- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #56.321
aybikecim süpersin ne güzel ilgileniyossun bebeğinle
ben sadece konuşuyorum şimdilik bi de anneannesi kucağında ayaklarını hafif yere bastırarak hoppala kızıma yaptırıyo
çok hoşuna gidiyo kahkahalara boğuluyo
bir de dikkat ettim tv de çizgi film varsa dikkat kesiliyo ovvvv wowww falan diye konuşuyo gülüyo
ama zararlımyş tv izletmiycem
aslında tv çok uzakta görmez diye düşünüyordum ama görüyor demekki
bende kesinlikle karşıydım emziğe ama şu an destekliyorum
annem alıştırmaya çalışıyo ama benim kuzucuk kusma numarası yapıyo herseferinde
uykudan uyanınca ve karnı açsa eline bi yapışıyo şap şap gülmekten kırılıyoruz
bide hergün yıkıyorum ama elleri kirleniyodur sonuçta günde iki kezde ıslk bezle siliyorum
mikrop kapacak diye korkuyorum ellerinin arasında bi şeyler birikiyo bazen
umarım alıştırabilriz biz de
bi de sürekli emmekten benim belim kopuyı artık
o kadar çok emiyoki kusuyo yine de emmek istiyo göbek yaptı resmen
sağlık ocağındaki hemşire kilosunu ölçünce mama takviyesini kes dedi
ben de mama vermiyorum dedim
arkadaşlar oyuncak mağazalarına girdiğimizde öyle çok çeşit var ki resmen başı dönüyor insanın ayrıca fiyatları da hiç ucuz değil.benim için fiyatının yanı sıra önemli olan bebeğimin ilgisini çekmesi ve ona bişeyler öğretmesi bu yüzden bebeklerinizin hoşuna giden onları oyalayan oyuncakları burada paylaşır mısınız.merkalarıyla beraber lütfen.böylece boşa para harcamış olmayız ve 10 dk da olsa belki nefes alırız minikler oyalanırken.
benim oğlum müzikli dönenceyi pek sevdi playgronun ama tevsiye etmiyorum çünkü sabit durmuyor şimdi yeni alıcam araştırıyorum.
haydi paylaşalım bakalım sizin minikler neleri sevdi.............
Maşallah sana ve bebeğine canım :)
Kaç kilo olmuş bizim küçükhanımefendi :)
benim kızım bu ay çok kilo almadı galiba çünkü bu ay çok kustu doktora gittiğimizde tatilden önce yani 4 de çok kusuyor dedim normal dedi. bakalım sağlık ocağında ne çıkacak kilomuz geçen ay 4400 dü.perşembe belli olacak inşallah ben yanılıyorumdur
babası bebeğimin tırnaklarını keserken başparmağının ucunu kesti
içim gitti bayılacaktım
eşimde çok korktu bi daha kesemem ben dedi,
çok kanadı çok korktuk ama ağlamadı allahtan
bugünde baktım kabuk bağlamış
aman dikkat edin
sözde chicco nun bebek makasıyla kesiyoruz ama çok hareketli olunca tırnak kesmek çk zor oluyor
oyun halısı araştırıyorum henüz almadım. ama dönence olarak fisher price mutlu düşler dönencesini kullanıyorum memnunum ninnide söylüyor ama pahalı idi ben aldığımda şimdi ne kadar bilmiyorum ben 149 tl ye almıştım birde anakucağının oyuncaklarına bakıyor ana kucağımız casual marka. birde çıngırağımız var ona bakıyor oda normal bir çıngırak :)
Derya bu aksam da kundaklayarak deneyeceğim. Uyuduktan sonra kundağı acıyor musun ? Açıyorsan ne kadar sonra?
emelcim sanırım senin kuzucuk bizden 1 ay büyük
2. ayı dolmadan gittik biz 5330 du maşallah
ama benimkinin doğum kilosu iyiyidi ilk ay 560 gr almıştı yani tam sınırda bi de göğsümü istemiyodu hatırlıyosan
sürekli mama istiyodu
küçücük şeyle savaş verdim resmen benimle mücadele etti
ama ben kazandım:):)
sen bize dua etmiştin çok saol ve gerçekten işe yaradı kızım şu an çok güzel emiyo
allah razı olsun senden
ikinci ay kilo açığını kapattı çok şükür
sanırım zaten artık öyle ayda 1 kilo ve üzarinde alamayacaklar
ilk ay meme almak istemediğinden ve az kilo aldığından kiloya çok takmıştım
ama çok rahatım artık herşey düzene girdi
rahatladıkça süt de artıyo
bi de ben egeliyim annem sürekli zeytinyağlı ot yemekleri pişiriyo
o kadar artıki sütüm
bundan sonraki hedefim ilk altı ay sadece emzirmek
daha sonra 1 yaşına kadar emerse gıda takviyesiyle birlikte
2 yaşına kadar emzirmek issterim tabi
sonuna kadar zorluycam şansımı
sen hiç merak etme o senin tahmin ettiğinden daha çok kilo almıştır
birde önemli olan sağlığı
zaten ilk 5 ay içinde doğum kilsonun 2 katı olması lazım
seninki şimdiden iki katı olmuş maşallah
sen iyi niyetli olduğun için allah sana ve bebeğine kat kat fazlasını verir merak etme
birde maşallah nazarım değmesin çok akıllı bakışları var kızının çok zeki olcaak
Ben yeni atandim ve atandigim gibi dogum iznine ayrildim. Ucretsiz izin onaylanincaya kadar calisacakmiyiz. Izinde iken dilekceyi versem olur mu? Iznin bitmesini mi beklemeliyim. Kimseyi tanimiyorum burda calismam gerekirse kizi kime birakacam.((
Bu arada gunaydin guzel anneler ve tatli bebisler.
Benim zilli bas parmagini yakalayip cup cup emiyor iki gundur. Emzigide bu yuzden verdim.iyi mi ettim kotumu bilmem. Sizin bebeklerde durum ne?
kızlar dün aşı yaptırmıştık benm kızın ateşi sabahtan beri 37.1 ile 37.4 arası geziniyor dün yarım fitil vermiştim bugünde versem mi beklesem mi?
canımşimdilik ateşimiz yok çok şükür ama ben gitmeden yarım kaşık calpol vermiştim öyle gel demişlerdi.gerçi benim minik daha aşıdan evvel kustu yarısını.önemliş olan bu gece ve yarın sanırım.eğer gece ateşlenmezse ve yarın ağrıyacağından vızırtı etmezse ne alaoyun halısı sanırım 3 ayı doldurunca daha bir dikkatlerini çekiyormuş.
bu arada benimki hemşireye bi gaz bıraktı sağlık ocağında görmeliydinizkadın korkudan bıraktı galiba bebek dedi :26:
Canim moralini bozma insallah esin dha iyi is bulur ve bol kazancli ve hayirlisindan . Allahim yavrunun rizkini verir hic uzulme sen
Insallah duzelmistir. Bizimde gec yapildi . Bugun asilari vardi. Rotavirus asisida yapildi. Bir sorun olmaz dediler.
Hos geldin canim. Iyi gelmistir tatil. Denize girebildiniz mi buralarda kis basladi
Gecmis olsun canim en kisa zamanda kusmasi duzelir ve saglikli sekilde kilosunu alir insallah.
Aynen canım dün aksam kociş dedide girip duş aldım .dun Aksam haberlerdede gosterdi off Dicek soz yok dusundukce sinir oluyorum
Gecmis olsun findigim arda Kuzum kilosuda gayet Iyi ins ilac Iyi gelicek kuzucuga Iyi olucK annesi uzmez seni arda 😉
slmlar kızlarben arada girip okuyorum ama hala bebeğim bir düzene girmediği için yazamıyorum.bugünde aşı yaptırdım kuzuma 2. ay aşılarını oldu.onun üzerine karnını doyurup uyudu korktu galiba meleğim.tüm ağustos annelşeri ve bebekleri iidir inş.fundacım bebeğimin adaşı arda iyi olur inş en kısa zamanda.
öncelikle fundaarda canım geçmiş olsun umarım en kısa sürede toparlanır oğlun ama kilosu öyle abartılacak gibi kötü gelmedi canım yastığını biraz yükselt böylece kusması azalır. ayrıca benim kızımda kusuyordu ablam dediki sürekli gazını çıkarmakla uğraşma zorluyorsun bebeği yatır biraz dursun o rahatsız olursa o zaman al kucağına çıkar öyle yaptım ve kızımın kusmaları ciddi şekilde azaldı
Fındığım geçmiş olsun,bebelerimizin gazlarını çıkarırken zorlanmaları bile bizi üzmeye yetiyorken böyle bişey için epey üzülmüş olmalısın.çooook geçmiş olsun canım Arda'mıza.ilaç işe yarayacaktır merak etme.belkide gerek bile kalmaz ilaca.bu annelik sürekli bir evham hâli.
Canım az önce sorunun cevabını yazmıştım ama görmemişin heralde.tekrar yazayım,süt parası için sgk'ya gidip küçük bir kağıt dolduruyorsun ve galiba 1 hafta 10 gün sonra ziraat bankasına yatıyor.kadın çalışsın yada çalışmasın 95,00 TL alıyorsun ama tek fark çalışmıyorsan eşinin adına yatıyor,sgk'daki kağıdıda kendi dolduruyor.doğum parası yani rapor parası biz işe başlayıp ssk ödememiz tekrar başlayınca yatıyor.o biraz geç yatıyormuş,öyle yazmış bir arkadaşım.umarım işe yarar yazdıklarım
arkadaşlar oyuncak mağazalarına girdiğimizde öyle çok çeşit var ki resmen başı dönüyor insanın ayrıca fiyatları da hiç ucuz değil.benim için fiyatının yanı sıra önemli olan bebeğimin ilgisini çekmesi ve ona bişeyler öğretmesi bu yüzden bebeklerinizin hoşuna giden onları oyalayan oyuncakları burada paylaşır mısınız.merkalarıyla beraber lütfen.böylece boşa para harcamış olmayız ve 10 dk da olsa belki nefes alırız minikler oyalanırken.
benim oğlum müzikli dönenceyi pek sevdi playgronun ama tevsiye etmiyorum çünkü sabit durmuyor şimdi yeni alıcam araştırıyorum.
haydi paylaşalım bakalım sizin minikler neleri sevdi.............
bugün 2.rutin kontrolümüz vardı..
doktora kusma problemimizi söyledim. kaç kere olduğunu sordu. en az 10 kere deyince oo çokmuş reflü var demek ki dedi( kilo alımını da yetersiz buldu çook canım sıkıldı..
3500 gr. doğmuştu ama sarılıktan sonra 10 günlükken 3000 e düşmüştü.. şimdi 66 günlüğüz ve 5000 gr. olmuş. bana çok da yetersiz gibi gelmedi. sonra kendi de çok da az değil ama böyle kusmaya devam ederse 3.ayında olması gereken kiloya erişemezsiniz dedi(
motillium diye bir süspansiyon verdi..daha hızlı sindirim yapmasını sağlıyormuş midenin.. kullanıcaz bakalım inşallah azaltır bu kusmaları... yatağının altına yastık koyup eğim yapın dedi ki ben zaten yapmıştım.. emdikten sonra hemen yatırmamayı da yapıyodum zaten.. şimdi tek umudum bu ilaç...
hımm bana öyle bişey demediler cnm yarım saat önce ölçtüm 37 idi
şuan bizdede bi sıkıntı yok bide geceyi atlatısak ne iyi olacak ..
oğlunmu vardı canım bizimki erkek baya adam gibi çıkarıyor oda ama hemşirelere ve kızlara karşı baya kibar bizimki
Benimde iznim 10kasimda bitiyor. Tatile geliyor. Rapor isini napacaz ve oyle bir gun calismak mi gerekli..olmadi ucretsiz izin alacam. Ben kimseye birakamam cok kucuk kime guvenecem((
Bencede niye bitti bu izin(((
babası bebeğimin tırnaklarını keserken başparmağının ucunu kesti
içim gitti bayılacaktım
eşimde çok korktu bi daha kesemem ben dedi,
çok kanadı çok korktuk ama ağlamadı allahtan
bugünde baktım kabuk bağlamış
aman dikkat edin
sözde chicco nun bebek makasıyla kesiyoruz ama çok hareketli olunca tırnak kesmek çk zor oluyor
kızlar oyun halısı ve müzikli dönenecelerden almak istiyorum ne almalıyım sizce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?