2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Anneler merhaba :)
Kızlar ben hiç ağlamadım kızım ağlıyor diye kızımı da hiç ağlatmadım yani ağlayacağı zaman alıyorum kucağıma bir elimle boynundan bir elimle de belinden tutuyorum hafif hafif sallıyorum yukarı aşağı sallar gibi. ve sallarken onunla konuşuyorum. Güçlü olmak zorundayım eğer bakamıyorum diye ağlarsam hiç bakamam herkes bakıyor ben neden bakamayayım abimin kızına baktım hemde ne bebekti ne gündüz ne gece bir gram uyumazdı. çok şükür benim bebeğim daha sakin ondan :)

Canim ya ne güzel ozendim valla. Ben de istiyorum bebegimle cikmak gezmek ama benim kv de seninkinden. Kocacigim da annesinin kopyasi olunca hala evden disari adim atamadik ana ogul.tebrikler canim devam et :)

Valla canım eşime söylüyorum pazara gideceğim vs diye oda tamam diyor yani eşim izin verdikten sonra kimse karışamaz :) EŞini ikna et birşekilde çık bebeğinle gez inan çok iyi geliyor. benim bebeğim arabasını sevdi. abimin kızı kıyamet koparırdı binmezdi bebek arabasına. hiç binmedi de şimdi ikinci geliyor belki o biner :) İnşallah senin kide sever bebek arabasını gezersiniz :)

kızlar kalca ultrasonu nasıl cekılıyorr!!aranızda cektıren varmı??bız bu cumartesı çektırecegız,26 gunluk oluyoruz..
ben çektirdim canım karnımıza bakıldığı gibi bakılıyor benim kızı ben emzirdim altını aldım uyurken çekildi jel sürdüklerinde ağlar dedim ama maşallah gıkı çıkmadı:)

Karni tok alti temiz gaz belirtisu yok ama huzursu kucak istiyo dolasmak istiyo daha 15 gunluk hepimizi parmaginda oynatiyo nedir nerdi napmali kocamda bende depresyona gircez bi cocuga bakamiyoruz of!
Canım gaz belirtisi yoktur ama gazı vardır kesin çünkü gaz sorunu 2 haftadan sonra başlıyor.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun inşallah.

Hayatimsin yalniz degilsin, acilmakla iyi yapmissin icinde kalmasin. Destek almak cok dogru bir karar, umarim kisa zamanda kendini daha iyi hissedersin.
Arasta'ya da katiliyorum cok guzel soylrmis :)

Kızlar selam bende çok kötü durumdayım bebeğim dün sadece 2 saat uyudu gündüz 5 gibi bir uyandı gece 2 ye kadar hep mızmızlandı gaz sancısıda değildi bacaklarını çekmıyodu içli içli ağladı sonra 3 saat uyumuş nasılsa yıne uyandı ağlamaya devam memede emmıyo reddedıyor çok üzülüyorum artık bu duruma zombıye döndüm ne yapacağımı bilemıyorum bende süreklı ağlıyorum hayatımdan bezdım kendımı çıkmazda hıssedıyorum onun acısı benı çok yoruyor üzüyor yalnızım annem uzakta kımse yok yanımda of şuan bıle ağlıyorum kendimi çok çaresiz hıssedıyorumbakıyorum hepimiz aynı durumdayız benı en ıyı siz anlarsınız nasıl büyüyecek bunlar yada onlar bi şekilde büyüyecekte biz ne olacağız(((

mylovel kimseden izin almak zorunda degilsin bunaldim de al bebegini cik biraz. Hava da kar kis kiyamet degil sonucta, kim ne karisirmis????

Son düzenleme:
Benimde size bir sorum var :)

emziren ve emzirdikten sonra kalan sütü sağan anneler o sütü nasıl saklıyorsunuz ? yani emdikten sonra 20ml çıktı süt diyelim diğer emme de de o kadar çıktı bunları karıştırıp mı saklıyorsunuz ? birde benim kız tek göğüsten doyuyor galiba diğerini hiç almıyor 1 1,5 saat sonra kalkınca diğer göğüsümü veriyorum .

birde her emmeden sonra gazını çıkarırken peynirimsi kusuyor bazen çok bazen bir yemek kaşığı kadar.

günaydın güzel anneler we tatlı bebişler :))

bizim bgn 40mız çıktı..yıkandık...tertemiz olduk..tırnaklarını kestm oğluşumun....gezmeye gidicess :))

bi rahatladım şu lohusa hali geçti ya çok şükür :) darısı sizleree

hayatımsınn dün okuyabildim biraz...seni çook iyi anlıyorum..mama deyince aşırı sinirleniyoruz bebeğimize yetemiyoruz duygusu oluşuo..ama sonradan düşününcee mantıkllı gelio..süt yetmiosa ilawe mama yapabiliriz bu çok doğal bişey..sadece mamayla beslenen bebeklerde war..çok şükür aç kalmıolar die sewinmeliyizz..lütfen sende toparlan...emzirebildiğin kadar emzir olmuosa ek mama wer..we üzülme...sen sadece emzirmekle değil herşeyinle onun annesisin...sıcaklığın sewginn şefkatin sarılman öpmen bunların yerini hiçbişey doldurmaz...

Kızlarr 19 gün önce doğum yaptımm.. Ve nicedir sizlerden uzkatım.. Hızlıca yazdıklarınıza baktım.. Sıkıntılarımız az çok aynı.. Çok özlemişim sizi..

Doğum hikayem sonrası anlatılacak çok şey var.. Şimdi güzel kızımla başbaşaa bir birimizi tanımaya çalışarak saatlerimizi geçiriyoruz..
Uykusuzluklar, gaz problemi, emzirme.. Dört gözle beklediğim kakası çişi, yutkunmaları, esnemesiii.. Ağlamalarında ki çaresizlik.. Gaz çıkarma seansları...

Aşık olduk..

Görüşmek üzeree sevgiler

Aklıma gelmişken .. Katiyen tavsiye etmiyorum.. Doğuma bir kaç gün kala bıraktı gitti.. Ve Ebru Saraç inanın doğum oldu bitti arayıp sormadı bile.. Asla affetmicem.. Ben ağlayınca da.. Şoka girmiştim.. Çok duygusalsın demişti dlga geçer gibi...

Cihangir Çakıcı'yı tüüüm kadınlara ve anne adaylarına öneriyorum...

Kizlar bu lohusa depresyonu nasil birsey? Gercekten depresyona mi giriyor anneler? Yataktan cikmiyor, yemiyor icmiyor yikanmiyorlar mi? Bebeklerini gormekmistemiyorlar mi? Hormonlarin dalgalanmasindan dolayi hassas oluyoruz, bende hassasim ve bazen gucsuz hissediyorum ama bu surecte normaldir bunlar, depresyonu anlayamadim acaba bu durum mu kastediliyor...

Birde psikolojim bozuldu diyen anneler ( ozellikle kayinvalide komsu v.s. Yuzunden), cok buyuk tramva yasamadikca psikoloji o kadar kolay bozulmaz merak etmeyin. İnsan, olecegini bilerek yasayan, turlu aci gormeye hazirlikli tek canli, bu ufak tefek sorunlar bize birsey yapmaz, yeterki guclu durun, incinmeyi reddedin... Helede yavrusunu yeni kucagina almis kisi dunyanin en mutlusudur, kayinvalide ne dese uzebilir ki onu :) bebeklerinizle gecen su zamanin keyfini cikarin, birakin digerlerinin keyfi kacsin, size birsey olmasin...

Sütünü sağıp lavaboya dökenler, bebeği bal tereyağı ile ovup tuzlayanlar... Çok karışık bir grubuz... Ben de bebeği çamaşır suyuna basıcam hem beyazlasın hem de ölsün mikroplar...

Alemsin canım yaa :) güldürdün..ilahi... Sütünü sağıp dökenlere imreniyorum. Maşallah diyeyim de nazar olmasın. Allah'ım lavaboya dökecek kadar değil de oğluma yetecek kadar olsa...

mylovel kimseden izin almak zorunda degilsin bunaldim de al bebegini cik biraz. Hava da kar kis kiyamet degil sonucta, kim ne karisirmis????

Canim doğru diyorsun ama olmuyor iste.bir gun bebeği yalniz yikadim diye kocami öyle bir doldurdular ki telefonda iyi yapmissin aşkım diyen adam akşam bana demedigini birakmadi.sanki gorevim sadece cocugu dogurmakti da cocuk onlarin cocugu oldu.uzerinde hic bir soz hakkim yok sanki. 43 gun oldu daha şöyle bir cikmadim oglumla. Ama sabrediyorum. Biraz buyusun arabayla fildir fildir dolasacagim oglumla. Hep su kocasini dize getiren kadinlara ozenmisimdir.ben beceremedim.

Bu yazdıklarına kesinlikle katılıyorum. Yinede artı olarak-herkesin yapısı bir değil,bazıları daha hassas ve kırılgan yapıda olur- demeyi gerekli görüyorum. Anne olmak 100 beygir 1000 kaplan gücünde olmak... Bitmeyen tükenmeyen bi pile sahip olmak demek sanırım... Yapamam,yapamıyorum demek başarısızlığı kabul etmek demek bana göre. Sorunları sadece ben yaşıyorum,evladıma iyi bakamıyorum düşüncesi bütüüüüüün annelerin yaşadığı bir durum; unutmamak lazım. Şükürler olsun kurban olduğum Allah hepimize birer melek verdi. Bu sevgiyi doya doya yaşayalım..geçen günler geri gelmiyor...

Tecrubeli anneler bi sorum olcak cplarsaniz sevinirim bebeklerinizi hastaneden neyle cikardiniz portbebe puset yada kucakta mi

bnde kendimiz yıkayalım diyorum eşime 2 kez annem bi kere de görümcem yıkadı.Ben cesaret edemem tek başıma:18:. ama eşim kv. gelsin istior. dr. ve sağlık ocağı dışında bzde daha hiç çıkmadık, balkona çıktık sdce güneşe.

o kocasına söz geçirip isteklerini yaptıranları bnde ayakta alkışlıyorum

tamamen ortaya karışık bir grubuz yani

Hic sorma :)))

Saglikla buyusun hosgelmis :) gule gule buyut...

Sen onlara ne kadar alan verirsen onlar da senin alanina o kadar girerler. Esinin iki dirdirindan hemen yilarsan nasil kendi istediklerini kabul ettireceksin?
Ayrica sen esir misin eve hapsolmayi kabullenebiliyorsun? Al bebegini cik biraz hava al, bunda yanlis bisey yok. Acilirsin ferahlarsin biraz...

Son düzenleme:
Kızlar büyük lokma ye büyük konuşma demişler ya. İşte bu laf tam beni anlatıyor. Doğumdan önce diyordum ki; ben asla ve asla çocuğuma işe başlayana kadar mama vermeyeceğim, sadece anne sütü alacak diyordum. Gerekirse 24 saat meme veririm de gözümü kırpmam uyumam diyordum. Öyle atıp tutmakla olmuyormuş ya da ben güçsüz çıktım. Yavrumu 1 saat emziriyorum yine emmek istiyor. tam doymadığı için uyumuyor sürekli ağlıyor. bugün 18 gün takatim kalmadı. Ne zamanki emzirikten sonra ek takviye mama verdim çocuk mışıl mışıl uyumaya başladı. Ben pes ediyorum anne sütü + mama takviyesi ile devam edeceğim. Sadece paylaşmak istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…