2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar bisi sorcam bu cati muayenesi tam olarak nasil biseydir ve ne zaman yapilir bilen var mi ya da yaptiran var mi Acaba.. Benim 22 haftam bitti 23 e giriyorum ve 26 nisanda kontrolum ve seker yuklemem var yani iki hafta sayilir. O zaman 6 aylik olacagim acaba bu gidisimde doktorum cati muayenesi yapar mi ki soylemedi ama merak ediyorum..

selam kızlar. kilo durumunuz nasıl? benim adı başını gitti neredeyse 12 kg. oldu

hiç kafana takma o kiloları öyle veriyorsunki çocuğun peşinde koşmaktan biraz ekmek hamur işlerine dikkat et ben ilk hamileliğimde 20 kilo almıştım

asıl doğumdan sonra dikkat et yok şu süt yapar bana şu süt yapmıştı gibi şeylerden etkilenme tecrübe konuşuyor normal beslenmeni yap artı sıvı gıdalar su ve meyve suları sütünü artırıyor

ay ....arkadaşın biri bana un kurabiyesi süt yapmıştı dedi kilo kilo un kurabiyesi yiyordum düşünsene ne kadar kilo yaptığını sonra zayıfladım ama göbek kaldı

süt yapma olayı herkesde farklıdır ve psikolojikti atıyorum sevdiğin bişey olur süt yaptığına inanırsın o san süt yapar olay bu
dengeli beslenme + bol sıvı başka bişey değil

çatı muayenesi doğuma yakın yapılıyor son hafta son 15 gün falan yani özel bölgene bakıyor ddoktor

selam kızlar. kilo durumunuz nasıl? benim adı başını gitti neredeyse 12 kg. oldu

bende 10 kilo aldım doktorum bundan sonrakı her ay en çok iki kilo almalısın seninle anlaşalım dedi şekerimde çok sınırda çıktığı için dikkat etmem diyet yapmam gerekıyomuş çok kafama taktım bende dıkkat etmeye çalışıyorum artık

selam senin için araştırdım buldum :) bizede faydası olur sağolasın canım

"Çatı muayenesi gebeliğin son haftalarında (37 haftadan sonra) annenin pelvis kemiklerinin (çatı kemiklerinin) yani doğum yolunun değerlendirilmesi için yapılır. Bu muayeneye göre doğum yaklaşmadan önce normal doğumun gerçekleşebilme ihtimali değerlendirilir. Doğumun sezaryenle gerçekleşeceği kesin olan bir hastada çatı muayenesi yapılmasına gerek yoktur"

petom tabi bunun yanında çatı muayenesi ile ilgili şu da var daha erken doğum olacaksa yani illa 40. haftada doğacak değil bebek 35-36. haftada da doğum olabiliyor gerekli hallerde bu durumda da doktor hastaneye doğum için gittiğinde doğum öncesi çatı değerlendirir ve bebeğin kilosuda önemli tabi normal doğuma müsaitmi diye bakar ona göre yönlendirir ama hep doğuma yakın zamanda bakılırmış çatıya...

kızlar ben çıkıyorum öpüyorum sizi ve miniklerinizi....

canım yazın ortasında doğuracaz pişmez mi bebekler? valla ben almicam.[/QUOTE]

ya aslında tam olarak anlatamadım burdan herşeyi..benimle hiç ilgilenmiyor değil ama sevgi göstermiyor pek...yani belki ben de daha fazlasını bekliyorum bilemiyorum ama eskisi gibi değiliz işte

yeni bi topik açmaya bile gücüm yok biliyor musun kafamı bile toplayamıyorum...

haklısın tabiki..ama bu dediğini yapıyorum ben illaki ondan beklemiyorum..ama yine de olmuyor işte...zamanla düzelir belki,inşallah ama şu an sevgisiz hissediyorum..evet ilgileniyor,dediğim gibi yardımcı oluyor,alıyor ediyor yediriyor vs ama benim ihtiyacım olan onun sevgisi şefkati ne biliyim anlarsınız işte....son cümlene katılıyorum aynen öyle zaten...

canım kusura bakma sehir dışındaydım simdi okuyabildim işine hala yararmı bilmiyorum ama akropol ankara balgatta detaylı 150 lira

sağol cnm ama detaylıya girdik...fiyatı uygunmuş akropolün...neyse kısmet sağol yinede cnm

Selamlar herkese. Çok gezmeye dayanamıyorum artık bunu anladım. Bugün gezdim ya resmen pestilim çıktı. Biran önce evime gelmek istedim. Gezmeyi çok severdim oysa ki. Ne kadar yorgun olsam da buraya bakmadan edemedim :)

BEBEKKAFA durumuna çok üzüldüm. Eşin bana Medcezir Manzaraları adlı filmi anımsattı. O filmi izledin mi bilmem ama Kadir İnanır'ın oradaki rolü eşinin tarifine çok uyuyor.

Astrolojiye çok inanmasam da bazen gerçekçi olduğu zamanlar oluyor. Belki eşin astrolojik olarak ikilemde olduğu bir dönemden geçiyordur. Sana düşen sanırım biraz sabırlı davranmak ve Allah'a dua etmek. Bir de beklentilerini içine atmak yerine O'na bu davranışının sebebini sormak ve O'nu sözünü hiç kesmeden dinlemek. Konuşmadan kendi kendine hiç bişey hallolmaz. Umarım herşey yoluna girer ve sen de mutlu olursun.

Kızlar site gebelik haftasını yanlış hesaplıyor :) Beni hala 22. haftada gösteriyor. Oysa ki dün gece saat 00.00 itibariyle 22+0 oldum yani
23. haftaya girdim. Bu gece saat 00.00 da mı değiştirecek acaba ama öyle olsa bile yanlış yani :) Size de oluyor mu?

Kızlar bugün dogum koçu ayse önerin seminerine katılma şansım oldu.bikac faydalı bilgiyi aktarayım.
Bebeklerimizi hergün 10 dakika suya sokuyoruz, su cok faydalı dedi. Hergün sampuna gerek yok ama suya sokun yüzdüğün kuvvetinde , geniş kuvet tavsiye etti, file yada başka bisey koymanızı önermiyorum , suya deysin dedi.
Yazın d vitamini doktorda verse. Sabahları saat 10 gibi 5 dakika çıplak olarak sirt üstü saat 16 civarında 5 dakika yine çıplak yuzustu Güneş'te tutun vitamİ'ni doğal yoldan da alsın dedi.
Tırnakları ilk 6 ay makasla kesip torpuleyin.
Pişik kremini değil Pişik önleyici kremi gunde 4-5 defa sürüyoruz.
Ağzını dilinin altini hergün kaynayın ılıtılmış su ve mermerşah bez ile siliyoruz. Haftada 1 gunde karbonatli su ile aynı sekilde siliyoruz ki pamukcuk olmasın.
Dus sonrasi yine yaz icin tülbentle mermersahin büyükleri var silmeyi tavsiye etti. Kışın bebe yağı yazında bebisler icin nemlendiriciler varmis onları tavsiye etti.
Lütfen yazın cocuklarınıza uzun kollu giydirmeyin dedi. Elleri ayakları soğuk olan bebek sagliklidir dedi . Kısa kollu citcitlilarla kalsınlar dedi.
Emzirmeyide bebegin azina memeyi vererek değil, biz sirt ustu uzanıyoruz bebiş üstümüzde memeyi o kendi bulur dedi ,göğüsler yara olmazMis.bebek rahat nefes alirmis
Gaz çıkarırken sırtına dogru değil midenin hizasında beline dogru elimizi yarım ay gibi yaparak hafifçe vurucakmisiz ki gaz rahat cikarmis.
En fazla 10 dakika emİriyoruz.o zaten o surede alacağı sütü alirmis. Fazla tutun ca faydası yokmuş.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar başka bisi gelirse solerim umari
Faydalı olur. Optummmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…