2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Annecikler hepinize slm bz 3gündür anneanne deyiz çok rahatim gece uyandimi teyzeler anneanne ilgilenio hazır yemek süper. .bgn kocis eve döndü biz 29ekim e kdr kalalim dedik ama pasamin hasretine dayanamazsam gelir alirim diyerek gitti..bensizlik ckta umrunda değil beyimin burda keyfim gicir oh ya..telden pek gremedim şöyle bi geçmişe göz attim hizlica ohh tatlilar künefe ler nasıl cnm cektiii..bayram boyu seker lokumlari indirdim mideye..biri beni durdursa keske..kardesimin bi ay snra düğünü var neye sigacak bu memeler ve göbü ş :) uyku düzenimiz baya düzeldi artik 2 aylik olmamiza az kaldı şükür. .ama bi sorunumuz var sağ gözü arefeden beri akiyor sari capak çapak..kaynamis tulbent le siliyorum pzrtsi dr a gdcegiz

cok sagol cnm ıns en kısa zamanda atlatır keske ben hasta olsaydım kendime kızıyorum neden dısarı cıkardıysam otur oturdugun yerde ona bısey olacak diye ödüm kopuyo

Sefan olsun canım,keyfin bol ve daim olsun.ana evi gibisi var mı?boşver bak keyfine,ye-iç.zaten eve dönünce hazır yemek ve uyku çok mümkün olmayacak.gözleri içinde ne yapılır bilmiyorum,herşeye sütümüz iyi geliyormuş ya,orayada sık bakalım bi !!!! geçmiş olsun,keyfini çıkar 29 Ekim'e kadar

kızlar sizebısey sorucam benım oglum anne sutuyle beslenıyo ve kusma gibi bi problemimiz yok.neredeyse 3 aylık olucaz bu 3 ay ıcınde bebegıme 3 defa mama wermek zorunda kaldm ve ucunde de asırı kustu su ana kadar 3 defa kustu ve ucude mamadan sonra ıkı defa aptamıl wermıstım zaten sonra gerek olmadıgı ıcın kutuyu cöpe attım gecen gun oglum emmek ıstemedı ghögsüme gelınce aglıyodu annelık iç gudusu doymuyo sandm oysa kı gazdan oldugunu anlamm lazımdı bı kosu marketten mama aldım aptamılde kustugu ıcın bebelac alayım dedım. neyse mamayı yemedı yarısını anca yedı bı saat sonra bı kustu ne battaniye ne üst bas kaldı fıskırarak bnm merak ettıgın bnm bebegımın mamaya karsı reflusumu var yada ne bılıyım anne sütü emdıgı için mamayı kabul etmedımı bünye yada tesaduf mu ? kutuyu cöpe atıcam neden merak edıyosun sütün varsa emzır dıceksnz sütüm azalmaya basladı yetıyo ama bazı günler cok az oluyo hanı allah korusun sütüm biterse ben bu cocuga ne verıcem dıye korkuyorm ayy cok uzattm kıvanc kucagımda karısık kurusk yazdm k.bakmayn

Keske benim kocam da bu mantikta bi insan olsaydi.. Annemin evinde kalmama karsi rahat olabilseydi keske asla izin vermiyor, ama ben yikican bi tabuyu. Yeter ya gelemem ben kisitlanmaya.

selam agustos anneleri yazılarınızı sürekli, takip ediyorum tabi arada yazmak mümkün oluyor.sizlere birşey sormak istiyorum ogluşum 6 agustos dogumlu coooooooooook gazlı bir bebekti ama idare ediyorduk ne zamanki 2 ay aşısını olduk bebegim cıldırdı.sabah 6 dan akşama kadar sürekli aglıyor durdurmak susturmak mümkün degil kaç defa doktora götürdüm bişeyi yok diyip gaz diyerek gönderdiler.sizinde aşıdan sonra bebelerinizde böle degişiklik oldumu büyüme atagı diyicem ama daha haftasına var artık sinir sistemim bozuldu kendimi yetersiz beceriksiz iyi bir anne degilim diyerek dahada hırpalıyorum

canım benimde süt mü azaldı paşa oburcuk mu oldu bilmem 3 gündür deli gibi emiyor bide mama veriyorum
önceleri hergün 60cc veriyordum, 10 gün mamayı kestik çok güzel gidiyordu...son 3 gündür 120cc veriyorum günün toplamında. bizimki de bugün 2 aylık oldu

Aybike'cim merhaba

Sana birşey danışmak istiyorum. Bebek bakımı, eğitimi uyku düzeni vs konularında kitaplar okuduğundan bahsetmiştim.

Ben de tracy hogg un kitabını vakit buldukça okuyorum. Biz de şöyle bir sorun var. Benim oğlum anne memesi olmadan uyumuyor. Işe başlayacağım ve bu huyundan vazgeçirmek, kendi kendine uyumasını sağlamak istiyorum.

0-3 aya çok önermiyorlar ama ben yokken bu çocuk nasıl uyuyacak. Bol mesaisi bir işim var bazen 22 de geliyorum.

Ferber yöntemini beğenmedim bebeği çok ağlayan bir yöntem. Tracy hogg un yatır/ kaldır sistemini uygulamaya çalışıyoruz eşimle. Şuana kadar çok başarılı olamadık ama denemeye devam edeceğiz. Emzik de almiyor bizimkisi.

Ben bugün tükendim ve eşim son 3 saattir oğlumuzu uyutmaya çslışıyor. Tabi 3 saat olduğu için arada meme de veriyorum ve memede uyumasına müsaade etmiyoruz.

Senin önereceğin farklı bir yol var mı?

Benim sutum de azaldi ozellikle aksamlari yetmiyor sadece uyumadan once emzirip arkasindan 45lik mama veriyorum bakalim ne kadar gidecek boyle.

Canim sen aybikeye sormussun ama tracy hoggun kitabini ben de okuyorum.oncelikle yatir kaldir yontemini 4 aydan sonra uygulaman gerekiyor.su an uygulaman gereken sss pat yontemi.ben uyguluyorum ise yariyor.ise yaramasi icin oncelikle bebegin uykusunun gelmis olmasi lazim.sonra guzelce kundaklanacak.isik kapali ya da kisik olacak istersen muzik ya da emzik kullanabilirsin.kundaklanmis bebegi yan yatiriyoruz sirtina cok hafif olmayacak sekilde tik tak gibi pat pat vuruyoruz ve duzenli araliklarla sss diye sesleniyoruz.ilk basta zor oluyor ama alisinca cok rahat.

Ben varım :)) doğduğumda tamamen kelmisim, ilk 6 ay hic sacım yokmuş
Simdi dedigin gibi 2 kafalik sacım var

Son düzenleme:
Normalde yenidoğan bebek her 2-3 saatte bir ortalama 45-90 ml mama yer, gerçi bazı kaynaklar bunu 30-60 mililitre arasında gösteriyor. Bu miktar bebeğiniz büyüdükçe artmaya başlar. Bebeğiniz 2 aylıkken ortalama her beslenmede 120- 150 ml mama içmeye başlar. 4 ay civarında bu miktar 180 ml kadar ulaşabilir

diyor nette...tabi bu hiç emmeyenler için böyle sanırım...ben duruma göre ayarlıyorum...emdikten sonra doymadığını düşünürsem ya da aglarsa belli ediyo zaten,ona göre 30-40 bazen 60 cc yapıyorum mama..bazen de hiç mamaya gerek olmuyo..geceleri mesela hiç vermiyorum genelde mama...gündüzleri sık emdiği için süt kalmayabiliyo o zaman veriyorum duruma göre...ama hiç emmediyse o zaman 90-120 olduğu oluyo...ama her zaman önce emziriyorum...mümkün mertebe anne sütü yani..

sağdığımda bazen 80-90 cc süt oluyo bazen 100-120...malt ciddi derecede etkiliyo...

Cok teşekkürler canım. Sen uygulamışsın. Uyguladıysan ne kadar sürede cevabını aldın.? Dediğin yöntemde Ağlasa da kucağa almıyor muyuz?

Ferber yöntemi konusunda bende sana katılıyorum canım..kardeşim oğluna bu yöntemle eğitim verdi, çok da başarılı oldu ama ben kuzucuklarımızı okadar ağlatma taraftarı değilim ve bence okadar ağlamasına bizim duyarsız kalıyor gibi görünmemiz ileride psikolojik bazı sorunlara da neden olabilir diye düşünüyorum

bizde de Atahan meme olmadan uyumuyordu. ilk başlarda çok hoşuma gittiği için rahatsız olmadım ama gerçek hayata dönünce dediğin gibi problem bu. üstelik ben şehirdışı seyehatlare çıkıyorum hemen hemen her hafta
gerçi her çocuğun verdiği tepki farklıdır, sizde işe yarar mı bilmiyorum...Atahan kademeli geçişlerde çok kolay adapte oldu...ben mama takviyeside yaptığım için memeden ayıracağım ilk günlerde mamayı uyku öncesi biberonla verdim...birkaç gün böyle devam ettikten sonra biberondan hemen sonra uykusunu açmayacak aktiviteler yaptık. bir iki gün başarılı olamadık, uyutmak için tekrar biberon verdim. ilk önce masajı denedim ama henüz erken olduğu için mi yoksa havalar serin çıplak vücuduyla rahatsız mı oldu bilmiyorum uykusu dağılıp huzursuz oldu. sonra dansı denedik ve hoşuna gitti...beslenmeyi loş odasında yapıyorum. iki tane cd miz var..birincisini emerken ve dans ederken dinliyor, ikinciyi artık yerimize yatıp uyku pozisyonuna geçeceğimiz zaman. dans dediğim kucağıma alıp müziğin ritmiyle hem gazını çıkartıyorum hemde uyumaması için ama uykusunu dağıtmayacak tonda konuşuyoru.
bu hafta artık yavaş yavaş rutinimiz oluştu. ama mesela bugün kabustu..çünkü hata yapıp 17.00den sonra dışarı çıktık, çok yorulduğu için ancak 21.00 de uyudu
bide canım emzirirken giydiğin tişörtünü yanına koyarak denesene..ortamdaki diğer şeyleri de mutlaka koruyun derim..yatacağı yer, aydınlatmanın şiddeti, çalan parça...
umarım sizdede işe yarar

benim bebekken de normal saçım varmış kızım gibi değilmiş yani :)) inşallah onun da öyle olur büyüdükçe...

Bebekkafacim merhaba,
Seni gormusken tesekkur etmek istedim. Onerdigin gogus kreminden cok memnun kaldim. İkinci kutuyu yariladim Allah razi olsub lanolin denen salak seyden kurtuldum sayende.

Cok saol canım. Umarım en kısa sürede kendi kendine memeye bağlı kalmadan uyuma yetisine sahip olur. Tshirt ü koyacağım. O kadar miniklerki insan kıyamıyor. Karnı tok ama uyku sıkıştırdığında ağzı açık mememi arıyor ve ağlıyor. Öyle emeceğinden değil, mememi ağzına alsın 5 sn ağzında kalsın küt gidiyor. Kuzu bunlar yaaaaa

Bugun bende bir türlü uyutamiyorum off dışarıya çıktık gezdik Arabasında uyudu 4 saat falan ondan mı oldu acaba

Parme'cim okuduğum yazılar da kitaplarda hep söylenen şey bebeklerin rutini sevdikleri. Yanı aynı saatte emecekler/ mama yiyecekler, aynı saatte uyuyacaklar, aynı saatte oynayacaklar vs vs.

ne kadar uygulanabilir bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…