2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

herkes bir şey öneriyor ama benim kızıma süt iyi geldi. Hani biraz emip bırakınca böyle fışkırır gibi oluyor ya süt onu burnuna gönderdim zaten hemen yüzünü çekiyor. ya da çay kaşığına sıkıp burnuna damlat benimkinin genzini açtı burnuna geliyor artık tıs tıs nefes alıyor bir bakıyorum sümk orda biraz peçeteyi kıvırıp burnuna fazla sürtündürmeden alıyorum. Bir dene istersen.

saol canım..gerçi ben hamileliğimde doktoruma söylemiştim aileden gelen kalp rahatsızlığımız olduğunu, bende de ritim bozukluğu var. dediğin gibi ultrasonda belli olurdu ve bana bilgi verirlerdi sanırım. kardeşimi kalbi delik olduğu için kaybetmiştik son banyosundan sonra mosmor olmuş, doktor ozaman demişti morarırlar diye. şimdi takıntı yaptığım için mi bilmiyorum tırnakları da mor görünüyor gözüme Allahım hepimizin yavrularını korusun

canım ya ben bunu konuya hamileliğimden beri takıntılıyım zaten. zaman zaman unutuyorum, sonra aklıma gelince yine herşeyden kıllanıyorum. en güzeli çarşamba kontrolümüzde kardiyolojiye gidip emin olmak. zaten araştırırken baktığım yazıların birinde ilk 1 yıl içinde kalp kontrolünü tavsiye ediyor doktor. bebeklerin bir kısmında doğuştan problem olurmuş ve bunlar ilaçla tedavi edilebilirmiş. ancak bebek 1 yaşını geçerse ilaçla tedavi zorlaşıyormuş. haber veririm canım, sende dua et bu sadece benim kuruntum olsun

oğlum sabah saat 10 dan beri uyumuyor kaka yaptı çiş yaptı karnı tok ama uyumuyorr...gazı olduğunu tahmin ediyoruz acı elma yağı aldık ayaklarına masaj yaptım gaz ilacı olarakta neo baby aldık bir kaşık verdim bacaklarını çekip duruyor karnına..aynı zamanda da sürekli aranıyor aç olduğunu tahmin etmiyorum çünkü sütler akıyo ağzından..bana bi akıl verin moralim sıfırlandı resmen bugün... bi de gazını çok ağızdan çıkaran bi bebek değil genellikle alttan atıyo...güzelde atıyo ama bi türlü rahatlayamıyorr..

yaaa bize kimse söylemedi kardiyolojiyi, dua ederim tabi uff yaaa ne pimpirikliyiz ama..bi arkadaşım "görülme olasılığı düşük bütün sıkıntıların senn bebeğinde var olduğunu sanmaktır annelik" demişti. bnde sağ gözüne göre sol gözünün küçük olmasını takıyorum, hele ilk günler baya belirgindi fark şimdi dikkat edince belli, dr. geçer zamanla göz kanalları açılır dedi. inş. bzm kuruntumuz kalır hepsi cnm

canım attığı halde rahatlamıyorsa üşütmüş de olabilir, benimki de ağızdan çıkartmıyor gazını...havluyu ısıtıp karnına koymayı deneyin. yada sorunu gaz değil kaka yapamamaktır, baktınız mı yapabiliyor mu kakasını? ben kaka sorunumuzu poposuna sürdüğüm zeytinyağı ile çözdüm. içirmeyi de tavsiye ediyorlar ama denemesim. bide gaz çıkarma konusunda kim paylaştı hatırlamıyorum birkaç sayfa geride resimli anlatım var. ben öyle çıkartıyorum, hem kaka sorunu varsa yapmasına da yardımcı oluyor

belki de haklısın canım, bizim kuruntumuz.arkadaşın çok güzel söylemiş gerçekten..anne olmanın zor tarafı ne gaz çıkartmakmış ne uykusuz geceler. bence en zoru bu kuruntular...yiyip bitirecek beni göz konusunu kafana hiç takma, benim yeğenimde aynı şekildeydi bide şaşıydı. kardeşim öldü öldü dirildi bu çocuğun gözler böyle kalacak diye. meğer yenidoğanda olurmuş

cnm bişi sorucam sana ben de kalkan kullanıyorum ve gerçekten çok rahatlatıyor. ama bir yerde 40 dakikadan fazla kullanmayın yazıyordu değilse ben tüm gün onlarla dolaşmaya başlamıştım sen emzirdikten sonra lansinoh sürüp kalkanı takıyorsun ne kadar duruyor peki? bir de delikli olanı dimi kullandığın?
ya bende çatlak yok çok şükür ama sağ göğsüm o kadar hassas ki göğüs pedi bile rahatsız ediyor sanki sert bişi yada böyle iğneler varmış gibi ıyy çok garip

sen emziren insansın hem de lohusasın senin yaptığın her şey mübah ilk başta ben de senin gibi çok rahattım hala da öyle sayılırım takma kafana sen bebişinle ilgilen onlar yapınca rahatsız oluyosun takılmışsın başka bişey de olabilirdi bu konu emzirme dışında yani ama bu seferlik bunu seçmiş beynin geçer bunlar hatta gülersin kendine neye takılmışım bu kadar diye. bence daha onlar gelmeden yanına ya da bişey demeden sen de bak babaannesi bebeğim ne güzel emiyor ya da hadi sen git birazcık babaanneye filan diye dahil et biraz sana da batmazlar o zaman

cnm biz de yaşadık ve hala ara ara oluyor aynı sorun sakın aranıyor ya da aç diye sık sık emzirme o zaman gaz üstüne gaz oluyor ve bebek çok zorlanıyor. emzik tutuyorsa onunla oyala 2 saati doldurmaya çalış emzirmek için en az bu arada da sırtüstü yatırıp bacaklarıyla masaj yapabilirsin ya da yüzüstü yatırabilirsin başında duararak böyle rahatlar belki kuzucuun kolay gelsin

Canım bi arkadaşımın oğlunda çıktı kalpte delik küçük vsd adlı tanı koyuldu hamileliğinde doktoru şüphlenmişti o zaman göndermişti çocuk kardiyoliji uzmanına emin olunamamıştı doğumdan sonra çocuk doktoru farketti steteskop ile dinlerken çocuk kardiyoloğuna götürün dedi götürdüğümüzde öğrendik 2mm bir delik vardı ameliyat ve ilaç tedavisi olmadı rutin kontrolle gidilo zaten kalpler ilgili büyük bir sıkıntısı olsa çocuk emmez ve kilo alımı çok az olur demişti o doktor gerçekten çok iyi bir doktor istanbulda olsaydın mutlaka ona götür derdim normal kardiologlar bakmıo bebeklere çocuk kardiyoloğuna götürmelisin içini rahat ettirmek için ama ben büyük bi sıkıntı olduğunu düşünmüyorum olsa çocuk mutlaka belli ettirir sıkıntısını

Hepinizden özür dilerim bu kadar süre aranızda olamadığım için.hepinizi tek tek merak ediyorum,dün bir ara girip bakayım dedim ama Melis'im bastı yaygarayı,okuyamadım neler yaptığınızı.kızımla alışmaya çalışıyoruz birbirimize,bi de ben lohusa depresyonu olmuyayım mı???? Olayım tabi,kusur kalır mıyım?ağlak ağlak dolanıp duruyorum ortalıkta ve kayınvalidem bende desem anlarsınız heralde beni!!!!!!şu sarılık illetini bizde yaşadık ve yaşıyoruzda,çok şükür hastanelik olmadık ama nerdeyse saat başı emzirmeye çalıştım çocuğu.tamam biraz abarttım bu konuda,hatta çocuk doktorumuz Melis'i değil beni ve babasını yatıracaktı hastaneye çocuk rahat etsin diye.bi de Melis'imin anne karnında duruşundan dolayı ayağında problem var,ortopedi doktoru bir masaj gösterdi onu yaptık günde 3 kere,dün gittik pek düzelmemiş,1 aylık olunca röntgen çekilip alçıya alınacak galiba.şimdi çocuk ortopedisti arayışına düştük,birazda o yüzden size geç yazabildim.şimdi bakmayın böyle soğukkanlı anlattığıma,ağlamaktan ve süt olsun diye yemekten şiştim resmen.dün akşam 2 dakika bile okumak yetti kafamı dağıtmaya.bundan böyle hayata döndüm ve sizinleyim.hepiniz iyiki varsınız,bebeciklerimizi Rabbim bize bağışlasın,bizi de onlara çünkü daha çok küçükler ve bizlere ihtiyaçları var.ha bu arada kaynanamla maceralarımıda yazarım size.çok eğleniyoruz,o gelin ben kaynana gibiyiz.sağolsun çok yardımcı oluyor,yemeğimi önüme getiriyor ama düzenimin sı.tı ağzına.kocam bu kadar iyi olmasa ve hepsi iyi niyetli olmasalar 3. dünya savaşı bizde kopacaktı.hepinizi çooook öpüyorum,yemek yiyip süt yapıp geliyorum

Bizimde bugün aylık kontrolümüz vardı son bi haftadır Kaan çok kusmaya başlamıştı bide süt olarak kusuodu kesmikli değil arada da fışkırtarak kusuodu doktor bebek reflüsü olabilir dedi emzirmeyi 5 te bir oranında düşür dedi 20 dakka emiosa 15 dakka emzir dedi şimdi çocuğun ağzından memeyi çekmek çok üzüo beni o mutluluğunu huzurunu bölüyorum ama nabıyım sağlığı için yapıyorum düzelmez ise ilaç kullanmak zorunda kalırız dedi doktor bide kilo konusunda kızlar ayda 900 gr alması yeterliymis öyle söyledi bugün doktorum benimki 2 haftada 900 gr almış haftada 450 gr alıo ayda nerdeyse iki kilo doktor bu kadar besleme Dio ama ben ağzına meme dayamıyorım ki o istedim veriyorum genellikle 2 saatte emio bazen sürekli emmek istediğinde emzik veriyorum rahatsız olmasın die ama böle de çocuğu aç bırakıomuşum gibi vicdan yapıorum boyuda 5 cm uzamış bir ayda ama bu kusma olayımız üzüo bizi emzirdikten sonra bir saat yatırma dedi doktor birde sünnet derimi uzun ve darmış sünnet olmamız gerekio babamız bu hafta Almanya'da haftaya yaptırıcaz kısmet olursa ona da kıyamıyorum offf ne zor şey annelik

Çok sağol canım bılgı için.. Pekı ucretsız izni almak için kesinlikle müdrümün iznini almam gerekıyor mu. Kesın konuşmalı mıyım reddetme sansı var mı bılıyor musun çok korkuyorum.
Bir de mesela 6 aylok ücretsiz iznin sadece 1-2 ayını isteyenilir miyim acaba..çünkğ 6 ay maddı açıdan zorlar bizi

Kac gundr aklmdadn..yalova bzi unuttuu derkennnnn geldn..ne pozitif ne candan birisn sen ya bu topik sensz olmaz unutma cnm

eğer normalde müdürün rahatsız edici davranıyorsa , önce milli eğitimdeki memurlarla görüş, müdür böyle ücretsiz izni reddetme hakkı yok diye biliyorum. Ayrıca 2 sene de kullanabilirsin iznini 2 ay da istedğin zaman başlayabilirsin.
"DOĞUMA BAĞLI AYLIKSIZ İZİNLER

108 inci maddenin (B) bendinde: "B) Doğum yapan memura, 104 üncü madde uyarınca verilen doğum sonrası analık izni süresinin bitiminden; eşi doğum yapan memura ise, doğum tarihinden itibaren istekleri üzerine yirmidört aya kadar aylıksız izin verilir.

C) Üç yaşını doldurmamış bir çocuğu eşiyle birlikte veya münferit olarak evlat edinen memurlar ile memur olmayan eşin münferit olarak evlat edinmesi hâlinde memur olan eşlerine, çocuğun ana ve babasının rızasının kesinleştiği tarihten veya vesayet dairelerinin izin verme tarihinden itibaren, istekleri üzerine yirmidört aya kadar aylıksız izin verilir. Evlat edinen her iki eşin memur olması durumunda bu süre, eşlerin talebi üzerine yirmidört aylık süreyi geçmeyecek şekilde, birbirini izleyen iki bölüm hâlinde eşlere kullandırılabilir."

1- Aylıksız izninde idarenin takdir hakkı var mıdır?

Devlet memuruna doğuma bağlı olarak verilen aylıksız izin hakkında idarenin takdir hakkı bulunmamaktadır.

2-Doğuma bağlı aylıksız izin süresi ne kadardır?

Doğuma bağlı aylıksız izin 657 sayılı Kanunun 108 inci maddede 24 ay olarak belirlenmiştir
"

kızlar yardım edin bana kızım sabahtan beri hiç uyumadı nerdeyse ağlayıp duruyodu arada emerken falan saknleşiyodu. zorla dünden kalan yemeklerden atıştırdım bulaşık yıkarken gene ağlamaya başladı ama 5 dk falan sürmüştür.ağlarken pat diye sustu ana kucağına baktım gözlerini kapatmış nefes falan alıyo ama sizce bişey mi olmuştur yoksa birden uykuya dalmış olablir mi? korkuyorum şimdi uyuyo ama ya uyku değilse bişey olduysa ağlarken diyorum

3- Doğuma bağlı aylıksız izin süresi uzatılabilir mi?

Doğuma bağlı aylıksız izin kanun ile tespit edilmiştir. Yasal değişiklik yapılmadığı sürece, bu süre uzatılamaz.

4- 24 aydan az izin alınabilir mi?

Aylıksız izin memurun isteğine bağlı olduğundan, memur isterse 24 aydan az izin alması mümkündür.

5- Doğuma bağlı aylıksız izin süresi memuriyet boyunca bir defa mı kullanılır?

Devlet memurunun birden fazla doğum yapması halinde her doğum için aylıksız izin kullanmasına yasal bir engel bulunmamaktadır.

6- Doğuma bağlı aylıksız izin süresi ne zaman başlar?

Anne için, doğuma bağlı aylıksız izin 657 sayılı Kanunun 104 üncü maddesi ile belirlenen mazeret izin sürelerinin, (duruma göre doğumdan itibaren 8 hafta, 8+5 =13 haftalık veya erken doğum sebebiyle kullanılamayan analık izin sürenin) bitiminden itibaren başlar. Bu tarihten itibaren 24 ayın sonunda sona erer.

7- Göreve başladıktan sonra aylıksız izin talebinde bulunulabilir mi?

Mazeret izninin bitiminden itibaren göreve başlayan devlet memuru eğer isterse, aylıksız izin süresinin bitim tarihi geçmemiş olması halinde, bu sürenin bitim tarihine kadar aylıksız izin alabilir.

8- 24 ayı aşmamak üzere parçalı olarak izin alınabilir mi?

Aylıksız izin başlangıç ve bitiş tarihleri arasında kalmak suretiyle parçalı olarak aylıksız izin alınmasına yasal bir engel bulunmamaktadır.

9- İkiz ve üçüz doğumlarda aylıksız izin süresi uzatılabilir mi?

İkiz ve üçüz doğum yapanlara artırımlı aylıksız izin verilmesini öngören bir yasal düzenleme bulunmamaktadır. Bu nedenle, süre uzatılamamaktadır.

10- Hastalık izninde olan memur göreve başlamadan aylıksız izin kullanabilir mi?

Memur hastalık izinlerini kullanmakta iken, daha önce belirtilen esaslara uyulmak suretiyle göreve başlamadan da doğuma bağlı aylıksız izin alabilir.

11- Aday devlet memuruna doğum yapmasından dolayı aylıksız izin verilir mi?

Aday Devlet memuru 657 sayılı Kanununda aday memurlar için zikredilen hükümler dışında memurlara uygulanan hükümler uygulanmaktadır. Ayrıntılı haber için bakın tıklayın.

12 Aylıksız izin sebebinin kalkması halinde göreve dönmeyen memurların durumu nasıl olur?

Aylıksız izin süresinin bitiminden önce mazeretini gerektiren sebebin kalkması halinde, memur on gün içerisinde görevine dönmek zorundadır. Örneğin, doğum yapan ve aylıksız izin alan memurun çocuğunun ölümü halinde memur on gün içerisinde görevine dönmesi gerekir. Zira burada sebep unsursundan dolayı alınan iznin gerekçesi ortadan kalkmıştır.

Mezkur maddenin (F) bendi hükmü uyarınca mazeret sebebinin kalkması halinde veya aylıksız izin süresinin bitiminde itibaren10 gün içerisinde görevine dönmeyenler, memuriyetten çekilmiş sayılmaktadırlar.

13- Eşi doğum yapan devlet memuru aylıksız izin kullanabilir mi?

Eşi doğum yapan devlet memuru aylıksız izin kullanabilir.

14- Eşi doğum yapan devlet memuru ne kadar süre aylıksız izin kullanabilir mi?

Eşi doğum yapan devlet memuru 24 aya kadar aylıksız izin kullanabilir.

15- Eşi doğum yapan devlet memuru aylıksız izni ne zaman başlar?

Eşi doğum yapan devlet memuru çocuğun doğum tarihinden itibaren aylıksız izin kullanabilir.

EVLATLIK EDİNME HALİNDE VERİLECEK AYLIKSIZ İZİN

108 inci maddenin (C) bendinde: "C) Üç yaşını doldurmamış bir çocuğu eşiyle birlikte veya münferit olarak evlat edinen memurlar ile memur olmayan eşin münferit olarak evlat edinmesi hâlinde memur olan eşlerine, çocuğun ana ve babasının rızasının kesinleştiği tarihten veya vesayet dairelerinin izin verme tarihinden itibaren, istekleri üzerine yirmidört aya kadar aylıksız izin verilir. Evlat edinen her iki eşin memur olması durumunda bu süre, eşlerin talebi üzerine yirmidört aylık süreyi geçmeyecek şekilde, birbirini izleyen iki bölüm hâlinde eşlere kullandırılabilir."

1-Her yaştaki çocuğu evlatlık edinen memur, aylıksız izin kullanabilir mi?

Üç yaşını doldurmamış çocuğu evlat edinen devlet memurları aylıksız izin kullanabilir.

2- Evlatlık edinen karı koca memur her ikisi de 24 ay aylıksız izin kullanabilir mi?

Üç yaşını doldurmamış çocuğu evlat edinen karı ve koca her ikisi de memur kişiler ise, 24 ayı geçmemek üzere anne veya babaya veya toplam 24 ayı geçmemek üzere birbirini izleyen iki bölüm hâlinde her iki eşe de kullandırılabilir.

benim kızımda öyle olmuştu midesindeki gazı çıkaramadığı zaman kusuyor gibi geliyor bana. İnşallah bir şey olmamıştır kustuğu için rahatlayıp uyumuştur zaten tüm gün ağlamış iyice yorulmuş ondandır.

emziren annelere öle özeniyorumki allahım eksik etmesin sütlerinizi bebişlerinizden okadar su içiyorum banamısın demiyor mama veriyorum sagıp ne cıkarsa simdiye kadar 20 mi gecemedik onu veriyorum ahhh ahhh keşke benimde olsa sütümde versem oglusuma.gerci benim okadar sıkıntı ve yorgunluktan sonra sütümün yetersiz olması normal.süt üreten anneler neler yapıyorsunuz süt içn yazarsanız sevinirim mama vermek içime sinmiyor offffkine offffff

Arkadaşlar uyku düzenleri nasıl bebişlerinizin
Benim minnoş gündüzleri bi gıdım uyumuyo
Şöyle derin 1-2 saat uyumasını istiyorum nafile
Gaz sancısından kıvranıyo
Emzirmeden önce altı mı değiştirip bi güzel gazını çıkartıyorum
Bir sürü de çıkartıyo maşallah büyük adam gibi sesli sesli
Ama yine rahatlamıyor yine rahatlamıyor
Gazını çıkartıp altını değiştirdikten sonra emzirip uyutayım diyorum
İyice emiyo
O arada emerken bağırsaklardan sesler geliyo lokur lokur
Sonra emerken uyuya kalıyo
Yatırıyorum 15 dakika sonra ağlayarak uyanıyo
5 dakika nefes aldırmıyor. Bana gündüzleri
Sizlerde düzen nasıl

ben özel bişey yapmıyorum cnm bi tek arada sırada maltana içiyorum. ama en önemlisi emzirmek bebek emdikçe süt geliyor. sağmak da işe yarar heralde ama düzenli sağ o zaman bence

benm oğluş da pek uyumuyor gündüz anlayamadım gitti ama uykusu olsa uyur deyip rahatlamaya çalışıyorum.
emzirmeden önce gaz çıkarmak ve bez değiştirmek iyi olabilir ama önemli olan emdikten sonra gazını çıkarman uyuyor olsa da al omzuna çıkarsın bebiş gazını bezini de emdikten sonra hatta emerken kaka yaparsa değiştirirsin yani ben öyle yapmaya çalışıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…