- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #51.721
bence bişey fena halde karıştırılmış yada yanlış anlaşılmış...kimsenin gelenek göreneklere laf ettiğini yada küçük gördüğünü sanmıyorum. herkes yöresine yada inanışına göre farklı şeyler yapar...tuzlamaya bukadar tepki verilmesinin sebebi tamamen sağlıkla ilgili. lohusa yatağı hazırlamak hiçbir bebeğin sağlığını tehlikeye atmazken tuzlama denilen olay çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. bence bu konuya tepkinin büyük olmasının sebebi tuzlama olayının zararlarının büyüklüğü. elbette kimse bebeği için kötü birşey yapmak istemez ancak cehalet onlara yaptığımız en büyük kötülüktür. diplomaları boşverin, hepimiz okuma yazma biliyoruz ve bilgisayar başındayız. bir iki web sayfasına baksak yapılan şeyin ne derece korkunç zararları olabileceğini öğreniriz. eğer bunu öğrenmesine rağmen eğer hala gelenek görenek diyip yapan varsa derim ki bizim köydeki Ayşe teyzenin aklı o kişinin üniversite diplomasını cebinden çıkartır
Sağol canım maşallah senin meleğine de:) Ben lüleburgaz'a gelin geldim burada çok seçenek yok bazı şeylerde. bebeğimin tüm kıyafetlerini bile 6 ayda İstanbul'a geldiğimde almıştım:)
Allah aşkına şu tuzlama mevzusuna inanmayın arkadaşlar yaa batıl inancın önde gideni. Yazık günah bebeklere balık mı bu tuzlıyım da kokmasın hesabı. Büyüyünce kokmaz merak etmeyin bir duş alır bir rölon, parfüm, deodorant sürer kokmaz. Hem terin kokması yediklerimizle doğru orantılı sarımsaklı bişey yesin bakalım bütün gece tuzda da bekletseniz o vücudu kokar yani.
Ayrıca bebeğe zarar veriyosunuz. Bakın ne yazıyor:Tuzlanan bebeklerde önemli boyutlarda su kaybı, kandaki tuz oranının yükselmesine bağlı havale geçirme, tansiyonun yükselmesine bağlı beyin kanaması, böbrek yetmezliği gibi ciddi sorunlar görülebilmektedir.
Eskiden bebek ölümleri hep bu yanlış inanışlardan dolayı, bebeğe hurafelerle yaklaşılmasından dolayı daha fazlaymış. Ama şimdi daha ender rastlanıyor. Çünkü artık daha bilinçlendik, lütfen arkadaşlar araştırmadan annelerin, kv.lerin dediklerini yapmayın. Çoğumuz üni. mezunu insanlarız, önümüzde internet var. Neyin ne olduğu yazıyor. Karışma Arasta sonra sen kötü oluyosun diyorum bazen kendime ama dayanamıyorum. Ben kötü olayım da bebekler iyi olsun, en azından söylediğim için vicdanım rahat etsin!
:)) ben de cerkezkoyde yasadigim zaman istanbula geliyorduk alisverise.
Ama artik hersey internette, yeni cicilerine internetten de bakarsin..
Şuan nerede oturuyorsun ben İstanbuldan buraya gelin geldim :)
Evet internettende alıyorum :)
03.09.2013 tarihli yazımdan alıntı. Sanırım birkaç arkadaş da buna benzer şeyler yazmıştı. Halen devam ediliyorsa sinir olmamak elde değil.
Simdi istanbuldayim.. Ama sanki cerkezkoydeyken daha mutluydum. Kucuk bir yerdi ama cevrem genisti. Evlenip gitmistim senin gibi. 3 sene aonra geri geldik. Sen alisabildin mi? Luleburgaxa hic gelmedim ama guzeldir.
Sagliga zararliysa bak kardesim, sagliga zararli bebeklerinize uygulamayin, su kaynaklari okuyun dersin kabul. Yok midem kalkti, yok sinirim kalkti, yok guldum, bu nedir? Insanlar yaptiklari uygulamayi yaziyor. Bal surmus birisi bilmiyordum, sagliga zararlimi olabilir cunku alerjen. Ama benim midem bulanmadi. Sinirden bayilacak hale de gelmedim. Internet elimde simdi bakarim bal bebek cildine zarar veriyor mu diye. Eger zararliysa yapmayin zarari varmis yazarim.
bence bişey fena halde karıştırılmış yada yanlış anlaşılmış...kimsenin gelenek göreneklere laf ettiğini yada küçük gördüğünü sanmıyorum. herkes yöresine yada inanışına göre farklı şeyler yapar...tuzlamaya bukadar tepki verilmesinin sebebi tamamen sağlıkla ilgili. lohusa yatağı hazırlamak hiçbir bebeğin sağlığını tehlikeye atmazken tuzlama denilen olay çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. bence bu konuya tepkinin büyük olmasının sebebi tuzlama olayının zararlarının büyüklüğü. elbette kimse bebeği için kötü birşey yapmak istemez ancak cehalet onlara yaptığımız en büyük kötülüktür. diplomaları boşverin, hepimiz okuma yazma biliyoruz ve bilgisayar başındayız. bir iki web sayfasına baksak yapılan şeyin ne derece korkunç zararları olabileceğini öğreniriz. eğer bunu öğrenmesine rağmen eğer hala gelenek görenek diyip yapan varsa derim ki bizim köydeki Ayşe teyzenin aklı o kişinin üniversite diplomasını cebinden çıkartır
O zaman sinir olmaya ve dalga gecmeye devam edin ne diyim..
Seni cok iyi anliyrm.suan kaynanam bende ne zamn gdicek diye gozune bakiyrm..sanki cocuk bnm degil onun..kndi kendne teshsler koyuyo tedqvi yontemleri bulmaya kalkiyo daraldm..kocam cok mutlu onun o mutlulgndan bile rahtsz oluyrm allahm yardm et
evet yaa bende çok kokuyorum eşim elinde parfümle yaklaşıyor bana önce parfümü sıkıyor sonra bana sarılıyor. durum vahim yani.adam 40 gün geçsede bana yaklaşmak istemeyecek bu gidişle. duş alsamda 15 dk sonra hiç yıkanmamış gibi oluyorum.napsak kii?
ah canım aynı duyguları yaşıyoruz hepimiz. çocuğa bi duş aldırdık kavgayla. yok davulun sesi uzaktan iyiymiş. eşimede bişey diyemiyorum gücüne gider sonuçta onun annesi iyisiyle kötüsüyle, bide çok düşkün annesine.ben zaten yay gibi gerginim k.v saolsun gerginlik katsayımı artırdı.
Allah yardımcımız olsun.
Canım benim sen neden içerledin bu kadar. Geçen günkü kalça usgsinin acısı mı bu
Sen neden bu kdr tepki verdn anlamadm cnm.bu gelenek degil bi iskence bnce..21.yuzyilda tuzlama nedr ..icm kalktysa sinir olduysamda soylerm bu seni niye bu kdt rahtsz etti bz olayn saglik boyutundayz
Kalca usg si ne alaka?
Gercekten samimiyetimle soyluyorum alaka kuramadim..
Hastanelerin para tuzagimi acaba diye dusunuyordum, sizde gerekli erken teshisin oneminden bahsetiniz?
Zaten yapilacakti.. Mevuz buydu neyin acisini cilaracagimi soyler misin lutfen??
Merhaba arkadaslar bende forumu uzun zamandir pasif takip edenlerdenim.kizim 28 gunluk oldu ve ben 28 gundur gogus catlaklariyla ugrasiyorum cok direndim ama artik takatim kalmadi psikolojik olarak cokmeye basladim burdaki herkes bebegini rahat ve acisiz emziriyirmu cok merak ediyorum artik olmadigina inandigim icin bu derdime care arayamiyorum bile
Kizlar memeydi mamaydi kv idi oydu buydu suydu derken esimden sogudum bunu esimde farknda ve gidisat hic ii deill elmde deil esimin hic sucu yok ama butun sinirimi ondan aldigom icin onunla sorun yasamaya basladm. Surekli senn annen mama manyagi yapti cocugumu deip duruorum cok cnm sklsada ailesinden sogudugum icin esimede uzagim.. bu cumartesi psikolaga gidiorum b3begime bile yakn davranamiorum gogsume aldikca yaygarayi kopario die gene aglicak die gogsumu acmak bile istemioru sutumde azaldida azaldi yakinda hic gelmez. Her goren emziriosun dimi sormuomu goz yaslarimi tutamiorum.. kizim cok kustugu icin dr. Refluden suphelendi tahlil beklerken mama veriodum kizima kadinin biri mamami veriosunuz aaa dedi baka kaldim sanko ben emzirmek istemiorum ama olmafi iste mucadeleci bi anne olamadm sanirim agladkca moralim bozuldukca icten ice pes ettim. Bunu size yazarken bile agliorum. Surekli aglama icindeyim basaramadm.. kendimi gucsuz bi anne kizina faydasi olmayan bi anne olarak goruorum.. hersey bana yuk gelio doktora gtmeyide esime ve kizima karsi daha fazla uzaklasmamak icin kabul ettim yoksa ben benlikten cikiorumm(( sizinle paylasmak istedim sadece
Kizlar memeydi mamaydi kv idi oydu buydu suydu derken esimden sogudum bunu esimde farknda ve gidisat hic ii deill elmde deil esimin hic sucu yok ama butun sinirimi ondan aldigom icin onunla sorun yasamaya basladm. Surekli senn annen mama manyagi yapti cocugumu deip duruorum cok cnm sklsada ailesinden sogudugum icin esimede uzagim.. bu cumartesi psikolaga gidiorum b3begime bile yakn davranamiorum gogsume aldikca yaygarayi kopario die gene aglicak die gogsumu acmak bile istemioru sutumde azaldida azaldi yakinda hic gelmez. Her goren emziriosun dimi sormuomu goz yaslarimi tutamiorum.. kizim cok kustugu icin dr. Refluden suphelendi tahlil beklerken mama veriodum kizima kadinin biri mamami veriosunuz aaa dedi baka kaldim sanko ben emzirmek istemiorum ama olmafi iste mucadeleci bi anne olamadm sanirim agladkca moralim bozuldukca icten ice pes ettim. Bunu size yazarken bile agliorum. Surekli aglama icindeyim basaramadm.. kendimi gucsuz bi anne kizina faydasi olmayan bi anne olarak goruorum.. hersey bana yuk gelio doktora gtmeyide esime ve kizima karsi daha fazla uzaklasmamak icin kabul ettim yoksa ben benlikten cikiorumm(( sizinle paylasmak istedim sadece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?