2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Tatlicadim cadi tatlim:)) oncelikle adamima gecmis olsun. Tarik bugra gerçekten büyümüş de kuculmus gibi.masallah tosunuma

Bronsit olmasina çok uzuldm ve tekrar etm mis. O burun tikanikligini iyi bilirim. Ins bir an evvel iyilesir.

Hastalik yakamizi birakmayacak sanırım. Bizimde 2 ay oldu tam kurtulamadik.

Basiniz sagolsun ve o gence Rabbim saglik omur verip dogru yollar gostersin. Anasizlik coj zor. ALLAH ayirmasin.bu ara birkac gercek hayat hikayesi dinledim birinci agizlardan cok zor.

Emzik konusunda ben uyuturken veriyordum hep. Bir ay oldu sanırım belki de gecti vermiyorum. Mizmizlandi hep uykuya dalamadi ama kararki olup ninnisini soyleye soyleye pispis yapa yapa uyuttum. Memmem memme seklindr arandi ama vermedim. Birkac ggunde duruma adapte oldu.

Ama bu ara lar isaret parmagi hep agzinda. Sanirim tirnak yyiyor( kitkit ediyor Hayır deyip cektiriyorum yine sokuyor(

çok zor sütü kesme işi...o kadar mutlular ki memede....allah kolaylık versin ne diyeyim...ne zaman sütüm biter o zaman mecbur bırakır ne yapayım..kıyamıyorum..

evet canım çok zoraslında benim kararlı olmam gerekiyo ama çağladan çok bana daha zor geldi bu durum
ben sütümün bitmesini beklersem sanırım 4 yaşına kadar emziririm:)sütüm var ama gece uyanmaları beni bitirdi resmen,üstüne bide iştahsızlıgı..ne diyim hayırlısı olsun..

aslında gece acıktıklarında içmek isteseler 1 defa falan uynırlar...ama onlar memeyi seviyorlar..buna bir çözüm bulsak daha iyi olur sanki....keşke çok zorlamasa da biraz daha emzirsen.....

bende gündüz pek vermiyorum sadece uyutmdan önce oynuyo tok olduğu için emmiyor...gece rana da çok uyanıyr...emzik emmedi hiç..mememi emzik yaptı...aç olsa içer 2 dk oynayıp uyumaz...

kızlar dün gece evime döndüm otobüsün wifisinden okudum sizi sağolun dualarınız için. ctesi ankara yollarına düşüyoruz. bugün görümcemin 27 ekimde malatyada evleneceğini haber aldık. eşim çok bozuldu neymiş damat habersiz ayarlamış herşeyi bir de bu çıktı başıma inşallah gelme derler bana yoksa çok zor olacak hayırlısı diyim.

evet çok haklısın gece acıktıklarından degil emzik gibi kullanmak için uyanıyolar:)
yine iyi seninki gündüz istemiyomuş benim kızım gece gündüz yapışık ikiz gibiyiz

evine hoş geldin cnm..sende bedava internetten yana ne şanslısın:)bizim burda herkes şifre koymuşkimseden çekemiyoz:)
demek görümcen evleniyonişanlımıydı hiç haberim yok:)
mutluluklar dilerim neden sana gelme desinlerki cnm:26:aranız düzeldi sanıyodum:26:

evet günlük sana bu gecemizden de bahsedeyim:)sadece öglen emen çağla bugün daha rahattı,,
ama benim gögüslerim yine agrıdızırt pırt banyoya geçip sagamam çünkü zaten hastayımöksürügümde geçmedi
neyse saat 9 buçukta çağlayı aldım yatırmaya gittim meme uff dedidedim gel meme iyleşmiş:)aldım emzirdim az kalsın çocuk boguluyodu:18:gögsüm öyle dolmuştu ki çağla nefes nefese kaldıneyse baktım bıraktı ögg ögg demeye başladı
yataga kustusaat 8 buçuk gibi meyve püresi yedirmiştim baktım kustugunun hepsi meyveyani anlamadıgım süt çıkmadı agzından çok şaşkınım:26:ya zaten midesi doluydu bide sütüm çok gelince midesi çok doldu ondan kustu ama neden sütü kusmadı anlamış degilim:44:
sonra aldım ayagımda salladım yattı
toplamda bugün 2 defa emzirmiş oldum..şimdide sag gögsüm agırmaya başladıçağlada uyuyo kime içireyim bu sütü bilemedim
şaka bi yana bakalım gece ne olacak uyandıgında meme diycekmi..çocugunda aklını karıştırıyorum:111:
biri bana dese ''sen ne yapmaya çalışıyosun'' vallahi bende bilmiyorum
sanırım kendimi yavaş yavaş sütten kesiyorum:)

Tamam cnm ayiririm yalniz cogunu harcadik artik kalanla mutlu olursun olmazmi :))
Bizimkide geveze cok konusur ee kime benzemis o zaman malum burc ta tutmuyorda :))
Bugun gezmemizi resmen agzimizdan burnumuzdan getirdi deli fisek oglum surekli elini tutup sokakta yurumek istiyor ve onun istedidigi istikamete gitmek zorunda birakiyor yoksa kiyamet kopariyor..neyse cok attic eve kendimizi sonar bir guzel yikayip uyuttum ins hasta olmaz cok terleyip sogukta kaldi..

ilgilenip cvp verdiginiz için tesekkur ederim.17 aylik anne sutu yetersiz.kesinlikle ne sut ne de devamsutu Içmiyor Ne Yapabbilirim

Himm demek sende bizdensin..peki ben kendi oglumu anlatayim o zaman..bizimkide 17 aylik, sutu cok severek icmez gun icinde devam sutu vermeye calisiyorum gunde iki biberon 120 cc den bazen hepsini icitigi olur bazen icmez duruma gore degisiyor..bu yuzden geri kalan sut aciginida inek sutu ile kapatmaya calisiyorum onuda direk veremiyorum cunku icmez bende cereal ile kahvaltisinda veriyorum oda 200 cc kadar...

Bazi cocuklar sutu sevmiyebiliyor cnm..sende sut acigini baska sekillerde karsilayabilirsin ..mesela sut icmiyorsa sutlu seyler dene ;yogurt yedir bolca yada peynir yani sut ihtiva eden gidalarda bu acigi kapatacaktir..

Cnm hosgeldin.gorumcen icin hayirli olsun umarim gonlune gore olur hersey ve sizede gelme derler :))

günaydın kızlar emzirmeyi bıraktıran ve bıraktırmaya çalışan anneler.bende mahalle baskısından bende emzirmeyi bırakmam gerekiyo yok sütüm acırmış,yok kardeşler birbirini kıskanırmış falan filan istemeyerek 1 ay sonra emzirmeyi bıraktırmaya karar verdim.şekersiz sen neler yaptın nasıl gidiyo,bayb sanada kolay gelsin anlatmaya devam et bacım banada bilgi oluyo

günaydın kızlar emzirmeyi bıraktıran ve bıraktırmaya çalışan anneler

evet evet evet, ben de aranıza katılabilir miyim emzirmeyi bırakmaya pek niyetim yok ama gece uyanmamalarının yolu, emzirmenin alternatifini bulmaktan geçiyor nitekim doktorun "akşam yemeğinden sonra hemen uyuyorsa muhallebi tarzı besini gece vermeye çalışın çünküm bu çocuk bariz olarak ne yerse yakıyor" demesi, sütten kesme fikrini ciddi ciddi düşündürüyor. gece sütlü "ev yapımı" bisküvi+inek sütü ikilisini gece vermeyi denemeyi düşünüyorum. belkim bu şekilde hem gece az uyanır hem de sütten yavaş ve "insani" bir yolla ayrılmış olur. sütten kesmek uğruna çocuğumla ilişkimi kesmeye hiç niyetim yok zira

günaydın dostlarım,

bu aralar topiğe uğrayamıyorum zira 1 haftadır Orhan Cemal nezle :2: çok hafif ateşi çıktı, burnu tıkandı ve öksürdü. birkaç gece ağlama seansları eşliğinde burnuna serum fizyolojik damlatarak ve omzumda ninni söyleyip salonu turlayarak uyuttum "ne ağlarsın benim zülfü siyahım/bu da gelir bu da geçer ağlama" türküsünü de içimden kendim için söyledim şaka bir yana, bunlar hep geçici, ömür billah sürecek değil ya diyerek birkaç gün geçirdim ve nitekim geçti. şimdi çok hafif öksürüyor. o da geçer ıhlamur vs ilen diye düşünüyorum

veeeee, oğluşumun salyası aktıııı "bunun neresi ilginç" demeden önce mesajımın geri kalanını okuyunuz. şöyleki, Orhan Cemal bugüne bugün tam 7 diş sahibi olmasına rağmen, maşallah hiç salyası akmamıştı. gecen birkaç gün salyası aktı, sanırım köpek dişleri çıkıyor dişlerinin 2+3+1+1 şeklinde hiç de simetrik olmayan bir düzen(sizlik)de çıktığını da eklemek isterim

başka başka, dediğim gibi nezlenin çoğu gitti azı kaldı. gece uyanmalarını en aza indirmek için girişimlerime başlamaya niyetim var. birkaç defa deneme yapmış ve başarılı olmuştum. şöyle izah edeyim: gece uyandığında "anneciğim, süt içer misin" diyorum "hıhı" diyor. beraber mutfağa gidip sütlü bisküvi+inek sütü yapıyoruz. bisküvileri tabağa o kırıyor ben süt ısıtıyorum. kaşıkla yedirip yatağına yatırıyorum. yok hayır, bu arada uykusu kaçmıyor. biraz ninni ile uyuyor. böyle devam edersem ve bu düzene alışırsa her iki taraf da rahat edecek. gerçi, uyansa, uyandı diye uyanıyorum, uyanmasa neden uyanmadı diye gecede 6-7 defa yoklamak için uyanıyorum hayır, dostum, Babymceren'im hanım'ım, manyak değilim

"ateş+nezle+diş: bu ikili müthiş" şeklindeki mesaj başlığımın izahı:
insanlar ikiye ayrılır: sayı saymayı bilenler ve sayı saymayı bilmeyenler

kendi durumunu+oğluşunun durumunu+ortaya karışık durumunuzu ne güzel anlatmışın öyle...ama babanızın durumu yok ortada garip biraz:)

süt konusunda hemfikiriz....benim ki gece bi şey yemez ama yatırmadan 1 saat önce sütlü besinler yapıyorum onu tok tutuyor...uyuduğu içinde yakamıyor...uyanmaları keyfi...acıktığından değil...zamanla kendisi azaltır inş..

kendi durumunu+oğluşunun durumunu+ortaya karışık durumunuzu ne güzel anlatmışın öyle...ama babanızın durumu yok ortada garip biraz:)

babası da son derece nezle ve diğer odada mışıl mışıl değil horul horul uyuyor bir de "çok ilginç. çevremizde bunca kişi hasta oldu. sana bir şey olmadı :26:" diyor. "bana birşey olsa, size kim bakacak ah yarım akıllı kocacığım " diyorum

laf aramızda, bağışıklık ve sindirim sistemim çok şükür taş gibidir ve çok nadir hasta olurum Orhan Cemal'in nadir hasta olmasını ve kelle-paça yiyebilmesini bana benzetirler

artık küçük gelen battaniyesinin yerine oğluşuma battaniye örmeye karar verdim. seneye bitiririm inşallah :18:

biz ne zaman öyle uyuyabileceğiz acaba!!!!!! çok şükür hastalık kapımızı çalmadı....gelmesin açmam kapıyı zaten....ama fırsat kolluyordur o mikrop bu aralar...havalar soğuk üşüyo tabi...

size g.olsun canım...seni teğet geçmiş şükür....bizde hasta olursak vay halimize koca bebekle,yavru bebeğe kim bakar....

bende hamile olsam sanırım emzirmeyi bırakırdım:26:
bizim iş arap saçına döndü canımsanırım tekrar başladıgımız yere dönmek üzereyiz

sendende bu beklenirdi zaten:)
öncelikle orhan cemale çok geçmiş olsun azizim,tez zamanda iyleşir inşallah..nezle çağlayıda vurdusabahtan beridir burnu akıyoya benden geçti yada havalar döndü ondan olabilir..
gece uyanmalarını nasıl ''insani'' bir şekilde aza indireceksin çok merak içerisindeyim
inşallah yapabilirsin..
bu arada tabikide ''manyak ''degilsin estagfrullahbenim aklımdan asla öyle birşey geçmedi aksine ceren kocaman bir kız olmasına ragmen gece ben bile bazen kalkar bakarım
artık küçük gelen battaniyesinin yerine oğluşuma battaniye örmeye karar verdim. seneye bitiririm inşallah :18:

hadi bakalım bi başla inşalah kar yagmadan bitirirsinbende zamanında atkı,bere falan örmeye başladım ama hiç birini bitiremedimçabuk sıkılan bi özelligim varherşeyden bi anda sogurum buz gibi olurum:)

selamtopik boş kimseler gelmemiş:26:
bende çağlayı uyuttum yemegini yaptım pişiyo,evi sildim,toz aldım ve pcyi açtım:)
gına geldi bu evin işindenyap yap bitmiyodaha çamaşır toplıycam sonra bi daha asacam
neyse konumuza dönelimdün gece çağla yine 3 te uyandı yanıma geldi meme istedi,,meme yok uyu kızım dedim ama çok sinirlendi:18:çocukta haklı bi emziriyorum bi emzirmiyorum:18:neyse baktım kafama vurmaya başladı aldım emzirdim,neyseki memede uyumadı döndü sırtını uyudubazen kendimi kullanılmış gibi hissediyorumişi bitince sırtını dönüyo ben sarılınca elimi yitiyo
her neysedevam ediyimsonra bilmiyorum kaçtı bi daha uyandı yine istediverdim emdi uyudu,,sonra sabah 8 de uyandık kahvaltı yaptık,normalde kahvaltıda 233265 kere emerdi ama hiç istemedikahvaltıdan sonrada 1 kere emdi ve uyudu..
inşallah anlamışsınızdır:)
yani evet emzirme işini bitiremedim tamamen benim yüzümden ama baya azalttıkama artacak gibi
bakalım zaman ne gösterecekeger eski sisteme tekrar dönersek hiç acımıycam bayramda kesecem

gece durumlarında hemen hemen çoğumuzun hali aynı.....komik,uykusuz,kıyamayan tavırlar v.s

Gündüzleride aynı...kısss merak etme böyle böyle azaltacak...bizde de durumlar aynı...gece yatmaya yakın yedirelim,çok istemedikçe vermeyelim geçiştirelim,oyalayalım, öyle öyle zalatırlar...bizde kendimizi kötü hissetmeyiz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…