2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

Böyle tecrübeli annelerden bazı şeyleri duyunca insan ikna oluyor,demekki sezeryan da olsak takabiliriz korse,bu tecrübenizi dikkate alıcam.teşekkür ederim

Canım, çok geçmiş olsun.
Acil şifalar diliyorum minik abiye....:2:

çok geçmiş olsun canım

bugün doktor kontrolü vardı bebeğimin sağ böbreğinde büyüme ,idrar birikmesi var hatta kistler de var dedii doğumdan sonra çocuk cerrahiye götürün durum değişmezse katetral takarlar operasyonla dedi aslında bunu ilk 6 aylıkken söylemişti sonra 7ci ayda geçmiş dedi şimd,8.ci aydayız yine aynı şeyleri bu kez ciddi ciddi söyledi ..bu sorunu yaşayan bir kaç arkadaşımız vardı topicte onalrın bebeklerinde ki durum ne ?geçtimi doktorlarlarınız ne diyor? :2::2: ayrıca birde kilosuna 2,600 gram iri bebek olur nisanın ilk haftası sipinal sezeryanla alırım dedi ve bana ne olur ne olmaz belki suyun gelir erken doğum olur diye ciğer gelişitirici iğne verdi vurdurdum yarında vurulacakmış ama hata mı ettim bilmiyorum ? :2::2:

hadi hayırlısı canım tarihte belli olmuş... Sağlıkla kucağımıza alırız inş miniklerimizi ....

Ohh tertemiz olmuştur ne güzel hemde üzerinden büyük bi yük kalkmıştır

Geçmiş olsun canım acil şifalar dilerim

ilacın adı ursofalk,ursodeoksifolik asit ,çeriyo sadece,başka bişi yok,bu madde de safrayı atıyo,yani öyle korkulcak komplike bi ilaç değil,netten gebelik kolestazı diye araştırmanı öneririm,ya da gebelik kaşıntısı diye çünkü kolestazın yaptığı kaşıntı farklı,igebelikteki kaşıntı farklı,sana ne kadar uyuyo okuyunca zaten anlarsın,ben nette okuyunca içime kurt düştü,günlerce araştırdım,her linki okudum ,insan tedirgin oluyo çüünkü,belki olumlu bişiler de okurum diye habiire nette bunu araştırdım,araştırmasam alerji der geçerdim,hamileler forumlarda falan hep bu ilacı kullanmışlar zaten,ilacın dozunu enzim değerine göre doktor belirler ,benim hızlı yükseldiğinden günde 4 tane dedi gastroentolog ve 1 hafta içinde de normale oldukça yaklaştı,kutuda 100 adet oluyo zaten,sonraki muayeneme kadar yeticek ilaç,sonraki tahlilden sonra doğuma kadar dozu azaltıp devam mı eder yoksa bıraktırır mı bilmiyorum,ama günde 1 ya da 2 tane kullanan hamileler de var,benim değerler neredeyse 7-8 katına çıkmıştı,ondan 4 tane dedi doktor,önce tahlil yaptır,kaşıntın çok arttıysa alt ast de artmış olabilir,kaşıntıyla orantılı gidiyo,mesela benim kaşıntılar kesildi ,sadece göbeğim kaşınıyo o da gerilmekten,bacak ve kollar falan kaşınmıyo,1 hafta içinde yavaş yavaş azaldı kaşıntı,enzimlerin düştüğünü gösteriyo kaşıntının azalması,kadın doğumcundan da tahlil yapmasını isteyebilirsin ya da gastroentolojiye de gidebilirsin,hem onlar karaciğerle ilgili başka değerlere de bakıyolar,onlar negatif çıkarsa kolestaz diyolar,ultrasonla karaciğere bakıyolar falan,çok ciddi bir durum değil gibi duruyo ama nette okuyunca gebelik kolestazını insan tedirgin oluyo,çünkü her sitede forumda yazanlar değerler çok yüksekse bebeğin de riskte olduğu,nette bi oku istersen,bir de tahlil yaptır,eğer değerlerin normalse zaten kaşıntının zararı yok,ben kaşınmaya razıydım yeter ki değerler düşdün diyodum,çok şükür kaşıntı da kesildi,cildiyelik değilmiş durumum benim mesela,ona gidip losyon falan alsaydım zaman kaybedicektim,iyi ki farkına vardım diyorum,hatta keşke 2 hafta kaşıntı geçer diye beklemeseydim değerlerim bu kadar yükselmeden daha az ilaçla halledicektim,ona pişmanlık duyuyorum ihmal edip bekledim diye

benimde değerlerim yüksek çıktı ve sabahtan beri iki gözüm iki çeşme ağlıyorum.

canımm ben de senin durumundayım 2 gün durup durup ağlıyodum,senin yapacağın tek bişi var,kendi doktorun ya da gastroentoloğa gidip tedaviye başlamak,benim kendi doktorumnu tahlilinde AST 145 (sınır 10-42),ALT 335 (sınır 10-49) çıktı,2 gün sonra gastroentoloğun tahlilinde ALT 217 ye AST 459 a çıkmıştı düşün,ursafolk diye bi ilaç verdi,zaten bunu veriyolar,günde 4 tane içiceksin dedi,8. gün bi tahlil daha yapıldı AST 64e,ALT 189 a inmişti,muhtemelen şu anda daha da düşmüştür,ilaca devam dedi,o nedenle çözümsüz değil,üzülme,hemen yarın doktorunla görüş,hangi hızla artıyo değerlerin bu da önemli,benimki hızlı yükseliyodu mesela,değerlerin kaç çıktı bu arada?yazarsan sevinirim

122 ve 78 çıktı bu gün tekrar kan verdim ama ilaç yazmadı henüz.gastroentolog yoktu dahiliyeye yönlendirdi beni.
Peki sana erken doğum olabilir dedi mi ?

cnm benim çok sağ ol, bilgilerin için gayet açıklayıcı olmuş bende bekldim aslında geçer belki dedim değerler 2 hafta önce 200 küsür 100 küsürdü geçen iki gün aniden kaşıntım klesildi dün gece yine ağladım oturup ayaklarım ellerim kaşınıor sonra vücudum bi gör yara içindeyim kolonyalıorum canım yanıor ağlıorum çocuk gibi bu gün gittim doktora kontrolümde vardı sordum, kullan 2 çarpı 1 dedi günde iki tane yani geçer büyük ihtimalle geçmezse tekrarlarız tahlilleri dedi ben zati detaylı yaprtırdım prof osman erke gittim kaç hafta detaylı test vs hatırlarsın belki sonuç bu oldu bnmde torch grubu ve hepatitler negatif çıkınca ultrasondada organlarda sorun çıkmayınca kolestaz dendi. 3 aylık şleker ortalamam da yüksek onada bağlandı tamamen sıfırladım taltlı içerikli herşeyi meyve ekşilere artık yğkleniorum daha ziyade. doktorun önerisiyle ekmek vs ben zaten çavdar tam buğdaydan başka sokmam evime bakma orta üç ayda 51 le hamiş kaldım bişi olmz diyince çok aldım ama fena azimliyimdir 7 ayda egzersiz sğlıklı beslenme 17 kilo vermiştim zayıf hamiş kalayım diye. öylede oıldu ama devamını getiremedşm gebelişkte. bu arada kızlar 22 martta yani önümüzdekiş değil diğer hafta perşembe doğuma gidiorum bebek normal doğuma alıncak kkiloyu çoktan geçmiş allahtan sağlığı suyu iyi keyfi yerindeydi ama olan bana oldu fenalardayım çok ağır karnımı taşıyamıyorum.

122 ve 78 çıktı bu gün tekrar kan verdim ama ilaç yazmadı henüz.gastroentolog yoktu dahiliyeye yönlendirdi beni.
Peki sana erken doğum olabilir dedi mi ?

gastroentolog dedi ki doktorun gerek görürse beklemeyebilir,gelişimin tamamlar tamamlamaz doğurtabilir dedi,doktoruma sordum,şu ana kadar hiç bir gebeyi bunun için erken doğurtmadım dedi,anca ciddi bir sorun olursa,kanama,suyun gelmesi ya da kalp atışı zayıflarsa bebeğin düşünürüm dedi,son kontrolde de değerler normale yaklaşınca şu an için erken doğum görünmüyo,mart sonuna muayene için gün verdi,37. haftam olucak zaten,ondan sonra da doğum zamanına gelmiş oluyo,kimbilir belki suyum gelicek,40. haftayı dolduramıycam bile,o nedenle çok da üüzlme,hiç sorunu yokken 35-36 birden sancısı ya da suyu gelemn hamileler oluyo,senin değerlerin o kadar da yüksek değil,ilaca başlasan bile dozu benden az olacaktır,bir de doktorla konuş bi kaç gün arayla tahlil yenilesin,yükselmiyosa değerlerin,tehlike görmüyosa doktor ilaç vermez belki de,benimki ilaçlık bir yükselme görüyosun,şu anda gayet iyiyz bebiş de ben de,hatta oldukça hareketli bebişşim,o yüzden de rahatım,sen de rahat ol allah başka dert vermesin

canım bu kolestaz sende kaçıncı hafta çıktı ve şu an kaçıncı haftandasın ?

kolestaz kaşıntısı bambaşka bişi yaa,biliyorum,avuç içlerin,ayak tabanların bile kaşınıyo,bir de gündüz bişi yokkken akşam bi başlıyo kaşınmaya,uyutmuyo seni,losyon da sürsen,duş ta alsan faydasız,ilaç rahatlatır seni,1 hafta içinde farkedersin azaldığını kaşınmanın,çok geçmiş olsun canım

ben 32. hafta muayenemdeki tahlilde öğrendim ama 2 haftadır kaşınmaya başlamıştım,giittikçe arttı kaşıntım,sanıırm 30. haftada başladı,şu anda ultrasona göre 35. haftanın içndeyim,SAT a göre de 34 bitecek,ultrasonda ilerde gidiyo

canımm aşkolsun nie ağlıyorsun, olurmu öyle şey ebbeğinin keyfi sağlığı yerindeyse hiç korkma bendede aynısı oldu bak migi arkadaşımızda ynı şekilde gördüğün gibi bişeyde olduğu yok olan kaşıntı vs bize oluo o da anneyiz artık kolay değil normal cnm bnm allah sağlıklı sıhhatli bebelerimizi bağışlasın yeter.

amin canım . ama senin o dediğin haptan yazıcak sanırım yarın bu günkü testleride onun için istedi. ama bana 37 de doğum olabilir dedi

öyle canım bu gün hatta doktora dedim bi şey olacaksa bebeğime hemen doğum yaptırın erken doğuma razıyım yani yeterki ona bi şey olmasın

bnm 34. 0 da çıktı canım benim yaa onuda hanş erken doğum durumundan gitmiştim ya o zaman ortaya çıktı 2 gün öncesinde başlamıştı ben misafirlerime uyuz oldum sanmıştım :)

inşallah canım çok sağol ssk yarın aktif ilaç 82 tl dediler alamadım bu gün yarn sağlık ocağında yazdırıcam artık. ayakaltlarım ve el içlşerim fena sonra üste kayıyor sonra tüm vucudum evet gündüz çok çok az gece oldummu uykular yasak valla o yaralar kaşınıor kaşşıorum tekrar yara oluoır ya ağlıorum acıdaaan:biri ast 128 alt 296 22 şubatta yapılmış tahlil 2 hafta olmuş tam işte aynı kaşıntı artmadı da azalmadı da ama bi ara bitti gibi oldu tekrar döndü işte olcak gibi değil bide sezeryan kein artık sorun olmaasın diye başlamak zorundayım tekrar test istmedi ilaca başla kesilir büyük ihtimal dedi 14 gün var işte tam doğuma kullandıktan sonra anestezi için bakılcak ya zati tahlillere o yüzden bakmadı sanırım anca düşer zaten 10 gün değl mi ?

öyle canım bu gün hatta doktora dedim bi şey olacaksa bebeğime hemen doğum yaptırın erken doğuma razıyım yani yeterki ona bi şey olmasın

kız loyaaa ne biçişm konuşuon kız aaaa ama hiçbişey olmaz onların korumaları yüksek cnm bnm sen korkma benim bak 2 haftadır 15 gündür tam anlamıyla ama bebeğim çok çok şükür iyi şimdilşik haftaya bi daha gitcem bakalım ne diyecek. doğumda 6 gün önce alcak sadece 34 de erken doğuruodum bak nerelere geldik korkma seenn hiçbişi olmaz allahın izniyle içini ferah tut dua et yeter bide ii bak kendine tabiki çok kadında var ne kadınlar hamile kalıp sağlıklı doğıuruor çok şükür o kadar bişi yok abartılcak böyle düğşün ama önleminide al tabikji

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…