- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #60.541
Günaydın güzel bebişlerimiz ve dünyalar güzeli anneler...
Uzun zamandır yazamadım malum Deniz Mavi hanımı bakıcıya alıştırma çabalarımız tam gaz devam ediyor. 25 Kasım'da işe başlıyorum ve miniğim ben yokken zorlanmasın diye süt saati yapmaya çalışıyoruz. Benim minik kızım biraz obur ve meme istediği zaman önüne hiçkimse engel koyamıyor ☺️ Ama tabi ben çoook endişeleniyorum ben yokken ne yapacak diye 😢
Çok emiyor kuzucum yaaaaa sizde de var mı bebişi çok obur olan? Biz 3,5 aylık bile değiliz ama şimdiden 7 kilo olduk bile. Tabiki anne sütüyle obez olunmaz biliyorum ama süt azalıpta mamaya geçince mamayı da çok istemeye devam eder diye korkuyorum. 5 ağustos doğumluyuz ve Pazartesi 7 kiloyduk. Sizler ne durumdasınız? Bebişlerimizin kiloları nasıl? Çok mu anormaliz acaba bi akıl verin kızlar...
Eki Görüntüle 859487
biri ağzında öbürü destek veriyor
Detali bilmiyorum ama benim bildigim kadarini paylasiyorum.
Ben raporumu nasil kapatacagimi ogrenmek icin SGK ya gittim. Bana raporumu actirdigim devlet hastanesinden kapama yapmam gerektigini soylediler. (Dogum yapilan ozel hastanenin SGK anlasmasi var ise oradan da acip kapatabiliyorsun ama benim yaptigim hastanenin SGK anlasmasi yoktu. O yuzden ben 32. haftada devlet hastanesinden actirmistim raporumu)
Bu arada SGK daki gorevli sut parasini alip almadigimi sordum. Oyle bir paradan haberim olmaigini soyledim. Matbu bir form var onu dolduruyorsun 15 gun sonra Ziraat Bankasina kimliginle gidip aliyormussun. 1 ay oldu daha gitmedim o yuzden yatip yatmadigini bilmiyorum. Bu arada SGK' daki gorevli bu sut parasi icin calisan olmaniz gerekmiyor esiniz SGK liysa da alabiliyorsunuz dedi. O yuzden calismayan arkadaslar var ise onlar da basvurabilir.
Gelelim dogum parasina bazi firmalar dogu iznindeyken aylik vermiyormus dogum iznin bitince gidip SGK'dan toplu aliyormussun. Benim calistigim firma dogum iznideysen bile ayligini duzenli kesintisiz yatiriyor. Ise basladiktan sonra SGK ya gidecegim toplu olan parayi alip calistigim firmanin hesabina yatiracagim.
Ogretmenler ile ilgili nasil bir duzenleme var bilmiyorum. Ama ben sGK nin binasindayken call center kati gordum isterseniz orayi bir arayin derim.
Umarim yardimci olabilmisimdir
Günaydin kizlar ve tatli bebişleri :)bebekleriniz sizinle ayni odada mi yatiyor?odalari ne zaman ayirmak gerekiyor?kafam çok karisti,fikirlerinizi bekliyorum.
O uyuyuncada uyuyamiyoki insan bi ton is bide tv keyfi yapiyorum gündüz izleyemiyom diye bide nekadar uykusuz olsamda erkenden uyuyamıyorum ben gecen c tesi okana bile bakamadım çok severim Bayülgeni ama nerde eski zamanlar zaten geç başlıyor bitmesi 3 ü buluyorgünaydınlar herkese
çoookkk uykusuzummmmdün akşam 8 buçuk gibi banyo yaptırdık Arda'ya.. sonra emip uyudu 9 gibi.. yatış o yatış saat 2 de uyandı tekrar ben de kesin 11 buçuk 12 gibi uyanır diye beklediğimden yatmadım. saat 1 e geliyordu dayanamadım uyudum.. sonra işte 2 de kalktı emdi geri uyudu. ama sonra saat 3 buçukta gözler aynı böyle bir uyandı yok uyumuyor.. ıhh ıhh yapıyor geriniyor mızmız da mızmızz babasını da beni de dikti başına ta saat 5 e kadar. 6:45 de tekrar uyandı vs vs vs ah ben ne bileyim 5 saat uyuyacağını sıpanın :) keşke yatsaydım ben de onunla beraber offf düşünemiyorum 5 saat kesintisiz uykuuuu :// ama yalan oldu işte :)
Eki Görüntüle 859487
biri ağzında öbürü destek veriyor
canım bizde kiloda pek hızlı gittik..oğlum 18 Ağustos doğumlu hastaneden çıkarken 2600gr dı..dün 6600gr tartıldı...sağlık ocağı obez olur bu çocuk dedi ama kafama takmıyorum. özel doktorumuz hiçbir bebek anne sütüyle obez olmaz endişe etme dedi. zaten bu aydan sonra hareketlendiği için kilo alımı yavaşlarmış
valla canım bu konuda her telden ayrı ses çıkıyor. kimi doktorlar gelişimi için 3. ayda ayırmak lazım diyor, kimi 6 ay, kimi 1 yaşında...yani senin içinden nasıl geliyorsa öyle yap bence. bizim yatak odasını ev sahibi iki odayı birleştirerek yapmış. bu hafta ikea dan şu paravan perdelerden alıp öyle böleceğim odayı, ilerleyen aylarda durumuna göre duvar öreceğiz. bizim şansımız odasını yadırgamayacak çünkü zaten doğduğundan beri yaşadığı oda olacak onun için, dekorla falanda oynamayacağız yabancılık çekmesin diye
Aman ne yaptın sen annesi , karizmayı çizdireceksin oğlanın , bukadar kızın icinde utandı yavrucak
Çekmeyin der gibi bakmış
Funda ne yaptın tatiana filan
Turk yaşlı ve tombiş yardımcı teyzelerin suyumu cikti anacim
Çok geçmiş olsun. Neyseki fark edebilmiş cerrah.
Anammm ben onu tamamen unuttum bea
Ayy paparaziler yakalandım
valla canım o uyur uyumaz ben de yapabildiğim kadar işlerimi halletmeye çalışıyorum..bulaşıkları makineye dizmek,ortalığı toplamak,çamaşır katlamak yerleştirmek derken yine geçiyor zamanuyusam kalacak hepsi..
bu sabah kocamı işine yolcu ederken eve şöyle bir göz gezdirdim,içerde ağlayan bir Arda böcük,yerlerde geceden kalan bezler, sepette ütülenecek bi dolu çamaşır, yatağa saçılmış kıyafetler.. halime acıdım ve kocama dedim ki ;
hayatım bana bir Tatiana bulsana yaa Maria da olur Nataşa davalla bak söz veriyorum bunlar neden bu kadar güzel diye söylenmicem,kıskanmycam, gıkımı çıkarmıcam
epey gülüştük sabah sabah ama cidden bi Tatiana olaydı eyiydi bence
Ahhhh aynı manzara bende de varvalla canım o uyur uyumaz ben de yapabildiğim kadar işlerimi halletmeye çalışıyorum..bulaşıkları makineye dizmek,ortalığı toplamak,çamaşır katlamak yerleştirmek derken yine geçiyor zamanuyusam kalacak hepsi..
bu sabah kocamı işine yolcu ederken eve şöyle bir göz gezdirdim,içerde ağlayan bir Arda böcük,yerlerde geceden kalan bezler, sepette ütülenecek bi dolu çamaşır, yatağa saçılmış kıyafetler.. halime acıdım ve kocama dedim ki ;
hayatım bana bir Tatiana bulsana yaa Maria da olur Nataşa davalla bak söz veriyorum bunlar neden bu kadar güzel diye söylenmicem,kıskanmycam, gıkımı çıkarmıcam
epey gülüştük sabah sabah ama cidden bi Tatiana olaydı eyiydi bence
ahahahaa
Kızlar balıkesirden kıyafet isteyen biri vardı nickini hatırlayan var mı? Rakamlı bişeydi ama bulamadımm
Bu arada bu da benim küçük tatlı tontişim ayın 15inde 3 aylık olacağız 7600gr 65 cm olmuşuz maşallah kuzitoma obur şirinim benim :)) Eki Görüntüle 858977
yerim seni küçük rockçı :)Eki Görüntüle 859178 çağla inci :)
Maşallah canım eklemeden geçemedim bu da benim rock star oğlum :)
Eki Görüntüle 859204
herkese iyi akşamlar. beni de aranıza alırsanız çok sevinirim. Elif Ece'm Ağustos 2013 doğumlu Eki Görüntüle 859240
O uyuyuncada uyuyamiyoki insan bi ton is bide tv keyfi yapiyorum gündüz izleyemiyom diye bide nekadar uykusuz olsamda erkenden uyuyamıyorum ben gecen c tesi okana bile bakamadım çok severim Bayülgeni ama nerde eski zamanlar zaten geç başlıyor bitmesi 3 ü buluyorcidden bu ara neden mızmız bu kuzular valla benimde şarteller attı bu büyüme atağından
Oyy yumuk elli çok tatlı maşallah
maşallah canım ya allah nazardan saklasın en tontiş bebeğimiz hemde anne sütüyle çok tatlı annenleri de çok takma canım ya evlat ayrımı yapılacağını sanmıyorum gerçi hareketler biraz öyle ama bizde anneyiz ayıramayız diye düşünüyorum :)Bu arada bu da benim küçük tatlı tontişim ayın 15inde 3 aylık olacağız 7600gr 65 cm olmuşuz maşallah kuzitoma obur şirinim benim :)) Eki Görüntüle 858977
geleceğin rockçısı çok güzelsin çağla inci :)Eki Görüntüle 859178 çağla inci :)
işte buda geleceğin rockçısı maşallah :) çağla inciyle bir rock grubu kursunlar kıyafetler bile aynı baksana :)Maşallah canım eklemeden geçemedim bu da benim rock star oğlum :)
Eki Görüntüle 859204
herkese iyi akşamlar. beni de aranıza alırsanız çok sevinirim. Elif Ece'm Ağustos 2013 doğumlu Eki Görüntüle 859240
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?