- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #56.061
Kizlar bz dun gece halvet oldk esimle....bugun sabh bnm kanamam var..smdi anlamadgm adetmi oldm yoksa iliskiden dolayimi. Bna adet gbi geliyo agrimaya bsladi karnim...yarin doktora gdicektm zaten ama aklima takildi
Kizlar bz dun gece halvet oldk esimle....bugun sabh bnm kanamam var..smdi anlamadgm adetmi oldm yoksa iliskiden dolayimi. Bna adet gbi geliyo agrimaya bsladi karnim...yarin doktora gdicektm zaten ama aklima takildi
Kızlar İda çizgifilm izliyor
canım herşeye pek bir karışır gibi olacağım kızacaksınız ama söylemeden edemeyeceğim...uzmanlar bebeklerin 1 yaşına kadar sadece 3 boyutlu görüntülere bakmalarını tavsiye ediyor öğrenmesi açısından. televizyon 2 boyutlu olduğu için nesneler konusunda bebekte kafa karışıklığı yaratıyor diyor
kimine göre bu tez mantıklı, kimine göre saçma...söyleyeyim içimde kalmasın dedim
canım herşeye pek bir karışır gibi olacağım kızacaksınız ama söylemeden edemeyeceğim...uzmanlar bebeklerin 1 yaşına kadar sadece 3 boyutlu görüntülere bakmalarını tavsiye ediyor öğrenmesi açısından. televizyon 2 boyutlu olduğu için nesneler konusunda bebekte kafa karışıklığı yaratıyor diyor
kimine göre bu tez mantıklı, kimine göre saçma...söyleyeyim içimde kalmasın dedim
4 gündür uyguladığım birşeyin faydasını görünce sizinle paylaşmak istedim...sonuçta 1-2 hafta sonra işe başlayacağız çoğumuz ve daha sonra vaktimiz olmayacak yapmaya...
excelde bir cetvel hazırladım...paşam kaçta uyuyor ve kaç dakika, kaçta meme emiyor...bide bizde gaz sorunu olduğu için problem olan saatleri işaretledim ve 4 gündür öğünlerde yediklerimi yazıyorum...
farkettim ki aslında bebeklerimiz uyku rutinlerini oluşturmuş ama biz farkında olmadığımız için uyumalarına izin vermiyoruz. izin vermiyoruz derken; mesela Atahan sabah uyandıktan 1 saat sonra 45 dk lık uykusuna geçiyor. ama ben bunu daha önce anlamadığım için o saatlerde hareketli aktiviteler yapıp yoruyormuşum. ve uyuyamadığı için huzursuzlanıyor diğer uyku saatleride sarkıyormuş. bende bu çocuk gündüzleri çok huzursuz hiç uyumuyor diyordum.
henüz 4 gün olmasına rağmen öğrendiğim gündüz uykularımız 11.00-15.00-17.00...bu saatlerde oyun oynamayıp sakinleştirirsem kendiliğinden uyuyor ve düzenli olduğu için algıları daha açık daha mutlu bir gün geçiriyor
böyle deli işi bir tabloyu bakıcı falan yazmayacağız için işe başlamadan sizin de yapmanızı tavsiye ederim
Aybikecim İnci bir haftadır cingiragini tutup sallıyor uygun müdür ? :)
Aybike'cim güzel bir çalışma yapmışsın.
..
11 de ilk gündüz uykusuna yatırıyorsun. Paşan 10'da mı uyanıyor sabahları? Ve gece kaçta yatırıyorsun?
Biliyorsun memesiz uyutma çalışmamız var. 2. Planın gece uyanma sürelerini ayarlamak. Nasıl olacak bilmiyorum ama biraz okuyup bilgi sahibi olacağım. Bizimki mama yediğinde 3-4 saat uyuyor ama meme alınca 1 saat sonra uyanıyor. O bir saat süreyi nasıl uzatırım bilmiyorum ama işe başladığımda çok zor olacak benim için.
Ben tavsiyelerini zevkle okuyorum bu arada. Çok yararlı oluyor. Teşekkürler
Oo masallah darisi bize ins. Hala korkuyorumKizlar bz dun gece halvet oldk esimle....bugun sabh bnm kanamam var..smdi anlamadgm adetmi oldm yoksa iliskiden dolayimi. Bna adet gbi geliyo agrimaya bsladi karnim...yarin doktora gdicektm zaten ama aklima takildi
Nihayet mutlu son vallaGazan mübarek olsun Angy bütün topik nefesini tutmuş bu haberi bekliyoduk
4 gündür uyguladığım birşeyin faydasını görünce sizinle paylaşmak istedim...sonuçta 1-2 hafta sonra işe başlayacağız çoğumuz ve daha sonra vaktimiz olmayacak yapmaya...
excelde bir cetvel hazırladım...paşam kaçta uyuyor ve kaç dakika, kaçta meme emiyor...bide bizde gaz sorunu olduğu için problem olan saatleri işaretledim ve 4 gündür öğünlerde yediklerimi yazıyorum...
farkettim ki aslında bebeklerimiz uyku rutinlerini oluşturmuş ama biz farkında olmadığımız için uyumalarına izin vermiyoruz. izin vermiyoruz derken; mesela Atahan sabah uyandıktan 1 saat sonra 45 dk lık uykusuna geçiyor. ama ben bunu daha önce anlamadığım için o saatlerde hareketli aktiviteler yapıp yoruyormuşum. ve uyuyamadığı için huzursuzlanıyor diğer uyku saatleride sarkıyormuş. bende bu çocuk gündüzleri çok huzursuz hiç uyumuyor diyordum.
henüz 4 gün olmasına rağmen öğrendiğim gündüz uykularımız 11.00-15.00-17.00...bu saatlerde oyun oynamayıp sakinleştirirsem kendiliğinden uyuyor ve düzenli olduğu için algıları daha açık daha mutlu bir gün geçiriyor
böyle deli işi bir tabloyu bakıcı falan yazmayacağız için işe başlamadan sizin de yapmanızı tavsiye ederim
teşekkür ederim canım, vaktim varken yapacaklarımı yapayım dedim :) bide ben işe başladığımda şehirdışı seyehatlerim çok olacak, o yüzden sıkıntım büyük
akşamları 19.30-20.00 gibi uyuyor sabahta 10.00 kalkıyor...çoğu bebek en geç 8 de kalkıyormuş, biz ana oğul tembeliz sanırım :))
2 gündür benimde aynı derdim var, süt yetmiyor sanırım saat başı istiyor.
önceden 19.30da emzirip uyutuyordum birdaha 23.00-24.00 arası emziriyorum. çünkü derin uykuya bu saat aralığında geçiyorlar ve emerken uykuları açılmıyor. 2 gündür mama takviyesini 19.30 da yapıyorumki kaliteli uyuyabilsin..çünkü daha öncede demiştim ya sana , bebekler için en önemli saat dilimi 20.00-24.00 arasıymış. stres yapma canım, düzene girecek göreceksin
bu arada iltifat için teşekkür ederiz efendim :)
Kızlar İda çizgifilm izliyor
Sinirden ölcem yaa emziriyorum diye bira içemiyorum ve ablam yarın bize gelicek istediğin bişey var mı diyorum domates salatası bira iyi olurdu diyo. En çok sevdiğim şey domates salatası, bira ve peynir. Bunu biliyo ve her fırsatta lafı bi şekilde biraya getiriyo. Geçen gün maç izleyelim dedim bayramda olur bira da alalım dedi. Ve daha bi sürü benzer şey neden böyle yapıyo bu kadın yaaaaKızdım şimdi
neden böyle yapıyosun dedim espriymiş. Siz komik bişey gördünüz mü hırrrrrrrrrrrrrr
Bazı insanlar karşındakini sınır etmeye programlanmis iste bosver salla gitsin seneye emzirme bitirince kurarım ben sana sofra tatlım :)
Herkese mutlu pazarlar :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?