- 28 Temmuz 2011
- 959
- 114
- 73
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #56.021
Geçmiş olsun kızlar,umarım çok kısa sürede ve çok huzursuz olmadan atlatırlar.kış geldi,havalar soğudu ya hepimizin ortak derdi başladı.inşallah birimiz daha hafif atlatacak bişeyler buluruzda yardımcı oluruz birbirimize.Allah şifa versin,haberdar edin bizi nasıl oldular diye
Annecikler hepinize slm bz 3gündür anneanne deyiz çok rahatim gece uyandimi teyzeler anneanne ilgilenio hazır yemek süper. .bgn kocis eve döndü biz 29ekim e kdr kalalim dedik ama pasamin hasretine dayanamazsam gelir alirim diyerek gitti..bensizlik ckta umrunda değil beyiminburda keyfim gicir oh ya..telden pek gremedim şöyle bi geçmişe göz attim hizlica ohh tatlilar künefe ler nasıl cnm cektiii..bayram boyu seker lokumlari indirdim mideye..biri beni durdursa keske..kardesimin bi ay snra düğünü var neye sigacak bu memeler ve göbü ş :) uyku düzenimiz baya düzeldi artik 2 aylik olmamiza az kaldı şükür. .ama bi sorunumuz var sağ gözü arefeden beri akiyor sari capak çapak..kaynamis tulbent le siliyorum pzrtsi dr a gdcegiz
arastaaa ellerine sağlıkk çok güzel çok tatlı olmuşlar...o ayaklar daha tatlı tabii :))
ya bu arada benim kızımm kellll(( saçları çok azz,tepesinde hiç yoktu yanlarda da az vardı şimdi tepesinde de çok az çıkmaya başladı..niye böyle ama...anasına çekmemiş hiç benim kafamda 2 kafalık saç var kıvır kıvır...kızımın düz ve az poff
var mı sizde de böyle olann ??
bu arada doymaz oldu iyice bu kız...hem emziriyorum hem mama takviyesi yapıyorum...süt artsın diye de malt içiyorum tavsiye ederim çok ciddi artış yapıyor..
siz de var mı mama veren?? ne kadar veriyosunuz günde...kızım 2 aylık oldu 4 gün önce
arastaaa ellerine sağlıkk çok güzel çok tatlı olmuşlar...o ayaklar daha tatlı tabii :))
Benim sutum de azaldi ozellikle aksamlari yetmiyor sadece uyumadan once emzirip arkasindan 45lik mama veriyorum bakalim ne kadar gidecek boyle.arastaaa ellerine sağlıkk çok güzel çok tatlı olmuşlar...o ayaklar daha tatlı tabii :))
ya bu arada benim kızımm kellll(( saçları çok azz,tepesinde hiç yoktu yanlarda da az vardı şimdi tepesinde de çok az çıkmaya başladı..niye böyle ama...anasına çekmemiş hiç benim kafamda 2 kafalık saç var kıvır kıvır...kızımın düz ve az poff
var mı sizde de böyle olann ??
bu arada doymaz oldu iyice bu kız...hem emziriyorum hem mama takviyesi yapıyorum...süt artsın diye de malt içiyorum tavsiye ederim çok ciddi artış yapıyor..
siz de var mı mama veren?? ne kadar veriyosunuz günde...kızım 2 aylık oldu 4 gün önce
Canim sen aybikeye sormussun ama tracy hoggun kitabini ben de okuyorum.oncelikle yatir kaldir yontemini 4 aydan sonra uygulaman gerekiyor.su an uygulaman gereken sss pat yontemi.ben uyguluyorum ise yariyor.ise yaramasi icin oncelikle bebegin uykusunun gelmis olmasi lazim.sonra guzelce kundaklanacak.isik kapali ya da kisik olacak istersen muzik ya da emzik kullanabilirsin.kundaklanmis bebegi yan yatiriyoruz sirtina cok hafif olmayacak sekilde tik tak gibi pat pat vuruyoruz ve duzenli araliklarla sss diye sesleniyoruz.ilk basta zor oluyor ama alisinca cok rahat.Aybike'cim merhaba
Sana birşey danışmak istiyorum. Bebek bakımı, eğitimi uyku düzeni vs konularında kitaplar okuduğundan bahsetmiştim.
Ben de tracy hogg un kitabını vakit buldukça okuyorum. Biz de şöyle bir sorun var. Benim oğlum anne memesi olmadan uyumuyor. Işe başlayacağım ve bu huyundan vazgeçirmek, kendi kendine uyumasını sağlamak istiyorum.
0-3 aya çok önermiyorlar ama ben yokken bu çocuk nasıl uyuyacak. Bol mesaisi bir işim var bazen 22 de geliyorum.
Ferber yöntemini beğenmedim bebeği çok ağlayan bir yöntem. Tracy hogg un yatır/ kaldır sistemini uygulamaya çalışıyoruz eşimle. Şuana kadar çok başarılı olamadıkama denemeye devam edeceğiz. Emzik de almiyor bizimkisi.
Ben bugün tükendim ve eşim son 3 saattir oğlumuzu uyutmaya çslışıyor. Tabi 3 saat olduğu için arada meme de veriyorum ve memede uyumasına müsaade etmiyoruz.
Senin önereceğin farklı bir yol var mı?
Ben varım :)) doğduğumda tamamen kelmisim, ilk 6 ay hic sacım yokmuşarastaaa ellerine sağlıkk çok güzel çok tatlı olmuşlar...o ayaklar daha tatlı tabii :))
Ben varım :)) doğduğumda tamamen kelmisim, ilk 6 ay hic sacım yokmuş
Simdi dedigin gibi 2 kafalik sacım var
Cok teşekkürler canım. Sen uygulamışsın. Uyguladıysan ne kadar sürede cevabını aldın.? Dediğin yöntemde Ağlasa da kucağa almıyor muyuz?Benim sutum de azaldi ozellikle aksamlari yetmiyor sadece uyumadan once emzirip arkasindan 45lik mama veriyorum bakalim ne kadar gidecek boyle.
Canim sen aybikeye sormussun ama tracy hoggun kitabini ben de okuyorum.oncelikle yatir kaldir yontemini 4 aydan sonra uygulaman gerekiyor.su an uygulaman gereken sss pat yontemi.ben uyguluyorum ise yariyor.ise yaramasi icin oncelikle bebegin uykusunun gelmis olmasi lazim.sonra guzelce kundaklanacak.isik kapali ya da kisik olacak istersen muzik ya da emzik kullanabilirsin.kundaklanmis bebegi yan yatiriyoruz sirtina cok hafif olmayacak sekilde tik tak gibi pat pat vuruyoruz ve duzenli araliklarla sss diye sesleniyoruz.ilk basta zor oluyor ama alisinca cok rahat.
Aybike'cim merhaba
Sana birşey danışmak istiyorum. Bebek bakımı, eğitimi uyku düzeni vs konularında kitaplar okuduğundan bahsetmiştim.
Ben de tracy hogg un kitabını vakit buldukça okuyorum. Biz de şöyle bir sorun var. Benim oğlum anne memesi olmadan uyumuyor. Işe başlayacağım ve bu huyundan vazgeçirmek, kendi kendine uyumasını sağlamak istiyorum.
0-3 aya çok önermiyorlar ama ben yokken bu çocuk nasıl uyuyacak. Bol mesaisi bir işim var bazen 22 de geliyorum.
Ferber yöntemini beğenmedim bebeği çok ağlayan bir yöntem. Tracy hogg un yatır/ kaldır sistemini uygulamaya çalışıyoruz eşimle. Şuana kadar çok başarılı olamadıkama denemeye devam edeceğiz. Emzik de almiyor bizimkisi.
Ben bugün tükendim ve eşim son 3 saattir oğlumuzu uyutmaya çslışıyor. Tabi 3 saat olduğu için arada meme de veriyorum ve memede uyumasına müsaade etmiyoruz.
Senin önereceğin farklı bir yol var mı?
benim bebekken de normal saçım varmış kızım gibi değilmiş yani :)) inşallah onun da öyle olur büyüdükçe...
Ferber yöntemi konusunda bende sana katılıyorum canım..kardeşim oğluna bu yöntemle eğitim verdi, çok da başarılı oldu ama ben kuzucuklarımızı okadar ağlatma taraftarı değilim ve bence okadar ağlamasına bizim duyarsız kalıyor gibi görünmemiz ileride psikolojik bazı sorunlara da neden olabilir diye düşünüyorum
bizde de Atahan meme olmadan uyumuyordu. ilk başlarda çok hoşuma gittiği için rahatsız olmadım ama gerçek hayata dönünce dediğin gibi problem bu. üstelik ben şehirdışı seyehatlare çıkıyorum hemen hemen her hafta
gerçi her çocuğun verdiği tepki farklıdır, sizde işe yarar mı bilmiyorum...Atahan kademeli geçişlerde çok kolay adapte oldu...ben mama takviyeside yaptığım için memeden ayıracağım ilk günlerde mamayı uyku öncesi biberonla verdim...birkaç gün böyle devam ettikten sonra biberondan hemen sonra uykusunu açmayacak aktiviteler yaptık. bir iki gün başarılı olamadık, uyutmak için tekrar biberon verdim. ilk önce masajı denedim ama henüz erken olduğu için mi yoksa havalar serin çıplak vücuduyla rahatsız mı oldu bilmiyorum uykusu dağılıp huzursuz oldu. sonra dansı denedik ve hoşuna gitti...beslenmeyi loş odasında yapıyorum. iki tane cd miz var..birincisini emerken ve dans ederken dinliyor, ikinciyi artık yerimize yatıp uyku pozisyonuna geçeceğimiz zaman. dans dediğim kucağıma alıp müziğin ritmiyle hem gazını çıkartıyorum hemde uyumaması için ama uykusunu dağıtmayacak tonda konuşuyoru.
bu hafta artık yavaş yavaş rutinimiz oluştu. ama mesela bugün kabustu..çünkü hata yapıp 17.00den sonra dışarı çıktık, çok yorulduğu için ancak 21.00 de uyudu
bide canım emzirirken giydiğin tişörtünü yanına koyarak denesene..ortamdaki diğer şeyleri de mutlaka koruyun derim..yatacağı yer, aydınlatmanın şiddeti, çalan parça...
umarım sizdede işe yarar
Bugun bende bir türlü uyutamiyorum off dışarıya çıktık gezdik Arabasında uyudu 4 saat falan ondan mı oldu acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?