2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Merhaba kızlar ben de 9 Nisan sabahı oğluma sezaryenle kavuştum. 2850 gr 50 cm oğlumuz. Doğum hikayemi doğum hikayeleri bölümünde paylaştım. Doğum yapacak olan arkadaşlara kolay gelsin ben hiç zorlanmadım umarım sizlerin de doğumları kolay olur...

selam kızlar, benimde dün kontrol vardı, benimde normal doğum olacak, artık bekleyeceğiz, dün yine alttan muayene oldum ve parmak ucu kadar açılmam olmuş, sancım yok fazla..acil bişey olduğunda gel deyip çıkış verdiler..Sizce ne zaman doğum başlar? çok korkuyorum..Nolur dua edin..Şimdide normal doğumdan korkmaya başladım, önce sezeryan demişti doktor şimdide normal dedi..bende anlamadım..artık hayırlısı olsun..

Doğum yapan arkadaşlarım sizi de tebrik ediyorum..darısı başımıza olsun..

merhaba anneler : ) bebeğini kucağına alanlara hayırlı olsun doğumu bekleyenlere de hayırlı doğumlar diliyorum.ben kısmet olursa ağustosta bebeğimi alıcam kucağıma size bir iki şey sormak istiyorum bana cevap verirmisiniz lütfen : ) ben daha ayrıntılı utrason çektirmedim haftaya çekinicem ama bu ultrason siyah beyazmış dvd de verilmiyomuş ben 4 boyutlu zannediyordum hani renkli ultrason gibi ama değilmiş.sizinki nasıldı? birde doğum şekli ne zaman konuşuluyo doktorla ben merak ediyorum nasıl olucağını ama bilmiyorum ne zaman konuşucaz.bana cevap verebilirseniz inanın çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler.

Merhaba sibely.Senin bahsettiğin 4 boyutlu ultrason,renkli olup dvd ile verilen.Eğer yaptırmak istiyorsan bu haftalar tam zamanı.Ayrıntılı ultrason her zaman yapılmıyor bildiğim kadarıyla;doktorun gerekli gördüğü durumlarda diye biliyorum.Detaylı fetus incelemesi yani.Doğum şekline de herşey yolunda gidiyorsa eğer 36-37.haftalarda yapılan çatı muayenesi ile karar veriliyor.Yani anne ya da bebek açısından riskli bir durum yoksa son haftalarda belli oluyor :) sağ salim bebişini kucağına alırsın inşallah.Allah kolaylık versin.

merhaba hamişler doğuran doğurana ay darısı başımıza ne diyim:))) bende hala tık yok, yarın kontrole gidicez hayırlısıyla gelseydi oğluşum 21 ne kadar gelmezse suni sancı deniycez bu gidişle, kendin gel oğlum üzme anneni:\
sizde ne var ne yok bayanlar, bebişleri olanlar alıştınız mı yeni yaşama, doğuma hazırlananlar heyecan nasıl, benim gibi beklemede olanlar vakit nasıl geçiyor orda :SS

merhaba canım istediğin bu haftadaki renkli 4 boyutlu ayrıntılı ultrasyonsa bulunduğun ilde bunu yapıcak cihaza sahip özel bir doktor bulmalısın, ben ankarda servet ünsal tıp merkeznde yaptırmıştım 21. haftada çok memnun kaldım, doğum konusu genellikle son haftaya kadar netleşmediğinden doktorlarla son aylarda fikir alış verişinde bulunmak daha uygun gibi

kızlar merhaba ben de 9 nisan 09*48de kızım ırmak ı kucağıma aldım 3140 gr.

Doğum yapan annelerimizi tebrik ederim. Darısı başımıza...

Son haftalarda korkman çok normal canım endişelenme. Bende başından beri hiç açılma olmadı ve sancı da yok. Ağrılarım çok fazla o kadar. En başından beri ben de normal diye bekliyordum ama 40 haftamız doldu şimdi doktorumuz cumartesi ya da pazartesi gel sezaryen yapalım dedi, çok riske atmak istemiyorum gününü geçirip de daha fazla acı çekmemi istemedi. Biz de kararımızı verdik, eğer cumartesiye kadar gelmezse sezaryene gidiyoruz cumartesi günü. Açıkçası şuanda hem normal doğumdan hem de sezaryenden çoook korkuyorum. Ben de eşime bıraktım artık sen ne dersen öyle yapalım ben karar veremiyorum korkuyorum diye. Cumartesi gidiyoruz dedi o da, tamam dedim. :18:

Ayrıntılı ultrasonu 4 boyutlu çeken yerler de var iki renkli çeken yerler de var. Bulunduğun bölgeye yakın yerleri bir araştırırsan bilgi verirler canım. Ben de o zamanlar avrupa yakasındaki bütün özel hastaneleri arayıp sormuştum, fiyat almıştım. En sonunda Bilge Hastanesi'nde çektirdik, 100 tl gibi bişi ödemiştik tam rakam aklımda değil. 4 boyutluydu ama dvd falan almadık oradan, dvd veren yerler de var tabi ama fiyat da hastaneye göre farkediyor. Doğum şekli son aylarda konuşuluyor genellikle. 32. haftadan sonra konuşan da var, 36. -38. haftadan sonra alt muayene olup konuşan da var. Önemli olan önce senin karar vermen ve ona göre doktorunla konuşup anlaşman canım.

Sizinde hakkınızda hayırlısı olsun, inşAllah kendiliğinden gelir bebişin..Aslında ben hiç sezeryan yanlısı değildim, ilk sezeryan olsun dediğinde çok üzülmüştüm..benim tüp bebek ama ben hep normal doğurabileceğime inanmıştım..hatta dünkü kontrolde gün verir diye beklerken normal olsun dedi..Bu seferde ona takıldım, neden böyle dedi diye :)) en iyisi kontrole falan gitmeyeceksin :) acil bişey olursa gideceğim yoksa haftaya tekrar kontrol, umarım o kontrol günü gelmeden doğum yaparım çünkü çok stres oluyorum hastanede beklerken..geçen hafta bana yumuşama var demişlerdi, bu haftada açılma var dediler ama benim sancım falan yok henüz, umarım çok uzun sürmez bu süreç..

Sağol canım nasıl iyi olacaksa öyle gelsin artık bebişimiz. Bence kontrollere git, aksatma. Sancın olmasa bile açılman fazlaysa suni sancıyla normal doğurabilirsin. Açılma yokken suni sancıya kesinlikle karşıyım çünkü çok uzun süre sancı çekiyorsun ve sonu genellikle sezaryen oluyor. Benim açılmam olsaydı eğer suni sancıyı kabul ederdim çünkü açılma varken suni sancıda sancı çekme süren daha az ve eğer bir risk yoksa normal doğum oranın yüksek.

Gunaydin kizlar...kimseler yok..nerde bu millet...herkez dogurmayami gitti ne:))bende birazdan dr a gidicem.bakalim ne dicek..

günaydııın..
hakkaten kimseler yok,doğum yapanlar arttıkça iyice sessizleşti buralar..ben de artık iyice sabırsızlaştım..normal doğumu beklemek zormuş..bi de benim oğlum yerinde çok rahat heralde yakın zamanda gelmeyi düşünmüyor gibigelse artık bizi çok bekletmese

günaydın bayanlar, gerçektne kimse yok herkes doğuma mı gitti:)) bi ben kaldım sanırım :\ bu gün kontrolümüz var hayırlısıyla glesede oğluş eve bebişle dönsek ah ne güzel olur:))) bu gün cuma kızlar bol bol dua edin rabbim doğuma gideceklerin yardımcısı olsun, doğumdan gelenlerinde :))

Merhaba kızlarr.Bizde 9 nisanda planlanan sezeryandan önce sancılanarak kavuştuk meleğimize...

selam güzel gebeş kardeşlerim..
çok uzuuuun zamandır yazamıyorum birçok yeni arkadaşımız katılmış aramıza hoşgeldiniz kızlarr
bende oğluşuma 24 nisanda kavuşuyorum Allah izin verirse daha önceden acele etmezse sıpam
tam 39+3 oluyoruz o gün..spinal sezeryan olucam..

merhabalar..
sonunda odamiz geldii :)) esim temizlik yapiyor sonra yerlestirme isini yapcaz
iki gündür biraz sancilarim var sanirim biseyler olucak zaten son 9 gun icindeyiz,belki erkenden geliverir bebegimiz

merhabalar..
sonunda odamiz geldii :)) esim temizlik yapiyor sonra yerlestirme isini yapcaz
iki gündür biraz sancilarim var sanirim biseyler olucak zaten son 9 gun icindeyiz,belki erkenden geliverir bebegimiz

hayırlı olsun canım güzel sağlıklı günlerde kullanmayı nasip etsin Rabbim inş..
kaç haftalıksın?? dün gece benimde ilk defa sancılarım oldu uyuduğumda geçmeseydi sabah doktora gidecektim..yalancı doğum sancıları olsa gerek..

selam bayanlar,

her gün takip etmeme rağmen uzun zamandır yazmıyordum. doğum yapanları okudukça içimi bir heyecan kaplıyor. henüz doğum yapmamış olanların da -benim gibi- sabrı tükenmek üzere eminim.. nasıl bir yaradılış, düzen ise, insan o acı çekeceği anın bir an önce gelmesi için dua edebiliyor. gebelik süresinin 9 ay gibi uzun bir zamana yayılmış olmasının hikmeti ise bu olsa gerek, tamamen maddi ve manevi hazırlık aşaması..

biz de kızımla hala tek vücud dolaşıyoruz.. 39+0'dayız. son haftamıza girdik.. ben o ilk ayların sıkıntılarını bulantılarını hiç yaşamamış bir anne adayı olarak, hamileliğimi, şu son 1 ayından dolayı pek hayırla yad edemeyeceğimi düşünüyorum.. mide yanması ile başlayan süreç, eller yüz ve bilhassa ayaklarda şişme ve son olarak eklem ağrılarıyla sürmekte.. mide yanması nasıl zor bir şeymiş arkadaş, rennie duo'ya bağışıklık kazandım resmen etki etmiyor artık, yatakta sırtımda 3 minder ile oturur pozisyonda 'uyukluyorum'. şişlikler de ırsi bizde, teyzemler ve annemden miras, 37 olan ayak numaram 40'a varmış durumda, ellerime bırakın yüzük takmayı bilekliklerimi bile ucu ucuna takabiliyorum. uzanınca az biraz iniyor ama 39 numara derecesinde

dün randevumuz vardı, 10 gün önceki randevuda hiç açılma yok yazan kağıtta bu kez parmak ucu yazıyordu. doktoruma sordum, açılma başlamış ama kayda değer derecede değil, silinme yok dedi. nst'de bir kaç düzensiz sancı çıktı. benim hiç ağrım sızım yok, bu parmak ucu ifadesinden sonra daha doğuma var diye mi düşünmeliyim, yoksa her an beklemeli miyim sizce? :44:

kızım 3100gr, 50cm olmuş plasentamız ve suyumuz gayet iyiymiş. salı günü tekrar kontrole gideceğiz. inşallah biz gitmeden kızımız gelir..

nisan'ın başında annemle evi dip köşe tertemiz silip süpürdük, daha doğrusu ben şunu şöyle yapalım bunu böyle yapalım diye nazik komutlarla ortalıkta döndüm durdum kızımın beşiğini, hastane çantamızı hazırladık, kıyafetlerini yıkayıp ütüledik.. bebek şekerlerimizden, adını yazdırdığımız özel balonlara kadar her şeyimiz hazır.

sadece minik hanımefendi'nin teşrif etmesi kaldı.. kızım artık gel lütfen.. bu son günler hiç geçmiyor annecim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…