- 11 Mart 2013
- 325
- 831
- 103
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #15.961
Kızlar herkes biberon alıyor. Neden alıyorsunuz ? Anne sütü varken bebeğe su bile içirilmiyor 4 ay kadar bildiğim kadarıyla. Bebek doğar doğmaz kendimiz emzirmeyecek miyiz? Biberona gerek var mı? Ben sezeryan olucam ve hemşireleri sıkı sıkı tembihliycem mama
vermemeleri konusunda. Yarım saat 1 saat aç kalsın gerekirse, ölmez o kadardan. Hele hele yalancı emziğe babamız çok karşı, ondan asla ama asla almamamız gerektiğini söylüyor. Yapılan araştırmalar yalancı emziksiz büyüyen çocukların daha zeki olduğunu, çevresiyle daha ilgili olduğunu ortaya koymuş. İnsanlar bebek ağlamasın, rahat etsinler diye bebeğin ağzına memeyi tıkıştırıveriyolar ama bu konuda kendimizi değil bebeğimizin zeka gelişimini düşünmeliyiz. Ağlayacak tabi bebek o, ağzına meme tıkma yerine onu avutacak başka yollara başvurmalıyız bana kalırsa. Siz bilirsiniz yine de.
Kızlar herkes biberon alıyor. Neden alıyorsunuz ? Anne sütü varken bebeğe su bile içirilmiyor 4 ay kadar bildiğim kadarıyla. Bebek doğar doğmaz kendimiz emzirmeyecek miyiz? Biberona gerek var mı? Ben sezeryan olucam ve hemşireleri sıkı sıkı tembihliycem mama
vermemeleri konusunda. Yarım saat 1 saat aç kalsın gerekirse, ölmez o kadardan. Hele hele yalancı emziğe babamız çok karşı, ondan asla ama asla almamamız gerektiğini söylüyor. Yapılan araştırmalar yalancı emziksiz büyüyen çocukların daha zeki olduğunu, çevresiyle daha ilgili olduğunu ortaya koymuş. İnsanlar bebek ağlamasın, rahat etsinler diye bebeğin ağzına memeyi tıkıştırıveriyolar ama bu konuda kendimizi değil bebeğimizin zeka gelişimini düşünmeliyiz. Ağlayacak tabi bebek o, ağzına meme tıkma yerine onu avutacak başka yollara başvurmalıyız bana kalırsa. Siz bilirsiniz yine de.
kızlar çevremdeki çogu kişiler bebegime bişey almam konusunda daha erken diyip beni uyarıyorlar alırsın ne acelen var falan diye bende yavaş yavaş alıyorumki herşey bi araya karışmasın diye sizede böyle diyip can sıkanlar var mı bebişim için aldıklarımı yazayım
benim aldıklarım :
3 tane uzun kollu çıtçıtlı badi
3 tane patikli pijama
3'lü tulum
1 tane kısa kollu çıtçıtlı badi
kızkardeşim 5li mama önlüğüyle büyük bebe losyonu almış
erkek kardeşim yatak odam için bebek sepeti almış (dogumgünü hediyemdi çok mutlu oldum)
görümcem 1kısa kollu çıtçıtlı badi 3lü çorap 1 penye ,1 triko yelek
sagolsun lar çok mutlu ettiler beni.
bende haftaya 2 tane tam takım hastahane çıkışı alayım diyorum battaniyeleriyle birlikte olanlardan tabi maviden başka renk bulursam
kızlar çevremdeki çogu kişiler bebegime bişey almam konusunda daha erken diyip beni uyarıyorlar alırsın ne acelen var falan diye bende yavaş yavaş alıyorumki herşey bi araya karışmasın diye sizede böyle diyip can sıkanlar var mı bebişim için aldıklarımı yazayım
benim aldıklarım :
3 tane uzun kollu çıtçıtlı badi
3 tane patikli pijama
3'lü tulum
1 tane kısa kollu çıtçıtlı badi
kızkardeşim 5li mama önlüğüyle büyük bebe losyonu almış
erkek kardeşim yatak odam için bebek sepeti almış (dogumgünü hediyemdi çok mutlu oldum)
görümcem 1kısa kollu çıtçıtlı badi 3lü çorap 1 penye ,1 triko yelek
sagolsun lar çok mutlu ettiler beni.
bende haftaya 2 tane tam takım hastahane çıkışı alayım diyorum battaniyeleriyle birlikte olanlardan tabi maviden başka renk bulursam
evet canım emzireceksin tabiki ama bazen ihtiyaç olabiliyor bebekler emmiyor bazen acil durumlar için bulundurmakta fayda var. Emziğe gelince bende senin gibi düşünüyorum ancak benim ilk bebeğimde kızım beş dakika olsun beni bırakmak istemiyordu 7/24 göğsümdeydi göğüs uçlarım yara olmuştu kanıyordu beni emzik yerine kullanıyordu uyurken bile çıkaramıyordum çıkardığım an uyanıyordu zorla alıştırdım ilk defa bir saat bensiz uyuduğunda ne kadar mutlu olmuştum anlatamam 1,5 yaşına gelince bıraktırdım. Şu anda 2yaş 4 aylık çok güzel konuşuyor oldukça zeki ve çok sosyal bir çocuk. Bu seferde vermeyi düşünmüyorum ama tedbir amaçlı yine de alıcam ne yapalım belki ablasına çeker diye :)
neden biberon alıyorum
şöyle açıklıyım mama vereceğimden değil tabiki yada yalancı emziği vereceğimden değil
ama elimizin altında hazır bulunsun
bazen evdeki hesap çarşıya uymuyor canım
ben kızımda ille emzireceğim diye biberon almadım keşke alıp hastane çantama 1 tane koysaydım
sezeryandı doğumum
4 gün sütüm gelmedi
bebek uyumadı doymayınca mecburen mama verdik kaşıkla yalancı emziği hiç emmedi zaten
mecburen eşim gitti küçük bi biberon aldı komşumuz kaynatmış suda getirdi
ama mama veriyoruz memeyi unutmasın diye yine oturdum saatlerce emzirdim
yani sadece tedbir amaçlı aldım bide çok hoşuma gitti 2 tane aldım
sütüm olursa ne güzel kullanmama bile gerek
ben dün girdim canım
renkli göreceksin bebişini çok güzel bi duyguymuş
4 boyutlu benim girdiğim
ne kadar sürdü canım bende salı gireceğim çok stresliyim
bende daha hiç bişe almadım bebişime kızlareşim bile acele etme dio aldırmıo,sadece annemler falan yelek hırka vs örmüşler baya onlarıda göremedim çünkü aynı yerde değiliz ama haftaya Allah nasip ederse kontrolüm ve ayrıntılı ultrasonum var bi problem olmazsa bi kaç bişe alcam inşallah çok hevesleniyorum artık
herşeyi tek tek inceliyo kalbini böbreklerini midesini falan
sanırım bi 10dk sürüyo
canım damarlardaki değerlerin kaç yazabilirmisin?
evet bende dün ayrıntılıya girdim
çıktıktan sonra bi sorun olmadığını görünce akşama kadar alışveriş yaptım kendi başıma kimse karışmadan
sende al tabiki yolu yarıladık nede olsa :)
açıkça söylemek gerekirse arasta bende kızımdan önce aynı senin gibi düşünüyordum halada aynı aslında ama bebek ağlayınca heleki ağlayan senin bebeğinse öyle içli geliyorki sesi dayanamıyorsun deseler dünyanın öbür ucunda bişey var susturcak git al ona bile gidersin dayanamıyor insan kıyamıyorsun o zaman bırak 72 saati yarım saat bile yıl gibi geliyor insana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?