2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

saol canım :)) işe başladığımda yoğun olacağım fırsatım olmayacak diye zamanı iyi değerlendirmeye çalışıyorum...bide bakıcı başlamadan düzeni oturtayım ki benim düzenimden devam etsin, kendi bildiğine alışkanlıklar vermesin istiyorum oğluma

uzakta göremez diye düşünme, artık kocaman oldu minikler :)) bu aydan itibaren görüş mesafeleri çok arttı, sadece soluk renkleri seçemiyorlar. ama canlı renkler, siyah ve beyazı çok güzel görüyorlar
tv nin zararlı olmasının sebebi ise nesnelerin 3 boyutlu olduğunu öğrenirken 2 boyutlu görünce kafası karışıyor ve daha geç öğreniyor

bana diyorsun ama canım konuşmaktan daha güzel ilgi var mı? ne kadar şanslı senin gibi bir annesi var, ona en güzel melodi senin sesin

arkadaşlar oyuncak mağazalarına girdiğimizde öyle çok çeşit var ki resmen başı dönüyor insanın ayrıca fiyatları da hiç ucuz değil.benim için fiyatının yanı sıra önemli olan bebeğimin ilgisini çekmesi ve ona bişeyler öğretmesi bu yüzden bebeklerinizin hoşuna giden onları oyalayan oyuncakları burada paylaşır mısınız.merkalarıyla beraber lütfen.böylece boşa para harcamış olmayız ve 10 dk da olsa belki nefes alırız minikler oyalanırken.
benim oğlum müzikli dönenceyi pek sevdi playgronun ama tevsiye etmiyorum çünkü sabit durmuyor şimdi yeni alıcam araştırıyorum.
haydi paylaşalım bakalım sizin minikler neleri sevdi.............

Maşallah sana ve bebeğine canım :)
Kaç kilo olmuş bizim küçükhanımefendi :)

benim kızım bu ay çok kilo almadı galiba çünkü bu ay çok kustu doktora gittiğimizde tatilden önce yani 4 de çok kusuyor dedim normal dedi. bakalım sağlık ocağında ne çıkacak kilomuz geçen ay 4400 dü.perşembe belli olacak inşallah ben yanılıyorumdur

oyun halısı araştırıyorum henüz almadım. ama dönence olarak fisher price mutlu düşler dönencesini kullanıyorum memnunum ninnide söylüyor ama pahalı idi ben aldığımda şimdi ne kadar bilmiyorum ben 149 tl ye almıştım birde anakucağının oyuncaklarına bakıyor ana kucağımız casual marka. birde çıngırağımız var ona bakıyor oda normal bir çıngırak :)

emelcim sanırım senin kuzucuk bizden 1 ay büyük
2. ayı dolmadan gittik biz 5330 du maşallah
ama benimkinin doğum kilosu iyiyidi ilk ay 560 gr almıştı yani tam sınırda bi de göğsümü istemiyodu hatırlıyosan
sürekli mama istiyodu
küçücük şeyle savaş verdim resmen benimle mücadele etti
ama ben kazandım:):)
sen bize dua etmiştin çok saol ve gerçekten işe yaradı kızım şu an çok güzel emiyo
allah razı olsun senden
ikinci ay kilo açığını kapattı çok şükür
sanırım zaten artık öyle ayda 1 kilo ve üzarinde alamayacaklar
ilk ay meme almak istemediğinden ve az kilo aldığından kiloya çok takmıştım
ama çok rahatım artık herşey düzene girdi
rahatladıkça süt de artıyo
bi de ben egeliyim annem sürekli zeytinyağlı ot yemekleri pişiriyo
o kadar artıki sütüm
bundan sonraki hedefim ilk altı ay sadece emzirmek
daha sonra 1 yaşına kadar emerse gıda takviyesiyle birlikte
2 yaşına kadar emzirmek issterim tabi
sonuna kadar zorluycam şansımı

canım bizimkide çok hareketli artık ben emzirirken eşim tırnak kesiyor, geçen gün tırnak keserken eşim kızımın başparmağının ucunu kanatmış ama bir özür dileyişi vardı ki kızımızdan hiç kızamadım.yeterince üzgün görünüyordu

sen hiç merak etme o senin tahmin ettiğinden daha çok kilo almıştır
birde önemli olan sağlığı
zaten ilk 5 ay içinde doğum kilsonun 2 katı olması lazım
seninki şimdiden iki katı olmuş maşallah
sen iyi niyetli olduğun için allah sana ve bebeğine kat kat fazlasını verir merak etme
birde maşallah nazarım değmesin çok akıllı bakışları var kızının çok zeki olcaak

dönenceyi düşünücem canım sağol.
bu arada benimoğluş şarkı söyleyen ayıcığı var onuda seviyor

Evet canım bu ayın 24 de 3 aylık olacağız 5 hafta erken geldi benim kız ve 2400 dü kilosu ilk iki ay 1 er kilo aldı sadece anne sütü ile maşallah ama bu ay sanmıyorum bari 600 gr almıştır inşallah. Allah hepimizden razı olsun canım ben hala dua ederken hep söylüyorum seni hayatımsını ve herkesi. Rabbim bizleri evlatlarımız ile sınamasın inşallah ve bizler evlatlarımıza verebileceğimizkadar anne sütü verelim.

Sağol canım hepsine maşallah rabbim hepsini korusun kollasın. inşallah almıştır.

Ben yeni atandim ve atandigim gibi dogum iznine ayrildim. Ucretsiz izin onaylanincaya kadar calisacakmiyiz. Izinde iken dilekceyi versem olur mu? Iznin bitmesini mi beklemeliyim. Kimseyi tanimiyorum burda calismam gerekirse kizi kime birakacam.((

Atandım dediğine göre devlettesin, devlette maaşlar peşin yattığı için maaş gününden önce mutlaka bildirmek gerekiyormuş. Çünkü faiziyle istiyorlarmış geri.

Bu arada gunaydin guzel anneler ve tatli bebisler.
Benim zilli bas parmagini yakalayip cup cup emiyor iki gundur. Emzigide bu yuzden verdim.iyi mi ettim kotumu bilmem. Sizin bebeklerde durum ne?

Benim oğlan da epeydir elini sokuyor ağzına. dikkatlice izledim, emme değil, dişetini kaşımaya çalışıyormuş meğerse. Ben de alışmasın diye habire elini çektirip duruyordum Dün ilk defa emzik verdim kaşısın diye. Önce süt gelmiyor diye sinirlendi falan ama sonra alıştı hemen. Kaşınması bittiğinde çıkardım hemen ama.

kızlar dün aşı yaptırmıştık benm kızın ateşi sabahtan beri 37.1 ile 37.4 arası geziniyor dün yarım fitil vermiştim bugünde versem mi beklesem mi?

Hemen fitil verme canım 38i geçerse üzerini soyup biraz serin bi banyo yaptırırsın gene de düşmüyorsa verirsin artık.

hımm bana öyle bişey demediler cnm yarım saat önce ölçtüm 37 idi

şuan bizdede bi sıkıntı yok bide geceyi atlatısak ne iyi olacak ..

oğlunmu vardı canım bizimki erkek baya adam gibi çıkarıyor oda ama hemşirelere ve kızlara karşı baya kibar bizimki

hepiniz çok sağ olun canlarım yalovacığımın dediği gibi annelik işte her şeye evhamlanabiliyoruz.. ki bu çok da önemsiz bir konu değil kilo meselesi sonuçta... inşallah en kısa zamanda atlatırız bu can sıkıcı durumu.. Allah dermansız dert vermesin yeter ki..

Kızlar biz bugün 68.günlüğüz oğlumun kilosu 7.100 yani 7.450 çıktı ama hem kıyafet hemde bezi vardı hemşire 7.100 olarak not aldı. dünde doktor dedi çok fazla çok sık emzirme dedi 3 saat geçsin dedi .. emzik verme dedi biz emziklemi büyüdük ben çocuklarımıda öyle büyüttüm dedi.. eee bir önceki doktorda memede uyuyorsa emzik ver sana kolaylık olur dedi emziğide alıyor ve çok alıştı. bu ne şimdi doktorlardaki düşünce farklılığı o halde en iyisi biz anneler kendi düzenimizi sağlamalıyız diye düşünüyorum..

Peh ben sgkya ne zaman gider de veririm dilekçeyi allah bilir....

Dün akşam ben oğluma kitap okudum o kadar merakla dinledi ki... oooo uuu sesler çıkardı ben sustukça. sayfalara dokundu falan her akşam yatmadan okicam artık anlamasa da maksat birlikte etkinlik yapmak olsun :)

Geçmiş olsun canım, dediğin gibi bana da 2 kilo alması az gibi gelmedi. Ama doktor dediyse dikkat etmekte fayda var tabi. İlacı da kullan bakalım inşallah hemencik faydasını görürsün...
İstersen bi doktordan daha görüş al ne dersin?

erkek canım arda.doğduğundan beri büyük adam gibi benim ardam.bir kokulu bir gazlı ki sorma.ama annelik böyle bişiy herhalde o gaz yapınca ben gazına kurban olayım diye seviyorum başka çocuk olsa yanında durmam

Benimde iznim 10kasimda bitiyor. Tatile geliyor. Rapor isini napacaz ve oyle bir gun calismak mi gerekli..olmadi ucretsiz izin alacam. Ben kimseye birakamam cok kucuk kime guvenecem((
Bencede niye bitti bu izin(((

Çalışmamak için öncesinden almak gerekiyomuş raporu.

Bugün gittim okula, gene aynı laflar, hocam gözünüz aydın doğum izni de çıktı. Uzadı. Bi an inanıp o kadar sevindim ki yetişti heralde diye, ama gene yok bişey
2 hafta 2 haftadır, nerden baksan yarım maaş. Ama nerdeee bize yetişmicek belli

İlk tirnak kesmemde ben de hafif sikistirdim etini, ne kanadi ne bisi oldu ama cok agladi yavrum. Sonra biraz kizardi okadar. O deneme son oldu simdi benden uzun tirnaklari var korkuyorum kesmeye. Eldiven cikmiyo elinden ama artik dokunmaya da baslamasi lazim nasi yapcam bilmiom

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…