2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Gozun aydin cnm cok sevimdim Aysemizin yurumeye baslamasina darisi ins bizlerin basina ...bende bugunlerde cok soylenir oldum oglum neden halan yuruyemiyor diiye..cambazlik diz boyu ama halan tik yok...deli deli kulaklari kupeli sarkisini ogluma armagan ediyorum :))

Az evvel 2.5 yasinda kizi olan bir arkadasimizin evinden misafirlikten geldik..kizi oglumun elini oyle bir isirdiki...gorseniz iz birakti az daha kopariyordu yaw...isin ilginc yani oglum hic aglamadi ne garip :)) neyse isirma nedeni ise oyuncaklari ile oynamasini istememesi idi...o yaslarda paylasim cocuklarda cok problem galiba, sik sik karsilasiyorum...simdilik Mahir de oyle sorun yok eve kim gelse oyuncaklari ile oturup guzelce oynuyor...

teşekkürler canım. benim kızım da 1 mayıs doğumlu normalde mayıs sonu olacaktı ama erken oldu. 9.800gr 79cm. geçen hafta itibariyle. 2 aydır yürüyor. konuşma tektük kelimeler. doğduğundan beri bir yemek sorunumuz var. hiç yemek yemek istemiyor. hazır olan hiç bir şey zaten yemiyor. hergün ona yemek yapıyorum ne yapsam ne yapsam diye bazen kafayı yiyorum. hiç anne sütü almadı. sütüm yoktu. ondan kaynaklı biraz bağışıklık sistemi zayıf sık hasta oluyoruz. tam bir sokak kızı eve girdirmekte zorlanıyorum kışın ne yaparım bilmem. gerçi biz geçen kışta hep dışardaydık.... öyle işte yaz tatileri nedeniyle buralar bıraz ıssız. almanyanın köln şehrinde ouruyorum. almandan çok türk var burda hiç yurtdışında gibi hissetmiyorsun....

Benim oglumda ayni cnm yemek konusunda hep kotu olduk hatta 9 kg ya var ya yok..siska tuy siklet oglum var...kizinin adi neydi cnm, soylemismiydin hatirlamiyorum kacirdim ise sorry...

Bizde Londradayiz ve Turklerin nerde ise hic olmadi bir bolgede oturuyorum her yanimiz yahudi malasef ama kuzey tarafinda cok Turk var ozlem duydugumuzda bazen gidiyoruz...

Bende oglumu zoraki 6 ay emzirdim cnm..sutum cok olmadi ama oglumda emmedi ne yapalim bu cocuklarda boyle oldu..ins bundan sonra istahlari acilirda guzel guzel yerler...

bugün Allahu Teala nasip ederse geleneksel patates kızartmasını yapacağımdır

öyle bakmayınız yaw, senede 1 defa patates kızartılır bizim evde. ben de bugün yapmaya karar verdim o yüzden bugün özel bir gün bakalım nasıl olacak? geçen yıldan yanlış hatırlamıyorsam, doğranmış patatesler kızarmış yağa atılmak suretiylen yapılıyordu
öyle miydi :26: değil miydi:26:öyle miydi:26:değil miydi:26: en iyisi Oktay Usta'nın yemek kitabına bakmak:44:

slm aylar sonra ilk kez geldim size de bi uğrayayım dedim ..ben de mecburen mayıs annesi oldum oğlum erken gelmek istedi :) 1860 doğdu şu an çok şükkür 8000 gördük ..hala yürümüyor ama onun dışın da ki tüm aktiviteleri eksiksiz yerine getiriyor.dr muz akranlarıyla kg dışın da aynı gittiğini söylüyor.. öptük sizi

Bencede oktay usta yin kitabi bu konuda kesin sana cok yardimi olucaktir:))
Hayirli olsun patates kizartma gununuz, afiyetle yiyin ins...

İyi akşamlar :) bakıp kaçayım dedim.

Umarım herkes guzel bi bayram gecirmiştir biz cok eğlendik. İkinci gün istanbula gittik. Bir-iki gezmeden sonra kuzenlerle toplanıp bebeleri anneanne babaannelere bırakıp galataya gittik coşmaya kopmaya :) çoooooooookkk uzun zaman olmuş gece dışarı çıkmayalı. Dun de evimize döndük.

Defne cok yaramaz oldu. Hayır dediğim şeyi gözümün içine bakabaka hem de sırıtarak gidip yapıyo. Nasıl basedecem hiçbi fikrim yok. Gece emmeleri ve dolayısıyla uyanmaları hala aynı devam ediyo. Ama cok dillendi. Birebir söyleyemese de tonlamaları ve heceleri cok guzel oturtuyo. Yeni eve cabuk uyum sagladı. Baskaaaaa... Sanırım bu kadar

Yeni gelen arkadaslara da hoşgeldiniz diyim

selamın hello
şuandan itibaren bayramı bitmiş sayıyorum:)ne bayramdı ya ayaklarımız şişti midemiz çkolatadan, pastadan, koladan ,kahveden, haşat olduhatta ceren çikolata yemekten cırcır oldupatates haşladım yedirdim biraz daha iyi..
çağlanın keyfi yerinde ama uyku saatlerimiz şaştı biraz huysuzlandı..
bugün ben misafir agırladım gelen kalkmak bilmiyo:)bayram ziyareti kısa olur yoksa ben yalnışmı biliyorum:)

kujum_ayşe kızımızda yürümeye başlamış afferim fıstıgasize çok güzel bayram hediyesi vermiş
azraece_canım buluşma ne oldubuluştunuzmu:)latte içirdinmi annezeynep hanıma:)
cikirokko_dostum demek patates kızarttın çok zor olmuştur malum bir yıldır yapmıyosun:)eger yapamadıysan
ben sana yapıp yollıyım:)

öyle bi bakıp kaçayım demekle olmaz
nasıl koptunuz,niye koptunuz anlat biraz:)galata nedir kimdir ben bilmiyorum:)anlattt
defnoş yaramazlık yapıyomuş valla çağlada aynı hiç söz dinlemiyo:)karıştırmadık delik bırakmıyo..
mutfagı döküyo geçiyo yatak odasına orayda altüst ediyo en son banyoda duşa kabinin içine girip oturuyo:)
sanırım saklanıyo:)
baskaaaaa....sanırım bu kadar:)

:) valla nasıl koptuğumuzu nasıl anlatayım :) gulduk eglendik oynadık şarkılar söyledik falan :)

Cagla eşittir defne... Yeni ilgi alanı mytfak cekmeceleri ve fırın düğmeleri veeee klozet :)
Banyo ve mutfak kapısı sürekli kapalı mecburen :)

valla benimde kopasım geldi:)kollarıma ip baglayıp eşime çektirecem belki koparım ortadan ikiye:)
iyi etmişsiniz canım sefanız olsun..bizimde perşembe bi dügün daha var(kuzzulkurt bu dügünlere bitmedi gitti)bende o gün çocukları
abimlere birakıp eşimle kopmayı düşünüyorum

çağlayla defnoş kanka oldugu için yaramazlıkta sınır tanımıyorlar..
mutfak çekmecelerini 6 aydır karıştırıyoruz ama siz yeni taşındınız ,yeni ev yeni dolap çok iş çıkar defneye:)
karıştıracak çok şey vardır sizde..ben bile gelsem karıştırırdımçocuk haklı:)
bizde wc kapalı ama banyo açık:18:çok işimiz oluyo kapatmayı unutuyoruz:)))
dşakabine geçiyo suyu açmaya çalışıyo bıcı bıcı yapacak:)

Oh oh kopun tabi ya.. Kopmak annelerin de hakkı :)
Aynen yeni ev = yeni karıştırmalıklar.. Yerim onun suyu acmaya calışan ellerini ben

Sezen aksu konserini izledim. Mükemmel yaaa. Bi insanın tüm şarkıları mı güzel olur. Dinlemeye doyamıyorum bu kadını

günaydın anneler..

yemek yarışması oylaması başladı.
2012 temmuz topiğinden katılan Pembe Hipopotam arkadaşımız ve
sofrası ''BORCAMDA KEBAP VE TÜRKMEN DOLMASI'' için desteklerinizi bekliyoruz.
oylama şu linkten.. şimdiden teşekkür ederiz..

http://www.kadinlarkulubu.com/yemekt...yarismasi.html (Ramazan Masası Özel Yarışması)

Güzel anneler biliyorum arayı yine uzattım.Ama kötü içerikli bi sebebim var Öncelikle onu açıklayayım.Babycerenimin evimizi şereflendirdiği gün eşim hasta yukarda kayınvalidemde yatıyordu.İnatçı olduğundan hastalığı ilerledi ve işe gidemeyecek duruma geldi ama yinede inadından vazgeçmeyip hastaneye değilde sağlık ocağına gitti ve 5 gün rapor aldı bende onu evde yalnız bırakmamak için 1 hafta senelik izin kulandım bu 5 gün içinde iyi gibiydi ama hala halsizliği sürüyordu..Bu haldeyken tekrar işe başladı ve hastalığ tekrar nüksetti çünkü biz hala buna ne sebep bilmiyorduk çünkü adam gibi bi muayene olamadık inadımız yüzünden neyse araya bayram girdi derken eşim acillik oldu bi 3 gün daha rapor aldık.Bugün yemin verdim hastaneye gitmesi için babamıda dünden aradım sabah 8 de kapıda ol zorla hastaneye götür dedim.Çok korkuttu beni çünkü anormal derecede terliyor ve sürekli yüksek ateş Allah korusun aklıma hiç iyi şeyler getirmiyor.Neyse şimdi doktoru bekliyorlarmış plan işe yaramış hastanedeler.Bu arada hazır senelik izindeyken hem kaynanam, göörümcem ve eltimi hemde kendi annemleri ayrı ayrı yemeğe çağırdım ve akıllarının alamayacağı kadar güzel sofralar hazırladım.Herkes bayıldı yemeklerime kayınbabam kendimi bi otelde ziyefette gibi hissettim dedi ama malesef resimleri çekemedim biraz telaştı çünkü .
Biraz uzun oldu özür dilerim ama hepsi bu kadar değil güzeller güzeli kızım beni tamamen tanımaya başladı ilk defa ben gidiyorum deyip kapıdan uzaklaştığımda ağladı bana henüz erken diye düşünüyordum ama hem çok mutlu hem çok duygulu hem çok şaşkın hemde eskisinden çok fazla özlem dolu oldum.

Sizi çok seviyorum anneler.Bunları sizinle paylaşabildiğim için çok mutlu hissediyorum kendimi.

Bu arada babaycerenimm güzeller güzeli cereniminde resmini ekledim albümümüze

AYY Bu arada Hepinizin geçmiş bayramı mübarek olsun.Umarım şeker tadında geçirmişsinizidir minik şekerlerle beraber.

dostum ya, bir gün de misafirlerinden şikayet etmeden geçiriniz azizim

mesajının başında gezmelerden yemelerden bahsetmişsiniz. belli ki bir sürü yere "misafir" olmuşsunuz. siz başkalarına "misafir "olup "homini gırtlak" oluyorsunuz da, birileri size "misafir" olunca neden bu şikayet

not: kısası makbul olan bayram ziyareti değil, hasta ziyaretidir bayram ziyaretlerinin uzunu, yemesi ve sohbeti bol olanı makbuldür

herkeze günaydın.malesef vedalaşamadan bayram tatiline gitmek zorunda kaldım umarım herkezin bayramı şeker gibi geçmiştir.4 elti ve bol çocuklu bi tatilden sonra oğlum sanki bi büyüdü bi haller oldu.bir kere çok şımardı yaramazlıkta sınır tanımadı.hayırlar hak getire gittiğimiz heryerde çocuğumun çok hareketli olduğunu duymak zorunda kaldım.uyku düzeni kalmadı ev kalabalık olunca uyumak istemedi ama aynı kalabalık yemek yemesinde etki etti.artık oğluma hiç birşey yediremiyorum çünkü herşeyi kendi yemek istiyor.birde istemediği birşey olunca basıyor çığlığı.dedesiyle babaannesini çok sevdi sürekli sarıldı oğluşum.bayram bitti eve döndük yine kaldık tek başımıza .bakalım musab bilal alışabilecekmi.benimde çok işim var yaz temizliği,kış hazırlıkları böyle işte herkezi tekrar öpüyorum.

sokak bir çocuk için en güzel deneyimlerin kazanıldığı yerdir hayır, uyuşturucu, kötü arkadaşlar, sigara ve alkolden bahsetmiyorum farklı sesler, renkler, insanlar, hayvanlar, yerler vs vs vs sokakta çok gezen, oynayan, koşan çocuk aynı zamanda acıkan çocuktur ve kolay yemek yer

bu arada yeme sorunu olan ve yemek yedirmekten şikayet ettiğiniz kızınızın, yeme sorunu olmayan, gördüğü herşeyden illa tatmak isteyen, ocakta yemek pişerken sabırsızlanan hatta saldırganlaşan, dişsizken bile kabap, işkembe, böbrek yiyen (nazar değmesin, maşallah) oğlumdan kilolu olması çok garip :26: bizimki 9 kiloyu yeni gördü

umarım herkesin bayramı güzel geçmiştir. mesajlara bakılırsa bol gezmeli, yemeli ve koşturmalı geçmiş

bizimki de çok güzel geçti hatta bayramın 3. günü annemin köyüne mangal yapmaya gittik. ormanın göbeğinde, dere kenarında, doğayla başbaşa 10 yetişkin ve 5 çocuk... Orhan Cemal mangalı karıştırdı, dereye girdi, ormanda keşif yaptı, kozalak topladı, çok koşturdu, çok yeri ve nihayetinde çok uyudu keyfini çocuklar çıkardı diyebilirim

dün Kuğulu Park'taydık. yaşı küçük çocuklar için az eğimli kaydıraklar, abaküsler ve kum havuzu vardı. orda da çok koşturdu, çok yoruldu, çok yedi ve sonrasında çok uyudu

akşam düğüne gittik, çok koşturdu, çok yoruldu, çok yedi ama çok uyumadı gece 5-6 defa uyandı ama ne gam "olur böyle arada sırada" deyip uyanıp uyanıp hem emzirdim hem su içirdim. sabah anneannesinde mutfağı yıkmış sabırsızlıktan. çok yemiş, bahçede tırmık ve süpürgeyle oynar, yorulur, sonra yine çok uyur belkim :26:

anlatımımı destekleyen görsel materyalleri albümüme koyacağımdır.

bu arada, Ayşe Minel'i kutluyorum biangel_kujum hanım, göreceksiniz yürüdükçe işler kolaylaşıyor. eviniz kırılacak eşya dolu bir labirenti andırmıyorsa, inanın özgürce gezebildikleri için siz de istediğiniz işinizi yapabiliyorsunuz hatta sık sık yanınıza gelip işlerinize yardım edip, sonra başka yerlere gidiyorlar. onların da canları sıkılmıyor, siz de peşlerinden koşmak zorunda kalmıyorsunuz bir yandan ocakta yemek yaparken, diğer yanda elinde süpürgeyle gelen oğluma süpürülecek yerleri tarif etmişliğim vardır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…