2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

anamm benim ismin altına kuş konmuşş maviş o neki yeni gördümm.
bize gelince hafta sonu oğlana göz dokturundan kendime k.doğumdan randevu aldım
biz hiç göz muaynesi olmadık 2 yaşa yaklaştıkça dedim artık olsun .
gittik ben damla felan damlatıp göz bebeğini büyütüp aletlere koyacak diye beklerken kucağıma oturdu doktorda hemen karşımıza geçti şu marketlerde el barkot okuyucu aletler var onun gibi bişeyle göze ışık tuttu muayne bu şekilmiş.sonuç astigmat çıktı 2 gözdede 1,5 dereceymiş .şaşırdık ama çok şükür başka bişey yok bunun belirtiisi yokmuş yani biz gözlemleyemiyormuşuz 3-3,5 yaşı beklicez ilerlerse o dönem detaylı muayne edip gözlük verecekmiş
sonra k.doğuma gittim çık şükür bi sıkıntım yok ama 2 yıl oluyor doğumdan çıktım hiç gitmedim dedim kontrol edelim
baktı temiz dedi çok şükür sıkıntı yok bide simir en son ne zaman yaptırıdn dedi dedim hiç
gel dedi onu yaptırdım sonuç haftaaya işallah iyi çıkar merak ediyorum.sonra alışveriş merkezine gittik oğlanı oyun salonuna soktuk sonra uyuttuk biz dolandık akşamda k.validemleri çaya aldık bugün miskin miskin yattık yarın kardeşim gelicek sonraa kısmetse biz anneanneye gitçez bizden bu kadar.
sizler çocukları göz doktoruna götürdünüzmü ??

Peki CNm sen annesin tabiki daha iyisini bilirsin ama unutma yeni nesil çok hassas oluyorlar bak Ceren de alerji çıktı bizlerde varmıydı sanki yok ( hamama götürme bencede iyî karar destekliyorum )
Bende Mahir'e bisiklet alıcam sen nasıl aldın üç tekerlek mi yoksa iki tekerlek mi ? Peki hemen sürebildi mi yoksa zamanlamı öğrendi .. Kestane kebap acele cevap :))
Dilbercim sağolsun bana yani oğluma kocaman bir şişe balık yağı göndermiş valla fiyatı çok pahalı bu kadar olduğunu bilseydim asla istemezdim , birde tarhana göndermiş bügün yaptık çok beğendi ve içti .. Yalnız bir kilo çok olmuş CNm ya sana bir dünya masraf çıkardık bir selam verdik elini kaptırdın gibi oldu çok mahçup oldum .. Canı gönülden tşk lerimizi sunuyoruz oğlumla beraber ..
Baby senin verecekler hazırmı bari :)) gelince alırım ona göre sen hem Çok ver sorun değil fasulye tanesi gibi sayma olurmu bana vereceklerini :))

begen butonu artık yok cnm
bende bu halini hiç sevmedim,öyle cevap vermesekte begenp okudugumuzu katıldıgımızı belli ediyoduk

Çok şükür mühüm birşey çıkmamış ikinizde de geçmiş olsun .

dogru diyosun cnm yeni nesil bizim gibi degil ama bizede hakaret etme kızz:))bizde yeni sayılırız tazecigiz:86:
hele ben hamamda yıkandım mis gibiyim:86:
bisikletimiz 3 teker cnm,,yani benim aldıgım ucuz bişey dedim idareten kullansın,,çünkü bundan küçügünü bulamadım,,büyük alacam hem pahalı hem şimdi binemiycek o yüzden bunu aldım yani 1 yılda kullansa kullansın önemli degil,,
fotosu mutlu da var isterse yarın buraya koysun bakarsın..
pedalını biraz çevirebiliyo,,yani 1 metre kadar gidiyo sonra ayaklarıyla yitiyo,sonra tekrar pedalını çeviriyo .....
işte böyle gidiyo cnm..
melegim demek dilber 1 kilo tarhana yollamışcnm eger fazlaysa bana yarısını verseneben hayatımda hiç tarhana içmedim biliyomusunyada içtimde unuttum bilmiyorum
mesajının son satrını okuyamadım melegimbana bişeymi yazdınhay Allahinşallah önemli bir şey degildi:112:

bizde göz doktoruna hiç gitmedik:26:gitmemiz gerekiyomu:26:
bizim ailede 4 göz yok:)o yüzden hiç önemsemedim ama gitmekte fayda var
hem cerenide kontrol ettiririm
aslında cereni kulakçıya götürmek istiyorum:86:
tv nin sesini o kadar açıyo kidiyorum sen sagırmısınnnnne dedin diyo
tv nin sesinden beni duyamıyo:117:
yada önce bi kulaklarını temizliyim geçmesse bide ayar çekiyimyok yine çok ses açarsa doktora götüreyim:)

herkese iyi aksamlaaarr
Ziyaretcilerdeydim ne zamandir sifremi hatirladim ve geldimm

Beybiceren son 3 4mesajini kikirdeyerek okudum esim cok kiskandi seni ondan daha cok gulduruyorsun diye
Yalniz hamam bizim bebeler icin daha erken degil mi? Buhar dokunur diye biliyordum ama sorun olmuyorsa ben de gideyim oglusumla :)
Hamamlarda kazik kadar cocugu getirenler olur ya onlar geldi bak aklima simdi:)
cocuk daha cocuk teyzesi derler ama cocuk olmus sana herif yicek gibi bakar tobe tobee

Melegimcim mahirin yeme problemine inan cnm cok sıkiliyor ve dusunu duruyorym sagligi yerinde olsun da annesi varsin yemesin demek ki yedigi yetiyor yoksa bu enerjiyi nereden bulacak :)

MUTLUANNEM yatak ayirma isinizde basarilar canim
Sutten kesme yazini okudugumda birakmaya niyetim vardi sonra cok duygulandim bir ay daha emziremeye karar verdim :s

BEYKOZum bu ay da tutmamis hadi ufoya kuvvet durmak yok yola devam canim
Burda bi topic gormustum xx anne adaylari hep birlikte elele bu ay hamile kaliyoruz diye cok gulmustum ayni anda elele tutusup mercimegi firina verecekelermis gibi bizimki de o hesap topic olarak cocuk ozlemimiz geldi galiba

SEKERSIZim senin yuzune bayiliyorum ben ya ne zamandir dicem diyemedim

NAGISIM biz Akyaka Kerme Ottoman Palace'da bir sure kafa dinleyecegiz. Sadece kahvalti olan konsept bir otel. Hersey dahil olsun istersen dooogurca Antalya Voyage Sorgun ya da mutlumun gittigi Titanic Beach Side.ye git cnm. Biz balayimizi amara dolce vitada yapmistik orasi da cok guzel ve upuzun bir plaji var ama denizi sirf kum degil o yuzden cocukla ne desem bilemedim.

Hersey dahil ayarinda ve yakin olsun dersen gecen sene Cesme Ilica'dan cok memnu kaldim
Sheratonda yer yok diye uzulmustum ama iyi ki yokmus cocuklar icin sebzeler meyveler haslanmis yemekler hersey cok guzeldi
Havuza merakliysan havuzu kucuk gelebilir oyle ekstra animasyon d olmuyor ama 2yas ustunu cirakabilecegin bir oyun parki var

yarın kahvaltıya abimlere gidecem çok heycanlıyım
evde kahvaltı hazırlamıycamohh
bende muhallebili yalancı tramisu yaptımgötürecem
yalancı yaptım çünkü gerçegini bilmiyorum:26:aranızda bilen varsa bi zahmet tarif versin

kızlar çağla artık herşeyi tekrar ediyoöyle fazla konuşmuyo ama hadi pasta de diyorum ''paşşa''diyo:))
bunun gibi birçok şeyi benden duyup hemen söylüyo
mesela sayı sayıyoruz hepsini biliyo ama bir demiyo:))
dokuz diyeceginede otuz diyoya bakın kızama maşallah 30 a kadar sayıyo

Çoçukları kulakcuya götürmüşken kendinide göz doktoruna göster baksana yazıları okuyamuyorsun :))
Tarhana gelene kadar bitmezse söz geri kalan senindir :)) ağız tadı bir bak bakalım güzel mi :))
Bisiklet için verdiğin Engin bilgiler çok işime yarıcak sağolasın .. Babası iki tekerlekli alalım diyor şu yandan çarklı olandan hem dengeyi şimdiden öğrensin diye ama ben süremez o yüzden üç tekerlikte ısrar ediyorum .. Çoçuk daha yürümeyi yeni öğrendi nasıl binsin iki tekerlikliğe

annezeynep cnm evet hamamda buhar çooook benim bile kalbim çok çarpmaya başladı,,çocuklar için çok uygun degil ama ceren 10 dakika çaglada yarım saat civarı kaldı sonra çıkardım zaten..bakma bende götürdügme pişman oldum ama gitmişken o kadar para verdik yıkanmadan çıkılırmı:))
zaten hamamdan çıktık abimlere geçtik orda hamamı konuşuyoz abim dedi ki ''sen hatırlarmısın hamamda menekşe yengem birini tasla dövmüştü''yani abim 10 yaşındayken hamama gitmişçüş dedim
abim ufak tefek ondan geçiriyolardıama bilmiyolar önemli olan boyunun uzunlugu degil ki
neysee
sen ömeri al git cnm bak senin ogluşun uzun2 yıl sonra içeri almazlar benden söylemesi

Maşallah kızıma demek 30 a geldik :)) akıllı kuzum
Mahirinde favori sayısı döt ( dört) oluyor bizimkide bir diyemiyor onun yerine bur diyor ne alakaysa artık :))
Hello diyor her yeni gördüğü kişiye çok cana yakın oldu .. Dışarda ağzında emzikli çoçuk gördüğünde saldırıp memesini almaya çalışıyor bu çoçuk kime benzedi böyle bilmez :)) töbe töbe

tmm cnm cereni kulakçıya kendimide gözcüye gösterecem:)
tarhana fazla diyosun şimdide bitmesse getiririm diyosungelmene 2 ay var nasıl bitirecen
bak cnm aramızda kalsın ama tarhana öyle çok matah bişey degilmişgaz yapıyomuşkilo aldırıyomuşhatta elde titreme falan da yapıyomuşen son biri evinde tarhana yaparken tahrandan misafiri gelmişte 1 ay yatıya kalmış biliyomusunaman sen dikkat bacım sakın sen yememahirim yesin geri kalanını ver bana ben burda çöpe atarım

bisiklet için evet 2 tekerler iyi ama ilerisi için iyişuan imkanı yok süremezler hatta üstünde bile uzun süre duramazlar ki belleri bile acır..
sen şöyle ufak tefek plastik bişey al,,3-4yaşına kadar biner,,ondan sonra büyüklerden alırsın..

Son düzenleme:

ay ben onun dötünü yerimmmyalnış anlamayın döt (dört)ünü
ya aramızda kalsın bizim terbiyesiz ceren arada çağlaya bişeyler ögretiyo
sırf gülmek için çocuga agza alınmıycak şeyler söylüyo
mesela çağlada döt diyoama bu gerçek döt
hepsi cerenin suçu valla ben söyletmedim
kıza böyle söyletiyo canım benim çağlada bilmiyo ki,sonra ceren gülüyo arkasındanda çağla gülüyo
deli bunlar ya

herkese iyi aksamlaaarr
Ziyaretcilerdeydim ne zamandir sifremi hatirladim ve geldimm

SEKERSIZim senin yuzune bayiliyorum ben ya ne zamandir dicem diyemedim

çok teşekkür ederim öpüyorum seni

of benim sıpa da feci oldu.. papağan mubarek.. ne dersek tekrar ediyo ve cok guzel söylüyo.. dövmemi gösteriyorum, "bunun adı ne" diyorum.. "Geişşa" diyo, tabi ben eriyorum.. "doydun mu diyorum "hı hıııı" diyo, daha yicen mi diyorum "no" diyo.. (buna da bitiyorum ) sonra "şaaakı aç" diyo.. ne açiim diyorumm... "yee yee yee bumm" diyo (bruno mars - locked out of heaven" ) o bitince bi daha "aç" diyo.. ne açiim diyorum "heppi" diyo.. (pharrel williams- happy) sonra deli gibi dans ediyoruz.. ha bi de dün akşam deneme amaçlı her zaman türkçe sorduğum hayvanları ingilizce sordum.. veeeeeeeeeeee bildiiii çok mutlu ediyo bu kız benii...

herkese mutlu haftalar..

Gittikce azaliyoruz mu ne?
Nerde bu millet, nerde bu devlet??

Sbhin korunde yolcuyum diyetisyene. Cok uykum var gece 3te yattım
Dun aksam 8:30-1:00 arasi esimle disarki ciktik super geldi.ayda bir yapmaya çalışıyor uz.

Gelelim size;
BAbyceren; hamam sefasi yapmissiniZ. Iyi cesaret valla aklıma bile gelmezdi yaren nur ile gitmek.ooohhh gitsin ocu kirler.bu sabahta kalvaltiya gidiyormussun.yedigini ictifini bosver bana gorduklerini anlat:))

Melegimden dilberegeye dilberegeden melegime:))) balik yagi sifa olsun mahirime.tarhana da yarasin hupletsin hepsini:))

Beykoz; cnm gecmis olsun ameliyat icin. Insallah duzelirsin cok iyi olursun.aklimdayken yazayim dedim icimde kaldi cunku.

Annezeynepcim sagolasin ya cok iyi fikir oldu hepsini tek tek degerlendirecem.omer pasa nasil iyi mi? Senin de primin odenmis ev almayi düşünüyorum yazmissin omere.bulabildin mi? Umarim icinize sinen bir ev olur.

Keza dilberegecim de oyle.kaana simdiden ev plani super valla:))

Dun gece 2, cocuk olayinimkonustuk yine esimle diyoki 5 yasindayken olsun.simdi tum dikkatimiz ilgimiz yaren nur uzerinde.daha buyumedi.ya ikisiyle basa çıkamaz sak dedi.falan filan.bende dun heveslendim bir arkadasim hamile ikinciye.beklemedigi bi gebelik ama simdi mutlu.ay bilmiyorum hangisi doğru zaman.hakkimizda hayırlısı olsun.

gunydin tatli annelerr
Bir haftsonu daha ruzgr gibi gecti ayaklarim geri geri ise geldim

Hani omer icin ev bakiyoruz diyordum ya
Bir proje bulduk icimize cok sindi evin plani malzemeleri cok duzgun istedigim cephe kose daire onu de acik
Hersey gonlume goreydi dun insaatin etrfinda turlarken mezarliga cok yakin oldugunu farkettik
Arada 1parsel daha arsa ve 20m lik bir yol var ama mezarlik o kadar buyuk ve agacsiz ki insan urperiyor

Gerci bizim begendigimiz daire sitenin tam ters ucunda ve mezarligi gormesi mumkund egil
Atiyorum bizim cephenin oldugu sokakta vi calisma olsa da kapansa mecbur o taraftan mexzarligin yanindan yukari cikmak gerek

Oturmayacagiz sonucta, yatirmlik ama yine de pimpiriklendim
Esim ne olacak ki istanbulda dipdibe oturuyor insanlar emzarliklarla diyor
Bi akil verin bana kararsizim sozlesmeyi hala imzalamadim:26:

Herkese güzel sabahlariyi haftalar
Cuma eve 20:30 da gittim ama h.sonu acısını çıkardık kızımla
Geçen hafta yoğundu işler ve bu hafta da yoğun olacak sanırım:18:
Soğuk ve kar olmazsa bu haftasonu izmite gelicem şekersizim yap planları
Karışık karışık yazıyorum idare edin olur mu kızlar
Dün Mira'yı sirke götürdük,sayesinde biz de sirk gördük
Çok eğlendi,sevindi, bağırdı abilere(canbazlara) ve hatta ilk alkışı bile başlattıPür dikkat izledi herşeyi
umarım evde denemeye kalkmazMutlu bir pazar geçirdik çok şükürOnun mutluluğu herşeye bedel
Güzel güzel uyuyup birde annesini mutlu etse herşey tamam olacakMemeyi unutmadı,hala her boşlukta soruyor,
"mee uff oydu" söylemlerine devam ediyorEmzirmeyeceğim karalıyım ama kendimi tutmam çok zor oluyor yaw
Birde alışkanlık ta varya hemen çıkarasım geliyor Ne zormuş yahu annezeynom Allah yardımcın olsun canım
Uyutma konusu ise biraz karışık,ne çektim uykudan beee kızlar Kendi yatağına alıştı denemez ama bu durumun en az 1 ay böyle gideceğine alıştırdım kendimi,yani bazen kendi yatağında yatıyor bazen bana sarılıp üstümde uyuyor ama benim asıl problemim çoğunuzun bildiği üzere kızımın uykuya direnmesiYani uyuyor ama gelin birde bana sorun22.00da başlayan maceramız bazen 2yi bile buluyorbeni bitiren de buhadi 2 de uyudun 3 te neden kalkarsın be kızım
Saatler oynasa da durum hep bundan ibaretDr.a göre benim kızım uykuyu sevmiyormuş,yetiyormuş ona uykusu
Babasına çekmiş bu huyuNeyse ya uyku diye diye uykunuzu getirdim dimi
Nagişim süper walla eşinle kaçamak yapmışsınız oooh misss Bende c.tesi bi yolunu bulup 2 saat kızlarla kaçamak yaptım,kızı dedesine bıraktım herkes çocuksuz geldi özlemişim2.çocuk için en doğru zamanı Rabbim kararlamıştır canım,
isteyen herkesin hakkında hayırlısı
Meleğim afiyet şifa olsun Dilberin gönderdikleri Mahirime
Babycan hamama gittin demek süper bende istiyorum gitmeyi
Leylabahar oyuncak için bişey diyemicem her çocuğun ilgisi farklı ama lego almanı öneriririm bende kızların söylediği gibi...Kızımda; lego, parmak boyası,mikrofon,ve oyuncak mutfak setiyle biraz daha fazla oynuyor şu aralar...
Yani fazla dediysem diğerleriyle 5dk oynuyorsa bunlarla 10dk falan Birde ahşap yapboz al derim

bence de sıkıntı olmaz.. üstelik 20 m yok ve bi de boş parsel varmış... yol çalışması olsa da bi kaç gun sürer biter.. off ne pimpirikli kadınsın yahu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…