- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #60.481
benmde iznim haftaya bitioo..heyet alamıcazz...10gün rapor alcam alabilirsem bi 10 gün daha we başlarm heralde..çünkü bizimkilerde çok müsait olay çıkarmaya...herkes alır rapor kaytarırı bize gelince olay olur..ne şanssızız...üzülme sende boşwer hakedio bu meb...
sarı şerit çiş yapınca mawi oluoo çiş göstergesii ondanmı bahsediosun acaba....ama aktifte yok beyazda war
yemin ediyorum burada arkadaslar misafir agirladiklarini/agirlayacaklarini soylediklerinde ayni seyleri hissediyorum. Birak misafiri ben evde tek basimaysam yemek yapamiyorum. anlasilan o ki ben beceriksizim :)
Allahtan esim hem yemek yapabilen biri hem de yemek yoksa sikinti yapmaz o yuzden rahatim.
Ama misafir agirlayan tum arkadaslari tebrik ediyorum.
Detali bilmiyorum ama benim bildigim kadarini paylasiyorum.
Ben raporumu nasil kapatacagimi ogrenmek icin SGK ya gittim. Bana raporumu actirdigim devlet hastanesinden kapama yapmam gerektigini soylediler. (Dogum yapilan ozel hastanenin SGK anlasmasi var ise oradan da acip kapatabiliyorsun ama benim yaptigim hastanenin SGK anlasmasi yoktu. O yuzden ben 32. haftada devlet hastanesinden actirmistim raporumu)
Bu arada SGK daki gorevli sut parasini alip almadigimi sordum. Oyle bir paradan haberim olmaigini soyledim. Matbu bir form var onu dolduruyorsun 15 gun sonra Ziraat Bankasina kimliginle gidip aliyormussun. 1 ay oldu daha gitmedim o yuzden yatip yatmadigini bilmiyorum. Bu arada SGK' daki gorevli bu sut parasi icin calisan olmaniz gerekmiyor esiniz SGK liysa da alabiliyorsunuz dedi. O yuzden calismayan arkadaslar var ise onlar da basvurabilir.
Gelelim dogum parasina bazi firmalar dogu iznindeyken aylik vermiyormus dogum iznin bitince gidip SGK'dan toplu aliyormussun. Benim calistigim firma dogum iznideysen bile ayligini duzenli kesintisiz yatiriyor. Ise basladiktan sonra SGK ya gidecegim toplu olan parayi alip calistigim firmanin hesabina yatiracagim.
Ogretmenler ile ilgili nasil bir duzenleme var bilmiyorum. Ama ben sGK nin binasindayken call center kati gordum isterseniz orayi bir arayin derim.
Umarim yardimci olabilmisimdir
canım kaçtır yazcam olmuyor.. geçmiş olsun Barış kuzu ateşlenmiş :/ şimdi nasıl iyi mi?
Günaydin kizlar ve tatli bebişleri :)bebekleriniz sizinle ayni odada mi yatiyor?odalari ne zaman ayirmak gerekiyor?kafam çok karisti,fikirlerinizi bekliyorum.
Günaydın guzel anneler
Sabah saglik Ocağı'na gittik . Benim test yaptırmam gerekiyordu seker ve hipotroid icin.
Gitmisken Çağla İncinin de kilosuna bakalım dedik. Bu ara rengini biraz soluk görüyorum doğumunda yaşanan sıkıntıdan dolayı dr surekli bebeğimizin rengine dikkat etmemiz konusunda bizi uyarıyor ve kilo alımı cok önemli diyor .
3. Ay kontrolümüzde 6150 Gr si ve 900 Gr artmıştı kilosu gayet iyiydi yani . Aradan 10 gun gecti bugun 6300 Gr çıktı. 10 gun icin az buldu gunde 15 grami oradaki ebe . Gerçi doktorumuz kisa süreli kilo alımlarına dikkat etmeyin önemli olan aylık dedi . Ama biraz moralim bozuldu .
2 -3 saatte bir 40 dk emziriyorum sutum var tabi dis dunyayı merak ettigi icin eskisi kadar aktif emmiyor ama evde zaten yalnızım tv acmıyorum dikkatini dagitmamaya çalışıyorum emerken . Ama niye böyle oldu anlamadım .
Bir de Durusel di galiba sutum bu ara daha sıvı demişti bana da öyle geldigi icin ebeye sordum ilk 3 aydan sonra sut daha sivilasir normaldir dedi
Selam kızlar geçmişi bitirme çabamı bırakıp bende biraz içi i dökeyim îstedim çeneler yine çok düşmüş yetişilmiyor hızınıza
Benim canım çok sıkkın annemle tartıştık ve ipler kopma noktasına geldi 3 gündür görüşmüyoruz kendimi çok yalnız hissediyorum eşin zaten işi gereği çok sık evde olamıyor Allah'tan oğlum var bu ara birde dillendi gün boyu konuşuyoruz
Gelelim tartışma sebebimize sebep ablam şöyleki ben yıllarca kendi işimi kendim gördüm annem babam benim peşimde pek koşturmadılar ama ablam onlar olmadan iş yapamazdı sürekli onun peşindeler ve ablam beni herzaman kıskanmıştır o kadar ki ikinci çocuğun lafını bile ettirmezdi o kadar istemiyordu ben nişanlanınca ilgi ondan azalıcak die hamile kaldı neyse Kaan'dan 6 ay büyük bir yeğenim var diğerinde 6 yaşında ablam bana hiç bir zaman anlaşıldı yapmadı ama ben yeğenlerime teyzelik ablama da kardeşliği herzaman yaptım ve annemde sürekli onu kayırıyor bana onu haklı buluyor hadi bunada alıştım ama bu sefer torun ayrımı yapmaya başladılar biri Kaan'ı sevmeye görsün hemen ablamın oğlundan Kerim'den bahsediyorlar o daha tatlı bilmem ne die yok Kaan baba tarafına benziyormuş bize benzemiyormuş ne zaman ablam annem ben bi araya gelsek annem sürekli ablamın oğlunu avutur onla ilgilenir bi gün yine öle bi aradayız annem ablamın oğlunu avutuo Kaan durmuo anneme dedim ki biraz Kaan'a baksana ablan çayını içsin de diyor benim önümde bardak dolu duruyor bir yudum içememişim ablamın dibinde bi yudum kalmış mevzu çay değil ne demek istediğimi anladınız hangimizi daha çok düşündüğünü ablam oğlunu severken büyükbabasının bitanesi die seviyor annem de hiç kızım öle olurmu hepiniz yeri ayrı demiyor en son beynime kan sıçratan olay Kaan'ın sünnet olunca babam hediye olarak bi küçük altın getirmiş boş gelmemek için annemde babama kızdı nie getiriosun düğününde ben tam takıcaktım şimdi kerime de borçlandın dedi. Bende artık zaten birikmiştim sonunda taştım benim oğluma gelen bir küçük Altın'ın lafını ediyorsun die nie çünkü ablam duysa kıyamet kopar sanki herşeyi eşitmi yapmış açtım azımı yumdum gözümü konuşmuyoruz görüşmüyoruz üstelik benim düzenimide onlar bozdu güvenlikli sitede oturuyordum uzak dediler gelemeyiz gidemeyiz kocan sürekli şehir dışında bize takın taşın dediler kalktım geldim yakınlarından ev aldık borca girdik e burası yeni bina tam dolu değil mütahit işi güvenlik falan yok pazar akşamı oğlumla tek başıma kaldım evde madem böle olacaktı neden düzenimi bozdurdular bana. Ablamdan fırsat bulup bana yetişemicektiniz nie beni getirdiniz orda bişi olsa arardım güvenliği yardımcı olurlardı şimdi bişi olsa kadın başıma kime giderim Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin ama kendi başıma yağan karı eriticem ne olursa olsun onları iyiki siz varsınız da sizi okurken yalnızlığımı unutuyorum
Bu arada bu da benim küçük tatlı tontişim ayın 15inde 3 aylık olacağız 7600gr 65 cm olmuşuz maşallah kuzitoma obur şirinim benim :)) Eki Görüntüle 858977
herkese iyi akşamlar. beni de aranıza alırsanız çok sevinirim. Elif Ece'm Ağustos 2013 doğumlu Eki Görüntüle 859240
Günaydın güzel bebişlerimiz ve dünyalar güzeli anneler...
Uzun zamandır yazamadım malum Deniz Mavi hanımı bakıcıya alıştırma çabalarımız tam gaz devam ediyor. 25 Kasım'da işe başlıyorum ve miniğim ben yokken zorlanmasın diye süt saati yapmaya çalışıyoruz. Benim minik kızım biraz obur ve meme istediği zaman önüne hiçkimse engel koyamıyor ☺️ Ama tabi ben çoook endişeleniyorum ben yokken ne yapacak diye 😢
Çok emiyor kuzucum yaaaaa sizde de var mı bebişi çok obur olan? Biz 3,5 aylık bile değiliz ama şimdiden 7 kilo olduk bile. Tabiki anne sütüyle obez olunmaz biliyorum ama süt azalıpta mamaya geçince mamayı da çok istemeye devam eder diye korkuyorum. 5 ağustos doğumluyuz ve Pazartesi 7 kiloyduk. Sizler ne durumdasınız? Bebişlerimizin kiloları nasıl? Çok mu anormaliz acaba bi akıl verin kızlar...
Maşallah canım eklemeden geçemedim bu da benim rock star oğlum :)
Eki Görüntüle 859204
Biz 3 ay olunca ayırdık onda bile 2 gun zor uyudu yerini yadırgadi. Uzmanlar aklı cok ermeden ayırın yoksa ayırmak cok zor oluyor diyorlar .
Selam kızlar geçmişi bitirme çabamı bırakıp bende biraz içi i dökeyim îstedim çeneler yine çok düşmüş yetişilmiyor hızınıza
Benim canım çok sıkkın annemle tartıştık ve ipler kopma noktasına geldi 3 gündür görüşmüyoruz kendimi çok yalnız hissediyorum eşin zaten işi gereği çok sık evde olamıyor Allah'tan oğlum var bu ara birde dillendi gün boyu konuşuyoruz
Gelelim tartışma sebebimize sebep ablam şöyleki ben yıllarca kendi işimi kendim gördüm annem babam benim peşimde pek koşturmadılar ama ablam onlar olmadan iş yapamazdı sürekli onun peşindeler ve ablam beni herzaman kıskanmıştır o kadar ki ikinci çocuğun lafını bile ettirmezdi o kadar istemiyordu ben nişanlanınca ilgi ondan azalıcak die hamile kaldı neyse Kaan'dan 6 ay büyük bir yeğenim var diğerinde 6 yaşında ablam bana hiç bir zaman anlaşıldı yapmadı ama ben yeğenlerime teyzelik ablama da kardeşliği herzaman yaptım ve annemde sürekli onu kayırıyor bana onu haklı buluyor hadi bunada alıştım ama bu sefer torun ayrımı yapmaya başladılar biri Kaan'ı sevmeye görsün hemen ablamın oğlundan Kerim'den bahsediyorlar o daha tatlı bilmem ne die yok Kaan baba tarafına benziyormuş bize benzemiyormuş ne zaman ablam annem ben bi araya gelsek annem sürekli ablamın oğlunu avutur onla ilgilenir bi gün yine öle bi aradayız annem ablamın oğlunu avutuo Kaan durmuo anneme dedim ki biraz Kaan'a baksana ablan çayını içsin de diyor benim önümde bardak dolu duruyor bir yudum içememişim ablamın dibinde bi yudum kalmış mevzu çay değil ne demek istediğimi anladınız hangimizi daha çok düşündüğünü ablam oğlunu severken büyükbabasının bitanesi die seviyor annem de hiç kızım öle olurmu hepiniz yeri ayrı demiyor en son beynime kan sıçratan olay Kaan'ın sünnet olunca babam hediye olarak bi küçük altın getirmiş boş gelmemek için annemde babama kızdı nie getiriosun düğününde ben tam takıcaktım şimdi kerime de borçlandın dedi. Bende artık zaten birikmiştim sonunda taştım benim oğluma gelen bir küçük Altın'ın lafını ediyorsun die nie çünkü ablam duysa kıyamet kopar sanki herşeyi eşitmi yapmış açtım azımı yumdum gözümü konuşmuyoruz görüşmüyoruz üstelik benim düzenimide onlar bozdu güvenlikli sitede oturuyordum uzak dediler gelemeyiz gidemeyiz kocan sürekli şehir dışında bize takın taşın dediler kalktım geldim yakınlarından ev aldık borca girdik e burası yeni bina tam dolu değil mütahit işi güvenlik falan yok pazar akşamı oğlumla tek başıma kaldım evde madem böle olacaktı neden düzenimi bozdurdular bana. Ablamdan fırsat bulup bana yetişemicektiniz nie beni getirdiniz orda bişi olsa arardım güvenliği yardımcı olurlardı şimdi bişi olsa kadın başıma kime giderim Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin ama kendi başıma yağan karı eriticem ne olursa olsun onları iyiki siz varsınız da sizi okurken yalnızlığımı unutuyorum
Bu arada bu da benim küçük tatlı tontişim ayın 15inde 3 aylık olacağız 7600gr 65 cm olmuşuz maşallah kuzitoma obur şirinim benim :)) Eki Görüntüle 858977
Eki Görüntüle 859178 çağla inci :)
Günaydın guzel anneler
Sabah saglik Ocağı'na gittik . Benim test yaptırmam gerekiyordu seker ve hipotroid icin.
Gitmisken Çağla İncinin de kilosuna bakalım dedik. Bu ara rengini biraz soluk görüyorum doğumunda yaşanan sıkıntıdan dolayı dr surekli bebeğimizin rengine dikkat etmemiz konusunda bizi uyarıyor ve kilo alımı cok önemli diyor .
3. Ay kontrolümüzde 6150 Gr si ve 900 Gr artmıştı kilosu gayet iyiydi yani . Aradan 10 gun gecti bugun 6300 Gr çıktı. 10 gun icin az buldu gunde 15 grami oradaki ebe . Gerçi doktorumuz kisa süreli kilo alımlarına dikkat etmeyin önemli olan aylık dedi . Ama biraz moralim bozuldu .
2 -3 saatte bir 40 dk emziriyorum sutum var tabi dis dunyayı merak ettigi icin eskisi kadar aktif emmiyor ama evde zaten yalnızım tv acmıyorum dikkatini dagitmamaya çalışıyorum emerken . Ama niye böyle oldu anlamadım .
Bir de Durusel di galiba sutum bu ara daha sıvı demişti bana da öyle geldigi icin ebeye sordum ilk 3 aydan sonra sut daha sivilasir normaldir dedi
Parmisim gunaydin Bence incinin kilosu gayet Iyi duru 3,5 Aylik cumin gunu 5.700 cikti kilosu doktor normal dedi Bize hic moralini boZma CNm doktorunun dedigini esas al
kaç kilo doğmuştu cnm?benmki 4.300 doğdu o yüzden normal die düşünüyorum hatta bu ay sadece 500 gr aldı die bi üzüldm ama genele bakınca kilosu iyi maşallah obur yada obez değil bence öyle deme :)
benmkide 7 kilo 3,5aylık sayılır....benmkide sadece anne sütü alıyor we istedği an meme gelmezse bir ağlıyorki sorma :)
benmde iznim bitiyor we ewe süt bırakıcam yoksa yırtar ortalığı çığlıklarıyla :) nası alışcas bilmiyorum iş hayatına bebeği ewde bırakmaya...tek tesellim annem bakıcak benm....
Günaydın guzel anneler
Cucum evet tatlın kilosu iyi farkındayım da kilo alımı mı kötü gidiyor acaba bu ay diye tereddüt ettim . Rengi de soluk gelince . Bu arada renkten kastım vücudu değil zaten kızım benim gibi beyaz tenli göz ici ve ağız mukozası
Kan aldırmakta hemen istemiyorum yazık ağlıyor boş yere neyse dediğin gibi bir 20 gun sonra bakalım Dr ne diyo ne olmuş haklisin ya
İste insanın icine bir kere korku düştü mü kolay kolay çıkmıyormuş demek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?