- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #60.661
Bu arada bu da benim küçük tatlı tontişim ayın 15inde 3 aylık olacağız 7600gr 65 cm olmuşuz maşallah kuzitoma obur şirinim benim :)) Eki Görüntüle 858977
Eki Görüntüle 859178 çağla inci :)
He bi de 5. aydan itibaren hafiften meyve ve yoğurda başlayabilirsin dedi ben sormadan. Alıştırma evresiymiş. 1-2 çay kaşığı şeklinde ve her hafta 1 meyveyi deneyerek. 6. ayda tekrar konuşuruz dedi. 5. aya kadar da asla vermemem konusunda uyardı daha çok küçük olduğu için ciddi alerjiler gelişebilirmiş. Dedim siz demeseniz ben zaten 6. aya kadar vermiycektim. Şimdi 1.5 ay sonra hafiften alıştırmalara başlıycaz bakalım. Ayy çok heyecanlı nasıl da şapırdata şapırdata yer kim bilir :)))
Kız komşulara neymiş Allam yaa. Şimdi anlamadım ben komşulara şikayet edince sana toplumsal yaptırım filan mı yapacaklarmış. Kusura bakma canım ama hayatımda duyduğum en komik tehtidNe çektik be bu komşulardan. Annemle konuşurken o da soruyo napıyo İda filan diye, 2 aylıkken konuştuğumuzda odasını ayırdım filan demiştim. Sebahat komşusuna söylemiş o kadarcık kızan tek başına yatırılır mıymış söyle yanına alsın demiş. Bak bak Sebahat karar verecek benim kızımın nerde yatacağına Sebahat kim lan Seninkiler de o hesap. Hep elaleme göre yaşayan insan modeli. Komşunun sözünün evladından daha değerli olduğu bir dünyaları var bu jenerasyonun. Te Allahım yaa.
Maşallah canım eklemeden geçemedim bu da benim rock star oğlum :)
Eki Görüntüle 859204
Merhaba arkadaşlar,doğumdan beri çok girip bişeyler yazamadım ama hep takip ettim sizleri.Ama bugün sizlerle paylaşmak ve sizlere danışamm gerekiyor kızım daha 2,5 aylık 1 haftadır kakasında kan görüyordum tahlillerde birşey çıkmıyordu en son bugün farkettimki makatında çatlak var doktorumuzu aradım oda çocuk cerrahına yönlendirdi.Gittik doktor kontrol ediyordu vucudunu ve kasığında fıtık olduğunu söyledi düşünün ne için gittik ne çıktı ve bir an önce ameliyat olması gerekiyor yoksa yumurtalığı çürür veya kangren olabilirmiş..Bu ameliyatı olan var mı veya yakının çocuğu?
Eğer hiç duymadıysanız böyle birşey lütfen bebeklerinizin vajinası ile bacak arasındki bölgeyi yani kasıklarnı kontrol edin kitle veya şişme var mı diye ,,dikkat edilmezse yumurtağının alınmasına kadar gidiyor iş Allah göstermesin..
herkese iyi akşamlar. beni de aranıza alırsanız çok sevinirim. Elif Ece'm Ağustos 2013 doğumlu Eki Görüntüle 859240
uyku muyku kalmadı bende kızlar çok stresliyim( minik kuşumun doğduğundan beri hiç boyun tutma çevirme vs problemi olmadı maşallah dimdikti ama nolduysa 3-4 gündür boynu sağ tarafa eğik gezio ve hep sağ tarafa yatıo dönmüo yada hep mi böledi ben farketmedim ama bakıorum resimlerde hep dimdik,geçen misafir gelmişti 5 aylık kızları var ve kafayı tutamıo herkes aaaa bak nasıl dik cin gibi vs sevdiler kızımı nazarmı değdi noldu anlamadım ( ve internetten araştırdım böle bi hastalık varmışşş bebeklerde ((bura ilçe özel yok eşim çalışıo gidelim desem dolmuşla çokkk zor Allahım cumartesiye kadar çatlarım ben inşallah düzelir noluuurrr dua edin annelerin duası kabul olur ((
Günaydın güzel bebişlerimiz ve dünyalar güzeli anneler...
Uzun zamandır yazamadım malum Deniz Mavi hanımı bakıcıya alıştırma çabalarımız tam gaz devam ediyor. 25 Kasım'da işe başlıyorum ve miniğim ben yokken zorlanmasın diye süt saati yapmaya çalışıyoruz. Benim minik kızım biraz obur ve meme istediği zaman önüne hiçkimse engel koyamıyor ☺️ Ama tabi ben çoook endişeleniyorum ben yokken ne yapacak diye 😢
Çok emiyor kuzucum yaaaaa sizde de var mı bebişi çok obur olan? Biz 3,5 aylık bile değiliz ama şimdiden 7 kilo olduk bile. Tabiki anne sütüyle obez olunmaz biliyorum ama süt azalıpta mamaya geçince mamayı da çok istemeye devam eder diye korkuyorum. 5 ağustos doğumluyuz ve Pazartesi 7 kiloyduk. Sizler ne durumdasınız? Bebişlerimizin kiloları nasıl? Çok mu anormaliz acaba bi akıl verin kızlar...
Eki Görüntüle 859487
biri ağzında öbürü destek veriyor
valla canım o uyur uyumaz ben de yapabildiğim kadar işlerimi halletmeye çalışıyorum..bulaşıkları makineye dizmek,ortalığı toplamak,çamaşır katlamak yerleştirmek derken yine geçiyor zamanuyusam kalacak hepsi..
bu sabah kocamı işine yolcu ederken eve şöyle bir göz gezdirdim,içerde ağlayan bir Arda böcük,yerlerde geceden kalan bezler, sepette ütülenecek bi dolu çamaşır, yatağa saçılmış kıyafetler.. halime acıdım ve kocama dedim ki ;
hayatım bana bir Tatiana bulsana yaa Maria da olur Nataşa davalla bak söz veriyorum bunlar neden bu kadar güzel diye söylenmicem,kıskanmycam, gıkımı çıkarmıcam
epey gülüştük sabah sabah ama cidden bi Tatiana olaydı eyiydi bence
kızmm da arkdşlrınaa ve teyzelrinee slm vermek istedii
Merhaba kızlarDağılmış vaziyetteyim. Dün gece uyuyamayanlar kervanına ben de katıldım. İdoş dün fazla kaka yapmamıştı ve bütün gece yapmaya çalıştı. Ağlamadı ama uyurken ıkındı durdu. Babasını da beni de uyutmadı çıkardığı seslerden dolayı. Eşime idoşu alıp salona gideyim dedim ama gitme dedi. Bugün denetleme var yazık uykusuz uykusuz gitti. İdoş hanım da sabah 7 civarı uyandı bu kez tabi ıkındıkça bişey çıkmadığı için sinirden ağladı.10 a kadar uyumadı. Uyuduğunda ben de yattım uyudum. Az önce ben kahvaltımı ederken oyun halısında kakasını yaptı ve rahatladı. Az önce emiştik , şimdi de sevişiyoruz
Peki canim mama verdinmi bu surecte? Ben emzirirken regl olmayi beklemiyordum, olmamamiz gerekir, o yuzden panik oldum, sen her ay duzenli oluyormusun?
Kızlar hiç takip edemedim bu ara kusura bakmayın. Benim hızdık sanki karakter değiştirdi diyet mi yapıyor nedir. Geçmişe dalayım dedim yok hayatta yetişemem. Dün geceki rüyamı anlatmam lazım önce :) açık kaldı herhalde biryerlerin :) yolda yürüyorum kaldırımda bir kadın pusette bebek altını açmış kaka yaptı diye. Kaldırımın üstünde piknik tüpü üstünde tencere pamuk kaynatıyor altını temizlemek için. Islak mendil uzattım yok onlar hiç hijyenik değil dedi. Vay be dedim kadına çantasında piknik tüpü tencere taşıyor ne anneler var :) bu kaka vakaları sanırım içime işlemiş :)))
Öpüyorum herkesi yetişicem size en kısa zamanda
öfkeden delirmek üzereyim yaaaaaaaa
eşimle markete gitmek için Furkan ı babaanneye bıraktık, eşim yemeğede gidelim dedi. sevinerek gittimhavada çok güzeldi, mutlu oldum nasıl...ama eve dönünce kv. ne desin, komşu geldi bunun başı çok ateşli dedi kına sürdü. Ben şooookk oğlumun başında daire şeklinde kumaş yapışmış altında kahverengi şıralı bişey kına gibi kokmuyo.tam bıngıldağın üzerinde...suratımı astım sinirden dişlerimi sıktım.arabada eşime saymadığımı bırakmadım.bnden izinsiz nasıl yapar, bilerek yaptı, bi daha oğlumu bırakmam.eşim sakin ol dio ne zararı var belki faydası olur dio..kudurdum resmen yaa..bıngıldağa ben dokunmuyorum bi yabancı nasıl dokunur, başka ne yaptı kimbilir:18::18:. önce bi kaç kez bunu bi kadın var götürelim okur başını sıvazlar kına sürer huysuzluğu gazı kalmaz die. kabul etmedim eşimde sakın dedim. Bana inat yaptı. yarın banyo yaptırmaya gelir konuşcam ama.sinirle kalbini kırmayım öfkeyle kötü söz et5miim dedim ama çk kızdım...
geçmişi şimdi okicam. bnde de tırnak batması var sol orta da çk rahatsızım.37 numara giyiyorum ama spor ayakkabım harici sol taraf hep acıyo
Kizlar ben tüy toplamak için sticky buddy diye bir urun almistim.üzeri yapiskanli ve yikanarak temizleniyor dolayisiyla yedek rulo almaniza gerek kalmiyor.gitti gidiyorsa satiliyor bi inceleyin isterseniz.Badem icin ne zamandır istiyordum bir türlü denk gelmemişti arayıp esimi hemen sipariş veriyorum Sağol Canim
Kızlar biz bugün doktora gittik. Bebişim boğaz enfeksiyonu olmuşİşin aslı ben boğaz enfeksiyonu olmuşum kızıma geçirmişim Benim kulaklarım boğazım kaşınıyordu yanma da vardı ama ben hep alerjiden diye ihmal etmiştim. Şimdi doktor antibiyotik verdi. Senin sütünle bebiş iyileşir öksürük geçmezse getir mutlaka dedi.
Kızlar biz bugün doktora gittik. Bebişim boğaz enfeksiyonu olmuşİşin aslı ben boğaz enfeksiyonu olmuşum kızıma geçirmişim Benim kulaklarım boğazım kaşınıyordu yanma da vardı ama ben hep alerjiden diye ihmal etmiştim. Şimdi doktor antibiyotik verdi. Senin sütünle bebiş iyileşir öksürük geçmezse getir mutlaka dedi.
Islakken mı atayım kedicik kurusun öyle mı
Bizim ki renk vermemişte pamukları bırakmış digerlerinin üstüne ona da iyi gelir mı biliyormusun ?
Eski usul koli bandını geri katlayıp üstünden pamukcukarı toplayabilirsin
kızlar bu gün okulumdan aradılar doğum iznim biteli 15 gün olmuş, bana ulaşamamışlar göreve başlamam gerekiyomuş ve geçmişe dönuk rapor bulmam gerekiyormuş..
Moralim bozuldu.. İstanbul da Öğretmenim . doğum öncesi 5 hafta yaz tatiline geldiği için ilçe sorun çıkarmış, mebbisde 27 kasım olan rapor bitiş tarihini 21 ekim olarak güncellemişler.
asıl canımı sıkan şey mdr yard. geçmişe donuk rapor getirmezsem kınamadan daha agır yani kademe durdurma yada memuriyetten çıkarma cezası uygulanacakmış.. telefonda uzunca bir tartıştık, bana daha erken soylemelri gerektiğini benim bu guncellemden haberim olmadığı için beni bağlamadığını söyledim. tabi mdr yrd. kendini aklamak için verdiğim raporun doğum sonrası olduğunu bilmediğini normal rapor zannettiği için işlem yaptığını söyledi. çıldırıcaktım adeta adam nerdeyse 1 ay once telefonda benimle konuşup bebeğimi bile sordu, bide bana demezmi biz kimin doğum yaptığını nasıl takip edelim diye.. o kadar garip çelişkili bi şekilde konuştuki tutulacak tarafı yok. ısrarla raporda doğum sonrası diye yazmadığını söyledi. Allahtan raporun bir nüshası bende hemen baktım tabikide yazıyo.. yarın okula gidip müdürle konuşucagım. ben haklı olduğumu onların ıhmai yüzünden geçmişe donuk rapor almama gerek olmadığını düşünüyorum..
lütfen dua edin de rapor derdiyle ugrasmayayım..daha bebeğim 3 aylık olmadı. bide kasım sonu raporumu ilçe kabul etsin diye de dua edin..
eşimle markete gitmek için Furkan ı babaanneye bıraktık, eşim yemeğede gidelim dedi. sevinerek gittimhavada çok güzeldi, mutlu oldum nasıl...ama eve dönünce kv. ne desin, komşu geldi bunun başı çok ateşli dedi kına sürdü. Ben şooookk oğlumun başında daire şeklinde kumaş yapışmış altında kahverengi şıralı bişey kına gibi kokmuyo.tam bıngıldağın üzerinde...suratımı astım sinirden dişlerimi sıktım.arabada eşime saymadığımı bırakmadım.bnden izinsiz nasıl yapar, bilerek yaptı, bi daha oğlumu bırakmam.eşim sakin ol dio ne zararı var belki faydası olur dio..kudurdum resmen yaa..bıngıldağa ben dokunmuyorum bi yabancı nasıl dokunur, başka ne yaptı kimbilir:18::18:. önce bi kaç kez bunu bi kadın var götürelim okur başını sıvazlar kına sürer huysuzluğu gazı kalmaz die. kabul etmedim eşimde sakın dedim. Bana inat yaptı. yarın banyo yaptırmaya gelir konuşcam ama.sinirle kalbini kırmayım öfkeyle kötü söz et5miim dedim ama çk kızdım...
geçmişi şimdi okicam. bnde de tırnak batması var sol orta da çk rahatsızım.37 numara giyiyorum ama spor ayakkabım harici sol taraf hep acıyo
kızlar biz bugün doktora gittik. Bebişim boğaz enfeksiyonu olmuşişin aslı ben boğaz enfeksiyonu olmuşum kızıma geçirmişim benim kulaklarım boğazım kaşınıyordu yanma da vardı ama ben hep alerjiden diye ihmal etmiştim. şimdi doktor antibiyotik verdi. Senin sütünle bebiş iyileşir öksürük geçmezse getir mutlaka dedi.
Bu hesap olayını anlıyorum umudumvar ancak mudur yard. eğer rapor tarihini hesaplamadan yanlış girdiyse kendi ihmalkarlığını bana mal etmeye çalışmasına çok kızdım. Belliki senin söylediğine göre mudur ona kızdı oda beni telaşlandırarak kendini kurtarmak için benden geçmişe donuk rapor istiyor. açıkçası tamam geçmişie donuk rapor dyelimki buldum ama konuşma tavrı çok yanlıştı.
şuan işe başladınmı peki?
Mazeret hakkımı da köprüden önce son cıkıs olarak kullanmak istiyorum. eger rapor bulamazsam ocak ayında kullanmayı planlamıştım.off butun hesaplar alt ust oldu. ücretsize ayrılmayıda düşünmüyorum. Allahtan yarınkv de geliyor izmirden. en kotu ihtimal karneye yakın işe başlayıpkv yı bi suredaha bizde tutmak. donuş bileti yancak artık.
yok canım raporluyum. kedicikin de söylediği gibi senden savunmanı isteyecek hani idarecilerin meşhur lafı vardır söz uçar yazı kalır resmiyette herşey yazıyla olur diye. okulun senin iznini hesaplayıp sana tebliğ ettimi yazılı olarak hayır aradan kaç gün geçmiş aradılar mı işe gelmiyorsun diye hayır onlar birazda kendi başları ağrıyacak diye çekiniyorlar emin ol. çünkü geçmişe ait rapor alırsan kendilerini de aklamış olacaklar bu kez doğru hesapladıklarına eminmisin ilçede yanlış hesaplayabiliyor. lisede çalışıyorsan 15 temmuza kadar resmiyette çalışıyor görünüyorsun bunu unutma hesabı ona göre yapmaları gerek bebeğin daha çok küçük ne çabuk doldu senin iznin 37ye kadar çalışabilir almadın mı ? hesabı birde sen yap canım rahat ol hiçbirşey çıkmaz bu işten onlar idareciyse bende bölüm şefiyim azıcık anlarım bu işlerden :))
Canım seni bulmuşken ben de şunu sorayim:
Ayin 15i gelmeden ücretsiz izin dilekcemi vereyim diyorum yarin okula gidicem. Ne yazilir ne yapilir? 2 araliktan 1.dönem sonuna KD yazicam. Bi forumda dilekçeyle olmuyor başka bi form var diye okudum ama 2011tarihliydi.
CNm denedim oyun halısını öle çok etkili bi sesi yok benimkininde ama yeterli geldi duruya sevdi belkide böyle olması daha iyi uyur belki bu seste ben diğer odadayken çok hafif geliyo sesiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?