- 12 Mayıs 2009
- 7.259
- 851
- 163
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #46.561
çok bunaldım yanlış mı düşünüyorum nolur yardım edin normali deneyim epidural alım diorum en azından 5ine kadar durum diorum baktık olmuo sancı yok veyada epiduralle yapamıorum sezeryana girim diorum bunaldım günde 100 kişi arıo daha doğurmadın mı die stresten ölecem annem normaaaalll dio eşim dio yapamazsın rahim filmindede kendimi kastığımdan tüplerim tıkalı çıkmıştı boşuna ameliyat oldum yine kendini kasarsın Allah korusun bişe olur dio sezeryan yaptıralım dio doktorda onca sancıyı çekip sonra bıçak altına yatarsan üzülürüm ama çatı muayenende bile kendini kastın yine dio normal biraz zor olur ama tabi sonuna kadar normal dio,ama onca acıyı çekipte kesersem seni üzülürüm dio çıldıracam bidaha hamile kalırsam inşallah gidip dağ başında doğuracammmm bunalıorummmmmmmmmmmmmmmmm yardım edin nolur
Kızlar selam bugünkü bombsyı cucu patlatmış normal doğum düşünen biri olarak hikayesini çok merak ediyorum:) sabahtan beri ev işi yapıyorum her taraf gözüme batıyor mutfağı dip köşe temizledim yatak odasını temizledim eşim de salonu temizledi halıları yıkamaya verdim annem de evin kalan kısımlarını yapacak bunlar da bitince miniğimi beklemeye hazır olacağım gerçi bebek karnımı çekiştirip duruyoranne yeter otur artık diye:))))))
Çevredekilerin dediklerine takılmamak elde değil bir çocuk doğuran profesör kesiliyor başımıza geçen birinormal mi sezeryan mı düşünüyorsun dedi normal dedim abartısız on dakika sezeryanın olumsuzluklarından bahsetti ya zaten ben normal demişim daha ne uzatıyorsun diyemedim tabi saygıdan. Normal desen sancılara nasıldayanacaksın çok acı çekeceksin diyorlar sezeryan desen yarım insan olacaksın diyorlar velhasıl insanların dedikleri hiç bitmiyor aziz nesin in bir hikayesinde vardı bizim insanımız akıl vermeyi çok sever.
Neyse allah herkese dilediği şekilde sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin bebeklerimiz gelsin de şöylebir güzel popolarını ısıralım çok heyecanlı beklemek ya :))))
Cnm ben her gittgmde farkli pozisyonda goruyrm.bebisi..htta gecen tersti ertesi gun bas assagiydi..5.kez dondu6 olur 7 olur ben alisti..cok nadir olur bu diyo doktor..normal dogum diye yola cksam doguma gittgmde bile ters bulabilrz
Ben her sorana son anda doktorum ne derse o olur diyorum....Ama normal doğarmak istiyorum diyorum... Aman biri sezeryan diyor biri normal diyor.. Millete neyse dert oluyor herkese hayırlısı olsun diyen yok...Millet nasıl doğracan diyor doğuranlar nasıl doğruyorsa çatır çatır doğracam diyorum:))) Sesleri çıkmıyor o zaman...canım sorma bugün markette kızımın sınıf arkadaşının annesiyle karşılaştım kendisi de hemşire bana sezeryanı yaşamış olsan rahatlığını anlarsın diyor ilk kez sezaryanın rahatlığı diye bi tabir duydum rahatlık diye hiç düşünmedim ben doğumu doğum doğumdur sonuçta ne sezeryana karşıyım ne normale kimseyi de neden şöyle doguruyrsun diye eleştirmek haddime düşmez herkesin kendi bedeni sonuçta. bebeğin saglıgı annenin saglıgı ve psikolojisi neye uygunsa o şekilde olması en doğrusu sonuçta
geçen gün kayınvalidem aradı kendisi üvey kayınvalidem aramızda yaş farkı 10 yaş bile değil ve kendisinin de ufak çocukları oldu yani aynı jenerasyondan sayılırız bana dediği lafa bakar mısınız ne o zırt pırt kendinizi makinalara bağlatıyorsunuz bi duyuyorum ki makinaya bağlanmışsın bi duyuyorum ki hastahanedesin dogurmuyormusun sen daha şimdi söyleyin kızlar ne denir bu lafların karşısında densizlik işte cevap vermeye bile tenezzül etmiyorum artık cahilliğine densizliğine veriyorum
inşallah canım oksijensiz kalmamıştır. sıkıntı yapma, belki inanmıyacaksın ama dün gece yattığımda sağdan sola soldan sağa dönerken aklımdaydın, allah sana sabır versin. yolunda gidecek herşey allahın izniyle dua dua dua....
eltimde senin gibi olmuştu, ama zaten tansiyon problemi vardı vardı 6 buçuk aylıkken sezeryenle aldılar bebeği, 1800 gr. dı. maşallah prenses gibi bi kız oldu, şimdi 7 yaşında. inş. sağlıkla alırsın bebeğini kucağına....
Gözlerim yaşardı, dualarımız seninle canım, umarım bebeğin son derece sağlıklıdır ve biranönce toparlanır alırsın kucağına. Belki de korkulacak birşey yok ve her ihtimale karşı gözetim altında tutuyorlar. Yarın bebeğin sesine dönünce, seni hissedince, gülücükler saçmaya başlayınca için rahatlayacak, bütün kontrollerden sağlıklı sonuçlar çıkacak inş.
Ben de doğumu bekliyorum, benimki aceleci çıktı, nişanım geldi. cuma gecesi acile gittiğimde hastanedeki nöbetçi doktor max 1 hafta içinde gelecek bekle dedi, 2 gününü atlattık şükür. Belirtiler başlayınca -su gelmesi sancı gibi- sezeryan olacak gibi gorunuyor. Bebeğimle hergün konuşuyorum, oğlum hadi başını aşağı çevir, doğum pozisyonu al oğlum, bekle bugün de gelme oğlum, acelemiz yok canım..
Bir yandan evden çalışmaya devam ediyorum, bilgisayar başındayım. Ne kadar günümü doğum sonrasına aktarabilirsem o kadar iyi olacak.
Bir yandan da bebeğime müzik dinletiyorum, isviçredeki arkadaşım önerdi, klasik müzik terapileri yapıyorlarmış erken doğum riski olan bebekler için. Kendisi 35+3'te ikiz bebek dünyaya getirdi, normal doğumla üstelik. Bebekler ne yoğun bakım ne küvez gördü maşallah. Arkadaşım emziremedi de malesef ama sağlıklı mı sağlıklı 4 aylık 2 oğlu var şimdi :) Endişelerimiz, vicdan azabımız, sucluluk, yetebilecek miyiz duygusu hep olacak galiba ama umarım sağlıkla büyütebiliriz miniklerimizi.
Temmuzu bitirmeden kaç tane doğum oldu, herkese sağlıklı güzel günler anneler.
Canım inşallah hiç bir sorun olmaz
son cümleni okuyunca burnumun direği sızladı
Rabbim hepimzi bebeğine kavuştursun sağ sağlim...en kısa zamanda senn yavrunda iyileşip evinize gidersiniz mutlulukla
canım dua edeceğim inşallah senin ve bebeğin için.Rabbim enkısa zamanda sağlıklı bi şekilde bebeğine kavuştursun seni.ayetel kürsi okudum canım.Rabbimizin ya şafi ismi-şerifini çek bol bol inşallah şifa olacaktır.
canım biz her zaman dualarımızla burdayız.. sen içini ferah tut..bebeğin sağsalim bir kaç güne kucağında olacak.. o gün geldiğinde de annesini güçlü görsün meleğin.. sakın salma kendini
Canim benim esimin ablasi da seninle ayni durumdaymis. Yuksek tansiyon ile acil sezeryana almislar. İlk cocuguymus ve oglu 1.800gr kadar minicik dogmus. 8.aydaymis ama bebek 7.ay boyutunda kalmis hep anlatir kayinvalidem cocuk ciktiginda mosmordu kulaklari bile yapismisti der. Ama simdi 18yasinda uzun mu uzun bir delikanli kendisi. Gonlunu ferah tut, Allah sana nasip etmis.
çok geçmiş olsun canım. bence gönlünü ferah tut dualarımız seninle .sağlıcakla alacaksın bebeğini kucağına. onlar çok güçlü merak etme annesi
Canım Dr la konuştuktan sonra haberdar et , insallah iyi haberlerle gelirsin
Allah şifa versin tez vakitte
Canım okuyunca çok üzüldüm umarım hiç bir sorun yaşamadan çıkarsınız hastaneden ...
kızlar ben geldim hemde güzel haberlerle :))
öncelikle hepinizden Allah kat ve kat razı olsun ...
hepinizin en başından beri mesajıma yazdıklarınızı okudum tek tek biraz uzun sürdü ama okudum ve çok mutlu olduk iyi ki varsınız...
hepsini alıntı yapamadım ama idare edin :)
hayatımın en stresli anında sizin desteğiniz gerçekten bana kendimi daha iyi hissettirdi .. dualarınız sayesinde bebeğimle ilgili güzel haberler aldık doktorundan...
gelelim detaylara.. canımın parçası doğduğunda ağlamış ( bu ağlamak iyiye işaretmiş ), havale geçirmemiş.
oksijensiz kaldığının belirtisi olan kalp ve solunum durması çok şükür ki yaşamamış yalnız erken geldiği için ciğerleri gelişmemiş ve bu yüzden nefes alışı sık sıkmış... bu nedenle ve kilosu az olduğu için küvöze alındı dedi doktor..
biz eşimle oksijensiz kalma konusunda çok korktuğumuz için defalarca sorduk ve bize iki örnek verdi.
oksijensiz kalma vakası olarak bize 2 ağır vaka geldi dedi onlarda birinde bebek doğduğunda solunum ve kalp sıfırmış diğeri de doğduğunda ağır havale geçirmiş, sizinkinde böyle bir olay yok dedi, eğer risk vermek gerekirse onlara 10 da 8 risk var ise sizin bebeğinizde 10 da 1 dedi...
şanslısınız ki 6 saat daha geç kalmış olsaydınız bebeğiniz şuan yaşamıyor olurdu dedi.. biz bebeğinizi bu kadar iyi beklemiyorduk dedi.
bunları duyunca yeniden doğmuş gibi olduk eşimle...
o an aklıma sizler ve ailemde dilinden duasını esirgemeyen tüm akrabalarım geldi
sizlere çok teşekkür ederim...
şuan için minik kuzumun durumu iyi 2050 gr olmuş fakat sarılık olmuş ışık tedavisi görüyor buna da şükür diyorum ve taburcu olacağı günü bekliyorum.. evde beşiği boş, kucağım boş...dualarınız sayesinde bir an önce ama öncelikle sorunsuz sağlıklı bir şekilde taburcu olacak benim MUCİZE ÖYKÜ'M ....
hepinizin en başından beri mesajıma yazdıklarınızı okudum tek tek biraz uzun sürdü ama okudum ve çok mutlu olduk iyi ki varsınız...
hayatımın en stresli anında sizin desteğiniz gerçekten bana kendimi daha iyi hissettirdi .. dualarınız sayesinde bebeğimle ilgili güzel haberler aldık doktorundan...
gelelim detaylara.. canımın parçası doğduğunda ağlamış ( bu ağlamak iyiye işaretmiş ), havale geçirmemiş.
oksijensiz kaldığının belirtisi olan kalp ve solunum durması çok şükür ki yaşamamış yalnız erken geldiği için ciğerleri gelişmemiş ve bu yüzden nefes alışı sık sıkmış... bu nedenle ve kilosu az olduğu için küvöze alındı dedi doktor..
biz eşimle oksijensiz kalma konusunda çok korktuğumuz için defalarca sorduk ve bize iki örnek verdi.
oksijensiz kalma vakası olarak bize 2 ağır vaka geldi dedi onlarda birinde bebek doğduğunda solunum ve kalp sıfırmış diğeri de doğduğunda ağır havale geçirmiş, sizinkinde böyle bir olay yok dedi, eğer risk vermek gerekirse onlara 10 da 8 risk var ise sizin bebeğinizde 10 da 1 dedi...
şanslısınız ki 6 saat daha geç kalmış olsaydınız bebeğiniz şuan yaşamıyor olurdu dedi.. biz bebeğinizi bu kadar iyi beklemiyorduk dedi.
o an aklıma sizler ve ailemde dilinden duasını esirgemeyen tüm akrabalarım geldi
şuan için minik kuzumun durumu iyi 2050 gr olmuş fakat sarılık olmuş ışık tedavisi görüyor buna da şükür diyorum ve taburcu olacağı günü bekliyorum.. evde beşiği boş, kucağım boş...dualarınız sayesinde bir an önce ama öncelikle sorunsuz sağlıklı bir şekilde taburcu olacak benim MUCİZE ÖYKÜ'M ....
çok üzgünümiki gündür ağlıyorum evde
bebğim daha doğum kanalına girmemiş ve hiç açıklığım yokmuş.
sancımda yok - sürekli aktifim yürüyüş ve spor yapıyorum düzenli bir şekilde.
doktorum sezeryan olmam gerektiğini söyledi - ben kendimi o kadar inandırmışım ki normal doğum yapacağıma anlattıkları karşısında
resmen yıkıldım.
bebeğin kafasının haftasına göre yaklaşık bir hafta önde gidiyor kilosu 3600 civarında bundan sonrada kanala girmesi çok zor dedi
normal doğum yapamayacağımı söyledi - 1 ağustosa sezaryan günü aldık - ama çok korkuyorum.
yazarken bile gözlerim doldu nedensiz yere sürekli bir anda ağlama krizleri geçiriyorum.
öylesine içimi dökmek istedim.
Canim stresi birak bebegine zarar verir benimde bir bucuk yillik vaji gecmisim var normal dogum yapicam allah izin verirse hic kimseyi dinlemiyorum korkunc seyler anlatiyorlar insan kafasina ne koyuyorsa onu yasiyor bence hurma ye bol bol dogumu kolaylastirsin ben basladim
çok bunaldım yanlış mı düşünüyorum nolur yardım edin normali deneyim epidural alım diorum en azından 5ine kadar durum diorum baktık olmuo sancı yok veyada epiduralle yapamıorum sezeryana girim diorum bunaldım günde 100 kişi arıo daha doğurmadın mı die stresten ölecem annem normaaaalll dio eşim dio yapamazsın rahim filmindede kendimi kastığımdan tüplerim tıkalı çıkmıştı boşuna ameliyat oldum yine kendini kasarsın Allah korusun bişe olur dio sezeryan yaptıralım dio doktorda onca sancıyı çekip sonra bıçak altına yatarsan üzülürüm ama çatı muayenende bile kendini kastın yine dio normal biraz zor olur ama tabi sonuna kadar normal dio,ama onca acıyı çekipte kesersem seni üzülürüm dio çıldıracam bidaha hamile kalırsam inşallah gidip dağ başında doğuracammmm bunalıorummmmmmmmmmmmmmmmm yardım edin nolur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?