2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
selam bu ara yürüteç almayı düşünüyorum.önce erken diye düşünüyodum,ilk kızımda 7 aylık civarı almıştı ama bu kız çok hevesli hareketli devamlı yürümek ayakta durmak istiyor.bu aralar bi tane alacağım ama fiyatları baya abartı olmuş.ya en ilk kızda herşeyi alıyodum ama şu 6-7 yılda baya uçmuş herşey ateş pahası çook sıradan bi yürüteç 60-70 den başlıyo bu neya kullanacağımız en fazla 3 ay bişey oda günde yarım saat taş çatlacın.

selam bu ara yürüteç almayı düşünüyorum.önce erken diye düşünüyodum,ilk kızımda 7 aylık civarı almıştı ama bu kız çok hevesli hareketli devamlı yürümek ayakta durmak istiyor.bu aralar bi tane alacağım ama fiyatları baya abartı olmuş.ya en ilk kızda herşeyi alıyodum ama şu 6-7 yılda baya uçmuş herşey ateş pahası çook sıradan bi yürüteç 60-70 den başlıyo bu neya kullanacağımız en fazla 3 ay bişey oda günde yarım saat taş çatlacın.

benimki erkek olduğundan yürüteç almıycam pek önermiyolar erkek bebeklere aslında ıkı yeğenımde erkek onlara kulanmıştık ama onun yerine mama sandalyesi düşünüyorum ama gerçekten fiyatlar çok uçuk

ablası geldide beş dakika oyaladı yemek yapabildim yaptıgımda bi mercimek çorbası ile garnitür yogurtladım dünden eşim evdeyken dolma yapmıştım allahtan bu günkü yemek faslınıda atlatık eşim gec geliyo ya erken gelseydi nasıl yapardım bilmiyorum hiç birşey vaktinde olmuyor zaten herşey ahsene endeksli :1:

şimdilik pek niyetim yok ama bakayım çok bunalırsam alırım mecburen internete araştırdım kulanmayın diyor fiyatlar zaten uçmuş eşim gecen gün bebek için telsiz bide mama sandalyesi almış nerdeyse 500 yt vermiş duyunca aynen böyle oldum :53:ama yapacak birşey yok almış bikere evi görsen beşikci dükkanı gibi her odada bir beşik ama içinde yatan yok :50:

ya kızlar ahsen 11 den beri uyutamıyorum uyumayıncada emmiyo emeyincede iyice huzursuzlandı resmen oturdum aglıyorum sinirlerim harap oldu artık kücücük çocuga bakamıyorum şu emme olayı artık resmen beni hayattan soguttu bişeyler yedireyim dedim onuda yemiyor şaştım kaldım en son sabah 9 da emişti
Canım, aynen benim oğlum da çok kısa emiyor ve uyumuyor bugünlerde geceleri çok sık kalkıyor, çok huzursuz acaba diş mi çıkaracaklar, ahsen diş çıkardı mı

bir saat kahvaltı masasını topladım bide oturma odasın sadece toparladım süpürge ffilan degil yataklar halen acık kucagımda geziyoruz küçük hanımyere bıraktıgım an basıyo yagarayı halen kucagımda :24:bize seranat yapıyo bu arada onu ögrenmiş sürekli bagırıyo :9:

bende oğlumun arabasının tekerlerini silip eve aldım. nereye gidersem evde oraya çekiyorum. azcık sıkılında yönünü değiştiriyorum.

ya kızlar ahsen 11 den beri uyutamıyorum uyumayıncada emmiyo emeyincede iyice huzursuzlandı resmen oturdum aglıyorum sinirlerim harap oldu artık kücücük çocuga bakamıyorum şu emme olayı artık resmen beni hayattan soguttu bişeyler yedireyim dedim onuda yemiyor şaştım kaldım en son sabah 9 da emişti

ahsen nasıl bu kadar uzun sure aç bekleyebılıyor şaştım valla..bu kadar aç bırakma canım yaa.yedır bıseyler.ayy ne bılım senın yerınde olsaydım devam sütü corba yogurt meyve püresi bişiler yedırmeyı teklıf ederdım ne bılım bırını ıster begenır belkı ahsen..doyunca cook guzel uyuyacaktır bence.sende dınlenırsın oda

Canım, aynen benim oğlum da çok kısa emiyor ve uyumuyor bugünlerde geceleri çok sık kalkıyor, çok huzursuz acaba diş mi çıkaracaklar, ahsen diş çıkardı mı
yok canım daha bi belirti yok bence kabarma filan ama ben anlamıyorda olabilirim
ahsen nasıl bu kadar uzun sure aç bekleyebılıyor şaştım valla..bu kadar aç bırakma canım yaa.yedır bıseyler.ayy ne bılım senın yerınde olsaydım devam sütü corba yogurt meyve püresi bişiler yedırmeyı teklıf ederdım ne bılım bırını ıster begenır belkı ahsen..doyunca cook guzel uyuyacaktır bence.sende dınlenırsın oda

canım böyle en ac anında bile 3 4 mama kaşıgı zorla veriyorum biraz iştasız olacak galiba beni çok yoruyor ya sabır cekiyorum dün bi ara cinet gecirecektim ama elimden birşey gelmiyor zorlada yedirilmiyor valla ne kadar zorlarsam zorlayayım küçük hanım ağzını kitliyor resmen o gün anem gördü kadın şok oldu

Emziren anneler sizler kaç saat aralıklarla emziriyorsunuz

benim kızımın 29 eylülde beş ayı dolmuş olcak.
ilk doğdıuğu zaman hemşireler 2 saatte bir diyordu ama asla bekletemiyorduk saatte bir yeniden istiyordu..
1 aydır gündüz 2 saat nadiren 2,5 satte bir emiyor.. gece 23,30 da emiyor saat üçte uyanıp emiyor altıda emiyor sonra gündüz ki haline geçiyor 2 saatte bir.
6 eylülde ki kontrolümüzde 6,850 çıktı kilosu doktor henüz ek gıdalara geçemmeize izin vermedi. sadece anne sütü alıyor.

şimdilik pek niyetim yok ama bakayım çok bunalırsam alırım mecburen internete araştırdım kulanmayın diyor fiyatlar zaten uçmuş eşim gecen gün bebek için telsiz bide mama sandalyesi almış nerdeyse 500 yt vermiş duyunca aynen böyle oldum :53:ama yapacak birşey yok almış bikere evi görsen beşikci dükkanı gibi her odada bir beşik ama içinde yatan yok :50:

Heh işte benim gibi birisi daha cıktı benim kızımda beşiğinde yatmıyor direkt ağlamaya baslıyor mecburen benim yanımda yatıyor e ücümüz yataga sıgmadıgımız icinde babayı misafir yatak odasına gönderdik. Ama yürüteci cok seviyor almak istedigimde cırlıyor hemen sıpacık.

kızlar bebeğiniz günde kaç defa kaka yapıyor ? benimki bazen 5 i buluyo dizanterisi tekrarladı diye düşündük temiz çıktı sonuç.acaba ek gıdalardan mı kaynaklanıyor ?
ben nerde yanlış yapıyorum bilemedim ya. lütfen yardımcı olun.bence gün içindeki kaka sayısı çok fazla ve bu da beni çok üzüyor.bu durumu yaşayan var mı aranızda ?

selam canım benim oğlum da genelde öyle günde birkaç defa yapar mutlaka, bi ara düzene girmişti genelde sabahları yapıyordu ama şimdi yine bozuldu günde dört beş defa yapıyor...

kızlar bebişlerinize kışlık kıyafet aldınızmı havalar serinlemeye başlar artık biz artık şort falan giyemiyoruz ahsene iyi bi alış veriş yapmam lazım bakalım ne zaman fırast bula bilirsem :46:en sevdigim şey alış veriş ama ahsenle nekadar sürer en fazla 1 saat :1:

ben ara ara alıyorum birşeyler, istanbulda bu ara hava güzel ama yine de şort giyilmiyor artık... ama oğlum biraz tombik olduğu için kıyafette sıkıntı oluyo, boyu uzun gelen pantolonların beli sıkıyo...

bende oyun halısına bırakıyorum önce asılı oyuncaklar neden gelmiyo diye aglıyo onları eline veriyorum elinden düştügü an aglamaya başlıyo yani kamera olsada göstersem resmen sinir küpü şimdide oyun halısında ayna var o niye agzıma girmiyo diye aglıyo bu günlerde gececek ama sabrımda gücümde kalmadı :50:

ben de senin durumundayım canım, oğluma oyuncak vermeye korkuyorum resmen, eline oyalansın diye ne versem birkaç dk sonra yaygara çıkıyo bu sefer sakinleştirmek daha zor oluyo, neden böyle yapıyo bilmiyorum, hiç kendi kendine oyalanmıyo, ben de çok zorlanıyorum haliyle...

merhaba canım benim oğlum da bir aydan fazla oldu çok huzursuz dört buçuk aylıkken ilk dişini çıkardı, şimdi iki dişi var beş ay on günlüğüz, şimdi daha da huzursuz gece uykusu düzenli diyordum o da bozuldu artık, çok yoruyo beni, dişinden diyorum çünkü beni ısırıp duruyo, özellikle emzirirken çok canımı yakıyo... dişleri erken çıkarması hiç iyi olmadı :(

Emziren anneler sizler kaç saat aralıklarla emziriyorsunuz

benim oğlum iştahlı bi bebekti doğduğundan beri, bu diş çıkarma döneminde emzirmek istediğimde çığlık çığlığa bağırdığı oluyordu ama önceden saat başı emdiği için bu dönemde emme aralığı iki üç saate ancak çıktı, ben bu duruma sevinicem ama oğlum o arada mızmızlık yapmasa... teyzemin kızı var o şu an dokuz aylık, senin kızın ona benziyor canım iştahsız bi bebek galiba doktoru iştah şurubu filan vermişti ama senin kızının kilosu yine iyi çünkü o yedi aylıkken altı kilo falandı ancak...

Ha sen iyi anne oldun biz kötü annemi olduk.Senin çocuğun hastalanmadı çünkü hiç bişeyini dezenfekte etmedin...çok ilginç bi sebep sonuç ilişkisi açıkçası.....Bak birincisi ben oyuncaklarını ilk aldığımda kaynatıyorum biz kez o kadarınıda yapmak lazım değil mi sonuçta fabrikasyon bişey,ikincisi biberondan su veriyorum meme kısmında ağzından bulaşan yiyecek falan oluyo bunu da gün aşırı veya 3 gnde bir kaynatıyorum bu kadarıda normal çeşme suyuna tutup veremem heralde.Doktorumuz birisinden bulaştığını söyledi dizanteri tmiz ve titiz annlerin başına gelecek diyede bişey yok üstelik tamam?

öncelikle çok kırıldığımı belirteyim,söylediklerimi söylememiş say,ben sadece bana anlatılanları aktardım ve bana böyle dendi ben de çok fazla steril etmiyorum,doğru yaptığımı da hastalanmamasına bağlıyorum dedim,,bunu da iyi niyetle yazmıştım,bu benim iyi senin kötü anne olduğun anlamına gelmez,ben eğitimsiz biri değilim,zaten bu forumdaki hiç kimse eğitimsiz ya da bilinçsiz değil,buradaki insanların yorumlarından da eşleştirilerinden de çok şey öğreniyorum ben de ellimden geldiğince ya kişisel deneyimimi ya da duyduklarımı yazıyorum ,bu kötü yorumu hakedecek bir uslup kullandığımı da zannetmiyorum,sadece annelerimizin tecrübelerine kulak verme taraftarı bir insanım,ve bugüne kadar çevremdeki herkes bırak mikroba alışsın dediği için bir bildikleri var diye düşündüğümden sana yazmak istedim ama sanırım yanlış kişiye yorum yazmışım,bir daha olmaz özür dilerim

merhaba canım benim oğlum da bir aydan fazla oldu çok huzursuz dört buçuk aylıkken ilk dişini çıkardı, şimdi iki dişi var beş ay on günlüğüz, şimdi daha da huzursuz gece uykusu düzenli diyordum o da bozuldu artık, çok yoruyo beni, dişinden diyorum çünkü beni ısırıp duruyo, özellikle emzirirken çok canımı yakıyo... dişleri erken çıkarması hiç iyi olmadı :(
Oğlumun henüz dışı çıkmadı ama belirtileri başladı çok huysuzlanıyor sürekli uyanıyor sürekli ağzını damaklarına omzuma bastırıyor, ağzından salyalar akıyor, iştahı azaldı gibi çok yoruluyorum uykusuzluk çok kötü, zaten ilk 3 ay gaz sancıları çok kötüydü tam rahatlarız inşallah derken diş çıkarma huzursuzluğu başladı. Maşallah senin oğlun çok erken çıkarmış. İkinci diş birinciden hemen sonra mı çıkyor

öncelikle çok kırıldığımı belirteyim,söylediklerimi söylememiş say,ben sadece bana anlatılanları aktardım ve bana böyle dendi ben de çok fazla steril etmiyorum,doğru yaptığımı da hastalanmamasına bağlıyorum dedim,,bunu da iyi niyetle yazmıştım,bu benim iyi senin kötü anne olduğun anlamına gelmez,ben eğitimsiz biri değilim,zaten bu forumdaki hiç kimse eğitimsiz ya da bilinçsiz değil,buradaki insanların yorumlarından da eşleştirilerinden de çok şey öğreniyorum ben de ellimden geldiğince ya kişisel deneyimimi ya da duyduklarımı yazıyorum ,bu kötü yorumu hakedecek bir uslup kullandığımı da zannetmiyorum,sadece annelerimizin tecrübelerine kulak verme taraftarı bir insanım,ve bugüne kadar çevremdeki herkes bırak mikroba alışsın dediği için bir bildikleri var diye düşündüğümden sana yazmak istedim ama sanırım yanlış kişiye yorum yazmışım,bir daha olmaz özür dilerim

asıl ben senden özür dilerim gereksiz yere patladım gurbette evde bi başıma didinip duruyorum psikolojim çok bozuldu o kadar zor ki herşeyle bi başına uğraşmak...
bir de bu dizanteri işi çıkınca iyice sinirlerim bozuldu hakkını helal eder misin?

Back
X