2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

çok sağol canım...ya ben de üzülüyorum o hüsrana uğrayan arkadaşlara...zararlı olurmuymuş acaba sordun mu dr.a canım? bir sor istersen...ha bu arada bizim de öyle 40 dk fln sürmedi özele gittiğimiz halde...yaklaşık yarım saat fln sürdü..o kadar bile değil belki...

Canım bende anneme kızıyordum nie üçüncüyü yapmadın die şimdi anladın mı Dio ) Allah hepimizin gönlüne göre versin ben istiyorum kardeşi olsun :))

o zaman senin de çok kötü olmamış canım,ben resmen bitkisel hayatta gibiydim bi dönem...konuşamıyodum bile..tuvalete götüren olmasa olduğum yere yapardım mesela o derece...surat sapsarı aç susuz...ıyyyy hatırlamak bile istemiyorummmm

amin Allah gönlümüze göre versin...

hımmm anladım canım şimdi :)

aynı beni anlatmışsın sanki :) ben de böyle hissediyorum okuduğumda ya da duyduğumda...çok zayıfız bu anlamda...normal doğumdan ödüm patlıyor zaten epidural istiyordum ben de hep ama sonra ondan da korkmaya başladım...ama genel anestezi de zor işte ayılması etmesi...daha kötü olur belki...

bir de ben baştan çok sıkıntı çektiğim için daha fazla acıya sıkıntıya ne gücüm var ne tahammülüm...

normal doğum dışında herşey olabilir yani...hayırlısı...

zaten bu kadar aşırı korku ve paniğe dr.larda sezeryan yapar...çünkü hep savunduğum şey normal doğum için illa ki fiziksel uygunluk gerekmiyor manevi anlamda da o güçte o cesarette olmak lazım...aksi takdirde çok tehlikeli olur hem bebek için hem anne için...bugün detaylıya gittiğim prof.da aynı şeyi anlattı...nasıl doğum düşünüyorsun diyince sezeryan dedim tabiki dedi sizin seçiminiz..normal doğuma kimse zorlanamaz dedi ki doğumu o yapmıycak hani kendisi yapacak olsa para için dedi diycem...şu normal doğuma zorlanan ve doğumda kafası kopan bebeği anlattı falan...bu dedi hekimle hastanın ortak kararı olmalı başka kimse karışamaz dedi...ki epidural çok rahat dedi...hiç bi sakıncası da yok dedi sezeryanın...

ne insanlar var dedi normal doğum yapıp keşke 3 sezeryan yapsaydım diyen dedi,öyle bi yırtılıp praçalanıyor ki bazılarının dedi...hele ki bizim gibi heyecanlı stresli insanlar için hem zor hem tehlikeli...

çok yakın bi arkadaşım var o da böyle..ona da dr.u hiç riske girmeyelim doğum yarıda kalırsa iyi olmaz demiş..hem bizim için hem bebk için demiş direk sezeryana almışlar...iyi bir doktor zaten hastanın halinden anlar bu bunu yapabilir mi yapamaz mı diye...

Son düzenleme:

fazla düşük yapmışsın düşüklerinin nedeni araştırıldı mı? birde canım
ağrıdan ağrıyada fark vardır ben doktoruma söylesem bile ki soracağım mutlaka dinlen evdesin zaten bol bol yat dinlen dicek elbette iş yapmak sancıları olanlara yasak... iş yapıyorsan bile dinlenerek ara vere vere yapman gerekli eğil kalk işleri değilde rutin, yemek, toz,bulaşık çamaşır belki süpürge o kadar başka bişey yapmamalıyız... bebeklerimiz çok kıymetli....
bu saydığım işler bile bizler için yorucu çünkü artık bel ağrılarıda başladı... benim sık sık omuriliğimde karıncalanma hissizlik olmaya başladı.... korkuyorum otururken bile hep yastıklarla destekliyorum belimi...

çok panik ve heyecanlı bi yapım var kesinlikle normal olamazdım kendim sezeryan istedim zaten
ama şimdi epidural mı genel anestezimi onun ikilemini yaşıyorum
yine korkuyorum sanki ilk kez doğurcam
bekliycem sonuna kadar son gün karar vericem
hayırlısı artık
ilkinede ağlaya ağlaya gitmiştim

Ben doğumdan değil de, doğumdan sonrasında korkuyorum. İşte normal doğum istiyorum inşaallah dikişlerin iyileşme durumu, lohusa dönemi ve bebek sarılık olmaması için çok dikkatli olunması gerekiyormuş. Herşeyden önce onu doğurup kucağıma almak istiyorum herşeyi atlatırım diye motive ediyorum kendimi

merhaba güzel anneler ve bebekleri. sohbetin ortasına dalıyorum geçmişi okumadım henüz ama detaylı ultrasondan geliyoruz şimdi. bebişimin tüm ölçümleri normal her şey yolunda çok şükür. gelişimi haftasında ilerliyor. ama elleriyle yüzünü öyle bir kapatmıştı ki nazlı oğlum hiç göstermedi o tatlı yüzünü annesine. :26: artık doğunca göreceğiz yüzünü inşallah
hepinize mutlu huzurlu günler diliyorum güzel bayanlar.. biz madem bugün izinliyiz, gidip biraz tadını çıkaralım anne oğul alışveriş yapalım hepinizi öpüyorum..

işte oğluşumun ellerini yumruk edip gözlerini sıkı sıkı kapattığı an

Eklentiler

• $Unticctled.webp
    4,4 KB · Görüntüleme: 48

aslında doğum rahat geçerse doğum sonrası çok sorun olmuyo hemen ayağa kalkmış her işimi kendim yapmıştım
kendi sütünden emerse çocuğun sarılık olma ihtimali az
lohusa dönemi önemli depresyona giriyor çoğu kişi Allah korusun
bu konuda eşlerin tutumu çok önemli ve tabiki ailelerin

ben 3.yü düşünmüyorum
manevi olarak kaldıramam
çok sabırlı biri değilim
ama isterdim çocuklarımın çok kardeşi olsun
ama bakabilmek ilgilenebilmek adına 2tane yeter Allah onlara sağlıklı uzun ömürler versin
ama bakabilecek olan varsa 3üde yapsın 4üde valla ne güzel olur
eşim çok ilgili biri değil
tek başıma ancak ilgilenirim diye düşünüyorum 2siyle

Son düzenleme:

maşallahhh oğluna canım bende yarın gidicem çok heyecanlıyım

senin ikinci yani canım..bekle bakalım biraz daha nasılsa normal olmayacağından eminsin :) ikisi arasında bi karar verirsin zamanla,ben de kararsızım aslında ikisi arasında...baştan epidural diyodum sonra onunla ilgili de bişeyler duydum ark.lardan fln ne biliyim hayırlısı bakalım...

gözün aydın senin de :)) biz de gittik bugün bizim ki de yüzünü kapatıyodu tek eliyle ama gördük biz neyseki :))

arkadaşlar bende ilk kızımı normal doğurmaya gidiyordum suyu boşaltınca bebeğimin solunumu yavaşlamış o yüzden hemen sezeryane aldılar, hemde genel anestezi... bebeğimin doğumunu bırakkkk doğurduğum gün bile görememiştim bir gün sonra yoğun bakımdan almıştım kızımı... bunda normal olamayacağına göre epidural sezeryan yapsalar da görsem bu kızımın doğuşunu ağlayışını....

dayanılmaz bir ağrı değil kesinlikle. şuan çok iyiyim mesela bir ağrı sancı bısey kalmadı ama bellı olmuyor ıste. buyudugundendır buyuk olasılık ya:26: ben panik oluyorum
ama benim dışımda kimsede böyle baskı sancı batma olmuyor mu acaba yaaa:26:
bebeğim alınmadı yavrumun kesesi yaklaşık bır yaa kadar içimdeydi. ilaçlarla iğnelerle keseyi kuruttular. herhangi bir müdahelede öbür şimdiki bebeğimin hayatı tehlikeye girermiş...

bugünümüze şükürr... keşke doğum haftamıza girmiş olsak ne güzel olurr

Canım senin daha moralin düzelmedi mi yaa? Ne güzel neşe verirdin buraya bıcır bıcır. Kayınvalidem gelicek diyodun o mu bozdu moralini. Lütfen artık toparlan konu her neyse ve aramıza dön. Özledik bak seni :) Bakıp çıkma öyle sohbete katıl tatlım yaa.

kızlar yatagımın yanına kraftın bu dısney modelını aldık hafta sonu cok guzle ben cok begendım..

bu arada kızlar bnm sıpa bu vajınamla kasıgımın rasında dolanıo tepıkleyıp duruo oralarda ne zaman yukarılara cıkacak bu bıcırıklarrr :))))) aşşagılarda dönup duruyorr hıssedıyorum döndüğünüüü bı gerılıo oralar cımdıklıo gıbı

Canım tabi sıkıntılarını sen daha iyi bilirsin ama hakikaten ilk gebelik daha sıkıntılı oluyor , tabi simdi ikinciyi düşünmek icin erken ama benim 2. Ve 3. Gebeliklerim 1. Yle kıyaslanmaz bile, gerçi senin kadar sıkıntılarım olmadı ama bulantilarim diğer gebeliklere gore coook fazlaydı ilkinde . Bende bi daha cocuk yapmam diyodum ama bak 3. Yü dogurcam :)) kısmet , hakkına hayırlısı
Canım hic psikolojik olurmu, b HCG hormonunun yükselişinden oluyor

Son düzenleme:

İyi insan tan da lafın üstüne dönüş yaparmış :) Çok güzel tatlım güle güle kullan. Mışıl mışıl uyusun bıcırık onun içinde :)

herşeyi en ince ayrıntısına kadar seçen düşünen ben bebişime havlu seçemiyorum : (( özdilekten bir set aldım (bambu) ama bir tane de olmaz ki... pöf derdime baksanıza... kızçem iyiki benim gibi oğlak olmayacak evde bir oğlak daha çekilmezdi herhalde..

kızlar bence şu anda doğum hariç herşeyi düşünün ama doğumu düşünmeyin derim çevremdeki tüm kadınların planladığı düşündüğü değil heeep farklı farklı hikayeleri var normal doğum sonrası olan sezeryandan tutunda sezeryan diye karar verip normal doğuranlar mı desem epidurel alıp normal doğurumcam derken normal doğurunlar kontrole idip suyunun geldiğini farketmeyip erken doğuma alınanlar var da var yani olasılık. insanın olanladığı şeyler olmayınca daha çok strese giriyor çünkü. hepsi bunu söylüyor keşke kafamda plan yapıp şöyle böyle demeseymişim diyorlar. zaten çatı muayene günlerimiz gelince doktorlar söyleyecek bize nasıl doğuracağımızı

Rabbim en hayırlı zamanda, en hayırlı yerde, en hayırlı ellerde gerçekleştirsin hepimizin doğumunu.ben hepimizi dua ediyorum Allah hepimizi sağ salim bebeklerimizle kurtarsın inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…