2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar bz dun gece halvet oldk esimle....bugun sabh bnm kanamam var..smdi anlamadgm adetmi oldm yoksa iliskiden dolayimi. Bna adet gbi geliyo agrimaya bsladi karnim...yarin doktora gdicektm zaten ama aklima takildi

Bu arada ilk iliskiden sonra bende de az biraz kanama olmuştu . 2 güne gecti bir hafta sonra 3 gun yogun kanamam oldu . Sanırım iliskiden sonra oluyor .

4 gündür uyguladığım birşeyin faydasını görünce sizinle paylaşmak istedim...sonuçta 1-2 hafta sonra işe başlayacağız çoğumuz ve daha sonra vaktimiz olmayacak yapmaya...
excelde bir cetvel hazırladım...paşam kaçta uyuyor ve kaç dakika, kaçta meme emiyor...bide bizde gaz sorunu olduğu için problem olan saatleri işaretledim ve 4 gündür öğünlerde yediklerimi yazıyorum...
farkettim ki aslında bebeklerimiz uyku rutinlerini oluşturmuş ama biz farkında olmadığımız için uyumalarına izin vermiyoruz. izin vermiyoruz derken; mesela Atahan sabah uyandıktan 1 saat sonra 45 dk lık uykusuna geçiyor. ama ben bunu daha önce anlamadığım için o saatlerde hareketli aktiviteler yapıp yoruyormuşum. ve uyuyamadığı için huzursuzlanıyor diğer uyku saatleride sarkıyormuş. bende bu çocuk gündüzleri çok huzursuz hiç uyumuyor diyordum.
henüz 4 gün olmasına rağmen öğrendiğim gündüz uykularımız 11.00-15.00-17.00...bu saatlerde oyun oynamayıp sakinleştirirsem kendiliğinden uyuyor ve düzenli olduğu için algıları daha açık daha mutlu bir gün geçiriyor

böyle deli işi bir tabloyu bakıcı falan yazmayacağız için işe başlamadan sizin de yapmanızı tavsiye ederim

Kızlar İda çizgifilm izliyor

canım herşeye pek bir karışır gibi olacağım kızacaksınız ama söylemeden edemeyeceğim...uzmanlar bebeklerin 1 yaşına kadar sadece 3 boyutlu görüntülere bakmalarını tavsiye ediyor öğrenmesi açısından. televizyon 2 boyutlu olduğu için nesneler konusunda bebekte kafa karışıklığı yaratıyor diyor
kimine göre bu tez mantıklı, kimine göre saçma...söyleyeyim içimde kalmasın dedim

Aaa yok neden kızayım burda bilgimizi, deneyimlerimizi paylaşmak için varız. Yanlış bişey gördüğünde uyarman kadar normal ne var ki bu senin içten bir topik annesi olduğunu gösterir. Bilen bilir ben de hep yanlış gördüğümü söyledim. İnsan bunu yaparken zerre kötülük geçirmiyor içinden bunu çok iyi bilirim :) Bundan sonra daha dikkat ederim canım zap yaparken babyfırstü açtım İda renkli renkli görünce baktı benim de hoşuma gitti birkaç dakika izlettim. Sayıları gösteriyolardı

Neyse söylediğin için teşekkürler yanlış bişey gördüğünde aynı uyarıyı yine beklerim :))

Aybikecim İnci bir haftadır cingiragini tutup sallıyor uygun müdür ? :)

iyi pazarlarınız olsun kızlar

biz azıcık üzgünüz bugün. teyzemiz buradaydı 9 gündür. bu sabah yolcu ettik eskişehir'e.. kaldık yine oğlumla baş başa..
ufff bu uzaklıklar neden var ki ailemin yokluğunu çok fena çekiyorum.. çok zor çoookkkkkkkkk

Aybike'cim güzel bir çalışma yapmışsın.

11 de ilk gündüz uykusuna yatırıyorsun. Paşan 10'da mı uyanıyor sabahları? Ve gece kaçta yatırıyorsun?

Biliyorsun memesiz uyutma çalışmamız var. 2. Planın gece uyanma sürelerini ayarlamak. Nasıl olacak bilmiyorum ama biraz okuyup bilgi sahibi olacağım. Bizimki mama yediğinde 3-4 saat uyuyor ama meme alınca 1 saat sonra uyanıyor. O bir saat süreyi nasıl uzatırım bilmiyorum ama işe başladığımda çok zor olacak benim için.

Ben tavsiyelerini zevkle okuyorum bu arada. Çok yararlı oluyor. Teşekkürler

teşekkür ederim canım, vaktim varken yapacaklarımı yapayım dedim :) bide ben işe başladığımda şehirdışı seyehatlerim çok olacak, o yüzden sıkıntım büyük
akşamları 19.30-20.00 gibi uyuyor sabahta 10.00 kalkıyor...çoğu bebek en geç 8 de kalkıyormuş, biz ana oğul tembeliz sanırım :))
2 gündür benimde aynı derdim var, süt yetmiyor sanırım saat başı istiyor.
önceden 19.30da emzirip uyutuyordum birdaha 23.00-24.00 arası emziriyorum. çünkü derin uykuya bu saat aralığında geçiyorlar ve emerken uykuları açılmıyor. 2 gündür mama takviyesini 19.30 da yapıyorumki kaliteli uyuyabilsin..çünkü daha öncede demiştim ya sana , bebekler için en önemli saat dilimi 20.00-24.00 arasıymış. stres yapma canım, düzene girecek göreceksin

bu arada iltifat için teşekkür ederiz efendim :)

Sinirden ölcem yaa emziriyorum diye bira içemiyorum ve ablam yarın bize gelicek istediğin bişey var mı diyorum domates salatası bira iyi olurdu diyo. En çok sevdiğim şey domates salatası, bira ve peynir. Bunu biliyo ve her fırsatta lafı bi şekilde biraya getiriyo. Geçen gün maç izleyelim dedim bayramda olur bira da alalım dedi. Ve daha bi sürü benzer şey neden böyle yapıyo bu kadın yaaaa Kızdım şimdi
neden böyle yapıyosun dedim espriymiş. Siz komik bişey gördünüz mü hırrrrrrrrrrrrrr

Kizlar bz dun gece halvet oldk esimle....bugun sabh bnm kanamam var..smdi anlamadgm adetmi oldm yoksa iliskiden dolayimi. Bna adet gbi geliyo agrimaya bsladi karnim...yarin doktora gdicektm zaten ama aklima takildi
Oo masallah darisi bize ins. Hala korkuyorum sanki dogumda bni yanlis dikip girisi kapatmislar saniyorum:)) zaten karsidan bi hamle de yok
Gazan mübarek olsun Angy bütün topik nefesini tutmuş bu haberi bekliyoduk
Nihayet mutlu son valla

Supersin her zmnki gbi
Bnde evime dönünce deneyecim, pek severim ole cizelge tablo islerini zaten. Cnm bn bisi sorcam bu okudugunuz kitaplarin isimleri ne tam olarak,zahmet olmazsa bi yazar misin? hazir büyük şehir e gelmisken alayim bulamazsam nete bakayım. Telden takipteyim

Şehir dışına çıkmadıysanız İşten kaçta dönüyor olacaksın? Niye soruyorum kendime hedef koydum umarım uygulayabilirim işe başladığımda 1 gün muhakkak 18 de işten çıkacağım diğer 3 gün mesailerim olacaktır. Cumaları da komple izinli olacağım süt izni nedenie ile. Eğer 18 de çıkarsam eve varmam 18:30-19:00 ü bulacak. 19:30 da yatmaya alışırsa o bir gün de sadece çok kısıtlı süre görebileceğim. Diğer günlerde geldiğimde uyuyor olacak. Acaba uyuma saatini 21 olarak ayarlasam (ayarlayabilirsrm) çok mu geç olur dersin?

Bide karniniz acikinca neler yiyorsunuz ben asiri istahliyim 2saat zor duruyorum ara öğün icin yogurt yiyorum arada ama canim genelde tatli türü seyler istiyo bide cig köfte ck severim eşim baharati gaz yapar diye izin vermiyor diyet isyene gtmek icin erken mi 6.ayda mi gtsem 4kilo fazlam var ama bu istahla alacagim üzerine pofff

topicteki öğretmen arkadaşlarımmm süt iznini ne yapıcaksınızz..ben sınıf öğretmeniyim hemde tamgün 3 e kadar okul...öğle arası 1.5 saat war..büyük ihtimal o zmn ewe git dicekler ama ben öğle arasında ders yapıp 1.5ta çıkmayı teklif edicem bakalım noolcak...sizde durumlar nasıll??

bu arada bebeğimin daha uyku düzeni oluşmadı...oluşturanlara tebrikler :)

gece 4 ten sonra saat başı uyanıo bebeişimm sütmü yetmio dersinizzz

Bazı insanlar karşındakini sınır etmeye programlanmis iste bosver salla gitsin seneye emzirme bitirince kurarım ben sana sofra tatlım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…