2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
malatya parka gittik bugün 3 e doğru hep bakındım ahseni görürsem tanırım yada sen mirayı tanırsın diye ama göremedim seniii

canım bizde yeni döndük aynen benimde gözüm mirayı ardı ama yok bende görmedim
bütün bebek arabalarına resmen egilip bakktım ama malesef

kızlar oğlumu ilk kez küvetinde oturtarak yıkadım,filede ykıyodum hep,ay nASIL bayıldı anlatamam size,pat PAT elleriyle suya vurup kahkaha atmalar fALAN,ÇOK SEVDİ
Bende küvette oturtarak yıkamak isterdim ama henüz desteksiz oturamıyor oğlum, yatarak da küvete sığmıyor bir an önce otursa da ben de yıkasam, senin oğlun desteksiz kendi başına oturabiliyor mu canım, biz 7 ayı doldurmadık henüz

canım maşaallah diyorum benim en büyük problemlerimden biri gündüz bebeğimin uyumaması toplam geceye kadar 1 saat uyuyor o süre de ancakbenim dinlenmeme ihtiyaç gidermeme yarıyor ama bu da mazeretim olamaz "iş varsa ben beklersem hastalanıyorum " diyorsun ya işte o ben de yok iş bekler ben gezmeye gider ): eş gerçekten önemli benim eşim de çok yardımcıdır ama bir ton laf söyler sağolsun şimdi aylıksız izindeyim çalışmıyormuşum diye yardımı da azalttı): ama ev de aslında çok zor oluyor ama anlatamam işte

arkadaşlar bebeğimin kıyafetlerindeki mama lekeleriinden yılmıştım bebek deterjanları da çok zor çıkarıyordu, şimdi meseleyi hallettim , prit'in ilkokul çocukları için boyama önlüğünü aldım, bilekler lastikli, süper, sıfır leke (

kızlar ahsenin kahvaltısını bugün yarım mandalina suyuna 1 bebe bisküvisi 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşıgı lableyle yaptım sevdi yemiyen bebeklerin annneleri sizlerde birdeneyin cenet hurmasıylada denedim ama sevmemişti internete araştırdım bazı bebeklerde alerji yapabiliyormuş ama ben kaç gündür suyunu veriyordum bir kaç kaşık sizlerde önce azar azar deneyin

günaydın kızlar, herkese güzel bir hafta diliyorum ama ben haftaya güzel başlayamadım, kızım 2 gündür yine aşırı huysuz, gece uyumadı, sabahta 5te uyandı, haliyle bende uyumadığım için sabah çok sinirliydim, kız elimde kalacaktı neredeyse ve babasının yanında bıraktım gittim diğer odaya uyumaya, artık çok sertleştim bebeğime karşı, bende onun huysuzluğu ilgisizlik yaratmaya başladı kendimde güç bulamıyorum sanki, psikolojim bozuk, bir çocuk hiç kendi kendine oynamazmı ya, akşama kadar ağlıyor, bilmiyorum bir sıkıntısımı var, tek dileğim Rabbimden sabır sabır..sabah kahvaltıda oturdum kendim ağladım artık, yemiyor, her taraf battı, eşim geç kaldık diye mızmızlanıyor,,,resmen herşeyden nefret eder hale geldim..birde çalışınca çok zor oluyor, afedersiniz ama evimi resmen bok götürüyor, yemek falan yapamıyorum, o uyursa bende hemen yatıyorum yoksa çok bitkin ve sinirli oluyorum..resmen eridim ben, kilo falan yok, yemek yemeyede fırsat kalmıyor (( kızlar gerçekten çok mutsuzum ben, acaba bebeğim emmediği içinmi böyle hırçın oldu başınızı ağrıttım hakkınızı helal edin..

Canım okurken bile canım sıkıldı çünkü ilk 3 ay bende böyleydim kızım uyku saati hariç bir an bile susmuyordu 5 kişi anca başedebiliyorduk ağlarken nefesi kesiliyordu morarıyordu ben uykusuzluktan bayılacak hale geliyordum ama çok şükür 4 ve 5. aylarda atlattık allah yardımcın olsun. Canım benim kızımda 1,5 aylıken memeyi bıraktı bence onla hiçbir alakası yok bizim sıkıntımız gaz dı mutlaka dr a götürmüşsündür ama bu aralar huzursuzluğu artmışsa vardır bişeyi bir dr a göster istersen belkide dişlerindendir sen yardımcı bulacam diyordun yalnış hatırlıyorsam kusura bakma.

allah yardımcın olsun canım boy kilosu nasıl yani gelişimi nasıl acmı kalıyorda huzursuz aklıma o geldi mesela ahsen ac oldugunda uykusu geldiginde resmen cıldırıyo zaten aglamayı seviyor bide bunlar olunca iyice huzursuzlaşıyor iştahıda çok olmayınca yemiyorda iyice zıvanadan çıkıyo ben mesele çok az koyuyorum kaseye bitirince birazdaha koyuyorum çok koyunca bitirmeyince daha sinirleniyorum niye yemiyordiye yedirirken ablası sakız şişiriyo şaşırıp yiyiyor yani yapmadıgımız şebeklik yok birde ahsen yanında durunca duruyo ama sürekli benimle oyna diyor hiç ilgiyi kesmiyince duruyo mesela şimdi yanımda habire o oyuncagı atıyo ben geri veriyorum wc bile gitsem oda geliyo mecburen biz yapışık geziyoruz

Selam nasılsınız bebişler nasıl. Kızlar ya kafayı sıyıracam eşim libya ya gitti 2 hafta oldu ses seda yok aramadı hiç orası da karışık biraz masraf bitmiyor şimdide duru nun yürüteci bozuldu siz kaça aldınız yürüteci ilkini eşim aldığı için fiyatını bilmiyorum pahalımı allahım yardımcımız olsun....

günaydın canım inşallah eşinden hayırlı haberler alırsın canım ben daha almadım yürüteç almayada çok niyetim yok elazıgda ben baktım 20 tl de var 120 tl de yani her bütçeye uygun fiyatlar

Son düzenleme:

Verdiğin bilgi için teşekkür ederim canım..

Okurken çok güldüm ya maşallah nasıl inmiş ondan zeki şeyy. :)

Maşallah canım değmesin şanslısın ben 4 aylık hamileyken perde astım eşim bırak ya tertemiz der arkasını döner bende hayatta minnet etmem kendi işimi kendim görrüm..

banyodan sonra bebe yagı sürüyormusunuz biz pehlivanlar gibi halen yaglanıyoruzda halen

Canım ilk defa dün sürdümm..

Valla canım şu salyadan ne çektim ve çekiyorum bir ben bir allah bilir bende pişik kremi kullandım ilk zamanlar kızım mümkün değil önlük bırakmıyordu çekiştirip duruyordu yeni yeni alıştı .

Maşallah sana allahım esrgesin sarı şeker..

Benim kız önlüğe yeni alıştı , kendi ayklarına değilde bizim ayaklara hastaa :)

Canım çok geçmiş olsun ama içine nasıl düşmüş anlamadım. Benimkide düşmüştü ama devrilerek benim meleğim allahtan böyle şeylerde çok ağlamıyor iki şebeklik yapıyorum susyor..

günaydın canım inşallah eşinden hayırlı haberler alırsın canım ben daha almadım yürüteç almayada çok niyetim yok elazıgda ben baktım 20 tl de var 120 tl de yani her bütçeye uygun fiyatlar

Canım aslında bende almak istemiyorum ama duru ya annem bakıyor sürekli taşıyamaz zaten rahatsız duru da yürüteçte iyi zaman geçiriyor mecbur alacam..

Canım aslında bende almak istemiyorum ama duru ya annem bakıyor sürekli taşıyamaz zaten rahatsız duru da yürüteçte iyi zaman geçiriyor mecbur alacam..

Ben gecen ay doktorumuza sordum daha erken kulmazsanız iyi olurdedi şimdilik duruyoruz bakalım dayanabirsek almıyıcaz

1 = Kızlar meyve lekeleri geçmiyor siz ne kullanıyorsunuz memnun kaldığınız bir ürün varmı ?

2 = Ben çalışan ve beceriksiz bir ev hanımı olaraktan yemek tatlı vs. şeyler pek bilmiyorum :26: sebze çorbası, kahvaltı , yoğurt , meyve haricinde kızıma neler yapabilirim tarif verirseniz çok sevinirim muhallebi yada değişik birşey..

Dün anneme diyorumki duru ya değişik birşey yapmak istiyorum neyy diyor ne bilyim deşiikk bişeyy iştee

Bizim dr da zararlı değil ama faydasıda yok diyordu. Biz 6. aydan itibaren kullanmaya başladık canım

zaten doktorların hangisine inanacagımızı bende bilmiyorum o yüzden önce doktora sonrada hangisi kafamıza yatıyorsa onu uyguluyoruz

Allah yardımcın olsun canım seni çok iyi anlıyorum bir ara biz de böyleydik oğlum bütün güz uyumazdı 2 aylıktan 5 aylığa kadar ancak gündüz yarım saat 40 dk filan uyurdu uyanınca da hiç kendi oyalanamazdı banyoya girsem hemen çıkarırdı beni. Emmesi problemdi her emzireceğimde ağlamasından ter içinde kalıyorduk, hiçbir yere çıkamaz olmuştum. Ben de senin gibi çok bitkin ve sinirli olmuştum zaman zaman oluyor böyle duygular ama sabretmeye çalışıyoruz. Benim oğlumda geceleri çok kalkıyor gece uykusuna hasret kaldım ama benimki şu an diş çıkarıyor ve huzursuz bir de ek gıda almayı reddediyor ve anne sütünden doymadığı için sürekli kalkıyor bir de alışkanlık haline getirdi bu kalkmaları. Acaba kızın diş mi çıkartacak ya da çıkarttı mı bilemiyorum ondan olabilir bizim bu durumlar 1-2 aydır devam ediyor. Anlayabiliyorum içinde bulunduğun psikolojiyi, bebeğin bir sıkıntısı olmasa böyle yapmaz aman dikkatli ol bebeğine ilgisiz kalma ya da ona sert davranma.

bugun itibariyle 7 aylık olan kızım tam 3 aydır doğru düzgün uyumuyor geceleri.ilk 4 ay çok guzel uyuduk ama 3 aydır zombi gibi oldum.2 saat kesıntısız uyusa şükreder oldum geceleri.
saat 21 22 civar gece uykusu için yatırıyorum saat 24 e kadar 3 4 kez kalkıyo.gozler kapalı mızırdanıyo sallamazsan basıyor çığlığı.sallarsan geri dalıyo yarım saat 45 dk bılemedın 1 saat sonra tekrar başlıyo ağlamaya.uyanık durmuyor ama sureklı mızırdanıyor süreklı salla yada kucak istiyor ne yapacağımı şaşırdım lutfen akıl verin.
gece boyuda 2 3kez emziriyorum emdikten sonra daha rahat uyuyor.ama uzun surmuyor sabah 9 10 a kadar yatıyor ama anlattığım bibi uyuyor ne yapmam lazım sizce.
gunduz kesıntısız 1.5 saat bı uyuyor bıde akşam uzerı yarım saat.

bizim durumda öyle canım gece uyanmıyor ama 15 dakikada bir ağlıyor, ben tok olduğundan da eminim mama veriyorum yatmadan önce ama işe yaramıyor, sen emziriyorsan iyice bi doyur bakalım anne sütüyle çabuk acıkıyorlar artık, gün içinde iyi besle ama açlıktan değilse yapacak bişey yok ağlıyolar sallıyoruz

bende eminim canım karnı tok çoktan başladık ek gıdalara. huy demek kı ne yapalım.ablam haklı galıba 2 yaşına kadar uyku haram

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…