- 13 Eylül 2012
- 3.517
- 1.009
- 173
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #56.301
Dun burda okudum. Calpoldan sonra mi vermislerdi bebek almisti. Bizimde dun asilarimiz vardi huysuzluk yapinca agrisi vardir diye ilk kez calpol verdim. Ustunede emzigi cidden aldi. Suanda oyle verdim aldi. Benim ki sadece gazi olunca emerdi. Suan emiyor:)) nuk marka hic birseyden memnun kalmadik biz. Biberonu aventle degistik. Emzigide oyle eczaneden aldim wee nin emzigi.nuk emzigi emmedi. Emzigi vermekle iyi mi yaptim kotu mu bilmiyorum..
kızlar selam geçmiş bayramlarınız mübarek olsun..nasılsınız? bebişler nasıl? bizde iyiyiz çok şükür..bayramda abimler geldi annemde yanımdaydı hersey cok güzeldi tek farkımız abimde 3 çocuk bi de bende minik bebek..daha önce hep yeğenlerimi severdim şimdi benimde bi bebeğim oldu ev çocuk sesiyle renklendi allahım hep böle mutlu etsin hepimizi...tek sıkntımız feyzam hep emerek uyumak istiyo ve gündüzleri çok ağlıyo devamlı emmek istio memede almıyo.bi derdi vardır dye korkuyorum artık.perşembe doktora gidicez bakalım ne dycek doktor.bi de 2 günde bir kakasını yapıyor sabahları öle işte..hepinizi seviyorum
kızlar dün aşı yaptırmıştık benm kızın ateşi sabahtan beri 37.1 ile 37.4 arası geziniyor dün yarım fitil vermiştim bugünde versem mi beklesem mi?
emzik soranlara benimki awent şeffaf yenidoğan biberon setiyle birlikte aldım...annem emziğe alıştır bu memende uyuyo mafolursun böyle alışırsa diye diye alıştırttı tabi ben lohusayken alışmasınada gıcık olmştum ama baktım ki iyiki alışmışşş susturucu diyoruz emziğe :))
we şuan sadece uyuyacağı zmn weriyorum azıcık sallıyorum uyutuyorum uyuyacağını anlıo emziği alınca ...zaten almak istemeyince öyle bi itioki diliyle daha olmadı tüüü die fırlatıo :)
bebeğinizle nası zmn geçiriosunuzz yani oyun olarak eğlendirmek açısından....oyun halılarına dün baktm en az 100tl ciwarı....
ben omzuma alıyorum dizime yatıyorummm konuşuyoruz bolbol...çıngıraklar falan war tutmaya çalışıo şimdilik böyleyiz....bide bolbol ellerini şapır şupur yiyo yalıo :) netten baktm normalmiş
ikinci aydan sonra oyun bebekler için çok önemli...ama illa öyle paralar vermene gerek yok
en önemlisi hergün şekilleri göstererek oyun oynaman. aman öyle çok uzun değil, her şekilde en fazla 1dk odaklanabiliyor ve yorulmaması için en fazla 6-7 şekil kullan derim. bizim oyun kartlarımız var ama sen kendinde hazırlayabilirsin. beyaz bir zemin üzerine siyah belirgin şekiller. kare, üçgen, yuvarlak olabilir yada bizdeki gibi bu kaba geometrik şekiller kullanılarak çizilmiş havyan figürleri
birde kulak gelişimi için kendim hazırladığım çıngıraklar var...biri tahta kutu, biri karton, diğeri metal...renklerini dikkatini çeksin diye parlak boyadım ve içine herbiri ayrı ses çıkartacak boncuk nohut gibi şeyler koydum. yalnız aman kutuyu çok iyi yapıştır, sakın açılmasın
el hareketleri için yünden değişik büyüklüklerde ponpon yaptım. birde renkli kurdelaları bağlayıp tutması için sallıyorum
bütün bu oyunları uykudan uyanıp karnı tokken oynuyoruz ve oyun süresini 15-20 dk ile sınırlı tutuyorum. yoksa yoruluyor ve uykuya dalamıyor tekrar
bebeğinde gaz olan arkadaşlar rezene çayını bebeğe mi veriyorsunuz yoksa kendiniz mi içiyorsunuz ben günde 1 fincan milupanın içiyorum ama oğluma hiç faydası olmadı. bir de sütüm idare eder düzeyde olmasına rağmen bayramda bir gün şakır şakır süt geldi. emzirmek için 2 saati bekleyemedim boğulacak gibi oluyordu oğlum fazla sütten. ertesi sabah 100ml bir göğsümden sağdım arkadan da aynı göğsümle oğlumu doyurdum. ama o günden beri sütüm gittikçe azaldı. bu gün hiç yok gibi. oğlum emmiyor mama da 30ml ancak içti. saatlerdir de aç ama ağlamıyor da. off iyice moralim bozuldu. oğlumun kilosu iyiydi böyle giderse zayıflayacak. ikimize de nazar mı değdi ki
canım nerelerdesin
kesinlikle doğru yapmışsın canım.dr da da böyle durmlarda hem emziği tavsiye ediyor.parmka ememsi ciddi çine bozuklara neden olur.evet emzik de sürekli kullanınca ve yanlış emziği kulanırsa sorunlar yaratabilir ama pamrka kadar değil.büyük oğluım iki sene kullandı ve maşallah sorun yaşmadık.şu varki emik bıraktırmak parmka bıraktırmaktan çok dhaa kolay.emiği alıp vemrzsin ya parmağı ne yapacaksın.eğer bebek parmağını emiyorsa kesinlikle emiğe alıştırmalıdrı diye düşünüyorum.komşu kız beş yaşına kadar emzik kullandı gece ise uykuya dalınca biberon kullanmış maşlalh bişey yok.Bu arada gunaydin guzel anneler ve tatli bebisler.
Benim zilli bas parmagini yakalayip cup cup emiyor iki gundur. Emzigide bu yuzden verdim.iyi mi ettim kotumu bilmem. Sizin bebeklerde durum ne?
Canim moralini bozma insallah esin dha iyi is bulur ve bol kazancli ve hayirlisindan . Allahim yavrunun rizkini verir hic uzulme sen
Insallah duzelmistir. Bizimde gec yapildi . Bugun asilari vardi. Rotavirus asisida yapildi. Bir sorun olmaz dediler.
Hos geldin canim. Iyi gelmistir tatil. Denize girebildiniz mi buralarda kis basladi
Gecmis olsun canim en kisa zamanda kusmasi duzelir ve saglikli sekilde kilosunu alir insallah.
Ben yeni atandim ve atandigim gibi dogum iznine ayrildim. Ucretsiz izin onaylanincaya kadar calisacakmiyiz. Izinde iken dilekceyi versem olur mu? Iznin bitmesini mi beklemeliyim. Kimseyi tanimiyorum burda calismam gerekirse kizi kime birakacam.((
canım nerelerdesin
sen nasıl oldun canım iyiyleştin mi
merhaba bizde bugün yaptırdık 2. ay aşılarını şuan iyi gibi ama bakalım ne olur ilerleyen saatlerde :) sizde durum ne oyun halısı bizde var bir iki defa koydum ama hiç sevmedi bakmadı bile o zaman küçğktğ yine denicem belki daha iyi anlar şimdi
canım benim kızda çok hareketli o yüzden uyanıkken kesmiyorum tırnaklarını hep uyuyunca kesiyorum daha rahat oluyor :)babası bebeğimin tırnaklarını keserken başparmağının ucunu kesti
içim gitti bayılacaktım
eşimde çok korktu bi daha kesemem ben dedi,
çok kanadı çok korktuk ama ağlamadı allahtan
bugünde baktım kabuk bağlamış
aman dikkat edin
sözde chicco nun bebek makasıyla kesiyoruz ama çok hareketli olunca tırnak kesmek çk zor oluyor
dün bende aynı şeyi sormuştum canım oyun halısını dün eşim gidip almış tiny love maymun adası jimnastik halısı diye geçiyor gerçekten çok güzel. dikkatini çekti kızımın daha oynayamıyor zamanla olacak ama şekiller ve renkler dikkatini çekiyor ayrıca halının yarım ay şeklinde desenli yastığı var yüzüstü halıya yatırması rahat oluyor müzikli bir de maymun biraz pahalı ama tavsiye ederim :)kızlar oyun halısı ve müzikli dönenecelerden almak istiyorum ne almalıyım sizce
bebeğinde gaz olan arkadaşlar rezene çayını bebeğe mi veriyorsunuz yoksa kendiniz mi içiyorsunuz ben günde 1 fincan milupanın içiyorum ama oğluma hiç faydası olmadı. bir de sütüm idare eder düzeyde olmasına rağmen bayramda bir gün şakır şakır süt geldi. emzirmek için 2 saati bekleyemedim boğulacak gibi oluyordu oğlum fazla sütten. ertesi sabah 100ml bir göğsümden sağdım arkadan da aynı göğsümle oğlumu doyurdum. ama o günden beri sütüm gittikçe azaldı. bu gün hiç yok gibi. oğlum emmiyor mama da 30ml ancak içti. saatlerdir de aç ama ağlamıyor da. off iyice moralim bozuldu. oğlumun kilosu iyiydi böyle giderse zayıflayacak. ikimize de nazar mı değdi ki
kesinlikle doğru yapmışsın canım.dr da da böyle durmlarda hem emziği tavsiye ediyor.parmka ememsi ciddi çine bozuklara neden olur.evet emzik de sürekli kullanınca ve yanlış emziği kulanırsa sorunlar yaratabilir ama pamrka kadar değil.büyük oğluım iki sene kullandı ve maşallah sorun yaşmadık.şu varki emik bıraktırmak parmka bıraktırmaktan çok dhaa kolay.emiği alıp vemrzsin ya parmağı ne yapacaksın.eğer bebek parmağını emiyorsa kesinlikle emiğe alıştırmalıdrı diye düşünüyorum.komşu kız beş yaşına kadar emzik kullandı gece ise uykuya dalınca biberon kullanmış maşlalh bişey yok.
kızlar oyun halısı ve müzikli dönenecelerden almak istiyorum ne almalıyım sizce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?