götürdüm mamayı değiştirdi.İlk doğduğunda hastanede aptamil 1 vermişlerdi gaz yaptı bebelac a döndük 1 aylık olunca yine aptamil 1 verdik gaz dan morardı yavrum uyku uyumadı.Bu sefer gittiğimiz doktor aptamil in başka bir modelini önerdi mavi kutu gaz için zinco ve rezene çayı verdi.o kadar rahatladık ki anlatamam...
Valla biz de de bey korunacakbenm de ilk doğumum
Hemi de sütü azaltır derler çikolata içinkızlar merhabalar
Çikolata seven anneler size bir uyarı çukulatadaki kafein bebeklerimizi uykusuz bırakıyor
Ben arada götürürdüm bazen dozunu kaçırıyordum hatta, sonradan dikkat ettimde çikolata yediğim günler kızım uyumuyor, en fazla 10 -15 dk içi geçiyor sonra yine uyanıyor ve ben aptal gibi oluyorum
ve bi öğrendim ki çikolatada kafain varmış
hadi öptüm sizi by
Ay canım ya inşallah değildirkızlar benim kız rota virüsümü kaptı bilmiyorum en son doktor kontrolüne götürdüğümde söledim herzaman değil ama haftada bikaç kere köpüklü yeşil yapıyo deminde baktım sümüksü yapmış bu seferde kakasına tahlil yapalım her ihtimale karşın dedi ama daha henüz 30dk içinde hastaneye götürme imkanım olmadı..ateşi kusması felan yok off kaptımı acaba bi tahlil yaptırsamda rahatlasam
kızlar benim kız rota virüsümü kaptı bilmiyorum en son doktor kontrolüne götürdüğümde söledim herzaman değil ama haftada bikaç kere köpüklü yeşil yapıyo deminde baktım sümüksü yapmış bu seferde kakasına tahlil yapalım her ihtimale karşın dedi ama daha henüz 30dk içinde hastaneye götürme imkanım olmadı..ateşi kusması felan yok off kaptımı acaba bi tahlil yaptırsamda rahatlasam
Kolay gelsin canım, bebelacdan memnun kalmadınız mı merak ettimkızlar oğlumun daha kırkı çıkmadan evimizi taşıdık dün akşam nasıl uyudum bana sorun Alp kucağımda kot pantalonum üstümde daha yerleşecez çoookk zor günler çokk
Bu arada oğlumu başka bir doktora götürdüm mamayı değiştirdi.İlk doğduğunda hastanede aptamil 1 vermişlerdi gaz yaptı bebelac a döndük 1 aylık olunca yine aptamil 1 verdik gaz dan morardı yavrum uyku uyumadı.Bu sefer gittiğimiz doktor aptamil in başka bir modelini önerdi mavi kutu gaz için zinco ve rezene çayı verdi.o kadar rahatladık ki anlatamam...
Valla biz de de bey korunacakbenm de ilk doğumum
Hemi de sütü azaltır derler çikolata içinkızlar merhabalar
Çikolata seven anneler size bir uyarı çukulatadaki kafein bebeklerimizi uykusuz bırakıyor
Ben arada götürürdüm bazen dozunu kaçırıyordum hatta, sonradan dikkat ettimde çikolata yediğim günler kızım uyumuyor, en fazla 10 -15 dk içi geçiyor sonra yine uyanıyor ve ben aptal gibi oluyorum
hadi öptüm sizi by
Ay canım ya inşallah değildirkızlar benim kız rota virüsümü kaptı bilmiyorum en son doktor kontrolüne götürdüğümde söledim herzaman değil ama haftada bikaç kere köpüklü yeşil yapıyo deminde baktım sümüksü yapmış bu seferde kakasına tahlil yapalım her ihtimale karşın dedi ama daha henüz 30dk içinde hastaneye götürme imkanım olmadı..ateşi kusması felan yok off kaptımı acaba bi tahlil yaptırsamda rahatlasam
Kolay gelsin canım ya, bu arada bebelacdan neden vazgeçtin merak ettim.kızlar oğlumun daha kırkı çıkmadan evimizi taşıdık dün akşam nasıl uyudum bana sorun Alp kucağımda kot pantalonum üstümde daha yerleşecez çoookk zor günler çokk
Bizim bey korunuyorbenm de ilk doğumum
Hemi de sütü azaltırmış çikolatakızlar merhabalar
hadi öptüm sizi by
kızlar benim kız rota virüsümü kaptı bilmiyorum en son doktor kontrolüne götürdüğümde söledim herzaman değil ama haftada bikaç kere köpüklü yeşil yapıyo deminde baktım sümüksü yapmış bu seferde kakasına tahlil yapalım her ihtimale karşın dedi ama daha henüz 30dk içinde hastaneye götürme imkanım olmadı..ateşi kusması felan yok off kaptımı acaba bi tahlil yaptırsamda rahatlasam
maskeyle duruyorum iki gündür yavrumun kokusunu özledimmm
inşallah ona geçmez cok korkuorum
5000lere gelmişiz hey maşşallahhhh:)
hep okuyorum ama yazmaya fırsatım olmuo,
kızlar size bi uyarım olsun bebeği emzirirken bişey yiyip içmeyin
ben cok susadıgım için emzirirken su içerdim hep, yakınlarım sakın içme emzirirken
bebeğe sakıncası var dediler,
bide salı günü kırkımız cıkcacak cok şükür arkadaş bu ne yaa lohusa dönemi batıl inanç hurafe ve kocakarı
söylemlerinin tavan yaptıgı dönemmiş höyfffff her hareketime şunu yapma şu bu olur dediler bayılazam artıkDD
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?