- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #46.661
İda Allah kurtarsın.9 ay mahpus damında yatmak senin için eminim çok zordu; ama şanslısın ki gardiyanın sık sık yemek, temiz çamaşır gönderiyordu.Zaman nasıl geçti senin için? Tek hücreli yerde arkadaşın da yoktu.Tek eğlencen kordondan yapılmış bir tespihti. Sık sık tekme atıp "Açın şu kapıyıııı!" naraların bak sonunda işe yaradı.Bugün tahliye günün.Neyse kardeş.Geçmiş olsun. Vefa borcunu ödemeyi unutma ha! Gardiyanın sana 9 ay çok iyi baktı.Arada bir gülümsesen,boynuna atlasan, hasta olmadığını göstersen, bol bol süt içsen yeter zaten.
İmza: Mahpus damındaki arkadaşın Gülru
Kizlarrr bana yardimci olaniniz yok muu(((
Canım benim çok geçmiş olsun.. Dikkat et kendine. iyi olmanıza sevindim.
canım seninle aynı gibiyiz bende ağustosun sonunu bulucam bu gidişler enin bebeğin kaç gram oldu
Kızlaaar bu kasılma olayını yaşayanlara sorum olacak. Dün akşamdan beri kasılmam vardı hala kasılmalarım oluyor ama karnım sanki hiç yumuşamıyor. Sürekli sert kaldı arada daha da sıkışıp iniyor ama hep sert. Bu normal mi hep böyle mi kalacak karnım ya :26: Bebiş kımıldıyor diye panik yapmayayım diyorum ama ciddi şekilde rahatsızlık vermeye başladı akşamdan beri geçmemesi
Cucu suprz yptms minign cok sevndm allah anali babali buyutsn..duruselcm stres bebisleri etkiliyo cnm bn bseye gerilsem kaskati oldugunu hssediyrm.kimseye kulak asma bebek senn keyif senn.yarm insan neyms dogumlrn yarisi sezeryan kim yarm kalmis ya...
evet gerçek anne olamazmışız sezeryanla bunu bile duydumNeden böyle bu insanlar yaaynı sıkıntıları bende yaşıyorum, nezaman gelmek isterse o zaman gelcek diyo annem kimisi belli bi süreden sonra bekemek sakıncalı diyo :/ illa normal doğum olmalı yoksa doğurmuş olmıcam yani o kafadalar
canım lütfen önce biraz sakin olmaya çalış sakinleş ve kendini dinle sen ne istiyorsun onu düşün normal doğumu yapabileceğine inanıyorsan ki yapamaman için hiçbir sebep yok doktorunla bu yönde karar alır ve denersiniz ama eger kendini riske atmak istemiyorsan sezeryan olursun sonuçta amacımız sağlıklı bişekilde bebeklerimize kavuşmak.sezeryan yada normal ikiside doğum yöntemi sonuçta.ailedeki herkesle konuş ve artık doğum konusunun konuşulmamasını iste bi sürede telefonlara çıkma senin yerine eşin falan açıp dinleniyor desinler bana da doktor 20 sinden sonra hazırlıklı ol dedi ama son günümüz 11 ağustos şimdi ailedeki diğer bireyler hani 20 sinden sonraydı diyorlar aynı şeyleri açıklamaktan bıktım ama işte ne yaparsın
Canım kendini bu kadar kasıyorsan sezeryanı öneririm.Düşünsene kendini kastığın için boşu boşuna ameliyat olmuşsun.Çatı muayenesindede o kadar zorlanmışsın.Benim naçizane fikrim riske girme.Bebeğinin ve senin sağlığın herşeyden önemli.Oyüzden ben sez.ol derim.
kızlar ben geldim hemde güzel haberlerle :))
öncelikle hepinizden Allah kat ve kat razı olsun ...
hepinizin en başından beri mesajıma yazdıklarınızı okudum tek tek biraz uzun sürdü ama okudum ve çok mutlu olduk iyi ki varsınız...
hepsini alıntı yapamadım ama idare edin :)
hayatımın en stresli anında sizin desteğiniz gerçekten bana kendimi daha iyi hissettirdi .. dualarınız sayesinde bebeğimle ilgili güzel haberler aldık doktorundan...
gelelim detaylara.. canımın parçası doğduğunda ağlamış ( bu ağlamak iyiye işaretmiş ), havale geçirmemiş.
oksijensiz kaldığının belirtisi olan kalp ve solunum durması çok şükür ki yaşamamış yalnız erken geldiği için ciğerleri gelişmemiş ve bu yüzden nefes alışı sık sıkmış... bu nedenle ve kilosu az olduğu için küvöze alındı dedi doktor..
biz eşimle oksijensiz kalma konusunda çok korktuğumuz için defalarca sorduk ve bize iki örnek verdi.
oksijensiz kalma vakası olarak bize 2 ağır vaka geldi dedi onlarda birinde bebek doğduğunda solunum ve kalp sıfırmış diğeri de doğduğunda ağır havale geçirmiş, sizinkinde böyle bir olay yok dedi, eğer risk vermek gerekirse onlara 10 da 8 risk var ise sizin bebeğinizde 10 da 1 dedi...
şanslısınız ki 6 saat daha geç kalmış olsaydınız bebeğiniz şuan yaşamıyor olurdu dedi.. biz bebeğinizi bu kadar iyi beklemiyorduk dedi.
bunları duyunca yeniden doğmuş gibi olduk eşimle...
o an aklıma sizler ve ailemde dilinden duasını esirgemeyen tüm akrabalarım geldi
sizlere çok teşekkür ederim...
şuan için minik kuzumun durumu iyi 2050 gr olmuş fakat sarılık olmuş ışık tedavisi görüyor buna da şükür diyorum ve taburcu olacağı günü bekliyorum.. evde beşiği boş, kucağım boş...dualarınız sayesinde bir an önce ama öncelikle sorunsuz sağlıklı bir şekilde taburcu olacak benim MUCİZE ÖYKÜ'M ....
Canİm su an seninle aynı duygulardayim, bir yanım bekle normal doğur diyor diğer yanım git sezeryan ol Paşa paşa diyor.
Ne dusunecegimi bilemedim. Allah hayırlısı hangisiyse onu nasip etsin hakkımızda insallah. Beklemek gunün az kalması strese soktu iyicene.
Allah yardımcımız olsun insallah
günaydın kızlar..
bugün geç kalktım biraz.. gece biraz rahatsızlandım..acile gittik eşimle.. çok fena nefes darlığı,baş dönmesi ve çarpıntım oldu gecenin köründeacilde oksijen verdiler 1 saat kadar,aynı anda nst ye de bağlandım.. 2 tane sancım çıkınca alttan muayene etti ebe.. neyse ki henüz açılmam yokmuş.. sonra doktorumu arayıp bilgilendirdi bebekle ilgili sıkıntı yok ama dahiliyeye gitmem gerektiğini söylemiş.. sonra da çıktık işte.. şimdi iyiyim merak edilecek bişey yok çok şükür ama dün çok korktumm yalan söyleyememm
kuzucum bugünki güzel haberi sen vermişsiniyi yapmışsın beni bekleyeydiniz anca şimdi alacaktınız haberi :))
sağ ol canım.. tansiyondan olduğunu sanmıyorum çünkü hep düşük benim tansiyon dün de aynıydı 9/5.. benim oğlum hala üstlerde geziniyor galiba ya baskı yapıyor ciğerlerime ondan olduğunu düşünüyorum.. inse rahatlycam sanırım..canım geçmiş olsun belki bi tansiyon dalgalanması falandır dinlenmeye çalış son zamanlarda yoruldun falan mı acaba
hakikaten ne çok doğum olacak 5 inde yaaaFindik bu gidişle ayın 5 inde çok yogun olacaksın. Saat bası alırsın artık haberleri. Strese girip Pazartesi sendromu yasama ha :)
kızlar lanolin göğüs kermi aldım doğumdan önce başlayım diye sürdüm amanın bu bozuk mu yoksa ben bebek olsam memeyi değil ağzıma almak annemin kucağında bilem olmak istemem bu nebiçim koku yanmış pilastik ve koyun pisliği karışımı acaba kremmi bozuk kızlar birde silmeden verebilirmişim memeyi bilemedim ki niye böyle bebek tiksinmez mi?
Cucuummm arastammm gözünüz Aydın çok öpüyorum sizi . Bizim kızın duaları ediliyor şuanda aşası ana bba günü arada kaçtım size bakmak için öpüyorummm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?