mrb arkadaslar
11 nisan carsamba gunu saat 9;30 da kizim deniz spinal anastaziyle dunyaya 3100 gram 49 cm olarak geldi. suanda evdeyim bebegimde bende gayet iyiyiz.... darisi bekleyen annelerin basina allah sag salim kucuklariniza nasip etsin....
hayırlı olsun canım güzel sağlıklı günlerde kullanmayı nasip etsin Rabbim inş..
kaç haftalıksın?? dün gece benimde ilk defa sancılarım oldu uyuduğumda geçmeseydi sabah doktora gidecektim..yalancı doğum sancıları olsa gerek..
selam kızlar sanırım topikte tek normal doğumu bekleyenler kaldınisanın son annesi ben olacam galiba yada mayısa da sarkacak :) benim kızında gelmeye hiç niyeti yok gibi..
Uykusuzkarakedi banada bu hafta dediler parmak ucu kadar diye :) bu kaç cm tekabül ediyor bilmiyorum, sancım falanda yok sen gibi..bekliyorum öyle ama sanki o gün hiç gelmeyecek gibi :) haftaya çarşamba tekrar kontrol dediler, artık gitmek bile istemiyorum, inşAllah kontrolden önce bebeğim gelir :)
ben de doktora sordum, parmak ucu ne demek yani diye, 'açılma başlamış ama hızı kişiden kişiye göre değişir, bilemeyiz' dedi..
aynen ya, gelsin artık bebişlerimiz..
selam bayanlar,
her gün takip etmeme rağmen uzun zamandır yazmıyordum. doğum yapanları okudukça içimi bir heyecan kaplıyor. henüz doğum yapmamış olanların da -benim gibi- sabrı tükenmek üzere eminim.. nasıl bir yaradılış, düzen ise, insan o acı çekeceği anın bir an önce gelmesi için dua edebiliyor. gebelik süresinin 9 ay gibi uzun bir zamana yayılmış olmasının hikmeti ise bu olsa gerek, tamamen maddi ve manevi hazırlık aşaması..
biz de kızımla hala tek vücud dolaşıyoruz.. 39+0'dayız. son haftamıza girdik.. ben o ilk ayların sıkıntılarını bulantılarını hiç yaşamamış bir anne adayı olarak, hamileliğimi, şu son 1 ayından dolayı pek hayırla yad edemeyeceğimi düşünüyorum..mide yanması ile başlayan süreç, eller yüz ve bilhassa ayaklarda şişme ve son olarak eklem ağrılarıyla sürmekte.. mide yanması nasıl zor bir şeymiş arkadaş, rennie duo'ya bağışıklık kazandım resmen etki etmiyor artık, yatakta sırtımda 3 minder ile oturur pozisyonda 'uyukluyorum'. şişlikler de ırsi bizde, teyzemler ve annemden miras, 37 olan ayak numaram 40'a varmış durumda, ellerime bırakın yüzük takmayı bilekliklerimi bile ucu ucuna takabiliyorum. uzanınca az biraz iniyor ama 39 numara derecesinde
dün randevumuz vardı, 10 gün önceki randevuda hiç açılma yok yazan kağıtta bu kez parmak ucu yazıyordu. doktoruma sordum, açılma başlamış ama kayda değer derecede değil, silinme yok dedi. nst'de bir kaç düzensiz sancı çıktı. benim hiç ağrım sızım yok, bu parmak ucu ifadesinden sonra daha doğuma var diye mi düşünmeliyim, yoksa her an beklemeli miyim sizce? :44:
kızım 3100gr, 50cm olmuşplasentamız ve suyumuz gayet iyiymiş. salı günü tekrar kontrole gideceğiz. inşallah biz gitmeden kızımız gelir..
nisan'ın başında annemle evi dip köşe tertemiz silip süpürdük, daha doğrusu ben şunu şöyle yapalım bunu böyle yapalım diye nazik komutlarla ortalıkta döndüm durdumkızımın beşiğini, hastane çantamızı hazırladık, kıyafetlerini yıkayıp ütüledik.. bebek şekerlerimizden, adını yazdırdığımız özel balonlara kadar her şeyimiz hazır.
sadece minik hanımefendi'nin teşrif etmesi kaldı.. kızım artık gel lütfen.. bu son günler hiç geçmiyor annecim..
Ne güzel tercüman olmuşsun hamişlere:))
Sağlıkla sıhhatle kavuş inşallah meleğine...Amaaa her an hazırlıklı ol benm sabah 8 de başlayan yarım saatte bir sancım öğlen 1de 4 cm idi...Çok hızlıda ilerleyebilir...
canım gözün aydın öncellikle, spinal nasıl geti hastane neresiydi? bi de neden sezeryan.
benimde -şu ana kadar sürekli normal düşünmüş biri olarak- oğlumun gelmeme niyeti ile sezeryan olma ihtimalim var da.
Soruyorum herkese...
saol canim spinal gayet iyi gecti bu defa hic sorun yasamadim neden sezeryan cunku onceki dogumlarim sezeryan oldu o sebeple buda sezeryan ben de normal isterdim ama olmayinca olmuyo iste... diger 2sine gore daha rahatim bu defa daha az agrim oluyo... umarim oglusuna normal dogumla kavusursun ama sezeryanin herkese etkisi farkli oluyo kimi cok rahat atlatiyo kimi daha zor....
sanırım Petunya arkadaşdı hatırladığım kadarıyla 2 cmlik açılma ile 3 hafta gibi bir süre beklemişti :) umarım biz o kadar beklemeyiz..
kızlar kolay doğum için dua olarak bişiler okuyormusunuz?
selam güzel gebeş kardeşlerim..
çok uzuuuun zamandır yazamıyorum birçok yeni arkadaşımız katılmış aramıza hoşgeldiniz kızlarr
bende oğluşuma 24 nisanda kavuşuyorum Allah izin verirse daha önceden acele etmezse sıpam
tam 39+3 oluyoruz o gün..spinal sezeryan olucam..
mrb arkadaslar
11 nisan carsamba gunu saat 9;30 da kizim deniz spinal anastaziyle dunyaya 3100 gram 49 cm olarak geldi. suanda evdeyim bebegimde bende gayet iyiyiz.... darisi bekleyen annelerin basina allah sag salim kucuklariniza nasip etsin....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?