- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #51.901
cnm bişi sorucam sana ben de kalkan kullanıyorum ve gerçekten çok rahatlatıyor. ama bir yerde 40 dakikadan fazla kullanmayın yazıyordu değilse ben tüm gün onlarla dolaşmaya başlamıştımsen emzirdikten sonra lansinoh sürüp kalkanı takıyorsun ne kadar duruyor peki? bir de delikli olanı dimi kullandığın?
ya bende çatlak yok çok şükür ama sağ göğsüm o kadar hassas ki göğüs pedi bile rahatsız ediyor sanki sert bişi yada böyle iğneler varmış gibi ıyy çok garip
sen emziren insansın hem de lohusasın senin yaptığın her şey mübahilk başta ben de senin gibi çok rahattım hala da öyle sayılırım takma kafana sen bebişinle ilgilen onlar yapınca rahatsız oluyosun takılmışsın başka bişey de olabilirdi bu konu emzirme dışında yani ama bu seferlik bunu seçmiş beynin geçer bunlar hatta gülersin kendine neye takılmışım bu kadar diye. bence daha onlar gelmeden yanına ya da bişey demeden sen de bak babaannesi bebeğim ne güzel emiyor ya da hadi sen git birazcık babaanneye filan diye dahil et biraz sana da batmazlar o zaman
/QUOTE]
Canim gogus kalkanini krem kiyafete falan surunerek dagilmasin ve hizlica iyilestirsin diye kullaniyordum.evet delikli olandi. Kirk dakikaya takilmamistim ama durusu beni rahatsiz ettigi icin bir saati gecmiyordu.emzirdikten sonra tekrar merhem surup takiyordum.ama gogus pedi de cok rahatlatiyor. Ben gogus pedini de lansinoh kullaniyorum.canim yara olmasa da dedigin o hassasiyet kacinilmaz. Ne kadar oldu dogum yapali? Bir sure sonra o hassasiyet gecer. Yara olmasin yeter ki.
Canim babane konusunda o kadar cok seye takigim ki :) bütün gun kendimi telkin ediyorum. Iyi düşünmeye calisiyorum. Esimin hatri var diyorum. Ama her gun yeni bir sey cikiyor:) sabir cekiyorum napim :)
Canim selam,
Benim oglumunda kalbinde cocuk doktorumuz ufurum duydu. Buca kadin dogum v cocuk hastanesinde cocuk kardiyolojisinde savas bey var ona goturdum. Tavsiye uzerine goturdum ve ozele gitsem ancak bu kdr ilgilenilirdi. Neyse ki sorun cikmadi bizde ve tek tek izah edio sordugun sorulara cvp verio. Oglumun ustunu giydirirken bana yardim etti dusun. Gidecek olursan tavsiye ederim. Gelmis gecmis olsun.
Valla canım hem de çok rahatsız edici.. Ben özel sektörde çalışıyorym. Sen öğretmensin sanırım acaba bu bilgiler bizim için de geçerli olur mu ki.. Daha ben ızne çıkmadan aylar önce benı kendı ıstedığı tarihte yollamaya kalktı. Ne stres çektim aylarca anlatamam, iyi olursam neden erken çıkayım ki izne gözümü korkutuyordu ki son zamanlara kadar gayet iyiydim sonra son kontrolde dr um resmen stresten erken doğum tehdıdımin ılduğunu soyleyrek şzne çıkmamı istedi ve ben de mecbur kaldım. Geriye de az iznim kaldı of yaa. Sonra da sevınmış gıbı yaaa ven sana dedım dedi. Bir de sen normal doğum yapamazsın dayanamazsın cs dıyodu nasıl üzdü beni. Ben de neden olmasın kı olmazsa da sezeryan olur ne var kı bunda dıyordum. Bir de sut ıznıme taktı hemen doğum izninin üstüne alma diye. Kafayı yemiş heralde. Şu ankı duruma gore bebeğim 33 gunluk ve8 ekımde normal iznim bitiyır çocuğum 2 aylık bile olmayacak nasıl bırakıp gıdeyım bakacak kımse yok bakıcı bulunacak. Bittim ben ya, bir sürü de yıllık iznim var 24 gun kadar. O zaman yıllık ıznımın bir kısmı artı sut iznim ve artı bir ya da iki ay da ücretsiz izni alırım değil mi kızlar karışamazlar değil mi.. 6 aylık olana kadar buyutmeye çalışacağım. O zaman ben gıdıp bunlar konuşayım mı napıyım sizce . Bu arada müdürüm kadın ve bir çocuğu var yazıklar olsun
cnm bişi sorucam sana ben de kalkan kullanıyorum ve gerçekten çok rahatlatıyor. ama bir yerde 40 dakikadan fazla kullanmayın yazıyordu değilse ben tüm gün onlarla dolaşmaya başlamıştımsen emzirdikten sonra lansinoh sürüp kalkanı takıyorsun ne kadar duruyor peki? bir de delikli olanı dimi kullandığın?
ya bende çatlak yok çok şükür ama sağ göğsüm o kadar hassas ki göğüs pedi bile rahatsız ediyor sanki sert bişi yada böyle iğneler varmış gibi ıyy çok garip
sen emziren insansın hem de lohusasın senin yaptığın her şey mübahilk başta ben de senin gibi çok rahattım hala da öyle sayılırım takma kafana sen bebişinle ilgilen onlar yapınca rahatsız oluyosun takılmışsın başka bişey de olabilirdi bu konu emzirme dışında yani ama bu seferlik bunu seçmiş beynin geçer bunlar hatta gülersin kendine neye takılmışım bu kadar diye. bence daha onlar gelmeden yanına ya da bişey demeden sen de bak babaannesi bebeğim ne güzel emiyor ya da hadi sen git birazcık babaanneye filan diye dahil et biraz sana da batmazlar o zaman
/QUOTE]
Canim gogus kalkanini krem kiyafete falan surunerek dagilmasin ve hizlica iyilestirsin diye kullaniyordum.evet delikli olandi. Kirk dakikaya takilmamistim ama durusu beni rahatsiz ettigi icin bir saati gecmiyordu.emzirdikten sonra tekrar merhem surup takiyordum.ama gogus pedi de cok rahatlatiyor. Ben gogus pedini de lansinoh kullaniyorum.canim yara olmasa da dedigin o hassasiyet kacinilmaz. Ne kadar oldu dogum yapali? Bir sure sonra o hassasiyet gecer. Yara olmasin yeter ki.
Canim babane konusunda o kadar cok seye takigim ki :) bütün gun kendimi telkin ediyorum. Iyi düşünmeye calisiyorum. Esimin hatri var diyorum. Ama her gun yeni bir sey cikiyor:) sabir cekiyorum napim :)
aynı şekilde kullanıyormuşuz kalkanı inşallah benim de bu hassasiyetimi giderir bu kalkanlar çok şükür yara olmasını önlediyarın 40ımız çıkacak bakalım neler değişecek hayatımızda hep derler ya 40ından sonra bebek düzenini oturturmuş falan
sık dişini sık sonra gülersin inşallah bu olanlara
canım ben temmuz annelerınden bı bakıyım dedım senn durumun tam benımkınden oncellıkle masallah tosununa bende de bı pasa var mehmet emır. bızde 15gundr 800 900 gram alıyoruz masallah ama bı okdrda kusmamız var doktor kılo almassa sıkntı ama aldgı ıcın bı mudahale gerektrmyor dıyor. sadce bıraz egımlı bıısde yatır emzrdıkden sonra dedı bende ana kucagna koyyorm ama annda mızmızlanım pnce yanlardan akıtyor kaldrncada gazla bırlıkde cıkaryor. bazen kesık bazen sdce sut bazen tamamen peynır cıkaryor. bu son 2 gundur cogaldı ve uyku uyyamıor suanda emıcek yatcak ya mesela emdıkden sonra yarım saat ara ara kusucak mıdesı rahatlcak sonra tekrr acıkıyor ve basa donuyorz. emzık verdm hıc agzndan cıkarmdı ılk defa normalde cok almaz acmıs gbı geldıkce senn hesap emzryorm napıyım.Allah kolaylık versın valla bıze ınsallah en kısa zamnda gecer
sorma durum çok vahimevimiz 3 katlı ve maalesef sobalı. bugün eşime sordum; bebeğin odasında (yatak odamız) klima çalışacak, salonda soba yanacak, annen kışa gitmez odasında ufo yanarsa battık bu kış dedim. hiç annemin gideceğini sanmam hayaller kurma dedi geçen İstanbuldaki oğluyla konuşuyor, bide bana aynen anlattı cümleleri..."anne sık dişini, şlerimi yoluna koyup seni alacağım" demiş. o da "oğlum idare ediyorum merak etme, beni kapının önüne koyacak halleri yok" demiş...arkadaş yediği önünde yemediği arkasında hala idare ediyorum diyor. oğlu desen 10 senedir işsiz, 50 yaşında bir baltaya sap olamaz...hangi işi yoluna koyacak da anasını alacak. yok arkadaşım cinnet geçirtecek bu kadın bana seninki ne güzelmiş, var ama yok. darısı başıma
evet canım ben öğretmenim,
kadın olmasına şaşırmadım bende böyle birine rastlamıştım okuldan soğuttu beni neyse araştırdım senin için iş kanununda var böyle bir izin. İstersen sgk dan da bilgi alabilirsin ya da bir avukata danış.
şöyle: "
Doğum Sonrası Ücretsiz İzin Verilmek Zorunlu Mudur?
Aktif 11 Ocak 2012.
İşveren, doğum sonrası ücretsiz izin talep eden işçiye izin vermek zorunda mıdır?
Kadın işçilerin hamileliği ve doğum yapmaları halinde dikkate alınması gereken esaslar 4857 sayılı İş Kanunu 74. madde ile belirlenmektedir.
Bu kapsamda; kadın işçinin doğumdan önce 8 ve doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta izin hakkı bulunmakta, bu süre boyunca Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası hükümleri uyarınca geçici iş göremezlik ödeneği verilmektedir. Bu sürenin bitiminde yazılı olarak istekte bulunan kadın işçiye, 6 aya kadar ücretsiz izin verilebilmektedir.
Bu izin, yasa ile hüküm altına alınmış bir hak durumundadır. Bu nedenle, kadın işçinin 16 haftalık doğum izni bitiminde yazılı olarak talep etmesi halinde kendisine 6 aya kadar ücretsiz izin verilmesi zorunludur.
"
rica ederim canım ne demekbende üşengeçliğim yüzünden bulmuştum şişe fikrini :)
banyo işini becerdim vede geldim...süperdi valla, keyif yaptık ana oğul :) önce kendim yıkandım sonra oturdum kuvete aldım kucağıma. yıkanırken dünyayı yıkan oğlum hiççç sesini çıkarmadı :) ana baba okadar stres yapınca çocuğu da strese sokuyorduk tabi. sonrada sarıldık bornozlara meme seansı, en son da bebe yağı ile masajımızı yaptık şimdi mışıl mışıl uyuyor. bundan sonra kimseden yardım almam akşamları kendim yıkarım oğlumu, bende de ne stres kaldı ne bişey. oysaki 3 saat önce salya sümük ağlıyordum
yalnız senin şu lavabo işini bir türlü gözümde canlandıramadım. helal olsun canım, benim koca küvette elim ayağım dolandı sen nasıl becerdin lavaboda
cnm mama verince su da veriliyo diye biliyorum. hatta biz sadece anne sütü verdiğimiz halde su veriyoruz akşamları dr. içtiği kadar ver dedi.Anne sutu yaninda mama takviyesi yapildiginda bebege su vermek gerekir mi? Bilen var mi?
3 katlımı ah yawrum ya benim evimde dublex 5 önce taşındık buraya çok zorlanıyorum önceki evim 2+1 di şimdi dublex 145 m2 ev canımı okuo herşeyden ikişer tane alıyorum merdiven inip çıkmamak için çocuk olunca daha da zor oldu sen iyi başediosun 3 katlı ev ile Allah kolaylık versin bide başında kaynanatör inşallah tez zamanda kurtulursun hep demişimdir en iyi kaynana uzak kaynana
Luboyf cum kundak yapsan belki daha uzun uyur
Ya da gunduzleri yuzustu yatirsan.
Hic denedin mi??
Bazen bebekler yorgun olunca da uyuyamiyor. 10 dakika uyku kime yeter
Ben tazecik 20 günlük anneyim :)) süper bişey 4 seneden sonra uzun bekleyiş sonucu aldım kucağıma Rabbim isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu ....
Anne sutu yaninda mama takviyesi yapildiginda bebege su vermek gerekir mi? Bilen var mi?
Trosyd merhem kullanıyorum canım. günde iki kere sürüyorsun yalnız en fazla 7 gün kullanın diyor..o popodaki işte pişik değil mantarmış pamukçuk yüzünden. bu merhemi almasan bile yine mantar tedavisi için olan bişi kullanman lazım. bizim iki günde geçti ama yinede 2 daha kullanacağım. mantar meret bişey, geçti diyorsun tekrar hortluyor. bide altını hiç ıslak bırakma. mantarı azdıran en güzel şey nem zaten
Valla canım hem de çok rahatsız edici.. Ben özel sektörde çalışıyorym. Sen öğretmensin sanırım acaba bu bilgiler bizim için de geçerli olur mu ki.. Daha ben ızne çıkmadan aylar önce benı kendı ıstedığı tarihte yollamaya kalktı. Ne stres çektim aylarca anlatamam, iyi olursam neden erken çıkayım ki izne gözümü korkutuyordu ki son zamanlara kadar gayet iyiydim sonra son kontrolde dr um resmen stresten erken doğum tehdıdımin ılduğunu soyleyrek şzne çıkmamı istedi ve ben de mecbur kaldım. Geriye de az iznim kaldı of yaa. Sonra da sevınmış gıbı yaaa ven sana dedım dedi. Bir de sen normal doğum yapamazsın dayanamazsın cs dıyodu nasıl üzdü beni. Ben de neden olmasın kı olmazsa da sezeryan olur ne var kı bunda dıyordum. Bir de sut ıznıme taktı hemen doğum izninin üstüne alma diye. Kafayı yemiş heralde. Şu ankı duruma gore bebeğim 33 gunluk ve8 ekımde normal iznim bitiyır çocuğum 2 aylık bile olmayacak nasıl bırakıp gıdeyım bakacak kımse yok bakıcı bulunacak. Bittim ben ya, bir sürü de yıllık iznim var 24 gun kadar. O zaman yıllık ıznımın bir kısmı artı sut iznim ve artı bir ya da iki ay da ücretsiz izni alırım değil mi kızlar karışamazlar değil mi.. 6 aylık olana kadar buyutmeye çalışacağım. O zaman ben gıdıp bunlar konuşayım mı napıyım sizce . Bu arada müdürüm kadın ve bir çocuğu var yazıklar olsun
Canım ben emzirmeyede korkuyorum çok gelio sütüm göğsümü sıktırıorum iki parmağımda ama nafile ağzından taşıo emerken bide boğazına kaçıo çok korkuyorum memeyi ağzından çekince de üstüm başım heryerim süt oluo amansız akıo bu gidişle sağıp biberonla vericem 5 dk sağdım 80 ml de bıraktım öle emzirdim gene doydu nasıl bir süt üretimi var bende anlamış değilim benimkide bazen ağzından burnundan kustuğu olup bugün daha dikkat ettim kaydediyorum emme saati ve sürelini 2 saatten önce vermiyorum bi kere a bişi kustu ama emzik hep ağzımızda artık doktora sordum emzik olayını bi sıkıntısı var mı die elini merceğine emzik emsin dedi hiç aklıma gelmezdi çocuğuma emzik vereceğim ama hayat işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?