2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

çok teşekkür ederim, çok faydalı oldu bu bilgi benim için...oğlumun doktoru egepolde, orda doğum yaptığım için orada devam ediyorum ama çok içime sinmiyor doktoru. eğer en ufak bir acabası olursa Çarşamba günü, mutlaka Savaş Beye gidelim. sana da çok geçmiş olsun, bişey çıkmamasına çok sevindim.

evet canım ben öğretmenim,
kadın olmasına şaşırmadım bende böyle birine rastlamıştım okuldan soğuttu beni neyse araştırdım senin için iş kanununda var böyle bir izin. İstersen sgk dan da bilgi alabilirsin ya da bir avukata danış.
şöyle: "
Doğum Sonrası Ücretsiz İzin Verilmek Zorunlu Mudur?

Aktif 11 Ocak 2012.

İşveren, doğum sonrası ücretsiz izin talep eden işçiye izin vermek zorunda mıdır?

Kadın işçilerin hamileliği ve doğum yapmaları halinde dikkate alınması gereken esaslar 4857 sayılı İş Kanunu 74. madde ile belirlenmektedir.

Bu kapsamda; kadın işçinin doğumdan önce 8 ve doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta izin hakkı bulunmakta, bu süre boyunca Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası hükümleri uyarınca geçici iş göremezlik ödeneği verilmektedir. Bu sürenin bitiminde yazılı olarak istekte bulunan kadın işçiye, 6 aya kadar ücretsiz izin verilebilmektedir.

Bu izin, yasa ile hüküm altına alınmış bir hak durumundadır. Bu nedenle, kadın işçinin 16 haftalık doğum izni bitiminde yazılı olarak talep etmesi halinde kendisine 6 aya kadar ücretsiz izin verilmesi zorunludur.
"

Canım ben emzirmeyede korkuyorum çok gelio sütüm göğsümü sıktırıorum iki parmağımda ama nafile ağzından taşıo emerken bide boğazına kaçıo çok korkuyorum memeyi ağzından çekince de üstüm başım heryerim süt oluo amansız akıo bu gidişle sağıp biberonla vericem 5 dk sağdım 80 ml de bıraktım öle emzirdim gene doydu nasıl bir süt üretimi var bende anlamış değilim benimkide bazen ağzından burnundan kustuğu olup bugün daha dikkat ettim kaydediyorum emme saati ve sürelini 2 saatten önce vermiyorum bi kere a bişi kustu ama emzik hep ağzımızda artık doktora sordum emzik olayını bi sıkıntısı var mı die elini merceğine emzik emsin dedi hiç aklıma gelmezdi çocuğuma emzik vereceğim ama hayat işte

3 katlımı ah yawrum ya benim evimde dublex 5 önce taşındık buraya çok zorlanıyorum önceki evim 2+1 di şimdi dublex 145 m2 ev canımı okuo herşeyden ikişer tane alıyorum merdiven inip çıkmamak için çocuk olunca daha da zor oldu sen iyi başediosun 3 katlı ev ile Allah kolaylık versin bide başında kaynanatör inşallah tez zamanda kurtulursun hep demişimdir en iyi kaynana uzak kaynana

Missing cim yaa supersin gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum nette gezecek durumun yoktu hiç. Sadece burada takılıyorum ki biraz rahatlayabileyim diye, demek böyleer :)) oh şimdi korkmadan tereddsüz söyleyeceğim gerekirse avukata vs de danısırım ya sgk yı aramak da super fikirmiş., yakında konuşacağım şirkete gidip bitsin artık bu stres:)
İyi nöbtler herkesi öpüyorum

oo süpersiniz valla, bi küvetimizin olmasını hep istemiştim zaten. bnde kucağımda duşakabine gireceğim az büyüsün hızlıca yıkar çıkarım inş. en iisini yapmışsın cnm oh sefanız olsun.

Anne sutu yaninda mama takviyesi yapildiginda bebege su vermek gerekir mi? Bilen var mi?
cnm mama verince su da veriliyo diye biliyorum. hatta biz sadece anne sütü verdiğimiz halde su veriyoruz akşamları dr. içtiği kadar ver dedi. biberondan nasıl güzel içiyor..

Ben tazecik 20 günlük anneyim :)) süper bişey 4 seneden sonra uzun bekleyiş sonucu aldım kucağıma Rabbim isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu ....

benimkini de dublex düşün, 3. katta sadece çatı odası var kendi banyosu tuvaleti olan, kv ord kalıyor. temizliğini falan kendisi yapıyor ben hiç çokmıyorum o kata. kadının ayrı katı olmasa hiç çekilmez zaten ama dediğin gibi merdivenler öldüyor beni, zaten göbek falan ondan kalmadı. alt katta salon var, üst kat bizim oda..bide işin kötüsü evde kediler var. hergün o anakucağını indir çıkar deli oluyorum. salonda bıraksam anında kediler içine yatacak...ben kışı merak ediyorum asıl...buralarda öyle doğal gaz falan da yok, yine soba yakacağız, çok eğlenceli geçecek bu kış sobalı evimizde kaynanatörle

Luboyf cum kundak yapsan belki daha uzun uyur
Ya da gunduzleri yuzustu yatirsan.
Hic denedin mi??
Bazen bebekler yorgun olunca da uyuyamiyor. 10 dakika uyku kime yeter

Deneyeyim minmoşcum kundak işe yaramadı gerçi
Yüzüstü iyi fikir ama o zamanda hep başında beklemek gerek
Geceleri iyi uyuyo diye seviniyordum dün gece hüsrana uğrattı saatte 1 uyandı
Ağlamadı ama sürekli kımıl kımıl beni de uyutmadı

Ben tazecik 20 günlük anneyim :)) süper bişey 4 seneden sonra uzun bekleyiş sonucu aldım kucağıma Rabbim isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu ....

Canım ben de 4. Yılımda aldım kucağıma
Bebeğimiz olsun mu acaba diye düşünürken kendiliğinden oldu çok şükür bizi uğraştırmadı
Acaba diyorum bazen az daha mı bekleseydim korunmaya devam mı etseydim
Biraz daha evliliğimin tadını mı çıkarsaydım
Sonra diyorum yok yok bu güzellik hiç bi şeye değişilmez

Bu Arada biz dün minnoşumla dondurma yemeye gittik babası götürdü
Arabada bi güzel uyudu arada emdi
Emzirirken korktum çok
Sağ şeritten 50 ile falan gittik ama
Yine de oto koltuğunda değilken insan korkuyo
Dondurmacı da oturduk 45 dakika uyudu
Biraz insan yüzü gördüm psikolojim düzeldi
Sonra sahile gittik insanlar denize giriyordu Deniz'i izledik geldik

Anne sutu yaninda mama takviyesi yapildiginda bebege su vermek gerekir mi? Bilen var mi?

Canım biz de ilk 10 gün mama takviyesi yapmıştık
Önce yarım saat her iki göğsümü emziriyordum
Sonra 60 cc mama verip ardından 2 kaşık su veriyordum
Doktorum öyle söylemişti
Şimdide emzirdiktrn sonra 1 kaşık su veriyorum pamukçuk olmasın diye

Göğüs yaraları olan arkadaşlara kantoron yağını tavsiye ediyorum
Yaralara inanılmaz iyi geliyor kısa sürede iyileştiğini göreceksiniz
Benim yara olmadı çok şükür sma önlem olarak kullanmayı planlıyorum

Bir de ben arada nir kaşık zeytinuağı veriyorum bebişe
Sonrada emziriyorum hem kakasını rahat yapıyor hem de zeytinyağlı ağzıyla Emerken memişe masaj yapıyo
Belki de o yüzden ağrımadı hiç göğüs uçlarım

sali gunu dahiliyeden randevu aldim poposunu ve benim goguslerimi gostericem...goguslerimdede kirmizi kabarik ve agrili seyler cikti mantar heryere bulasti sanirim agzindan... tesekkur ederim cnm cok saol

Bende cok dertliyim bu konuda
45 günden fazla ücretsiz izni vermiyor benim işyeri, bende Ssk li olarak özel hastanede çalışıyorum
Benim okuduğum yerlerde 6 aylık ücretsiz izin hakkını çalışan idarenin izniyle alabilir diyor, iste bizim yönetim de 45 günden fazlaya izin vermiyor eski usul yani , ama simdi arkadasın buldugu yazıyı okudum , alo sgk 170 Di galiba , yarın bi arayıp sorayım eğer vermek zorundalarsa cok iyi olur cok rahatlarım
İlk bebeğim sadece anne sütüne geçebilmiş olmamıza rağmen 4,5 aylikken ise başlamak zorunda kaldığım icin biberona alıştı memeyi reddetti bunun öyle olmasını istemiyorum
Yeni yasada 2 hft uzatmışlar izni bu ay onaylanacak galiba , yarı zamanlı calışma diyor ben hastanede kesinlikle yarı zamanlı çalışamam sanmıyorum , bari uzatabildigim kadar uzatayım diyorum ücretsiz izinle filan

aynı cnm anlattıklarn 2saate bır ustm degsyo ne zamn emse zaten hem onn ustu hem benm ustum kalmyor bogaznda kacyor dedgn gıbı aynı yanı bızde fazla bı uretm var herhalde masallah ben sagdım baya bı cıkdı ama hepsnı bteremedı. ve doymusdu. gerısı kaldı onda saklamak lazım henuz poset fılan ednmedgmden attım bıkackez bole oldu bteremedı hepsnı bende bosa gdyo dye smdılk sagmıyorm ama bı poset almayı dusnuyorm. mıllet sutsuzlukden bız fazla sutlulukden valla kararında gelse ne guzel olurr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…