2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Benim de her yediğini facede paylaşan arkadaşlarım sağolsunlar canımı pasta çektirdiler.

Yuh daha gelir gelmez misafir mi ağırladın ah kıyamam

O ayri bir case . Hamile iken sevgili gurme arkadaslarım az çektirmediler. Seker var zaten yiyemiyorum bir şey neler yediler hepsi bir bir hala aklımda :)

çağlam incim bayramınızı kutluyor

Eki Görüntüle 831976
Yerim Ben bu prensesi:)
Sizede Iyi bayramlar findigim nice nice bayramlar gorelim hepimiz
Yerim yerim yanaklar dudisler ne seker masallah😊
Eki Görüntüle 832025
Oglumla herkesin bayramını kutluyoruz güzel anneler ve melekleri...
Agustos anneleride bebisleride cok seker masallah hepimizee :)

bana bi akıl verir misiniz iki gündür paşam çok huzursuz ve ben hala sebebini bulamadım...
göğüslerim eskisi gibi sert olmuyor, acaba sütüm mü yetmiyor aç mı diyorum ama çiş sayısı bence normal...günde 7-8 kez bez değiştiriyoruz ve hep bez tamamen çiş dolmuş oluyor. hergün verendaya çıkardı, hava bozdu diye 2 gündür odasında kapalı kaldı. acaba onun huysuzluğu mu? herzaman gece uykumuz çok güzel olurdu, akşam 8 gibi derin uykuya geçer 12 de süt için uyanırdı. bu akşam 8.30 da zor uyuttum ama hala derin uykuya dalamadı, sürekli kıpırdanıp duruyor.offff ne bu çocuğun sıkıntısı, ben niye bulup çözemiyorum

canım umzrım hepimize güzel moral veriri bu yazı özellikle bu konu için paylaştım.bazen göğüslerim çok dolu olmuyor aslında sağdığımda bi bakıyorum 30 cc çıkıyor ama bu durumda göğüüsmü verince bebek emiyor maşlalh bide bakıyorum ağında süt var yanı boşa çekmiyor boş ise ağlar zatem sabırsız benimki.şaşırıyordum en baştan bu boş boş emiyor diye stres yapıyordum sağlık ocağında da hemşire gel o zman haftalık kl bakalım ki zamanda müdahale ederiz gerekirse amma verirsin dedi.ama bi baktık çok iyi kilo alıyordu.Böyle kendime güvenim gelidi ve göğüslerim çok dolu olmasa da rahatım hemen sütüm geliyor diye düşünüyorum bi 5 dk emdikten sonra hisediyorum iniyor süt.bu işte psiholoji de çok öenmli emin oldum.

canım geçen iki gün aynıydık şaşırdım buna ne oldu diye.acaba sıcakmı odanız.bide uyanınca bi sonraki uyuku ne zmana benimki önce 1 saat uyanık duruyordu bend e arayaı açtım daha yarım saat oyaladım sonra uyuttum maşlalah dün ve bugun uyukusu daha iyiy.ama belki de gazı var cnaım yediğin içtin birşey belki dokundu gaz yaptı.

acaba hava değişiminden mi etkileniyor bebekler? oda ısısı bizde tam bir karmaşa evimiz sobalı, paşamın odasına klima bayramdan sonra takılacak. şimdilik ufoyla ısıtıyorum ama onu da açınca çok sıcak, kapatınca hemen soğuyor. o yüzden artık çalıştırmaktan ziyade bebeği kalın giydiriyorum. aslında gündüz uykusuna da gece uykusuna da aynı saatlerde geçiyor ama derin uykuya dalmadan mızırdanarak uyanıyor. o yüzden ilk aklıma gelen açlık oldu. ama dediğim gibi çiş sayısında azalma yok, demekki sütüm var diyorum
bu durumda ya dediğin gibi odanın havası yada gaz var

amanınnnn ben o tavşanı ısırırım bu ne tatlılıkkkk maşaAllah canım...

başka bir topice bakarken gördüm, bir ara kraft dony arıyormuşsun..aldın mı memnun musun?
bizim fisher price ı birgün sapıtıp atıcam camdan aşağıya, deli etti beni
kısa süreli bişey almak istemiyorum, anladığım kadarıyla dony daha uzun dönem kulanımlı?

ah canım en baştan çok alıyorlar ama biizm dr anne sütünden aldığı kilolar tehlikeli değil hi,ç aldırmadı .Benim oğlum da öyle gündüzleri 1-1.30 saat arayla emiyor her 3 saate bir imkansız.bence sen kendi hislerini dinle.

heheh ben de varım canım iyi kaynna oluruz İnşallah.aman canım gelin kız gibi sevmez bizi ama oğlularımız sevsin y

canım anlatığın şey bizde de oluyor bu akşamları oluyor genelde akşam sütüm az ve oğlum sık sık emiyor ama bu sefer uykusunu alamıyor ve aynı şekilde şaşırıyor sanırm boş memeyi emdikçede fazla gaz yutuyot ve gazdan da ağlıyor.ben ilk önce emzirmeye çalışıyorum birkaç kez deniyorum o emeye başlıyor sonra itiyor kendini ağlmaya başlıyor tekrar meme veriyorum yine aynı şey yapıyorsa kaldıreıyorum gaz çıkartmaya çalışıyoruz.gazçıktıysa yiine emzirmeye deneniyorum aynı şey yapıyorsa uyutmaya başlaıyorum.yarım uykuluken emirmeye çalışıyorum biraz emer uykuya dalıyor.beslediğine emin değilse bi dene gece sütünden azıcık süt sağ buzdolaba sakla gündüz böyle yapında o sütü ısıtıp ver bakalım onu içerse demek aç olduğunda öyle yapıyor.ama büyük ihtimale yorgun olduğu için böyle yapıyor.emme süresi azalması normla güçlendiler daha hızlı emiyorlar artık.eskiis giibi satlerce emzeler artık.

geçen hafta istenbulda bya soğuktu kalorifer çalıtı ama benimki sıcağı seviyor sanırm öyle geceleri hiç derin uykuya dalmadı.en son pes ettim yanıma aldım mışıl mışıl uyuduk:)bi dene bakalım yanında nasıl uyucak hani eğer çok soğuk değilse birşey açma yanında olsun sen ısıtrısın onu.kalın giydiriyorsun dedi ne giyidiriyorsun .annem hırka örmüş giydiridm ama çok rahatsız oldu ağladı hep çıkartınca rahatladı susutu ki hava soğukltu hoşuna gider sandım ama yanılmışım.denemekle tuturacaz ihtiyaçlarını.

zaten iki haftadır benimle yatıyor, babayı salona gönderdik :) aslına bakarsan üşümek yüzünden değil, başka konuya takıntılı olduğum için birlikte yatıyoruz. Allah korusun çok nadir görülüyor ama ben yinede önlemlerimi alayım istedim. ani bebek ölümü sendromu 2. ay ile 6. ay arasında görülüyor. bebek uykusunda anne rahminde olduğunu sanıp akciğer yolu ile nefes almayı kesiyor uykuda. o nedenle uzmanlar gece uykusunda kalın giydirmeyin, ana rahmini hatırlatan sesler dinletmeyin gibi şeyler söylüyor. ancak kesin çözüm bebeğin anne yanında yatması. gece boyunca anne kokusunu aldığı için böyle bir yanılgıya düşmüyor...
gerçi adam 4 ay daha kanepede yatar mı bilmem

kızlaaaarr hayırlı bayramlar hepinize ve bebişlerinze. ben hasta oldum hem ishalim hem kusuyorum. vücudumda sıvı kalmadı sanıyorum ama bir karın burması koştur tuvalete gene sıvı geliyor. iki sorum var 1. ishalin geçmesi için acile gitmeden neler deneyebilirim
2. benm ishalim masum minik yavrumada geçer mi?

Dokuzay'cım hastalığın için doktora gitmende fayda var. Aynı zamanda bebeğine etki edip etmeyeceğini doktor daha net söyler

Doğumdan sonra 1 defa sancılı şekilde ishal oldum. Tam 1,5 gün sürdü. Aynı endişeyi ben de yaşadım bebeğe geçer mi diye ama ben emzirdim birşey olmadı. Ancak seninki farklı bir durum olabilir kusuyormuşsun da. Bence en yakın hastanin aciline bir görün derim.

Ben cola çiğ Türk kahvesi yemiştim ve bol bol su içmiştim

Ihmal al etme hemen doktora görün lütfen

Canım anlattıklarına göre mideni üşütmüşsün gibi duruyor. Oldukça fazla sıvı kaybetmişsin ve kustuğuna göre aldığın sıvı aşağı inmeden ağzından çıkıyor. Emziriyosun da bir yandan ordan da sıvı gidiyor. Bence acile git sana mutlaka sıvı takarlar.

Aybike bende dondy var kurtarıcı gibi bisey memnunum yani daha sonra tv koltugy ve mama sandalyesu olarak kullanabiliyorsunuz geçen gün arkadasimin iki yasinda kizi geldi hemen koltuk yaptık tvnin karsina koyduk hem sallandi hem izledi cok hosuna gitti

Kızlar günaydın,keyfim hiç yok.feci hastayım,maskeyle uyudum hatta dün gece, Melisime bulaşmasından çok korkuyorken ve ben feci hastayken sabah ablam aradı,bayramın ilk günü Bursa'ya gitmiştik,annemlere,oraya 7 yaşında kızıyla kuzenim geldi.kızımı sevdiler falan,çok durmadılar ve ertesi günü kuzenimin kızında su çiçeği döküntüleri başlamış.geldiklerinde daha bişeyi yokmuş.ablamında 6 aylık kızı var,duyunca hemen aradı ama onun kızı uyuduğu için ona yaklaşmadılar.yüreğim pırpır.Arastacım eşin doktor ya,bir sorar mısın ne yapmalıyım?ya da bilen arkadaşlarım.eşime söylemedim daha,uyuyor şimdi.zaten yarım saat oldu öğreneli.net'tede bişey bulamadım.sevgiler hepinize

Günaydın kızlar

Dün sebepsiz yere ruh halim berbattı. Gerçi havanın kapalı olması, cenaze olması, eşimle vakit geçirmeyi isterken onun gitmek zorunda kalması filan da biraz etkilemiş olabilir. Neyse dün bitti, bugün yepyeni bir gün ve ben kendimi çok enerjik hissediyorum :)) Kendini enerjik hissetmeyenlere ve tüm topiğe gelsin :))

[video]https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CDAQtwIwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DrMl toD1jCGI&ei=-O1gUoW6McfUsgbf-YGIDA&usg=AFQjCNFJy1Pp5jgEg9uLhCNPU1neib2Cbw&bvm=bv.54934254,d.Yms[/video]

çağlam incim bayramınızı kutluyor

Eki Görüntüle 831976

Yerim o tavşanı , seker cocuk seni

Amanın cok tatlı bu bebislerin hepsi
Bizde sizin bayramınızı kutlarız tatlişkolar

Bu arada size bayramı zehir eden kayınvalidelerinizi de unutmadım :))

[video]www.youtube.com/watch?v=5c6-TPPqQ2w‎[/video]

Canım gecmis olsun
İnsallah bisey olmaz bebisine de , ben ilk 6 ay anneden gecen antikorlar korur diye biliyorum ama yinede Dr a danış istersen .
Daha önce bende araştırmıştım su çiçeği aşısı 1 yasından önce yapılmıyormuş

Canım cok sıvı kaybettiysen emzirdigin icinde, serum taktir istersen
Ellerini temiz yıkarsın bebise geçmez insallah , bu mikroplar yediklerimizle geçiyor çünkü
Cok cok gecmis olsun

Canım öncelikle sakin ol. Bu döküntünün su çiçeği olduğu doktor muayenesiyle mi belli oldu yoksa aile mi benzetmiş. Sen ilaç mümessilisin bilirsin çocuk çok ayrı bir branş ve yetişkin doktorları çocuktan hiç anlamazlar özellikle bu çocuk bir yeni doğansa. Evde pediatri kitabı olmasına rağmen eşim çocukçuya sormadan hiç bi şey yapmıyor. Bu yüzden sana tavsiyem melisin doktorunu ara tatlım. Çok geçmiş olsun inş. bişey bulaşmamıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…