2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Slm arkadaşlar. Çok uzun zamandır sizleri takip ediyorum. Hamileyken ne zaman içim daralsa soluğu burda alıyordum yazdıklarıniz çok yararlı oluyordu ama artık okumak tek başına yeterli olmuyor sorular cevapsız kalıyor çoğu zaman..
Doğum hikayelerinizi gözyaşları içerisinde okudum ve normal doğum yapan annelerden cesaret alarak çok kolay olmasa da normal doğum yaptim. Şu an Irmağım 35 günlük. Allah hepimizin bebislerine uzun ve sağlıklı ömürler versin

onun koca karı masalı olduğunu ben de biliyorum ben de ünv. mezunuyum
biz anne olduk ne zorluklarla dimi?
ben 1 ay oldum hala ağrım var
bizim annemiz de aynı şekilde bizi dünyaya getirmek için.
annemi üzmek istemediğim için yaptım
pişman değilim istese yine yaparım o benim annem
bebeğim unuttu o anı hiç hatırlamayacak bile
ama yaptırmasaydım annem bi ömür boyu unutmayacak.
onu üzmeye hakkım yok.
herkesin annesi ünv. mezunu olmuyor işte yapacak bişey yok.
yorumlara sessiz kalmak istedim ama dayanamadım

Arasta supersn...su tuzlama olayni okudukca vla snir sistemm bozuluyo..ben bunu ilk burda duydm tereyagli cesitleri flan vrmis bunlri okudukca bi yasima dqha giriyorm

Vla cnm kusura bkmada ben bebegimi o hale dusurmem gerekirse annemide kirarm herkesi kirarm

Arasta supersn...su tuzlama olayni okudukca vla snir sistemm bozuluyo..ben bunu ilk burda duydm tereyagli cesitleri flan vrmis bunlri okudukca bi yasima dqha giriyorm

Canım ben tuzlama olayını duymuştum da tereyağlı çeşitlerini burdan öğrendim. Daha neler duyucaz bakalım. Ayrıca anne kalbi kırılmasın diye bebeğin hayatını tehlikeye atmak ne denli doğru bilmiyorum ! Tuzun tehlikeleri anneye anlatılsa bunu anlamayacak anne olduğuna da inanmıyorum. Eğer inat uğruna, dediğim dediklik olsun diye tuz olayında ısrar ederse o anneyi seve seve kırarım.

Edit: Ayrıca bebeği beyazlatıyomuş diye inanmak da çok komik. (bknz.pigment)

Son düzenleme:
Teyzeleri merhaba biz bugün kızımla ilk defa tek pazara gittik alışverişimizi yapıp geldik :) Kızım beni hiç üzmedi maşallah 1,5 saat uyudu arabasında giderken çok dua ettim Allahım kazasız belasız ağlamadan gidip gelelim diye :) Kayınvalidem korktu nasıl gideceksin dedi gideriz dedim hava alsın hem kızımda dedim gittik geldik. biraz deli cesareti var bende :) Kızımı tek başına da yıkadım kayınvalidem ya düşürseydin ya bir şey olsaydı dedi dedim çok şükür olmadı hem olacaksa biri varken de olur dedim :)

Bebek merasimleri, 40 ucurma, tuzlama her yorenin geleneksel uygulamalari. Verdiginiz tepkileri anlayamiuorum kizlar. Mideniz kaldirmiyorsa okumadan alttaki posta bakarsiniz. Kimse bebegi icin kotu birsey yapmak istemez. Biz geleneklerimizi unutmus bir aile oldugumuz icin ben bilemedim ama yikanma suyuna bir avuc tuz attim.

Benim acimdan bakinca da genelin yaptigu mevlut merasimi, ivir zivir hediuelikler yapmaca, lohusa yatagi hazirlyip geceliklerle milletin icinde yatmaca, yapilan bir cok seremoni gereksiz ve yorucu geliyor. Hic birini yapmadim. Bebegimi ggormyee gelenler normal zamanki gibi agirlandi. Benim dusunceme gore anne butun zamanini vei lgisini yeni bebegine vermeli. Gerisi teferruat. Kimseye de cok mide bulandirici bebek sekerlerin var. Bu devirde lohusa serbeti mi kaldi. Universite mezunu insan lohusa yatagi yapip kalkmadan saatlerce orda yatar mi demedim.

Lutfen tepkilerinizi insafli verin.

Ana kucağı ve arabasından memnun değilim. Çok ağır geliyor tek başıma çıktığımda hem ana kucağı hem arabası hem de bebek beni çok zorluyor. Tek elimle halledebileceğim bir araba alacağım bugün. Mclaren kullanan var mı? Ana kucağı yerine direkt onu kullanan var mı? Bildiğim kadarı ile Mclaren in yenıdoğan bebekler için tam yatan modeli varmış.

Allah razı olsun canım çok güzel özetlemişsin.

Masallah sana ve kizina.. Bebek arabasi hangini aldin? Gecelerde soruyordun.

Amerika'da yaşasak bazılarımızın yazdıklarını okuyunca sosyal hizmetler bebeğin hayatını tehlikeye atmaktan dolayı alırlardı anneden

Mclaren tavsiye ederim. Tam yatiyor ve hafif. Canta gibi sirtina asabiliyosun. Mclaren quest modeli.

Canım bendede deli cesareti var.Doğumumun dördüncü günü evin yarısını yavaş yavaş süpürdüm.Beşinci gün kızımı tek başıma yıkadım.Kızımı kontrole tek başıma götürdüm.Ben biraz anortmalim galiba.4 günden sonra yanımda kimsenin kalmasını istemedim.Bu yaşıma kadar her işimi kendim hallettim.Şimdi birileri bana yardım edince kendimi yatalak ve kötü hissediyorum.Ve kimsenin evimin düzenine karışmasını istemiyorum.

Sağol canım valla burada baby2go vardı onun bir modelini aldım hem az yer kaplayan hemde hafif olan proton modeli var onu aldım memnunum çok şükür :)

Gule gule kullanin.:) Biz de bugun abimixin okuluna gittik toplanti vardi. Gerildim aglar durmaz diye ama miksrdandikca emzirdim cok sukur iyi gecti.

bende doğurdum 24 temmuz çarşamba günü cuma hastaneden çıktık annem yanımda idi pazar annem evine istanbula döndü ben tek kaldım sonra annemler bayrama geldiler 15 gün kaldılar ondan sonrasında yine yalnız kaldım :) yemeğimide yapıyorum temizliğimide ütümüde :)

bence bişey fena halde karıştırılmış yada yanlış anlaşılmış...kimsenin gelenek göreneklere laf ettiğini yada küçük gördüğünü sanmıyorum. herkes yöresine yada inanışına göre farklı şeyler yapar...tuzlamaya bukadar tepki verilmesinin sebebi tamamen sağlıkla ilgili. lohusa yatağı hazırlamak hiçbir bebeğin sağlığını tehlikeye atmazken tuzlama denilen olay çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. bence bu konuya tepkinin büyük olmasının sebebi tuzlama olayının zararlarının büyüklüğü. elbette kimse bebeği için kötü birşey yapmak istemez ancak cehalet onlara yaptığımız en büyük kötülüktür. diplomaları boşverin, hepimiz okuma yazma biliyoruz ve bilgisayar başındayız. bir iki web sayfasına baksak yapılan şeyin ne derece korkunç zararları olabileceğini öğreniriz. eğer bunu öğrenmesine rağmen eğer hala gelenek görenek diyip yapan varsa derim ki bizim köydeki Ayşe teyzenin aklı o kişinin üniversite diplomasını cebinden çıkartır

Altına imzamı atarım.

edit: 40 uçurmadır, lohusa yatağıdır vs. hiç birini yapmadığım ve böyle şeyleri gereksiz bulduğum halde yapan hiç kimseye eleştiri getirmemiştim, getirmem de. Herkesin geleneğidir saygı duyarım ama tuz olayına kayıtsız kalamadım.

Son düzenleme:
Gule gule kullanin.:) Biz de bugun abimixin okuluna gittik toplanti vardi. Gerildim aglar durmaz diye ama miksrdandikca emzirdim cok sukur iyi gecti.

Sağol canım maşallah senin meleğine de:) Ben lüleburgaz'a gelin geldim burada çok seçenek yok bazı şeylerde. bebeğimin tüm kıyafetlerini bile 6 ayda İstanbul'a geldiğimde almıştım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…