- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #51.861
kızlar malum bebekler tam gün vaktimizi alıyor eskisi gibi pek fazla giremiyorum umarım herkes iyidir her şey yolundadır bebeklerimiz büyüyordur..
ben şu sıralar biraz üzgünüm çünkü bebeğimin burnu çok fena tıkalı ve akıntısı var
nefes alamıyor doktor orti bebe verdi onunla çektir dedi çektiriyorum ama hala bitmedi çok sıkta yapma dedi zaten burnu tahriş oluyor
3 kez çektirdiğim halde dünden beri hala tıkalı.. uyuyamıyor sürekli ağlıyor kuzum(((
sizlerde bu durumu yaşayan var mı? neler yapmam lazım bilgisi olan varmı ? varsa bebeğime yardımcı olabilir mi ?
Canım bazen üşümekten benim oğlumda morarıyor ultrasonda belli olurdu birşey olsaydı merak etme bir de benim yakınımın oğlunda vardı kalp poblemi tırnakları ve dudakları hep mordu bazen oluyorsa bence sorun yoktur dediğim gibi izde de oluyor
cnm bnmkininde eli morarıyo gibi görünüyordu bi ara, ama şimdi yok. valla her an gözümüzü ayırmadan gak dedi şu mu oldu guk dedi bumu oldu diyoruz. annelik fena bişeymiş. elimizde değil ama napalım en kıymetlimiz onlarinş. sor bakalım bi dr. ne diyecek bze de yaz ama.
canım ya ben bunu konuya hamileliğimden beri takıntılıyım zaten. zaman zaman unutuyorum, sonra aklıma gelince yine herşeyden kıllanıyorum. en güzeli çarşamba kontrolümüzde kardiyolojiye gidip emin olmak. zaten araştırırken baktığım yazıların birinde ilk 1 yıl içinde kalp kontrolünü tavsiye ediyor doktor. bebeklerin bir kısmında doğuştan problem olurmuş ve bunlar ilaçla tedavi edilebilirmiş. ancak bebek 1 yaşını geçerse ilaçla tedavi zorlaşıyormuş. haber veririm canım, sende dua et bu sadece benim kuruntum olsun
oğlum sabah saat 10 dan beri uyumuyor kaka yaptı çiş yaptı karnı tok ama uyumuyorr...gazı olduğunu tahmin ediyoruz acı elma yağı aldık ayaklarına masaj yaptım gaz ilacı olarakta neo baby aldık bir kaşık verdim bacaklarını çekip duruyor karnına..aynı zamanda da sürekli aranıyor aç olduğunu tahmin etmiyorum çünkü sütler akıyo ağzından..bana bi akıl verin moralim sıfırlandı resmen bugün... bi de gazını çok ağızdan çıkaran bi bebek değil genellikle alttan atıyo...güzelde atıyo ama bi türlü rahatlayamıyorr..
yaaa bize kimse söylemedi kardiyolojiyi, dua ederim tabiuff yaaa ne pimpirikliyiz ama..bi arkadaşım "görülme olasılığı düşük bütün sıkıntıların senn bebeğinde var olduğunu sanmaktır annelik" demişti. bnde sağ gözüne göre sol gözünün küçük olmasını takıyorum, hele ilk günler baya belirgindi fark şimdi dikkat edince belli, dr. geçer zamanla göz kanalları açılır dedi. inş. bzm kuruntumuz kalır hepsi cnm
Canim benim de ilk gunler bebegimi emzirirken yerleri tekmeliyordum acidan.ki bir ay onceden lansinoh kullanmaya baslamistim.bebegim emerken de kullanmaya devam ettim. Gogus pedi surekli kullandim kullaniyorum da. Emzirdikten sonra catkaklarin iyilesmesi icin lansinoh surup gogus kalkani kullandim. 15 gun bu sekilde devam etti.15 günden sonra tamamen iyilesti ve simdi en ufak bir aci duymuyorum.o kadar zevkli ki..
Canim havalar sicakken her gun yikiyordum.simdi biraz serinlemeye basladigi icin gun aşırı yikiyorum.
Selam kizlar. Malum kv ile altli ustlu oturuyoruz ve hep ic iceyiz. Aksamlari orda yemek yiyoruz. Bebegimi emzirirken de cok sakinmadim basta. Sirtimi dönüp emzirsem de gelip bakiyorlardi bebege emerken kv gorumceler. Bu durum beni git gide rahatsiz etneye basladi.kendime de cok kizdim neden bastan tavrimi koymadim diye. Artik onlarin yaninda gogsumu acip emzirmek istemiyorum.emzirsem de saklamak istiyorum. Şimdi nerden cikti bu diyecekler ama bilmiyorum asiri derecede utanc duyuyorum su anda Ağlıyorum neden böyle yaptim diye. Icimi döküp rahatlamak istedim.iyi ki varsiniz...
oğlum sabah saat 10 dan beri uyumuyor kaka yaptı çiş yaptı karnı tok ama uyumuyorr...gazı olduğunu tahmin ediyoruz acı elma yağı aldık ayaklarına masaj yaptım gaz ilacı olarakta neo baby aldık bir kaşık verdim bacaklarını çekip duruyor karnına..aynı zamanda da sürekli aranıyor aç olduğunu tahmin etmiyorum çünkü sütler akıyo ağzından..bana bi akıl verin moralim sıfırlandı resmen bugün... bi de gazını çok ağızdan çıkaran bi bebek değil genellikle alttan atıyo...güzelde atıyo ama bi türlü rahatlayamıyorr..
canım ya ben bunu konuya hamileliğimden beri takıntılıyım zaten. zaman zaman unutuyorum, sonra aklıma gelince yine herşeyden kıllanıyorum. en güzeli çarşamba kontrolümüzde kardiyolojiye gidip emin olmak. zaten araştırırken baktığım yazıların birinde ilk 1 yıl içinde kalp kontrolünü tavsiye ediyor doktor. bebeklerin bir kısmında doğuştan problem olurmuş ve bunlar ilaçla tedavi edilebilirmiş. ancak bebek 1 yaşını geçerse ilaçla tedavi zorlaşıyormuş. haber veririm canım, sende dua et bu sadece benim kuruntum olsun
bende ücretsiz izin alcam doğumdan önce konuşmuştuk maaşları yaptıkları için tam izin alacağımız ay bildirirsek maaştan geri ödeme yapmamız gerekirmiş. Geri ödeme yapmak istemiyorsak ki istemeyiz tabi 1 ay önceden söylersek ona göre maaş ayarı yaparlarmış.
Hepinizden özür dilerim bu kadar süre aranızda olamadığım için.hepinizi tek tek merak ediyorum,dün bir ara girip bakayım dedim ama Melis'im bastı yaygarayı,okuyamadım neler yaptığınızı.kızımla alışmaya çalışıyoruz birbirimize,bi de ben lohusa depresyonu olmuyayım mı???? Olayım tabi,kusur kalır mıyım?ağlak ağlak dolanıp duruyorum ortalıkta ve kayınvalidem bende desem anlarsınız heralde beni!!!!!!şu sarılık illetini bizde yaşadık ve yaşıyoruzda,çok şükür hastanelik olmadık ama nerdeyse saat başı emzirmeye çalıştım çocuğu.tamam biraz abarttım bu konuda,hatta çocuk doktorumuz Melis'i değil beni ve babasını yatıracaktı hastaneye çocuk rahat etsin diye.bi de Melis'imin anne karnında duruşundan dolayı ayağında problem var,ortopedi doktoru bir masaj gösterdi onu yaptık günde 3 kere,dün gittik pek düzelmemiş,1 aylık olunca röntgen çekilip alçıya alınacak galiba.şimdi çocuk ortopedisti arayışına düştük,birazda o yüzden size geç yazabildim.şimdi bakmayın böyle soğukkanlı anlattığıma,ağlamaktan ve süt olsun diye yemekten şiştim resmen.dün akşam 2 dakika bile okumak yetti kafamı dağıtmaya.bundan böyle hayata döndüm ve sizinleyim.hepiniz iyiki varsınız,bebeciklerimizi Rabbim bize bağışlasın,bizi de onlara çünkü daha çok küçükler ve bizlere ihtiyaçları var.ha bu arada kaynanamla maceralarımıda yazarım size.çok eğleniyoruz,o gelin ben kaynana gibiyiz.sağolsun çok yardımcı oluyor,yemeğimi önüme getiriyor ama düzenimin sı.tı ağzına.kocam bu kadar iyi olmasa ve hepsi iyi niyetli olmasalar 3. dünya savaşı bizde kopacaktı.hepinizi çooook öpüyorum,yemek yiyip süt yapıp geliyorum
Çok sağol canım bılgı için.. Pekı ucretsız izni almak için kesinlikle müdrümün iznini almam gerekıyor mu. Kesın konuşmalı mıyım reddetme sansı var mı bılıyor musun çok korkuyorum.
Bir de mesela 6 aylok ücretsiz iznin sadece 1-2 ayını isteyenilir miyim acaba..çünkğ 6 ay maddı açıdan zorlar bizi
kızlar yardım edin bana kızım sabahtan beri hiç uyumadı nerdeyse ağlayıp duruyodu arada emerken falan saknleşiyodu. zorla dünden kalan yemeklerden atıştırdım bulaşık yıkarken gene ağlamaya başladı ama 5 dk falan sürmüştür.ağlarken pat diye sustu ana kucağına baktım gözlerini kapatmış nefes falan alıyo ama sizce bişey mi olmuştur yoksa birden uykuya dalmış olablir mi? korkuyorum şimdi uyuyo ama ya uyku değilse bişey olduysa ağlarken diyorum
emziren annelere öle özeniyorumki allahım eksik etmesin sütlerinizi bebişlerinizden okadar su içiyorum banamısın demiyor mama veriyorum sagıp ne cıkarsa simdiye kadar 20 mi gecemedik onu veriyorum ahhh ahhh keşke benimde olsa sütümde versem oglusuma.gerci benim okadar sıkıntı ve yorgunluktan sonra sütümün yetersiz olması normal.süt üreten anneler neler yapıyorsunuz süt içn yazarsanız sevinirim mama vermek içime sinmiyor offffkine offffff
Arkadaşlar uyku düzenleri nasıl bebişlerinizin
Benim minnoş gündüzleri bi gıdım uyumuyo
Şöyle derin 1-2 saat uyumasını istiyorum nafile
Gaz sancısından kıvranıyo
Emzirmeden önce altı mı değiştirip bi güzel gazını çıkartıyorum
Bir sürü de çıkartıyo maşallah büyük adam gibi sesli sesli
Ama yine rahatlamıyor yine rahatlamıyor
Gazını çıkartıp altını değiştirdikten sonra emzirip uyutayım diyorum
İyice emiyo
O arada emerken bağırsaklardan sesler geliyo lokur lokur
Sonra emerken uyuya kalıyo
Yatırıyorum 15 dakika sonra ağlayarak uyanıyo
5 dakika nefes aldırmıyor. Bana gündüzleri
Sizlerde düzen nasıl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?