- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #20.241
Ben yapmaya çalışıyorum canım. kIZLARRR PLATES YAPAN VAR MIII :44:
Çok sevindim canım ultrasonun iyi geçmesine. Ben hüzrana uğradım ama sizinkileri okudukça hevesleniyorum.
Bebişime sakıncalı olabilir diye tekrar gitmek istemiyorum.
Canım bende anneme kızıyordum nie üçüncüyü yapmadın die şimdi anladın mı Dio) Allah hepimizin gönlüne göre versin ben istiyorum kardeşi olsun :))
Cok pardon canim, sanirim anlatim bozuklugu yapmisim :) ilk aylarda el doppler i kullanimi oneriliyor demek istemedim. Bu aleti aliyorsak ilk aylar icin kullanimi oneriliyor, cunku ileriki aylarda bebegi zaten hissediyoruz. Hissedemedigimiz 2-4 ay arasi kalp atislarini dinleyerek rahatlamak acisindan :)
Niçin korkacaksın ki benim 2 epüdüralle sezeryanım oldu bunda da epüdüral olacağım hiç zor değil canım.Asıl genel anestezi daha zor ayılması falan.Benim arkadaşım ilkini genel anesteziyle yapmıştı sezeryanının sonrakini ise epüdüralle yaptı o da çok korkuyordu epidüralden ama olup bitince bana hak verdi.
canım bendeki korku öyle böyle değil
çok heyecanlı birisiyim
burda okuyorum epiduralla doğum yapanları
nasıl olduğunu ne hissettiklerini falan anlatıyorlar
sanırım biraz hassasım
midem bulanmaya başlıyor başım dönüyor bayıldım bayılcam oluyorum yani
hemen kapatıyorum okuyamıyorum
annemde epidural ol diyor ama bilmiyorum
ne yapcam bilmiyorum çok kararsızım
canım bendeki korku öyle böyle değil
çok heyecanlı birisiyim
burda okuyorum epiduralla doğum yapanları
nasıl olduğunu ne hissettiklerini falan anlatıyorlar
sanırım biraz hassasım
midem bulanmaya başlıyor başım dönüyor bayıldım bayılcam oluyorum yani
hemen kapatıyorum okuyamıyorum
annemde epidural ol diyor ama bilmiyorum
ne yapcam bilmiyorum çok kararsızım
yaa evt yaa biraz iş yapsam kasıklarım ağrıyo 3 kez düşük yapmışbiri olarak çok korkuyorum hiç iş yapmıcakmıyız biz yaa ben söyledim doktoruma tahlil yaptı iltihap falan olabilir diye bişe çıkmadı ama kasık ağrım devam ediyo bide sen sor bakalım benide haberdar et olurmu?
zaten bu kadar aşırı korku ve paniğe dr.larda sezeryan yapar...çünkü hep savunduğum şey normal doğum için illa ki fiziksel uygunluk gerekmiyor manevi anlamda da o güçte o cesarette olmak lazım...aksi takdirde çok tehlikeli olur hem bebek için hem anne için...bugün detaylıya gittiğim prof.da aynı şeyi anlattı...nasıl doğum düşünüyorsun diyince sezeryan dedim tabiki dedi sizin seçiminiz..normal doğuma kimse zorlanamaz dedi ki doğumu o yapmıycak hani kendisi yapacak olsa para için dedi diycem...şu normal doğuma zorlanan ve doğumda kafası kopan bebeği anlattı falan...bu dedi hekimle hastanın ortak kararı olmalı başka kimse karışamaz dedi...
ne insanlar var dedi normal doğum yapıp keşke 3 sezeryan yapsaydım diyen dedi,öyle bi yırtılıp praçalanıyor ki bazılarının dedi...hele ki bizim gibi heyecanlı stresli insanlar için hem zor hem tehlikeli...
çok yakın bi arkadaşım var o da böyle..ona da dr.u hiç riske girmeyelim doğum yarıda kalırsa iyi olmaz demiş..hem bizim için hem bebk için demiş direk sezeryana almışlar...iyi bir doktor zaten hastanın halinden anlar bu bunu yapabilir mi yapamaz mı diye...
Ben doğumdan değil de, doğumdan sonrasında korkuyorum. İşte normal doğum istiyorum inşaallah dikişlerin iyileşme durumu, lohusa dönemi ve bebek sarılık olmaması için çok dikkatli olunması gerekiyormuş. Herşeyden önce onu doğurup kucağıma almak istiyorum herşeyi atlatırım diye motive ediyorum kendimi
merhaba güzel anneler ve bebekleri. sohbetin ortasına dalıyorum geçmişi okumadım henüz ama detaylı ultrasondan geliyoruz şimdi. bebişimin tüm ölçümleri normal her şey yolunda çok şükür. gelişimi haftasında ilerliyor. ama elleriyle yüzünü öyle bir kapatmıştı ki nazlı oğlum hiç göstermedi o tatlı yüzünü annesine. :26: artık doğunca göreceğiz yüzünü inşallah
hepinize mutlu huzurlu günler diliyorum güzel bayanlar.. biz madem bugün izinliyiz, gidip biraz tadını çıkaralım anne oğul alışveriş yapalımhepinizi öpüyorum..
işte oğluşumun ellerini yumruk edip gözlerini sıkı sıkı kapattığı an
çok panik ve heyecanlı bi yapım var kesinlikle normal olamazdım kendim sezeryan istedim zaten
ama şimdi epidural mı genel anestezimi onun ikilemini yaşıyorum
yine korkuyorum sanki ilk kez doğurcam
bekliycem sonuna kadar son gün karar vericem
hayırlısı artık
ilkinede ağlaya ağlaya gitmiştim
merhaba güzel anneler ve bebekleri. sohbetin ortasına dalıyorum geçmişi okumadım henüz ama detaylı ultrasondan geliyoruz şimdi. bebişimin tüm ölçümleri normal her şey yolunda çok şükür. gelişimi haftasında ilerliyor. ama elleriyle yüzünü öyle bir kapatmıştı ki nazlı oğlum hiç göstermedi o tatlı yüzünü annesine. :26: artık doğunca göreceğiz yüzünü inşallah
hepinize mutlu huzurlu günler diliyorum güzel bayanlar.. biz madem bugün izinliyiz, gidip biraz tadını çıkaralım anne oğul alışveriş yapalımhepinizi öpüyorum..
işte oğluşumun ellerini yumruk edip gözlerini sıkı sıkı kapattığı an
canım geçmiş olsun zor günler atlatmışsın vücudunu en iyi sen tanırsın dayanılmaz bir ağrı ise g,t ne de olsa doktorlar kasık ağrısını sürekli devam ederse önemli görüp çağırıyorlar.birde sorduğum acını hatırlattığım için yanlış anlama sakın sadece merak ettim kaybettiğin bebeğin içeride nasıl aldılar
aminnn canımm...eşin sıcak bakmıyor demek :) bizimki de daha şimdiden hatta ben tam toparlamamışken ikincinin pazalığını yapıyordu...bu kız olacak ya ,ikinci de erkek olurmuş..! ya dedim sakın bana ikinciden bahsetme...gider taşıyıcı anneden yaparsın,neler çektiğimi görmedin mi gözünün önünde yaşadım herşeyi dedimikincide öyle olmazmışş...nerden biliyorsun garantisi mi var dedim...
eşim başka insanların laflarından çok etkilenen biri ben bunu anladım...çok kolay dolduruşa geliyor,gaza geliyor...halbuki neler çektiğimi o da biliyor,ölmek istedim ben resmen...o da bakıp ağladığı olmuştur halime...ama işte bazı boş boğaz insanlar yok ikinci de öyle olmaz bilmm ne diyor kesin o da öyle sanıyor...
benim 2 halam da böyle olmuş hamileliklerinde..hatta birinin 7 ay birinin 9 ay sürmüş...benim allahtan 4.ayda bitti...ama benim şu an gittiğim dr.um sağolsun bunun % 80 psikolojik kaynaklı olduğunu söylemiş ! inanamadım kendim de sordum böyle mi düşünüyorsunuz diye,bana da aynısını söyledi..deli mi ne,,,ne psikolojiyi dedim ne yaşadığımı ben biliyorum...psikolojikti de niye 4.ay da bitti?? halamla konuştum o da şaşırdı,insan psikolojik kendini öyle kusturur mu öyle aç bırakır mı dedi..halamın da eşinin tarafından akrabası var kadın doğumcu,onunla da konuşmuş kadın da hayır öyle şey olur mu demiş var böyle olanlar biz daha beterlerini görüyoruz demiş...işte dr.umu değiştirmek istememin sebeplerinden biri de bu...
tabi dr. böyle söyleyince de eşim de ailesi de haa psikolojik fln diye hafife aldılar olayı...oysa hiçççç öyle değildi...dediğin gibi Allah biliyor çektiğimi,neyin ne olduğunu çok iyi biliyor Allah!
Eki Görüntüle 683911
kızlar yatagımın yanına kraftın bu dısney modelını aldık hafta sonu cok guzle ben cok begendım..
bu arada kızlar bnm sıpa bu vajınamla kasıgımın rasında dolanıo tepıkleyıp duruo oralarda ne zaman yukarılara cıkacak bu bıcırıklarrr :))))) aşşagılarda dönup duruyorr hıssedıyorum döndüğünüüü bı gerılıo oralar cımdıklıo gıbı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?