Merhaba, sizin de ayaklarınızda ödem oluştu mu ben 3-4 haftadır ödem sorunu yaşıyorum. Tuzu kestim bide bol su içiyorum günde 3-4 lt. Bide sağlık ocağındaki hemşire yeşil çay içmemi söyledi ödem attırır dedi. acaba yeşil çay olumsuz bi etki yapar mı diye korkuyorum her gün içemiyorum.
benim de aynı. son 2 haftadır özellikle ayak bileklerim fena halde şişti,ellerimde de var ama çok deil.zaten tuzlu şeyler yemezdim hatta yemeklerim bile az tuzludur ama yine de oldu..doktoruma sordum son haftalarda olur,doğumdan sonra geçecek merak etme dedi.bitki çayları pek önerilmiyor hamilelikte diye biliyorum..
Merhaba, sizin de ayaklarınızda ödem oluştu mu ben 3-4 haftadır ödem sorunu yaşıyorum. Tuzu kestim bide bol su içiyorum günde 3-4 lt. Bide sağlık ocağındaki hemşire yeşil çay içmemi söyledi ödem attırır dedi. acaba yeşil çay olumsuz bi etki yapar mı diye korkuyorum her gün içemiyorum.
günaydııın...yarın sabah 8.30da sezaryene giriyorum kızlar.bebeğimi göreceğim.çok heyecanlıyımç..hala inanamıyorum:))
yeni doğum yapan arkadaşları tebrik ediyorum,sağlıkla sıhhatle büyütsünler bebişlerini inşallah,bebişlerini bekleyenleri de Allah bi avazda kurtarsın,sağlıkla kucaklarına alsınlar yavrularını inşallah,biz 15 günü geride bıraktık,artık rayına oturmaya başladı evdeki düzen,ama ilk günler ev inanılmaz karmaşa oluyo,gelen giden,anneler vs,neyse şimdi daha rahatladık artık
günaydııın...yarın sabah 8.30da sezaryene giriyorum kızlar.bebeğimi göreceğim.çok heyecanlıyımç..hala inanamıyorum:))
Merhaba,
Uzun zamandır takip ediyorum sizleri arkadaşlar, benim sorum bianka ya sizinle gunlerimiz aynı ben beklemedeyim pazartesi benim de kontrolum var duruma göre değerlendirecek drum. Bizim iri bebek olduğundan şimdiye kadar sezaryen diyrdu hep drmuz ama olurda erken gelirse 3700 e kadar normal doğablr diye beklyrz bakalım.
Merak ettiğim sizin neden zorunlu sezaryan?
Ayyyy tebrik ederim canim Allah anali babali buyutsun insallah :119::119: darisida bizim basimiza
Doğum yapan tüm annelerimizi tebrik ederim.
Bayansu'cum bizim günümüz aynıydı, senin kız benimkinden önce davrandı. Artık bizimki de gelsin yaa sabırsızlanıyorum.
forumu açarken inan aklımda sen vardın.belki doğum yapmıştır diye.hayırlı olsun cnm.Allah analı babalı büyütsün inşallah.bende epidural düşünüyorum nasıl tavsiye ediyormusun?
Allah yardımcın olsun cnm.iyi haberlerini bekliyoruz.
Gözün aydın canım, Allah analı babalı büyütsün, ne güzel tam zamanında doğum yaptın, hem de normal doğum, inşallah Allah benim gibi normal bekleyenlere de nasip eder. Hikayeni bekliyorum çok merak ediyorum doğum süreci nasıl başladı, epidural normal doğum nasıl, tavsiye eder misin,toparlanmak kolay oluyor mu çünkü ben de herşey yolunda gider ve normal doğurabilirsem epidural istiyorum. Kızınla birlikte sağlıklı bir ömür dilerim, kolay gelsin canım
Herşeyin yolunda olmasına çok sevindim canım...Allah analı bablı büyütsün hayırlı kaderler versin....
günaydın herkese..
doğum yapan arkadaşları tebrik ediyorum Allah yavrularını onlara bağışlasın..bayansu epidural normal doğum nasıl anlatırmısın..ben de normal doğumu bekleyenlerdenim çünkü ve olursa epidural düşünüyorum..
Allah analı babalı buyutsun canım gözunuz aydın sende kavuştun yavruna maşallahhhhhhhhh ezgıne ve sanaaa
hadi bakalım kolay gelsın ıkı gun sonra sende kavuşuyosun yavruna:)
cnm Allah analı babalı büyütsün..bebeğine kavuştun demek:)doğum hikayeni bekliyoruz
ya doğuranları gördükçe bende istiyorum bende bende:))))
bi kaç gündr seni merak ediyordum bende, maşalalh ne güzel kavuşmuşsun bebeğine darısı oğluşumla bize, epidural normal doğumu bende düşünüyorum cnaım doğum hikayeni merak ediyorum, kızınla bol sütlü gazsız günler,bir ömğr mutluluklar canım
maşallah kızınada sanada, bebişine bol sütlü gazsız mutlu günler canım:)
bebişine sağ slaim kavuşmuşsundur inşallah mi gibi oh doya doya sarıl canım:)
amin canım, gözün aydın seninde:)
seninde az kaldı demek canım bende tık yok bu belirtiler bende de olsada bende yavaştan kavuşsam oğluma:))) allah yardımcın olsun cnaım az kalmış bebeişine kavuşmana:)
az kalmış canım eksikler hallolur sen azcık son anların tadını çıkar bol resim çekin:)) hayırlısyla sağ salim bebişinde sende kurtulursunuz inşallah
Dogum yapanlar gözunuz aydin bekleyenlere kolay dogumlar biz 6 gunluk olduk agrilarim yavas yavas geciyor goguslerim yara oldu doguma gidecekler dua edin ne olur
gözün aydın canım, Allah analı babalı büyütsün...
Erkenden vermişsin müjdeyi...
Doğum haberleri geliyo bir bir... Darısı başımıza inşallah hayırlısıyla...
Masallah size.. Gozunuz aydin darisi bizlerin basina..
canım hayırlı olsun çok sevndm..
rabbim analı babalı büyütsün...
ay canım çok sevindim neden bilmiyorum ama geçmişi okurken içime öle bişey geldi doğdu galiba dedim ve ileerledim sayfalarda doğmuş bebişin.
Allah uzun hayırlı ömürler versin inş sağlıcakla büyür kızın.
darısı hepimizin başına inşallah
Canim hayirli ugurlu olsun.allah anali babali buyutsn ins..bende diyorm bu kiz nerelerde dogurdumu acaba..dogum hikayeni bekliyorz mutlaka...
Benim 30 marttaki randevumda dr vajinal muyaneme gore 3700e kadar dogurablrsn dedi ben de normal dogum taraftarıyım ancak artık riske atmak istemiyorum.En son kontrolümüzde p.tesiydi ve 3600 civarı görünüyrdu oğlum,bir sonraki kontrolümüz ise haftaya p.tesi o zamana kadar normal doğmazsa sezaryene karar vericem sanırım.merhaba arya_ca, doktorum plesantanın kireçlenmesinden şüphelendi ve kan tahlili istedi. fdp adı verilen kan tahlili normalin 5 katının üzerine çıktı. bu da plesantanın ölmekte olduğunu gösteriyormuş ve normal doğumu tolere edemeyebilirmiş. kasılmalar esnasında bebeğe oksijen taşıyacak olan plesanta görevini yeterince iyi yapamazsa diye endişelendi doktor. 1 hafta sonra test tekrarlandı, değer düşmesine rağmen gene de 4 katının üzerindeydi normalin. suyun da azaldığını görünce ptesi gününe kadar gelmezse sezaryenle alırım dedi çünkü ben normal doğum konusunda ısrarcıydım. cumartesi tekrar değerlendirecek ama bu saatten sonra mucize olmayacağını düşündüğüm için kafaca kendmi sezaryene hazırlıyorum. herkese su azalması ve kireçlenme olabilirmiş ama benim kan değerime göre benimki fazla boyuttaymış.
benim bildiğim kadarıyla 4000e kadar normal doğum olabiliyor, eğer normal doğum istiyorsan bebeğin ağırlığından korkma tabii aşırı bir durum olmazsa.inşallah sen istediğin şekilde doğurursun.
benim göbek deliğim resmen aşağı doğru bakıyor artık, keşke kendiliğinden başlasa doğum:)
kızlarrrrr
hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim..çokkk çokkkk öpüyorum sizleri..umarım hepiniz benim kadar kolay doğum yaparsınız
epidurali bulan kimse allah razı olsun..doğumum boyunca 3 doz aldım..evet baskı vardı ama acımıyordu..en fazla adet sancısı kadar bi acı..bütün hastane bağırıp çağırırken ben sadece eşime sancı girdi sancı çıktı dakika tut diye talimat verdim..doğuma girdim ve 15 dk sürdü bebeğim doğdu...
doğum hikayemi paylaşıcam tabiki ama kesinlikle epidural normal doğum
sütüm var,bebeğim sağlıklı,ailem yanımda,mutluyuz daha ne ister bi insan
pazar günü eşimin aöf sınavı vardı ve sabah sınava gitti 7'de kalktım..sancım fln yoktu hatta çok iyi hissediyordum kendimi..
çamaşırları makineye attım,evi süpürdüm ve sildim..oğlumun kahvaltısını yaptırdım..eşim geldi çay içtik kahvaltı yaptık hiç bişeyim yoktu..
daha sonra eşim kuzeniyle bir işini halletmeye kadıköye gitti bende markete gitmiştim ayağımı her attığımda bişeyler batıyor gibi hissettim ve korktum eve nasıl kendimi attığımı bilmiyorum..ardından bebeğin bir yerde toplanması dediğimiz kasılmaların 10 dk'da 3 kez girdiğini ve hafif sancıyla birlikte geldiğini hissettim..anladım sanki birden doğumum geldiğini o an..kapı çaldı..gelen eşim ve kuzeniydi..hiç bişey söylemedim eşime yemek hazırladım ve yedik..kasılmalar devam ediyordu ve ben habire iş yapıyordum..ütümüde yaptıktan sonra eşime hastaneye gitmemiz gerektiğini sancım ve kasılmam olduğunu söyledim..k.validemlerede haber verdikten sonra
toparlandım ve saat 00:30'da gece apar topar hastaneye gittiiiikkk
evettt macera bundan sonra başlıyor
şansım varmış ki nöbetçi doktor benim doktorumdu..doğumhaneye çıktık ve oradaki hemşireye sancım olduğunu söyledim..doğum dosyamı aldı,doktorumun hastane olduğunu söyledi ve muayne için galoşları giyip doğumhaneye girdim..eşim ve k.validem dışarda beklediler..hemşire çatı muaynemi yaptı ve güzelll dedi ..ne güzel ddiye sordum:26:
o anda doktorum girdi içeri ve o da muaynemi yaptı..3cm açılmam olduğunu ve yatacağımı söyledi..o an karma karışık oldum ne hissedeceğimi bilemedim..bi anla doğumhanede bi bağırma sesi geldi kulağıma ve doktoruma ben epidural istiyordum dedim:18:
doktor bey sağolsun epidural hakkında konuştuğumuz halde tekrar bilgi verdi,fark ücretini fln söyledi..ok dedim problem deil tamam o zaman dedi hemşire hanıma anestezi doktoruna haber verin hasta hakkında bilgi verin dedi..beni kendi sancımla sadece serum takıp önce odama aldılar..sonra eşim ve k.validem geldi..nst'yi odaya getirdiler ve bağladılar makineye..ardındanhemşire serumumu taktı ve o sırada annem babam ve kızkardeşimde geldi hastaneye..ben heyecanlıydım..hemşire bi kaç soru sordu dosya için sanırım..ve sedyede üst kata anesteziye gönderdi beni eşim ve kızkardeşimde eşlik ettiler kapıya kadar
amelyathaneye aldılar beni ve arkası çıtçıtlı önlüğü açtı anestezisyen hekim omuzlar aşağı sırt dışarı şekilde durdum derin nefes aldım önce hafif uyuşturucu bir iğne sonrada epidural iğnesini vurup o bölgeden omuzuma bi serum hortumu çıkarıp bantladılar..
odama alındım bu arada saat 1:30 fln dı..epiduralim takılmıştı hemşireler saatte bir alttan açılmama bakıyorlardı..bişey yemek içmek yasaktı ve sancım yoktu..sabah saat 7'ye kadar böyle sancısız ağrısız geyik yapıp arada uyuyarak geçti..en son 5 cm açılmam vardı ve doktor muayneye çağırdı bani..tekerlekli sandalyeyle gittim çatala yattım ve suyumu patlattı doktor..sancı takın ve 1 doz epidural verin dedi..7:30 'da baskılar başladı..acı yoktu,millet ayyyy,oyyyy diye bağırırken ben sadece alta baskı artınca eşime sancı girdi ve çıktı diyordum dk tutsun diye..sancılar 3 dk bir geliyor ve 40 sn sürüyordu..hemşireler yarım saatte bir kontrole geliyordu..9:00 da 6-7 cm açılmam saat 11:30 civarında da 8 cm oldu ve doktor doğumhaneye aldırdı beni...o an doğumum geldiğini anladım..tekerlekli sandalyeyle doğumhaneye gittim ve doktorum muayne etti..8 cm mesaneyi boşaltın sancıyı açın hastayı odaya götürmeyin dedi...hemşire bunları yapana kadar açılmam 10 cm olmuş ve ıkınmam geldi..hemşire hadi ıkınalım dedi doktorumda geldi ve nefesini tutup sancı girdiğinde bütün gücünle ıkın dediler..ilk ve ikinci denemede olmadı bebiş geri kaçtı kendimi bırakınca
3.seferde bütün gücümle onu ittim ve ezgi'mmm viyakkk viyakk bağırmaya başladı..ne sancı ne baskı ne bişey,mosmor olmuştu yavrum tüm dikkatimle onu izlerken söylenilenleri anlamıyordum bile..9 nisan 2012'de saat 12:15'te 3330g,50cm dünyaya gözlerini açtı yavrum..bana benziyor biraz sankiçoook tatlı ve çok minik
umarım hepiniz yavrularınıza kavuşur en az bizim kadar mutlu olursunuz kızlar..eşimin 2 gün izni vardı bugün gitti işe..annemler yanımda..eşim bankaya 300tl'lik tatlı dağıttı..benim kızım ve oğlumun canı sağolsun
herkese hayırlı doğumlar diliyorum
bayansucum canım benim hayırlı olsun bebeğin.. allah analı babalı büyütsün yavrunu..
doğum yapan tüm arkadaşları tebrik ediyorum.. darısı başıma..
benim kızın geleceği yok.. ve beklemek sıkıcı oluyor artık..
ne sancı ne açılma hiçbirşey yok..
kendimi doğduğumdan beri hamile gibi hissediyorum ve sanki hep hamile kalacağım bu çocuk çıkmayacak
artıkk kızımıı istiyorum ben..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?