2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Melek'çim hepiniz tek tek aklımdasınız,Funda,sen,pembesümbül,dokuzay,katre,zerre,arasta,Cucu,PETOM,Myhoney,deniz0611,nisanbu,aybike77 ve şu an yazsam bitiremeyeceğim diğer arkadaşlarım.bugün daha 12 günlük olduk,hepinize göre çok daha küçüğüz.biraz aranıza geç katılabildim o yüzden,sizlerin çoğunun kırkı bile çıktı.şu 40 çıkınca milletin dediği gibi bebekte mucizevi değişiklik oluyor mu kızlar?ben şu lohusalık ve 40 çıkma olayından nefret ettim,nerdeyse sen lohusasın nefes alma diyecekler.yemek ye ama şunu yeme,ayağına giy,yalnız kalma,bebeğin yanından ayrılma,ikindiden sonra dışarı çıkma(balkon dahil),misafir ağırla falan derken kafayı yiyicem.bi de benim nasıl sigara içesim var daraldığımda.siz naptınız kızlar ya????uydunuz mu şeytana?evde kimse olmasa ben çoktan yakmıştım bir tane ama hiç kıyamıyorum miniğime.beni bu kadar bunaltmasaşar aklıma gelecek vaktim bile olmaz ama ağlama nöbetleri geçittirecek kadar daralttılar.

canım çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için...Allah korusun umarım bişey çıkmaz ama olurda canımızı sıkacak birşey söylerse doktoru, bana ismini ozaman verebilirsen sevinirim. bizde İstanbulda yaşıyorduk 1,5 yıldır İzmirdeyiz. yavrum için kalkar giderim dostlarımız hep orada zaten. ama kilosu maaşallah çok iyi. 2840gr doğum kilosu, dün tartıldık 4100gr olmuş bir ayda. yani doğum sonrası kaybıda hesaba kattığında bir ayda 1,5 kiloya yakın almış.zaten deli gibi emiyor, yani öyle emerken yorgunluk falan da yok. ama işte şu morarma canımı sıkıyor. belkide ben huylandığım için bana öyle görünüyor elleri ayakları. Allah hiçbirimizin evladına göstermesin

ger.i az önce cevap verirken söylemiştim, bu mesajını sonradan okudum. bizdede oburcukluk var :) memeye yapışınca bırakmıyor bir türlü. burdaki ana sağlığın hemşiresiyle konuştum. bazı bebekler tok olduğunu algılayamaz ve sürekli emmek istermiş. seninkinin kilosuna bakılırsa aç kalma gibi bir derdi yok, emme refleksi yüksek dedi. onun da tavsiyesi 15 dk emzirip sonra emzik vermek. eğer çok kıyameti kopartırsa biraz daha emzirirsin dedi. yani kuzum hiç vicdanınla savaşmaya kalkma, aldıkları kilolara bakılırsa bunlar oburcuk :)
kusmaya gelince; o da işte emme refleksi yüzündenmiş. sütü fazla fazla emiyor sonra mide kalanı çıkartıyor. geçen senin dediğin gibi fışkırttı resmen, hemde sadece ağzından değil aynı anda burun deliklerinden. ne yalan söyleyeyim boşa giden sütüm içim oturup ağlayasım geldi, ben onu ne zorluklarla yaptım

canım ya ben evhamlıyım sen benden evhamlı :) hiç korkma, bebekler yorulduğunda (ki genellikle bu yorgunluk aşırıağlama yüzünden) öyle pat diye uykuya dalarmış. bırak annesi mışıl mışıl uyusun, sende bişeyler ye bu arada

Âmin canım. Bide bu morarma olayı kısa süreli olabilir üstüne yatınca yükünün bindiği taraf Yada kucağında taşırken falan başlı olunca kan az gidio sanırım bu sebeple de olabilir ben kendimi bu kadae pimpirikli bilmezdim bugün sünnet için çocuk cerrahına götürdük gebeliğiniz takiplimiydi die sordu sabahtan beri eşimin beynini yedim nie sordu bişi mi gördü die. Aşkım görse sözler doktor adamın işi bu gördüğünü kendine saklamak için doktor olmuo die ama gel bana anlat benimki de çok emio ben iki saati bulmak için emzikle oyalıyorum ama çok kustu son bir haftadır doktorda azaltacaksın dedi mide rahatsız oluomuş benimki 14 günde 900 gr almış bide allahım olmayanlara da versin sütüm çok fazla çocuğun genzine kaçıo emerken heryerim süt bi eğiliyorum işler gibi süt akıo göğüs pedi falan hakgetire ne humana ne Malt içeceği özel hiç bişey yapmıyorum öle ahım şahım su da içmiyorum. Annem dioki fakirim ineği olsan zengin ederdin Dio sağıp sakladıkça daha da çoğalıyo zaten benim hiç bir şeyin normal olmaz... Doğumdan sonra da gelmemişti sütüm normal doğum yapmama rağmen çocuk aç kalıp hastanede yatmıştı... Dünyanın en zor mesleği anne olmakmış üzerimideki sorumlulukta çok fazla duygusallık yüklü çünkü Allah hepimizi korktuklarımızdan emin eylesin

Kizlar bu sefer de sag gogsum iptal
Sisti ve beni cok halsizlestiridi.
Doktorumu aradim hemen antibiyotuk basla bidaha acillik olma dedi.
Niye oluyor dedim. Mikrop aliyormus
Sutum cok bile degil. Hic bir zaman akmadi fiskirmadi.
Meme temizliine dikkat ettigimij dusunuyorum.
Cok kotuyum, cok mutsuzum
Pazartesi oglum okula baslicak, ozel bir gun olsun istiyordum. Hasta olmak istemiyorum

Dokuzaycım benim de tüm gün uyumuyo bebiş
10'dakka ya dalıyo ya dalmıyor
Bazen memede uyuyo bazen ayağımda sallarken
Ama yerine kor koymaz 10 Dakika'ya ağlayarak kalkıyor
Bazen. Ne yemek yiyorum ne lavaboya gidebiliyorum
Kendi başına uykuya daldıysa ne güzel
Hergün yeni bi. Şey öğreniyorlar
Demekti bundan sonra kendi başına uykuya dalacak

canım bence sen hiç vicdan yapmadan emzikle oyala...maaşallah siz ana oğlu süt konusunda düşmen çatlatıyorsunuz :)) bu arada fazla sütünü bana gönderebilirsin, sevgili kv bir haftadır süt falan bırakmadı bende

Luboyf cum kundak yapsan belki daha uzun uyur
Ya da gunduzleri yuzustu yatirsan.
Hic denedin mi??
Bazen bebekler yorgun olunca da uyuyamiyor. 10 dakika uyku kime yeter

Aynen dediğin gibi canım emzirdikten sonRa omzuma koyup ağızdan gazını çıkarmasını mutlaka sağlıyorum
Emzirmeden öncede altını değiştirip hazır midesi de boşken altını açıp karnına masaj yaparak ve poposuna zeytinyağıyla masaj yaparak baya bi gazını çıkartıyorum
Yani anlamadım gitti o kadar çok sesli sesli gaz çıkartıyoki altını değiştirirken
Rahatlıyo baya
Sonra ağzıyla meme aranıo emziriyorum
Yarım saat boyunca emiyo
Etmedikten sonra memede uykuya daliyı
Yerine koyaıyım diyorum 10 dakika sonra kıvranarak uyanıyo
Çözemedim ben bu çocuğu 45 dakika içinde mi hemen gaz üretiyor
O kadar gaz nasıl oluyor
Bi de üstelik çıkartıyoda
Hatta bugün emdikten sonra ayağımda sallarken baya gaz çıkardı hem de ben poposuna masaj yapmadan
Ama yine de rahatlamıyor hala gaz var hala
Sab simplex kullanıyorum
O baya rahatlatıyor ama yine de derin uyumuyo tüm gün kuş uykusu

canım sakın üzme kendini, biliyorsun ki konu sütse en önemli faktör moral...bende meme temizliğ vicdanını pamukçuk olayında yaşadım, 3 gün ağladım pis bir anne miyim diye şimdi annemin tavsiyesini uyguluyorum; bir şişeye karbonatlı su yaptım, emzirmeden önce onunla siliyorum. böylelikle bebeğimin ağzıda dezenfekte oluyor memede kalan karbonatlı suyla bereber pamukçuksuz mutlu mesut yaşıyoruz

yine bugün kv beni delirtmeyi başardı, hemde bu sefer ağlatana kadar...sonrada bozuldu odasına çekildi. eşime hadi çocuğu yıkayalım dedim. ne dese beğenirsiniz? benim uykum geldi, yarın yıkarız...yahu bu çocuk 3 gündür yıkanmıyor, hemde egenin sıcağında...madem herkes odasına çekildi meydan bana kaldı, ben oğluşumu yıkamaya gidiyorum. dua edin kendi başıma becerbileyim, tabi bide oğluşum yaygarayı koparıp milleti ayaklandırmasın. sonra fırçayı yerim kendi başıma iş yapıyoruz diye...hadi teyzeler biz kaçamak banyomuza gidiyoruz, dönüşte anlatırız becerebildik mi

Valla canım hem de çok rahatsız edici.. Ben özel sektörde çalışıyorym. Sen öğretmensin sanırım acaba bu bilgiler bizim için de geçerli olur mu ki.. Daha ben ızne çıkmadan aylar önce benı kendı ıstedığı tarihte yollamaya kalktı. Ne stres çektim aylarca anlatamam, iyi olursam neden erken çıkayım ki izne gözümü korkutuyordu ki son zamanlara kadar gayet iyiydim sonra son kontrolde dr um resmen stresten erken doğum tehdıdımin ılduğunu soyleyrek şzne çıkmamı istedi ve ben de mecbur kaldım. Geriye de az iznim kaldı of yaa. Sonra da sevınmış gıbı yaaa ven sana dedım dedi. Bir de sen normal doğum yapamazsın dayanamazsın cs dıyodu nasıl üzdü beni. Ben de neden olmasın kı olmazsa da sezeryan olur ne var kı bunda dıyordum. Bir de sut ıznıme taktı hemen doğum izninin üstüne alma diye. Kafayı yemiş heralde. Şu ankı duruma gore bebeğim 33 gunluk ve8 ekımde normal iznim bitiyır çocuğum 2 aylık bile olmayacak nasıl bırakıp gıdeyım bakacak kımse yok bakıcı bulunacak. Bittim ben ya, bir sürü de yıllık iznim var 24 gun kadar. O zaman yıllık ıznımın bir kısmı artı sut iznim ve artı bir ya da iki ay da ücretsiz izni alırım değil mi kızlar karışamazlar değil mi.. 6 aylık olana kadar buyutmeye çalışacağım. O zaman ben gıdıp bunlar konuşayım mı napıyım sizce . Bu arada müdürüm kadın ve bir çocuğu var yazıklar olsun

Son düzenleme:

Canım ya ne zaman kurtulacaksn tamamiyle yerleşti sanırım sana benimkiler 12 saatlik yoldan geldiler doğumda bir gece yatıp gittiler neymiş annem sürat yapmış onlara çok kırılganlar saolsunlar gittiler... Bizim öle gelin kaynana gibi iliskimiz yok hatta ilişkimiz yok bile diyebilirim ne en onları ararım ne onlar beni bi kere gittim evlerine oğullarıyla konuşurlar kaynanam var desem yalan olur heralde :)))

Aybikecim tesekkurler sisede hazirlamak. İyi fikirmis
Azcik yapiyordum tek kullanimlik sonra useniyor insan tekrar yapmaya..
Becerebilecegine inaniyorum. Benim gibi lavaboda yikayiver sigarsa. Bizimki sigmiyor artik kuvete transfer olduk:)

canım ben temmuz annelerınden bı bakıyım dedım senn durumun tam benımkınden oncellıkle masallah tosununa bende de bı pasa var mehmet emır. bızde 15gundr 800 900 gram alıyoruz masallah ama bı okdrda kusmamız var doktor kılo almassa sıkntı ama aldgı ıcın bı mudahale gerektrmyor dıyor. sadce bıraz egımlı bıısde yatır emzrdıkden sonra dedı bende ana kucagna koyyorm ama annda mızmızlanım pnce yanlardan akıtyor kaldrncada gazla bırlıkde cıkaryor. bazen kesık bazen sdce sut bazen tamamen peynır cıkaryor. bu son 2 gundur cogaldı ve uyku uyyamıor suanda emıcek yatcak ya mesela emdıkden sonra yarım saat ara ara kusucak mıdesı rahatlcak sonra tekrr acıkıyor ve basa donuyorz. emzık verdm hıc agzndan cıkarmdı ılk defa normalde cok almaz acmıs gbı geldıkce senn hesap emzryorm napıyım.Allah kolaylık versın valla bıze ınsallah en kısa zamnda gecer

Arkdslar
herkeslere Merhaba
bn de 26 temmuzda dgm yaptim
onceden hatrlaynlar vardr belki
annemlerdeyz dgmdan beri
esim yurtdışında. Ilk günler cok aglmistim bnde. Bebegimizi gorup oyle gitmisti. Gunlerce atamadim ustumden ayrilisimizi. Neyseki bayramda bizi almaya geliyor.

Herşey cok zor kizlar.ama yavrulrmiz icin herseye deger. Bir de bnm 21 aylik bir kizim daha var. Ailem olmasaydi ne yapardm bilmiyrm. Canim annem ve kardesimden allh razi olsn.

kv konusuna deginmk istedm. Coj takmyn kafaniza arkdslar. Sonucta sizn cocugunuz onun da torunu. Kotulugunu istemz babaanne leri. Eskiden gorme cogu yanlis seyi uygun dille anltn gecin. Ilk çocukta anneler cok titiz davranyr her konuda. Bn de ilk kizimda annemin bebegi yikamasindan bile huzursuz olyrdm. Cok sert yikiyordu cunku. Ama bu kizimda öyle dusunmyrm. Canm annem torununu yikiyor nasil yikarsa uikasin.

Sut meselesi. ...
arkdslar bnm bebek iki saatte bir emiyr
cok da guzel kilo aliyr
gunduzde hep uyuyor
zaten uyuyan bebek kilo alır diyorlar
ne kadar dgru bilemyrm
bazi seyler genetik arkdslar. Bnm ilk kizimda uyurdu çok. Bn de oyle imisim.
sut icin ibrahim Saraçoğlu nun tavsiyeleri...
sari taze uzum
maden suyu
Incir
dere otu ve yesillikler

bn hr aksam uzum yiyorum
kalanlarida bas ucuma koyuyrm. Emzrmeye kalktikca yiyorm. Denemekte yarar var.

ha birde en onemlisi uykuuuu
iyi geceler

sorma durum çok vahim evimiz 3 katlı ve maalesef sobalı. bugün eşime sordum; bebeğin odasında (yatak odamız) klima çalışacak, salonda soba yanacak, annen kışa gitmez odasında ufo yanarsa battık bu kış dedim. hiç annemin gideceğini sanmam hayaller kurma dedi geçen İstanbuldaki oğluyla konuşuyor, bide bana aynen anlattı cümleleri..."anne sık dişini, şlerimi yoluna koyup seni alacağım" demiş. o da "oğlum idare ediyorum merak etme, beni kapının önüne koyacak halleri yok" demiş...arkadaş yediği önünde yemediği arkasında hala idare ediyorum diyor. oğlu desen 10 senedir işsiz, 50 yaşında bir baltaya sap olamaz...hangi işi yoluna koyacak da anasını alacak. yok arkadaşım cinnet geçirtecek bu kadın bana seninki ne güzelmiş, var ama yok. darısı başıma

Aybikecim tesekkurler sisede hazirlamak. İyi fikirmis
Azcik yapiyordum tek kullanimlik sonra useniyor insan tekrar yapmaya..
Becerebilecegine inaniyorum. Benim gibi lavaboda yikayiver sigarsa. Bizimki sigmiyor artik kuvete transfer olduk:)

rica ederim canım ne demek bende üşengeçliğim yüzünden bulmuştum şişe fikrini :)

banyo işini becerdim vede geldim...süperdi valla, keyif yaptık ana oğul :) önce kendim yıkandım sonra oturdum kuvete aldım kucağıma. yıkanırken dünyayı yıkan oğlum hiççç sesini çıkarmadı :) ana baba okadar stres yapınca çocuğu da strese sokuyorduk tabi. sonrada sarıldık bornozlara meme seansı, en son da bebe yağı ile masajımızı yaptık şimdi mışıl mışıl uyuyor. bundan sonra kimseden yardım almam akşamları kendim yıkarım oğlumu, bende de ne stres kaldı ne bişey. oysaki 3 saat önce salya sümük ağlıyordum

yalnız senin şu lavabo işini bir türlü gözümde canlandıramadım. helal olsun canım, benim koca küvette elim ayağım dolandı sen nasıl becerdin lavaboda

Canim selam,

Benim oglumunda kalbinde cocuk doktorumuz ufurum duydu. Buca kadin dogum v cocuk hastanesinde cocuk kardiyolojisinde savas bey var ona goturdum. Tavsiye uzerine goturdum ve ozele gitsem ancak bu kdr ilgilenilirdi. Neyse ki sorun cikmadi bizde ve tek tek izah edio sordugun sorulara cvp verio. Oglumun ustunu giydirirken bana yardim etti dusun. Gidecek olursan tavsiye ederim. Gelmis gecmis olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…