2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Bir kaç gün önce kreşle ilgili tereddütlerimi yazmıştım(besteyi bu sene kreşe vermeyi düşünüyorum da)
Bu konuda en tecrübeli sensin aramızda, nasıl memnun musun canım?

:) sanırım bebeğini kreşe gönderen bi ben varım :) öncelikle yarım günse hiç düşünme bile. defne sabah 8.15 akşam 17.45 arası kreşte kalıyo. ben öleyim :) psikopat olmazsın merak etme. zamanla sen de o da alışıyorsunuz. hatta o senden önce uyum sağlıyo. ama sen ne kadar iyi olursa olsun vicdan yapmaya devam edeceksin. fakat anneanne veya bakıcı baksa da aynı şeyleri yaşanacak sonuçta... sorulara gelince;

1-bizim kreşte her yaş grubu ayrı sınıflarda. mesela 1 yaşına kadar 2 bebek vardı. defneyle kerem. ikisi için de birer öğretmen vardı ve tüm bakımlardan onlar sorumluydu. şimdi 12-18 aylık sınıftalar 4 bebek. bir öğretmen ve bir yardımcı öğretmen var. aktivitelere daha çok ağırlık vermeye başşladılar. 6 ayda bir sınıf değişecek sanıyorum. ama öyle 1 yaşına girince zart diye değiştirmediler. çünkü hala yürüyemiyordu defne.. 1-1.5 ay sonra gecti yeni sınıfa. yavaş yavaş alıştırarak diğer sınıfta vakit geçirerek diğer çocuklarla kaynaşmasına yardımcı oldular vs...

2- yemezse baskı yapacaklarını sanmıyorum. bizde yok öyle bi durum. zaten defne de başladığından beri yemekte ne varsa yiyormuş. zaten sen gidip konuşursun. özellikle tembihlersin. listede yemesini istemediğin şeyler varsa; ya da alerjisi olan besinler varsa belirtirsin. sorun olacağını sanmıyorum. mesela defnenin sütünü pekmezini ben kendim alıp götürüyorum. arada ekmek de götürüyorum.

3-demin dediğim gibi uyarman konuşman lazım. listedekileri incelemen lazım..

4-bu konuda da pek sıkıntı yasamadık. çoooook nadir pişik oldu.

5-uyku benim en cok endişelendiğim konuydu çunku bebekliğinden beri memede uyuyan bi kızım var. evdeyken hala da memede uyuyo. ne biberon aldı ne emzik. ilk başlarda sallanan beşikte uyuttular. uyumazsa ayakta salladılar. alışır diye cok korktum hatta. ama eve gelince emerek uyumaya devam etti. şimdi park yatakta uyuyor ve yine hafif sallanarak uyuyormuş (kreşte) uyanırsa ayakta sallayarak devam... uyku saati için de şunları söyleyebilirim. ilk sınıftayken bir sabah bi de öğle uykusu vardı. onlar ayrı grup oldukları için bi de rica ediyordum 4 -5 gibi ben alana kadar uyutmalarını istiyordum çunku uyanık kalma suresi kısa oldugu için ben kreşten aldığım saatte uykusu gelmiş oluyordu. bir süre böyle gitti. artık diğer butun cocuklarla beraber 1 kez öğle yemeğinden sonra uyuyorlar. haftasonu evde bazen hala sabahları uyuduğu oluyo. kısacası uyku konusunda da yerine göre uyum sağlıyorlar. evdeyse ev duzenine kreşteyse kreş düzenine ayak uyduruyorlar.

6- ben sanslıydım. belki kucuk olmasının (9.5 aylıktı basladığında) etkisi olmustu. 3 gunde alıştı. ama defne de onun öncesinde benden başka kimseye gitmez ağlardı bana gelmek isterdi.

tüm bu soruların cevabını zamanla gozlemleyerek bulacaksın zaten. ben sadece kendi basımıza gelenleri anlattım
umarım gonlune gore bi kreş bulursun.
bana da arada psikopatlık geliyo merak etme. ama sabahları bırakırken gulerek öğretmenine atladığında akşam koşarak bana geldiğinde doğru karar verdiğime bi kez daha inanıyorum. çok zor ama mecbur

hu hu nerdesinizzzzz

azraece nerelerdesin belin nasıl oldu

SekersizYesilCay evine taşındınmı ? güle güle otur

tasındım canım cok sukur. cumartesi gunu tasındık. 2 saattir kıcımı yere koyabildim. işlerdaha yeni bitti. tabi yıkanan kuruyan utulenecek camasırları saymıyorum onlar bitmiyo hiç

tasındım canım cok sukur. cumartesi gunu tasındık. 2 saattir kıcımı yere koyabildim. işlerdaha yeni bitti. tabi yıkanan kuruyan utulenecek camasırları saymıyorum onlar bitmiyo hiç

Hayırlı olsun yenı evınız.gule gule saglıkla huzurla oturun inş

Canım sorularıma tek tek cevap verdiğin için teşekkür ederim.
İnşallah ben de senin gibi memnum olabileceğim bi kreş bulurum.
Beni çok rahatlattın.
Senin de yeni evin hayırlı olsun canım sana kolaylıklar diliyorum öpüyorum

şekersiz ev taşıma ne durumda sanırım yerleşmeye çalışıyosun:26:gönderdigim koliler işine yaradımı:)

yaramaz mı kuzum. sen olmasan napardım ben

Sekersizyesilcayda tasinmis yerlesiyordur ...

aynen öyle :) yerleştik bitti çok şükür. yarın kuzumla evdeyim inşallah

rabbim acil şifalar versin inşallah. çok genç daha

oh oh. valla iyi tatil yaptınız bu sene. tadını çıkarın şekerim. eğlenin bol bol

nasıl yani. okuyunca böle oldum free takılmak süper de yaz bana merak ettim

Hayırlı olsun yenı evınız.gule gule saglıkla huzurla oturun inş

çok sğol tatlım. amin inşallah

rica ederim. çok teşekkür ederim. kolaysa başına gelsin demicem. çünkü canım çıktıııııı

merhabalar hatunlar;

günler sonra yeni yazabiliyorum. çok şükür taşınma faslımızı da atlattık. izinliyim 15 ağustosa kadar. yarın kuzumla yeni evimizde olcaz tüm gün :) defne alışmaya çalışıyo. her yeri gezip keşfetmeye başladı. özellikle cekmece ve elektronik aletler itinayla karıştırılıyo

özledim sizi. hala internet bağlantımız yok. mobilden bağlanıyorum. gaz da sabah açılacak inşallah bi aksilik olmaz. gaz olmadığı için ocak kullanamıyorum, duş almak problem vs... ama bende care tukenmez. fırında (sahanda yumurta) yaptım, fırında makarna haşladım çok da güzel oldu insan zorda kalınca neler neler yapıyo valla..
annecimle babacım geldi yardıma. onlar olmasa ayvayı yemiştim. her yer tertemiz pırıl pırıl oldu. bayramı yeni evimizde karşılayacagız..

hepinizi öpüyor mutlu bir bayram diliyorum.

Allah agiz tadi ile oturmayi nasip etsin cnm...hayirli olsun yeni eviniz..
Cok sevimdim annen ile babanin yardim etmelerine cnm bir kisi bile olsa cok ise yariyor ben malasef tek basima herseyin ustesinden gelmistir bilirim cok zor oluyor cok sukur sen atlattin...
Seninde bayramin kutlu olsun iyi tatiller diliyorum ve Defne Karen ide cok opuyorum

Benim bir kac gundur tadim yok ama cok sukur iyiyiz diyelim iyi olalim...
Beste de demek basladi koltuklarda gezmeye benim oglan son uc aydir yapiyor bu isi ve artik koltugun tepelerinde yer kismini asti resmen superman oldu basima :)) cok opuyorum zipzip kuzumu Guzel sirinem benim...bizimkide babaci bosver en azindan onlara gittiklerinde biraz olsun nefes aliyoruz dimi
Senin bayramin kutlu olsun cnm..umarim guzel gecer Denizli

Güzel arkadaşlarım hepinize aileleriniz ve tüm sevdiklerinizle çoooook güzel bir bayram diliyorum
Bebişleri ve sizi kocamaan öpüyorum
Kendinize çok iyi bakın

Cabuk gel ozletme tamammi :))
Seninde bayramin kutlu olsun cnm...umarim ailenle cok iyi bir bayram gecirirsin bizde cok opuyoruz..

Oyy kiyamam Ayseme pisik olmus gecmis olsun ins..
Cnm burda yagmur hic eksik olmaz surekli yagar ve ne zaman yagacaginida kestiremezsin allahtan hava sicakligi biraz indi cok sukur ama bu seferde disari cikamiyoruz islaniyoruz diye yani oylede kotu boylede kotu ...
Allah yandirmasin Amin...sizede gonderek yagmurdan olmazmi :))

19 yasindaki genc kizimiza cok uzuldum cnm rabbim sifa olsun ins...lenf kanseri artik cok sik atlatilabilen kanser turlerinden olmaya basladi bu yuzden ins esininde akrabasi atlaticaktir...Beyzaya bu gece dua edicem ins rabbim Kabul buyurur umarim...

Cekirdek ailenle cok mutlu bir bayram tatilini gecirirsiniz ins...senin ve aileninde bayramini kutluyoruz nice guzel bayramlara ins.
Ozletme kendini cabul gel gayri...

Gecmis olsun cnm umarim Feyzanur un onemli birseyi yoktur...hastaneye gidip control ettirme fikri cok iyi bence kesin gidip bir baktir...
seninde bayramin kutlu olsun..

Sanada iyi bayramlar cnm...Eymen icin endiseli olmani anliyorum annesi ins yakin zaman icinde butun yurumeyen cocuklarimiz yurusun...
Iyi yolculuklar..kazasiz belasiz donun ins

Birsey oldugunu anlamistim ama bu aklima gelmemisti ...hayirdir ins ne oldu boyle diye sormam yersiz olur herhalde benimde basimda ayni dert var...gecen cumartesi esim esyalarini topladi az daha gidiyordu bende sen gidersen bizde Tr ye gideriz ve bir daha bizi goremezsin dedikte fazgecti..yani bizde de durumlar hic ama hic iyi degil yinede rabbimden sizin muhabbettinizin duzelmesini cani gonulden istiyorum cnm..

Sanasa iyi bayramlar cnm yalniz bayram persembe gunu degilmi...ben mi yanlis biliyorum yoksam...

canım yeni evin hayırlı uğurlu olsun Allah ağız tadıyla oturmayı nasip etsin...

tadımız hiçbir zaman bozulmasın inş...ama her evde oluyor bazen yapacak bişe yok...inş şöle bayramda tatlı yitip tatlı tatlı konuşursunuz hem gurbet ellerde birbirinizden başka kiminiz var dimi size destek olacak...gelir geçer düzelir meleğim...hepimiz aynıyız...

canım yaaa çok üzüldüm...inş şuana kadar herşey düzelmiş ve kumrular gibi koklaşıyorsunuzdıur...zaman zaman dediğim gibi hepimizde krizler yaşanıyor ama bi şekilde konuşarak aşılır diye düşünüyorum yeter ki karşılıklı iyi niyet olsun...inş düzelir canım bayramda küzlük olmaz hem ece de etkilenir...hadi arayıp birbirinize sevgi sözcükleri fısıldayın hadi..herşey çok güzel olacak...

Canlarım herkese kocaman selamlar öpücükler
epeydir uğramıyorum çok özledim sizi yavrularınız ve siz iyisinizdir umarım ailecek afiyettesinizdir

hepinize sevdiklerinizle geçireceği mutlu ,tatlı ,güzel bir bayram dilerim
yavrularınızı ve sizi öperim

bayram sonrası muhabbetleşiriz bol bol

merhaba bende 2012 mayıs annesiyim. sizleri takip ediyorum. katılayım içerden yazayım dedim. şimdiden herkesin bayramını kutluyorum. bu arada ben almanyada yaşıyorum. minyatür bir kızım var. gerçi öyle diyince herkes kızıyor ama biraz narin benim kızım.

çağla seni kojaman öpmüş teyzesi
bitti bitti çok şükür dizim bitti:))
şu baryamda geçsin her gece senleyim melegim:)ama baryamdan sonra
hay Allah ne oldu canım ya:26:neyse takma inşallah hemen barışırsınız cnm..
sizede iyi baryamlarrr
amin cnm..iyi baryamlarrrrr
Güzel arkadaşlarım hepinize aileleriniz ve tüm sevdiklerinizle çoooook güzel bir bayram diliyorum
Bebişleri ve sizi kocamaan öpüyorum
Kendinize çok iyi bakın
canişkom sanada çoookkkk güzel baryam diliyorum ailecek çok eglenin inş
merhaba hatuncuk:))
taşınmışsın gözümüz aydın evin mis gibidir valla canım çekti:)
sizede mutlu baryamlarrrr
iyi baryamlarrrrr

hoşgeldin şekerim biraz kendinden bahsedermisin:)
boy,kilo,yaş*,göz rengi,saç rengi*,kaç yıllık evlisin*,ne iş yapıyosun*

not:* bu işareti gördügünüz yerleri boş bırakamassınız
taze kana ihtiyacımız vardı işlaaaa güzel paylaşımlar yaparız hoşgeldinnnn

yarınn bayrammmmm erken kalkın çocuklarrrrrr
giyelim en güzel cicileriiiiiiiiiiii
yarın baryammmmm:119::119:
bende şimdiden herkesin baryamını kutluyorum
ne ciciler aldınız kendinize
benim moralim bozuk sebebide annem..neyse anlatıp bayram neşenizi bozmıycam..
her iyi günlerde bir sorun çıkarmassa olmazyarın düğün var yine yaptı yapacagını..
neyse sustummm
bende baryamda giremeyebilirim ben de yogunum yani:)
görüşürüz
mutlu ve neşeli kalın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…