2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Kızlar Ada'ya şeftali yaptım cam rendede az önce, uyanınca yedireceğim. Bir de çorba pişiriyorum şuanda, ilk defa yiyecek bakalım beğenecek mi ? İçinde kabak, patates, bezelye, yarım avuç pirinç ve kırmızı mercimek var. 2 tatlı kaşığı da zeytin yağı koydum.
Buzluğa sadece bezelye atıyorum ben. Geçen sene meyve, domates, fasulye, barbunya, soğan gibi şeyler atmıştım ama tatları değiştiği ve tazesi gibi güzel olmadığı için artık atmıyorum.

canım bence ilk etapta bu kadar karıştırmasaydın bakliyat için daha erken bezelye iyi fikir bulabilirsem bende atayım biraz fikrin için sagol:38:

selam arkadaşlar,
ben işe başladım bu hafta.

benim dr işe başladığım için 1 öğün ek gıda verdi. Tahıllı muhallebi.
bi de sabahları anne sütü ile bi cici bebe bisküvisi veriyoruz :)

hepinize katılıyorum keşke bizde bulsak köy sütü mecburen pastörize süt bende sütaşı tercih ediyorum bu arada
Oğlum henüz 4 aylık olmadığından ek gıda vermiyorum ama öylesine bir denedim günlük sütten yoğurt yapmayı, çok sulu oldu ayran gibi, sen kıvamını tutturabiliyor musun canım

selam kızlar ne zamandır nete telden giriyorum forumu takip ediyorum ama yazamıyordum, oğlum bi süredir mızmızlanıyordu iki gün önce dişinin çıktığını farkettim, oğlum 5. ayında dişini çıkardı bugün sağlık ocağındaydık hemşire diğerinin de çıkacağını söyledi alt dişleri bu arada :nazar:

selam kızlar ne zamandır nete telden giriyorum forumu takip ediyorum ama yazamıyordum, oğlum bi süredir mızmızlanıyordu iki gün önce dişinin çıktığını farkettim, oğlum 5. ayında dişini çıkardı bugün sağlık ocağındaydık hemşire diğerinin de çıkacağını söyledi alt dişleri bu arada :nazar:

:nazar::emir_bebek:hayırlı olsun canım daha diş hedigini yemeye geliriz:9::9::9::56:benimde aklım fikrim yemede yakında balina olacam galiba :9:

selam kızlarrrr ben geldimmm kaç gündür yazamıodum,sizlerden önce bebişleri sorayım nasıllar bakalım ?sonra da sizi sorayımmm

hayırlı olsun canım hep mrak ediyorum dişleri çıkınca nasıl emzireceğiz diye ya ısırırılarsa ya ağzından çıkaramazsam.... gibi neyse tecrübelerini bekleriz artıkkk

ben de dün şeftaliyi cam rendede yaptım sen suyunu mu verdin yoksa pütürlü yerini de mi
az önce de elma suyu vereyim dedim son kaşık genzine sıçradı hepsini ağız ve burnundan fışkırtarak kustu çok korktum elimde hareketsiz kaldı öyle, çook kötü bişey kimse yaşamasın bu duyguyu

canım geçmiş olsun yaaa tüylerim diken diken oldu o sahne gözümde canlandı da...ben de 3 gündür bi şeyler veriyorum ilk gün hurma püresini verdim dün şeftali bugün de elma püresi verdim löp löp yedi ama elmayı yerken ağzını yüzünü kırıştırdı ben posasını da veriyorum bu arada

selam arkadaşlar,
ben işe başladım bu hafta.

benim dr işe başladığım için 1 öğün ek gıda verdi. Tahıllı muhallebi.
bi de sabahları anne sütü ile bi cici bebe bisküvisi veriyoruz :)

canım hayırlı olsun ben de tüm öğretmenler gibi pazartesi başlayacağım işe hayırlısı olsun artık ben de bir doktora götürsem de başlasam öğün olarak yiyecekleri vermeye ..

kızlarrrr sütüm çok ama çok azaldııı gün de 1 kez mama veriodum normalde şimdi de günde 3 4 kez veriri oldum moralim bozuldu öncedengüzel dileniodum geceleri arık uyumuyo efe dinlenemiyorum acaba ondan mı bilemedim yaaa

Oğlum henüz 4 aylık olmadığından ek gıda vermiyorum ama öylesine bir denedim günlük sütten yoğurt yapmayı, çok sulu oldu ayran gibi, sen kıvamını tutturabiliyor musun canım

kızla ben hergun mayalamıyorum 3 gunde bıtıyo 1 kılo 3 gunde bır mayalıyorym ewtcnm kıvamı gayet güzel oluyor hazır yoğurttan maya kullandıysan ondaN güzel olmamıştır belkı

gözünüz aydın,maşallah bebişine:nazar:

kızlar meyve pürelerini nasıl hazırlıyosnuz cam rendede yaptığım zaman pütürlü oluyo tam olarak ezilmiyor bu şekilde boğazına takılabilir?..blenderden mı geçiriyosunuz??

canım ben de ek gıdaya geçtim yaklasık bir haftadır doktorum liste verdi.meyveleri cam rendeden geçirdikten sonra tel süzgeçten geçir diyo çok pütürlü olmuyo daha rahat yiyor benim ki istersen sen de dene.sert meyveler süzgeçten geçmiyo ama şeftali kayısı gibi yumuşak meyveler güzel oluyor.

ben de dün şeftaliyi cam rendede yaptım sen suyunu mu verdin yoksa pütürlü yerini de mi
az önce de elma suyu vereyim dedim son kaşık genzine sıçradı hepsini ağız ve burnundan fışkırtarak kustu çok korktum elimde hareketsiz kaldı öyle, çook kötü bişey kimse yaşamasın bu duyguyu

Geçmiş olsun canım umarım bir daha yaşamazsınız böyle bir şey. Suyunu içireceğim zaman katı meyve sıkacağında sıkıp biberonla veriyorum, anında bitiriyor 60-90cc ne kadar verirsem artık. Ben cam rende ilk defa kullandım. Cam rendede rendeleyip olduğu gibi verdim silikon kaşıkla. Hem dişlerini kaşıdı hem biraz daha ver diye ellerimi tuttu, tabağı tuttu. Her yerimiz şeftali oldu. :9: Rendelerken hepsini rendeleyemedim zaten, bir kısmı elimde kaldı akışkan, birbirine yapışık şekilde. O da bana tabi. :) Çorbaya gelince pek sevmedi ya da ben doğru zamanda vermedim, acıkmış ve ağlamak üzereydi verdiğimde. Sonrasında ise tabi yemedi ağladı, gene meme seansı yani. :)

canım bence ilk etapta bu kadar karıştırmasaydın bakliyat için daha erken bezelye iyi fikir bulabilirsem bende atayım biraz fikrin için sagol:38:

Yediremedim ki zaten. :14: Bezelye zamanı geçti canım. Seneye artık. Ben geçen sene temmuzda evlendim. Ağustosta bezelye aradım buzluğa atayım diye bulamadım hiç bir yerde oradan biliyorum yani. Konserve kullanmak zorunda kaldım sonrasında. Bu sene 5-6 kilo attım buzluğa. Artık çorbaya yemeğe neye gelirse o da. Yetmez bana ya neyse seneye daha çok atarım. Bezelye en sevdiğim yemeklerden biridir. Ama ondan daha çok sevdiğim bir şey varsa o da domates, biber, sarımsak kavrulmuş üçlüdür. Dokunmasalar bir tencere bitiririm sabah akşam. :52:

Kızlar bebişlerinize diş buğdayı yapacak mısınız ? Bizde bebeğin ilk dişi çıkınca eş dost davet edilir, buğdaydı sanırım bir yemek yapılır içine de işaret olarak bozuk para falan koyulur. İşaretli yemeği kim yerse o bebeğe hediye alır. Bebeğin ilk çıkan dişini kim görürse anne baba hariç o da hediye alır. Sizde de var mı böyle adetler ?

Gunaydin kizlar nasilsiniz bakalim?benum biraz morakim bozuldy okullar aciliyor ve ben son gunlerde kilo aldim kilo slmama ragmen sutum de azaldi acilen diyete baslamam lazim yaaaaa

Kızlar bebişlerinize diş buğdayı yapacak mısınız ? Bizde bebeğin ilk dişi çıkınca eş dost davet edilir, buğdaydı sanırım bir yemek yapılır içine de işaret olarak bozuk para falan koyulur. İşaretli yemeği kim yerse o bebeğe hediye alır. Bebeğin ilk çıkan dişini kim görürse anne baba hariç o da hediye alır. Sizde de var mı böyle adetler ?
Dişi ilk kim görürse hediye alır onu biliyorum canım, diş buğdayını da komşulardan görmüştüm.

ben çok istiyorum.. ama çevremde kimse yapmadı. nasıl olur hiç bir fikrim yok.. bi arkadaşımın face inde diş pastası gördüm o kadar...

Gunaydin kizlar nasilsiniz bakalim?benum biraz morakim bozuldy okullar aciliyor ve ben son gunlerde kilo aldim kilo slmama ragmen sutum de azaldi acilen diyete baslamam lazim yaaaaa

Selam,

benimde sütüm azaldı bu ara... bi artıyo bi azalıyor.. genelde hamur işi yediğimin ertesi günü çok azalıyo...
doğumdan sonra 1 kilom kaldı ama vermem gereken 5 kilom var... yeni kıyafette almak istemiyorum bu kiloyu kabullenmek istemiyorum..

ben disi bir gorunsun yapacagim
Dis buydagini minik bardaklara koyacagim cok yenmiyor cunku
Dis seklinde kurabiye yaptiracagim
Sabah es dost komsu aksam kendi arkadaslarimizla
Bir de onune kitap makas fotograf makinasi fln koyuyorlar ya hosuma gidiyor :)
Kendim borek yapacagim sadece. Teyzesi tatli anneannesi kisir babaannesi de kurabiye. Kafamda planladim herseye
Temamiz ugur bocegi olacak
Ugur bocegim cunku o benim!!

Selam,

benimde sütüm azaldı bu ara... bi artıyo bi azalıyor.. genelde hamur işi yediğimin ertesi günü çok azalıyo...
doğumdan sonra 1 kilom kaldı ama vermem gereken 5 kilom var... yeni kıyafette almak istemiyorum bu kiloyu kabullenmek istemiyorum..

Hamurisi durumu bende de var
Normalde sebze meyve kofte salata vb cesit vesit besinler aliyorum sutum iyi oluyor
Hamurisiyle ogunum gecince hemen azaliyor
Ben 2gundur dereotu tuketiyorum ve cok farketti
Esim bile gozumun onunde buyudu resmen gogsun diyor
Ama sulandirdi sanki biraz ya da benim kuruntum

Bir de ben azicik uzuleyim azalmayi gectim kesiliveriyor bayramda 1hafta susuz inek olarak gezdim :(dereotu ve tahin normal zamanda isimize baya yaradi tavsiye ederim

Hamurisi durumu bende de var
Normalde sebze meyve kofte salata vb cesit vesit besinler aliyorum sutum iyi oluyor
Hamurisiyle ogunum gecince hemen azaliyor
Ben 2gundur dereotu tuketiyorum ve cok farketti
Esim bile gozumun onunde buyudu resmen gogsun diyor
Ama sulandirdi sanki biraz ya da benim kuruntum

Bir de ben azicik uzuleyim azalmayi gectim kesiliveriyor bayramda 1hafta susuz inek olarak gezdim :(dereotu ve tahin normal zamanda isimize baya yaradi tavsiye ederim

Dereotu çok arttırıyormuş bende denemek istiyorum.. Moralim bozuluyor of.. içim daraldı.. minicik gögüslerim. yumuşacık.

Back
X