- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #51.881
Canım bi arkadaşımın oğlunda çıktı kalpte delik küçük vsd adlı tanı koyuldu hamileliğinde doktoru şüphlenmişti o zaman göndermişti çocuk kardiyoliji uzmanına emin olunamamıştı doğumdan sonra çocuk doktoru farketti steteskop ile dinlerken çocuk kardiyoloğuna götürün dedi götürdüğümüzde öğrendik 2mm bir delik vardı ameliyat ve ilaç tedavisi olmadı rutin kontrolle gidilo zaten kalpler ilgili büyük bir sıkıntısı olsa çocuk emmez ve kilo alımı çok az olur demişti o doktor gerçekten çok iyi bir doktor istanbulda olsaydın mutlaka ona götür derdim normal kardiologlar bakmıo bebeklere çocuk kardiyoloğuna götürmelisin içini rahat ettirmek için ama ben büyük bi sıkıntı olduğunu düşünmüyorum olsa çocuk mutlaka belli ettirir sıkıntısını
Bizimde bugün aylık kontrolümüz vardı son bi haftadır Kaan çok kusmaya başlamıştı bide süt olarak kusuodu kesmikli değil arada da fışkırtarak kusuodu doktor bebek reflüsü olabilir dedi emzirmeyi 5 te bir oranında düşür dedi 20 dakka emiosa 15 dakka emzir dedi şimdi çocuğun ağzından memeyi çekmek çok üzüo beni o mutluluğunu huzurunu bölüyorum ama nabıyım sağlığı için yapıyorum düzelmez ise ilaç kullanmak zorunda kalırız dedi doktor bide kilo konusunda kızlar ayda 900 gr alması yeterliymis öyle söyledi bugün doktorum benimki 2 haftada 900 gr almış haftada 450 gr alıo ayda nerdeyse iki kilo doktor bu kadar besleme Dio ama ben ağzına meme dayamıyorım ki o istedim veriyorum genellikle 2 saatte emio bazen sürekli emmek istediğinde emzik veriyorum rahatsız olmasın die ama böle de çocuğu aç bırakıomuşum gibi vicdan yapıorum boyuda 5 cm uzamış bir ayda ama bu kusma olayımız üzüo bizi emzirdikten sonra bir saat yatırma dedi doktor birde sünnet derimi uzun ve darmış sünnet olmamız gerekio babamız bu hafta Almanya'da haftaya yaptırıcaz kısmet olursa ona da kıyamıyorum offf ne zor şey annelik
kızlar yardım edin bana kızım sabahtan beri hiç uyumadı nerdeyse ağlayıp duruyodu arada emerken falan saknleşiyodu. zorla dünden kalan yemeklerden atıştırdım bulaşık yıkarken gene ağlamaya başladı ama 5 dk falan sürmüştür.ağlarken pat diye sustu ana kucağına baktım gözlerini kapatmış nefes falan alıyo ama sizce bişey mi olmuştur yoksa birden uykuya dalmış olablir mi? korkuyorum şimdi uyuyo ama ya uyku değilse bişey olduysa ağlarken diyorum
canım çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için...Allah korusun umarım bişey çıkmaz ama olurda canımızı sıkacak birşey söylerse doktoru, bana ismini ozaman verebilirsen sevinirim. bizde İstanbulda yaşıyorduk 1,5 yıldır İzmirdeyiz. yavrum için kalkar giderim dostlarımız hep orada zaten. ama kilosu maaşallah çok iyi. 2840gr doğum kilosu, dün tartıldık 4100gr olmuş bir ayda. yani doğum sonrası kaybıda hesaba kattığında bir ayda 1,5 kiloya yakın almış.zaten deli gibi emiyor, yani öyle emerken yorgunluk falan da yok. ama işte şu morarma canımı sıkıyor. belkide ben huylandığım için bana öyle görünüyor elleri ayakları. Allah hiçbirimizin evladına göstermesin
kızlar yardım edin bana kızım sabahtan beri hiç uyumadı nerdeyse ağlayıp duruyodu arada emerken falan saknleşiyodu. zorla dünden kalan yemeklerden atıştırdım bulaşık yıkarken gene ağlamaya başladı ama 5 dk falan sürmüştür.ağlarken pat diye sustu ana kucağına baktım gözlerini kapatmış nefes falan alıyo ama sizce bişey mi olmuştur yoksa birden uykuya dalmış olablir mi? korkuyorum şimdi uyuyo ama ya uyku değilse bişey olduysa ağlarken diyorum
Âmin canım. Bide bu morarma olayı kısa süreli olabilir üstüne yatınca yükünün bindiği taraf Yada kucağında taşırken falan başlı olunca kan az gidio sanırım bu sebeple de olabilir ben kendimi bu kadae pimpirikli bilmezdim bugün sünnet için çocuk cerrahına götürdük gebeliğiniz takiplimiydi die sordu sabahtan beri eşimin beynini yedim nie sordu bişi mi gördü die. Aşkım görse sözler doktor adamın işi bu gördüğünü kendine saklamak için doktor olmuo die ama gel bana anlat benimki de çok emio ben iki saati bulmak için emzikle oyalıyorum ama çok kustu son bir haftadır doktorda azaltacaksın dedi mide rahatsız oluomuş benimki 14 günde 900 gr almış bide allahım olmayanlara da versin sütüm çok fazla çocuğun genzine kaçıo emerken heryerim süt bi eğiliyorum işler gibi süt akıo göğüs pedi falan hakgetire ne humana ne Malt içeceği özel hiç bişey yapmıyorum öle ahım şahım su da içmiyorum. Annem dioki fakirim ineği olsan zengin ederdin Dio sağıp sakladıkça daha da çoğalıyo zaten benim hiç bir şeyin normal olmaz... Doğumdan sonra da gelmemişti sütüm normal doğum yapmama rağmen çocuk aç kalıp hastanede yatmıştı... Dünyanın en zor mesleği anne olmakmış üzerimideki sorumlulukta çok fazla duygusallık yüklü çünkü Allah hepimizi korktuklarımızdan emin eylesin
Dokuzaycım benim de tüm gün uyumuyo bebiş
10'dakka ya dalıyo ya dalmıyor
Bazen memede uyuyo bazen ayağımda sallarken
Ama yerine kor koymaz 10 Dakika'ya ağlayarak kalkıyor
Bazen. Ne yemek yiyorum ne lavaboya gidebiliyorum
Kendi başına uykuya daldıysa ne güzel
Hergün yeni bi. Şey öğreniyorlar
Demekti bundan sonra kendi başına uykuya dalacak
ben özel bişey yapmıyorum cnm bi tek arada sırada maltana içiyorum. ama en önemlisi emzirmek bebek emdikçe süt geliyor. sağmak da işe yarar heralde ama düzenli sağ o zaman bence
benm oğluş da pek uyumuyor gündüz anlayamadım gitti ama uykusu olsa uyur deyip rahatlamaya çalışıyorum.
emzirmeden önce gaz çıkarmak ve bez değiştirmek iyi olabilir ama önemli olan emdikten sonra gazını çıkarman uyuyor olsa da al omzuna çıkarsın bebiş gazını bezini de emdikten sonra hatta emerken kaka yaparsa değiştirirsin yani ben öyle yapmaya çalışıyorum.
Kizlar bu sefer de sag gogsum iptal
Sisti ve beni cok halsizlestiridi.
Doktorumu aradim hemen antibiyotuk basla bidaha acillik olma dedi.
Niye oluyor dedim. Mikrop aliyormus
Sutum cok bile degil. Hic bir zaman akmadi fiskirmadi.
Meme temizliine dikkat ettigimij dusunuyorum.
Cok kotuyum, cok mutsuzum
Pazartesi oglum okula baslicak, ozel bir gun olsun istiyordum. Hasta olmak istemiyorum
eğer normalde müdürün rahatsız edici davranıyorsa , önce milli eğitimdeki memurlarla görüş, müdür böyle ücretsiz izni reddetme hakkı yok diye biliyorum. Ayrıca 2 sene de kullanabilirsin iznini 2 ay da istedğin zaman başlayabilirsin.
"DOĞUMA BAĞLI AYLIKSIZ İZİNLER
108 inci maddenin (B) bendinde: "B) Doğum yapan memura, 104 üncü madde uyarınca verilen doğum sonrası analık izni süresinin bitiminden; eşi doğum yapan memura ise, doğum tarihinden itibaren istekleri üzerine yirmidört aya kadar aylıksız izin verilir.
C) Üç yaşını doldurmamış bir çocuğu eşiyle birlikte veya münferit olarak evlat edinen memurlar ile memur olmayan eşin münferit olarak evlat edinmesi hâlinde memur olan eşlerine, çocuğun ana ve babasının rızasının kesinleştiği tarihten veya vesayet dairelerinin izin verme tarihinden itibaren, istekleri üzerine yirmidört aya kadar aylıksız izin verilir. Evlat edinen her iki eşin memur olması durumunda bu süre, eşlerin talebi üzerine yirmidört aylık süreyi geçmeyecek şekilde, birbirini izleyen iki bölüm hâlinde eşlere kullandırılabilir."
1- Aylıksız izninde idarenin takdir hakkı var mıdır?
Devlet memuruna doğuma bağlı olarak verilen aylıksız izin hakkında idarenin takdir hakkı bulunmamaktadır.
2-Doğuma bağlı aylıksız izin süresi ne kadardır?
Doğuma bağlı aylıksız izin 657 sayılı Kanunun 108 inci maddede 24 ay olarak belirlenmiştir
"
canım bence sen hiç vicdan yapmadan emzikle oyala...maaşallah siz ana oğlu süt konusunda düşmen çatlatıyorsunuz :)) bu arada fazla sütünü bana gönderebilirsin, sevgili kv bir haftadır süt falan bırakmadı bende
Bizimde bugün aylık kontrolümüz vardı son bi haftadır Kaan çok kusmaya başlamıştı bide süt olarak kusuodu kesmikli değil arada da fışkırtarak kusuodu doktor bebek reflüsü olabilir dedi emzirmeyi 5 te bir oranında düşür dedi 20 dakka emiosa 15 dakka emzir dedi şimdi çocuğun ağzından memeyi çekmek çok üzüo beni o mutluluğunu huzurunu bölüyorum ama nabıyım sağlığı için yapıyorum düzelmez ise ilaç kullanmak zorunda kalırız dedi doktor bide kilo konusunda kızlar ayda 900 gr alması yeterliymis öyle söyledi bugün doktorum benimki 2 haftada 900 gr almış haftada 450 gr alıo ayda nerdeyse iki kilo doktor bu kadar besleme Dio ama ben ağzına meme dayamıyorım ki o istedim veriyorum genellikle 2 saatte emio bazen sürekli emmek istediğinde emzik veriyorum rahatsız olmasın die ama böle de çocuğu aç bırakıomuşum gibi vicdan yapıorum boyuda 5 cm uzamış bir ayda ama bu kusma olayımız üzüo bizi emzirdikten sonra bir saat yatırma dedi doktor birde sünnet derimi uzun ve darmış sünnet olmamız gerekio babamız bu hafta Almanya'da haftaya yaptırıcaz kısmet olursa ona da kıyamıyorum offf ne zor şey annelik
Canım ya ne zaman kurtulacaksn tamamiyle yerleşti sanırım sana benimkiler 12 saatlik yoldan geldiler doğumda bir gece yatıp gittiler neymiş annem sürat yapmış onlara çok kırılganlar saolsunlar gittiler... Bizim öle gelin kaynana gibi iliskimiz yok hatta ilişkimiz yok bile diyebilirim ne en onları ararım ne onlar beni bi kere gittim evlerine oğullarıyla konuşurlar kaynanam var desem yalan olur heralde :)))
Aybikecim tesekkurler sisede hazirlamak. İyi fikirmis
Azcik yapiyordum tek kullanimlik sonra useniyor insan tekrar yapmaya..
Becerebilecegine inaniyorum. Benim gibi lavaboda yikayiver sigarsa. Bizimki sigmiyor artik kuvete transfer olduk:)
canım çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için...Allah korusun umarım bişey çıkmaz ama olurda canımızı sıkacak birşey söylerse doktoru, bana ismini ozaman verebilirsen sevinirim. bizde İstanbulda yaşıyorduk 1,5 yıldır İzmirdeyiz. yavrum için kalkar giderim dostlarımız hep orada zaten. ama kilosu maaşallah çok iyi. 2840gr doğum kilosu, dün tartıldık 4100gr olmuş bir ayda. yani doğum sonrası kaybıda hesaba kattığında bir ayda 1,5 kiloya yakın almış.zaten deli gibi emiyor, yani öyle emerken yorgunluk falan da yok. ama işte şu morarma canımı sıkıyor. belkide ben huylandığım için bana öyle görünüyor elleri ayakları. Allah hiçbirimizin evladına göstermesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?