selam tatlışlarımmm:)uzun bi aradan sonra ben geldim çok özledim hepinizi inş herkes iyidir geçmişi biri bana özetlese ne iyi olur:)
uzun süre buralardan ayrı kalmamın sebebi 1. si bi yakınım vefat etti 1. derece yakınım değildi ama çok etkilendim kadıncağız iş yerindeki arızalı asansörde vefat ettigeride 17 yaşında bi oğlu kaldı..şimdi toparlandım daha iyiyim
sonrasında bizim binadaki asansör gözüme canavar gibi gözükmeye başladı bi süre binemedim..2 gün önce binecektim ki tarık buğraının arabasını içeri iterken kapı hızla bi kapandı yavrumu içeri sokmayı başardım ama kapıyı ittirirken elim ve bileğim çok ağrıdı
son binişimiz oldu dışarı çıkarken hem tarık buğrayı hem arabayı indirmek çok zor oluyo
sonrasında kuzucum hastalandı dr bronşit dedigöğsü çok hırıldıyodu 3 hafta arayla 2 kez aynı şekilde rahatsızlandı..üzerinden bi 3 hafta daha geçti bu gün yine hasta çok şükür göğüste hırıltı yok gözleri ve burnu akıyo
eşimde grip Allah beni korusun:)
sizler nasılsınız kızlarr?mahir yürümeye başladımı işitme testi ne oldu?gece uyanan bebişler çağla,defne,mira uykuları düzeldimi?zeynom,ecem,enesim,boncuk kayra,pamuk ömer,yakışıklım kaan,sinemis,orhan cemal,bestem,yarennurum nasıl?aras eymen,feyza nur ve doğa yürüyomu?
benim kuzucuk dün gece uyuyamadı burnu tıkandı hep inş bu gece uyur öğlen bababsı biraz ilgilendide bende uyuma fırsatı buldum..
çok yaramaz oldu tarık buğra sandalyelere tırmanıyor ordan yemek masasına bi kaç gün önce masanın üstünden düştü..dünde karyolasının korkuluğuna tırmanmış tam uyumuşmu diye kontrole gidiyodumki düşme sesi geldi
cambaz gibi koltuk kenarlarına çıkıyo suratıma baka baka zıplıyor büyüdükçe zorlaşıyor bu kuzular
bi geldim hep kötü haberler verdim güzel olan haber dr kontrolünde kan değerleri çok iyi çıktı bebişimin birde dr boyu ve kilosu 3-3,5 yaşındaki çocuklarla aynı dedi:)zaten ağzında emzik gören kocaman çocuk olmuşsun bu ne arıyo ağzında diyo:)
diğer güzel haberde wc eğitimine henüz başlamadım ama arada bi kıyafetiyle lazımlığına oturup kakasını yapıyo kuzum:)bu günde pijamasını indirip bezini çıkarmış sonrada bi güzel çişini yaptı halıya kokucaz yakında:)
ve uyku saatlerinde değişiklik yaptım tarık buğranın günde 2 kez ve uzun uyuyodu 1 kez uyutuyorum saat 9 akadar zor oyalıyoruz erken yatmış oluyo..gece kuşu gibi geç yatıyodu minik kuşum:)şimdi iyi oldu bende dinlenmiş oluyorum
bi güzel haber daha geldi aklıma tarık buğranın kudurkluğu sayesinde 2 kg vermiş bulunuyorum yaza kadar zayıflamam lazım:)
tarık buğra iyileştikten sonra emziği bıraktırmayı düşünüyorum ama nasıll?artık akıllarıda iyice yetiyo çok zorlanıcağımız kesin..bebeği emzik kullanan anneler ne zaman ve nasıl bıraktırıcaksınız?
şimdilik hepinizi çok öptüm kızlar..tarık buğradan fırsat bulduğum vakitlerde görüşürüzz
çok zor sütü kesme işi...o kadar mutlular ki memede....allah kolaylık versin ne diyeyim...ne zaman sütüm biter o zaman mecbur bırakır ne yapayım..kıyamıyorum..
evet canım çok zoraslında benim kararlı olmam gerekiyo ama çağladan çok bana daha zor geldi bu durum
ben sütümün bitmesini beklersem sanırım 4 yaşına kadar emziririm:)sütüm var ama gece uyanmaları beni bitirdi resmen,üstüne bide iştahsızlıgı..ne diyim hayırlısı olsun..
evet çok haklısın gece acıktıklarından degil emzik gibi kullanmak için uyanıyolar:)aslında gece acıktıklarında içmek isteseler 1 defa falan uynırlar...ama onlar memeyi seviyorlar..buna bir çözüm bulsak daha iyi olur sanki....keşke çok zorlamasa da biraz daha emzirsen.....
bende gündüz pek vermiyorum sadece uyutmdan önce oynuyo tok olduğu için emmiyor...gece rana da çok uyanıyr...emzik emmedi hiç..mememi emzik yaptı...aç olsa içer 2 dk oynayıp uyumaz...
kızlar dün gece evime döndüm otobüsün wifisinden okudum sizi sağolun dualarınız için. ctesi ankara yollarına düşüyoruz. bugün görümcemin 27 ekimde malatyada evleneceğini haber aldık. eşim çok bozuldu neymiş damat habersiz ayarlamış herşeyi bir de bu çıktı başıma inşallah gelme derler bana yoksa çok zor olacak hayırlısı diyim.
selam
tatlıcadı başınız sagolsun canım çok kötü olmuşbende asansörlerden korkarım ama mecbur biniyoruz,evim 3 .kat her gün cereni servise indir çıkar çok zor olur,,Allah korusun ne diyim..tarık bugrama geçmiş olsun bronşiti iyi bilirim hatırlarsan kışın çağla 4 defa bronşit oldu gerçi bunda cerenin payıda var,,okuldan hastalanıp geliyodu sonrada çağlaya geçiyodu
kilosuna boyunada kırkbir kere maşallah
melegim pogaça için teşekkür ederim canım hepsini yedim ellerine saglık:))kız sen bana kilo aldırmayamı çalışıyosun:)
parada kazanmışışınızohhh gidin harcayın ama içinden birazda fakire verin bana versende olur farketmez
nagişim maşallah yaren nurumaçok akıllı bir kız,demek doktor amcayı çok seviyo çağla beyaz önlüklüleri görünce kaçacak delik arar:18:çok korkuyo:18:hoş bizim doktorlarda kendini sevdirmek için hiç ugraşmıyo işini bitirip yollamak derdindeler çocuk çırpınıyo ama hala sırtını dinler ne duyuyosa herneyse senin kız ikizler burcu ondan çok konuşur tahmin edebilliyorum:))bizde ceren ikizler maşallahı var hiç susmaz Allah yardımcın olsun:)
ilgilenip cvp verdiginiz için tesekkur ederim.17 aylik anne sutu yetersiz.kesinlikle ne sut ne de devamsutu Içmiyor Ne Yapabbilirim
kızlar dün gece evime döndüm otobüsün wifisinden okudum sizi sağolun dualarınız için. ctesi ankara yollarına düşüyoruz. bugün görümcemin 27 ekimde malatyada evleneceğini haber aldık. eşim çok bozuldu neymiş damat habersiz ayarlamış herşeyi bir de bu çıktı başıma inşallah gelme derler bana yoksa çok zor olacak hayırlısı diyim.
günaydın kızlar emzirmeyi bıraktıran ve bıraktırmaya çalışan anneler
günaydın dostlarım,
bu aralar topiğe uğrayamıyorum zira 1 haftadır Orhan Cemal nezle :2: çok hafif ateşi çıktı, burnu tıkandı ve öksürdü. birkaç gece ağlama seansları eşliğinde burnuna serum fizyolojik damlatarak ve omzumda ninni söyleyip salonu turlayarak uyuttum"ne ağlarsın benim zülfü siyahım/bu da gelir bu da geçer ağlama" türküsünü de içimden kendim için söyledim şaka bir yana, bunlar hep geçici, ömür billah sürecek değil ya diyerek birkaç gün geçirdim ve nitekim geçti. şimdi çok hafif öksürüyor. o da geçer ıhlamur vs ilen diye düşünüyorum
veeeee, oğluşumun salyası aktıııı"bunun neresi ilginç" demeden önce mesajımın geri kalanını okuyunuz. şöyleki, Orhan Cemal bugüne bugün tam 7 diş sahibi olmasına rağmen, maşallah hiç salyası akmamıştı. gecen birkaç gün salyası aktı, sanırım köpek dişleri çıkıyor dişlerinin 2+3+1+1 şeklinde hiç de simetrik olmayan bir düzen(sizlik)de çıktığını da eklemek isterim
başka başka, dediğim gibi nezlenin çoğu gitti azı kaldı. gece uyanmalarını en aza indirmek için girişimlerime başlamaya niyetim var. birkaç defa deneme yapmış ve başarılı olmuştum. şöyle izah edeyim: gece uyandığında "anneciğim, süt içer misin" diyorum "hıhı" diyor. beraber mutfağa gidip sütlü bisküvi+inek sütü yapıyoruz. bisküvileri tabağa o kırıyor ben süt ısıtıyorum. kaşıkla yedirip yatağına yatırıyorum. yok hayır, bu arada uykusu kaçmıyor. biraz ninni ile uyuyor. böyle devam edersem ve bu düzene alışırsa her iki taraf da rahat edecek. gerçi, uyansa, uyandı diye uyanıyorum, uyanmasa neden uyanmadı diye gecede 6-7 defa yoklamak için uyanıyorumhayır, dostum, Babymceren'im hanım'ım, manyak değilim
"ateş+nezle+diş: bu ikili müthiş" şeklindeki mesaj başlığımın izahı:
insanlar ikiye ayrılır: sayı saymayı bilenler ve sayı saymayı bilmeyenler
kendi durumunu+oğluşunun durumunu+ortaya karışık durumunuzu ne güzel anlatmışın öyle...ama babanızın durumu yok ortada garip biraz:)
babası da son derece nezle ve diğer odada mışıl mışıl değil horul horul uyuyorbir de "çok ilginç. çevremizde bunca kişi hasta oldu. sana bir şey olmadı :26:" diyor. "bana birşey olsa, size kim bakacak ah yarım akıllı kocacığım " diyorum
laf aramızda, bağışıklık ve sindirim sistemim çok şükür taş gibidir ve çok nadir hasta olurumOrhan Cemal'in nadir hasta olmasını ve kelle-paça yiyebilmesini bana benzetirler
bende hamile olsam sanırım emzirmeyi bırakırdım:26:günaydın kızlar emzirmeyi bıraktıran ve bıraktırmaya çalışan anneler.bende mahalle baskısından bende emzirmeyi bırakmam gerekiyo yok sütüm acırmış,yok kardeşler birbirini kıskanırmış falan filan istemeyerek 1 ay sonra emzirmeyi bıraktırmaya karar verdim.şekersiz sen neler yaptın nasıl gidiyo,bayb sanada kolay gelsin anlatmaya devam et bacım banada bilgi oluyo
sendende bu beklenirdi zaten:)"ateş+nezle+diş: bu ikili müthiş" şeklindeki mesaj başlığımın izahı:
insanlar ikiye ayrılır: sayı saymayı bilenler ve sayı saymayı bilmeyenler
öncelikle orhan cemale çok geçmiş olsun azizim,tez zamanda iyleşir inşallah..nezle çağlayıda vurdugünaydın dostlarım,
bu aralar topiğe uğrayamıyorum zira 1 haftadır Orhan Cemal nezle :2: çok hafif ateşi çıktı, burnu tıkandı ve öksürdü. birkaç gece ağlama seansları eşliğinde burnuna serum fizyolojik damlatarak ve omzumda ninni söyleyip salonu turlayarak uyuttum"ne ağlarsın benim zülfü siyahım/bu da gelir bu da geçer ağlama" türküsünü de içimden kendim için söyledim şaka bir yana, bunlar hep geçici, ömür billah sürecek değil ya diyerek birkaç gün geçirdim ve nitekim geçti. şimdi çok hafif öksürüyor. o da geçer ıhlamur vs ilen diye düşünüyorum
veeeee, oğluşumun salyası aktıııı"bunun neresi ilginç" demeden önce mesajımın geri kalanını okuyunuz. şöyleki, Orhan Cemal bugüne bugün tam 7 diş sahibi olmasına rağmen, maşallah hiç salyası akmamıştı. gecen birkaç gün salyası aktı, sanırım köpek dişleri çıkıyor dişlerinin 2+3+1+1 şeklinde hiç de simetrik olmayan bir düzen(sizlik)de çıktığını da eklemek isterim
başka başka, dediğim gibi nezlenin çoğu gitti azı kaldı. gece uyanmalarını en aza indirmek için girişimlerime başlamaya niyetim var. birkaç defa deneme yapmış ve başarılı olmuştum. şöyle izah edeyim: gece uyandığında "anneciğim, süt içer misin" diyorum "hıhı" diyor. beraber mutfağa gidip sütlü bisküvi+inek sütü yapıyoruz. bisküvileri tabağa o kırıyor ben süt ısıtıyorum. kaşıkla yedirip yatağına yatırıyorum. yok hayır, bu arada uykusu kaçmıyor. biraz ninni ile uyuyor. böyle devam edersem ve bu düzene alışırsa her iki taraf da rahat edecek. gerçi, uyansa, uyandı diye uyanıyorum, uyanmasa neden uyanmadı diye gecede 6-7 defa yoklamak için uyanıyorumhayır, dostum, Babymceren'im hanım'ım, manyak değilim
artık küçük gelen battaniyesinin yerine oğluşuma battaniye örmeye karar verdim. seneye bitiririm inşallah:18:
selamtopik boş kimseler gelmemiş:26:
bende çağlayı uyuttum yemegini yaptım pişiyo,evi sildim,toz aldım ve pcyi açtım:)
gına geldi bu evin işindenyap yap bitmiyo daha çamaşır toplıycam sonra bi daha asacam
neyse konumuza dönelimdün gece çağla yine 3 te uyandı yanıma geldi meme istedi,,meme yok uyu kızım dedim ama çok sinirlendi:18:çocukta haklı bi emziriyorum bi emzirmiyorum:18:neyse baktım kafama vurmaya başladı aldım emzirdim,neyseki memede uyumadı döndü sırtını uyudu bazen kendimi kullanılmış gibi hissediyorum işi bitince sırtını dönüyo ben sarılınca elimi yitiyo
her neysedevam ediyim sonra bilmiyorum kaçtı bi daha uyandı yine istedi verdim emdi uyudu,,sonra sabah 8 de uyandık kahvaltı yaptık,normalde kahvaltıda 233265 kere emerdi ama hiç istemedi kahvaltıdan sonrada 1 kere emdi ve uyudu..
inşallah anlamışsınızdır:)
yani evet emzirme işini bitiremedim tamamen benim yüzümden ama baya azalttıkama artacak gibi
bakalım zaman ne gösterecekeger eski sisteme tekrar dönersek hiç acımıycam bayramda kesecem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?