2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
İmdat diyesim var ya kızlar. Dün gece 1 buçuğa kadar uyumadığı yetmez gibi bugün 2'ye yaklaşıyor saat hala ayaktayız. Yoruldum ya saatlerdir inanın halim kalmadı artık. Yatağına yatırınca basıyor çığlığı, ağlıyor. Şansıma babası da erkenden yatıyor iki gündür. Şuanda suratıma bakıp laptopun tuşlarını tokatlıyor resmen, kabloya sardı şimdi de. Bir de gülüp çığlık atıyor n'apcam ben böyle yaaa.

Saat 02:00 şimdi uyudu. Korkuyorum alışkanlık edinecek diye bu kadar geç yatmayı.

Son düzenleme:
İmdat diyesim var ya kızlar. Dün gece 1 buçuğa kadar uyumadığı yetmez gibi bugün 2'ye yaklaşıyor saat hala ayaktayız. Yoruldum ya saatlerdir inanın halim kalmadı artık. Yatağına yatırınca basıyor çığlığı, ağlıyor. Şansıma babası da erkenden yatıyor iki gündür. Şuanda suratıma bakıp laptopun tuşlarını tokatlıyor resmen, kabloya sardı şimdi de. Bir de gülüp çığlık atıyor n'apcam ben böyle yaaa.

Saat 02:00 şimdi uyudu. Korkuyorum alışkanlık edinecek diye bu kadar geç yatmayı.

canım gece çayı denedin mi :26:

O zaman canım kızın meyve püresini ve meyveli yoğurt tarzındaki şeyleri seviyor, sebze püresine tatlı olan havuçlardan ekle patatesi küçük koy havucu fazla daha tatlı oluyor belki öyle yer. Bizim doktor tuz sakın koyma demişti özellikle sofra tuzunu biz bile kullanmamalıymışız. Himalaya tuzu alın kullanın dedi

Ya aslında çok mu kasıyoruz diye düşünmeden edemiyorum bazen..Şu olmayacak bu yasak henüz falan..Herşeyden tattıran arkadaşlar da var şuan forumda.özenmiyor da değilim hani.. :) Ben en iyisi tatlı şeyler ya da irmik falan ekliyim çorbalarına işe yarar belki.

Pirinç patates türü gıdalar kabız yapabiliyor canım, armut püresi ver iyi geliyor. Benim oğlum 5. gün sonunda yapmıştı birkaç gün armut püresi verdim bol bol emzirdim

Yoğurdu armut püresiyle birlikte veriyorum birkaç gündür,işe yaramadı.Dünden beri de ıkınıyor ama yapamadı kakasını,fitil koysam mı acaba?

canım yanlış anlaşılmış dediğim doktor günde bir suyla yıka dedi bence de zor, o kadar çalışkan değilim, ben banyoda özeniyorum doktorlar temiz bezle diyorlar ama bezde bakteri birikir diye elimle çok da temas etmeden yıkıyorum bezsiz. kakasını uni baby yeni doğanla kuku içi dahil siliyorum, kaka yapmadığı zamanlarda pamuğu ıslatıyorum asla pişik de olmaz.
bugün tartıya gittim bu ay iyi kilo almış ama geçen ay benimki de 300 gr dan az almıştı o zaman bile çok tutulan bir doktora sordum bu aylarda bu kadar alır gayet normal dedi. canım zaten önemli olan çoğunluk kaloriyi anne sütünden alması devam yani, inşaallah.
hemşireye verdiklerim çok mu dedim iyi dedi doktora da bayadır gitmedim maalesef.

Saol canım,ben yanlış anlamışım sanırım..dediğin gibi günde bir kez yetmeli,hastalıklı hale getirmeye gerek yok bu işi..İlk başlarda daha steril olmaya çalışıyordum ama sonradan koyverdim gitti :)) Mikrop da lazım nasıl olsa diye çok kasmıyorum..Kıyafetinde damla olsa üst değiştirirdim,ama artık daha rahatım yaa böyle daha iyi :)

bzimki ağzını tadını biliyor resmen,onun çorbası yemeği falan tuzsuz oluyor tab,sofrada minik parça ekmek batırıp ağzına veriyorum sonra da kaşıkla yediriyorum çorbasını falan,tatsız tutsuz olunca ağzını buruşturuyo falan,arada da kendi yemeğimizin suyundan ekmeğe azcık değdirip veriyorum ya da komposta veriyorum çay kaşığıunı ucuyla,onları yerken yüz ifadesi mest bir şekle dönüşüyo ve mmmmmm diye diye yiyor yaa :1: onlar da haklı aslında,gerçekten onlara yaptıklarımız tatsız tuuzsuz şeyler,onların da gelişmiş bir damak zevki var bence,ben arada kendi yemeklerimden de (zaten pek tuzlu yapmam,hamilelikte az tuzlu yapıyordum hala da devam ediyorum alıştım nasılsa diye) tattırıyorum,şurda 5 ay sonra bizle aynı şeyleri yiyecekler zaten,tabak tabak tuzlu yemiyorlar nasılsa

Doğru söylüyorsun nasıl da biliyorlar ağızlarının tadını...O beğeni ya da beğenmeme ifadeleri yok mu zaten otur izle bebişleri..Ben daha çorbalara bile geçemedim henüz kendi yemeklerimden tattırmıyorum..Biraz daha bekleyecek bunun için küçük hanım :) Afiyetler olsun bebişine :)

Acaba dişten mi böyle davranıyor Ada bebek?Benimkinin de birkaç gün mızmızlığı ve uyku düzensizliği olmuştu sonra da patladı ilk dişimiz zaten :) Allah kolaylık versin canım.

Forum pek bi sessiz bugün..Pazar gezmesine mi çıktınız anneler? :) Benim kocam da İstanbul'da gezmelerde,bense evde bebeğimle..Perişan oluruz diye gidemedik :( Bu arada bebeğim ıkınıyor ama yapamıyor,fitil vereyim mi sizce?Daha öncede 5 gün yapmadığında vermiştim..Bu sefer fındık kadar yaptı birkaç kez ve sertti..Akşamı bekliyim bari..

Canım bugünlerde çınarda öyle beni çok yoruyor dün gece 10 defa ağlayarak uyandı uyandıktan sonra da uyumuyor gündüz zaten tüm gün ilgileniyoruz gece de hiç uyumayınca ben çok yoruldum başım belim boynum öyle ağrıyor ki, bizim uykumuz geliyor onun nasıl gelmiyor anlamıyorum acaba bir sıkıntılarımı var ya da diş çıkarma huysuzluğu mu anlamadım. Ada gündü uyuyor mu, çınarın öyle uzun gündüz uykuları da yok ama neredeyse 2 aydır geceleri çok uyanıyor önceleri gazdan sonra diş ne yapacağız bilmiyorum, hepimize kolay gelsin

KIZLAR oğluşuma kestane tattırdım,suda haşlama yiyoruz biz,minik parçalar verdim,tatlı ya bi de yumuşak,çok sevdi,deneyin isterseniz:56:

iyi aksamlar kızlar takıpteydım cepten ama yazdıklaım bosuna gıttı. cepten cevap yazamadım nedense.pc yı de yenı acabıldım..umarım bebeklerınız ıyıdır..bız sukur ıyıyız evdeydık hafta sonu.hava cok ayaz ankarada..dun bebegımın kuzenı geldı onunla cekıldıgı resmı atayım barı ne zamandır resım paylasmıyoz..bu arada sagdakı emırhan soldakıde eltımın oglu eymen.emırhandan 28 gun kucuk...
$602326_337594523006549_1607893684_n.webp$308776_337594366339898_2060062022_n.webp$396735_337594589673209_1672405569_n.webp

Son düzenleme:
Acaba dişten mi böyle davranıyor Ada bebek?Benimkinin de birkaç gün mızmızlığı ve uyku düzensizliği olmuştu sonra da patladı ilk dişimiz zaten :) Allah kolaylık versin canım.

Sağol canım, diş için belirti yok şuanda damaklarda görünen kadarıyla, kaşınma tabi var ama onun etkilediğini düşünmüyorum nedense.

Forum pek bi sessiz bugün..Pazar gezmesine mi çıktınız anneler? :) Benim kocam da İstanbul'da gezmelerde,bense evde bebeğimle..Perişan oluruz diye gidemedik :( Bu arada bebeğim ıkınıyor ama yapamıyor,fitil vereyim mi sizce?Daha öncede 5 gün yapmadığında vermiştim..Bu sefer fındık kadar yaptı birkaç kez ve sertti..Akşamı bekliyim bari..

Bizde de tam tersi çok fazla sayıda yapıyor, kıvamı değişik oluyor her seferinde. Zeytinyağını 1 çay kaşığı vermeyi ya da bez değişiminde sürmeyi denedin mi canım ?

fitil kullanmak da uzun surelı bı cozum olmuyor canım..en ıyısı bıraz daha sulu gıdalara agırlık vermeye basla.bol su ıcır.armut cevız falan yedır..ekmek verıyosan kes bı muddet..fitil kullansanda tekrar edıyor kabızlık.yemek duzenıne dıkkat etmek lazım canım.benım de basıma geldı gecen hafta..sadece fitille normale donmuyor cunku..sevgıler...

Son düzenleme:
Canım bugünlerde çınarda öyle beni çok yoruyor dün gece 10 defa ağlayarak uyandı uyandıktan sonra da uyumuyor gündüz zaten tüm gün ilgileniyoruz gece de hiç uyumayınca ben çok yoruldum başım belim boynum öyle ağrıyor ki, bizim uykumuz geliyor onun nasıl gelmiyor anlamıyorum acaba bir sıkıntılarımı var ya da diş çıkarma huysuzluğu mu anlamadım. Ada gündü uyuyor mu, çınarın öyle uzun gündüz uykuları da yok ama neredeyse 2 aydır geceleri çok uyanıyor önceleri gazdan sonra diş ne yapacağız bilmiyorum, hepimize kolay gelsin

Gündüz uykusu değişiyor canım sürekli. Bazen çok uyuyor bazen az. Düzenli bir uyku saatimiz yok ama ilk defa 2'lere kadar bu kadar inat etti uyumayacağım diye. Gece zaten çok uyanıyor Ada da, gaz olayı bitince düzene girer uyanmaz belki dedik biz de ama değişen bir şey yok. Aralıksız uyku göremedik hiç :)

Gündüz uykusu değişiyor canım sürekli. Bazen çok uyuyor bazen az. Düzenli bir uyku saatimiz yok ama ilk defa 2'lere kadar bu kadar inat etti uyumayacağım diye. Gece zaten çok uyanıyor Ada da, gaz olayı bitince düzene girer uyanmaz belki dedik biz de ama değişen bir şey yok. Aralıksız uyku göremedik hiç :)

etraflarıyla ılgılenecegız dıye gozlerını uyku tutmuyordur canım maşallah senınkı de hareketlı bı bebek anlattıgın kadarıyla..masallah :nazar: bu arada 7.ayınız dolmus bugun :)

Son düzenleme:
iyi aksamlar kızlar takıpteydım cepten ama yazdıklaım bosuna gıttı. cepten cevap yazamadım nedense.pc yı de yenı acabıldım..umarım bebeklerınız ıyıdır..bız sukur ıyıyız evdeydık hafta sonu.hava cok ayaz ankarada..dun bebegımın kuzenı geldı onunla cekıldıgı resmı atayım barı ne zamandır resım paylasmıyoz..bu arada sagdakı emırhan soldakıde eltımın oglu eymen.emırhandan 28 gun kucuk...
Eki Görüntüle 550349 Eki Görüntüle 550350 Eki Görüntüle 550351
Maşallah canım emirhan kocaman olmuş ve çok tatlı, emirhan kuzenine bayağı bir fark atmış görünüyor maşallah nazar değmesin

etraflarıyla ılgılenecegız dıye gozlerını uyku tutmuyordur canım maşallah senınkı de hareketlı bı bebek anlattıgın kadarıyla..masallah :nazar: bu arada 7.ayınız dolmus bugun :)

2 gün var daha doldurmamıza canım, 14 nisan doğumluyuz. Haklısın çoook hareketli bir bebek, eşimle benim enerjimizi topla ona yetemiyoruz yani o derece. Bir dakika boş kalmak istemiyor, hep oynayayım, nerede bir şey varsa kurcalayayım, uyumayayım, gezeyim, etrafı izleyeyim. Sürekli böyleyiz. Bu akşam saat 8-9 arası uyandı bir saatlik uykudan. Dedik yoralım iyice 12'ye kadar uyusun. Yorduk, oynadık, yapmadığımız şey kalmadı. Saat oldu 11 buçuk uyudu hanım efendi. Bir saat geçmedi ki uyandı gene. Bir takla atmadığımız kaldı artık şaşırdık ne yapacağımızı. Oyun istiyor, kalkayım salona gideyim diyor resmen. Az önce yarım saatten fazla yastık kavgası yaptık, ben yatırıyorum o kalkıyor. 50 kere olmuştur saysam yani. En sonunda pes etti ağlayarak, emdi uyudu şimdi. Kendi beşiğine koysak uyumaz diye bizim yatağımızda yapıyorum bir de uyutma çabalarını. Ama faydasız, gündüzü gecesine karıştı resmen.

günaydın kızlar, yeni bir haftadan herkese merhaba diyeyim ama ben sarhoş gibiyim :)))) ela yine 4,5da uyandı uyumadı..sabah sabah eşimle tartıştık vs..ama güzel olacak herşey, bu arada kızım menemeni çok sevdi :) dün bize yaptığım menemenden ekmekle tattırayım dedim maşallah yedi, akşamda fırına söylemesi ayıptır et ile domates atmıştık, onun suyuna bandım verdim ve maşallah onuda yedi..anam bu kız bizim yediklerimizden istiyor..o bulamaçtır, saçma sapan sebze çorbasıdır tatsız tutsuz ondan yemiyor..hele bugün bir çorba yaptım, brokoli ve ıspanak ile azcıkda kıyma koydum..bakalım yiyecekmi :) görüntüsü yemşeyil bişi :))) çok iç açcıcı değil ama dadı fena değildi :)

günaydın kızlar, yeni bir haftadan herkese merhaba diyeyim ama ben sarhoş gibiyim :)))) ela yine 4,5da uyandı uyumadı..sabah sabah eşimle tartıştık vs..ama güzel olacak herşey, bu arada kızım menemeni çok sevdi :) dün bize yaptığım menemenden ekmekle tattırayım dedim maşallah yedi, akşamda fırına söylemesi ayıptır et ile domates atmıştık, onun suyuna bandım verdim ve maşallah onuda yedi..anam bu kız bizim yediklerimizden istiyor..o bulamaçtır, saçma sapan sebze çorbasıdır tatsız tutsuz ondan yemiyor..hele bugün bir çorba yaptım, brokoli ve ıspanak ile azcıkda kıyma koydum..bakalım yiyecekmi :) görüntüsü yemşeyil bişi :))) çok iç açcıcı değil ama dadı fena değildi :)

günaydın canım bizde bugün annne kız tersimizden kalktık galiba önce ahsenle sonrada ablasıyla sataşacak birilerini arıyodum o anda onalr vardı evde eşim olsa onada sataşıcam ama erkenden kaçtı :1: meyve yiyior dedim onuda artık yemiyo üf allahım ya çözdüm resmen benim nazarım degdi birazda zorlayınca kustu ne ev kaldı ne kendi resmen cinet gecirdim hayırlısıyla bir büyüseler ne yiceklerse kendileri yesinler zorlamayayım diyorum bu seferde sürekli bir huzursuz acında

oyyyy oyyyy bi çocuk sürekli aaaaaaaaaaaaaaa eeeeeeeeeeeeeeeee diye bağırıp ağlar mı ya ağlamazsa çığlık atıyo allahım sabır ver diyorum :5::5:
hep kucakta gezicek yanında oynananacak şebeklik yapılacak o zaman iyi ama mama yemeye kalkınca kıyametler kopar uyumak hiç istemez:25::25:
bugünlerde favorimiz veriğim mamayı 10 dk ağızda yutmadan tutmak sonrada ağlayarak püskürtmek:27:
ben deniyorum 10 dk yutkunmadan duramıyorum bu çocuk robot olsa gerek:31::31:

Son düzenleme:
oyyyy oyyyy bi çocuk sürekli aaaaaaaaaaaaaaa eeeeeeeeeeeeeeeee diye bağırıp ağlar mı ya ağlamazsa çığlık atıyo allahım sabır ver diyorum :5::5:
hep kucakta gezicek yanında oynananacak şebeklik yapılacak o zaman iyi ama mama yemeye kalkınca kıyametler kopar uyumak hiç istemez:25::25:
bugünlerde favorimiz veriğim mamayı 10 dk ağızda yutmadan tutmak sonrada ağlayarak püskürtmek:27:
ben deniyorum 10 dk yutkunmadan duramıyorum bu çocuk robot olsa gerek:31::31:
Kolay gelsin canım, yemek saatleri şarkı söyleyip oyun yapmaktan yoruluyorum birkaç kaşık yesin diye 1 saat uğraştım, tırnaklarını kesecem ancak yeni uyuyabildi uyurken bile kestirmiyor tırnaklarını kaç defa uyandı, bırakacam kesmeyecektim ama ellerimi yüzümü mahvetti çizmekten. Bugünlerde yeni bir huy edinmiş sürekli bize tokat atıyor tırmalıyor babasının öğrettiği oyunlar sayesinde...Umarım geçer canım bu süreçler ama bakalım daha bizi neler bekliyor, daha emekleme, yürüme derken 2 yaş sendromu filan bu kadar düşünmemek lazım ama bunalıyorum bazen zaten havalar soğudu pek çıkamıyoruz

Back
X