2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

evet canım emzireceksin tabiki ama bazen ihtiyaç olabiliyor bebekler emmiyor bazen acil durumlar için bulundurmakta fayda var. Emziğe gelince bende senin gibi düşünüyorum ancak benim ilk bebeğimde kızım beş dakika olsun beni bırakmak istemiyordu 7/24 göğsümdeydi göğüs uçlarım yara olmuştu kanıyordu beni emzik yerine kullanıyordu uyurken bile çıkaramıyordum çıkardığım an uyanıyordu zorla alıştırdım ilk defa bir saat bensiz uyuduğunda ne kadar mutlu olmuştum anlatamam 1,5 yaşına gelince bıraktırdım. Şu anda 2yaş 4 aylık çok güzel konuşuyor oldukça zeki ve çok sosyal bir çocuk. Bu seferde vermeyi düşünmüyorum ama tedbir amaçlı yine de alıcam ne yapalım belki ablasına çeker diye :)

slm kızlar. Resmi bir kurum yada bankada çalışan varmı aranızda, birşey rica edecektim. Özelden bana ulaşabilirmisiniz?
Teşekkürler

neden biberon alıyorum
şöyle açıklıyım mama vereceğimden değil tabiki yada yalancı emziği vereceğimden değil
ama elimizin altında hazır bulunsun
bazen evdeki hesap çarşıya uymuyor canım
ben kızımda ille emzireceğim diye biberon almadım keşke alıp hastane çantama 1 tane koysaydım
sezeryandı doğumum
4 gün sütüm gelmedi
bebek uyumadı doymayınca mecburen mama verdik kaşıkla yalancı emziği hiç emmedi zaten
mecburen eşim gitti küçük bi biberon aldı komşumuz kaynatmış suda getirdi
ama mama veriyoruz memeyi unutmasın diye yine oturdum saatlerce emzirdim
yani sadece tedbir amaçlı aldım bide çok hoşuma gitti 2 tane aldım
sütüm olursa ne güzel kullanmama bile gerek

Herkes kendine göre birşey söylüyor canım malesef. Ben de alma taraftarıyım hem maddi açıdan hepsi sıkışmasın hem de o sıcaklarda nasıl gezeceğiz yahu? Mayıs sonu başlayacak burada sıcaklar izmirdeyim gece gideriz artık alışverişlere :)

banada annem bile diyo daha erken diye ama ben tamamladım bile nerdeyse
şimdi bile ayaklarım şişiyo ayakta duramıyorum mayıs gibi iyice ağırlaşacağım nasıl gidecğeim çarşıya
ohhh istediğim gibi herşeyide aldım :)
sende takma boşver

açıkçası alışveriş için acele etmeyenlerdenim çünkü malum bebeklerimiz yaz bebekleri olacaklar ve şu anda heryerde satılan takımlar kışlık mayısta çıkar yenileri ben mayısı bekliyorum o yüzden

İşte bebek emmediği zaman hemen pes edilmiycek canım. Bebekler 72 saat hiç bişey yemeseler bile süt gelmeme riskine karşın depoyla doğuyolar. Yani 72 saat dayanabiliyolar. Anneler kıyamıyolar mama veriyolar sonra bebek mamaya alışıyor. Anne sütü çok önemli olduğu için, bildiğim bir konuda arkadaşlarımı uyarmak istedim. Ayrıca yalancı emzik emen bebek aptal olur demiyorum zaten ama emmeyen bebekler, emenlere göre daha zeki oluyormuş, bunu ben söylemiyorum, bilimsel araştırmalar söylüyor. Vermeyi düşünmemen çok hoş, umarım gerek kalmaz :)

Uyumasa bile vermemek gerekiyor canım. Yukarda da belirttiğim gibi sürekli deniyceksiniz emzirmeyi 72 saat dayanıyor, kortkmayın. Allah ona göre yaratmış.Bir yakınımın bebeği olmuyordu evlatlık bir bebek aldılar, doktor emzir sütün gelir demiş, mama vermedi emzirdi. Doğum yapmamış kadından süt geldi ve bebeğini emziriyor düşünebiliyor musun? Bu yüzden bizden hayli hayli gelir. Yeter ki mamaya sarılmayalım. Bol bol sütünüz olsun inşallah.

merhaba arkadaşlar detaylı ultrasona girip damarlarda veya göbek kordonunda direnç yada sınırda çıkan varmı detaylıya giren arkadaşlar değerlerini yazabilirlermi? birde tam olarak kaç günlükken girdiniz..

slm güzel annelerrrr....süperr bugun egem le 20 haftamıza girdikkkk

bende daha hiç bişe almadım bebişime kızlareşim bile acele etme dio aldırmıo,sadece annemler falan yelek hırka vs örmüşler baya onlarıda göremedim çünkü aynı yerde değiliz ama haftaya Allah nasip ederse kontrolüm ve ayrıntılı ultrasonum var bi problem olmazsa bi kaç bişe alcam inşallah çok hevesleniyorum artık

açıkça söylemek gerekirse arasta bende kızımdan önce aynı senin gibi düşünüyordum halada aynı aslında ama bebek ağlayınca heleki ağlayan senin bebeğinse öyle içli geliyorki sesi dayanamıyorsun deseler dünyanın öbür ucunda bişey var susturcak git al ona bile gidersin dayanamıyor insan kıyamıyorsun o zaman bırak 72 saati yarım saat bile yıl gibi geliyor insana

evet bende dün ayrıntılıya girdim
çıktıktan sonra bi sorun olmadığını görünce akşama kadar alışveriş yaptım kendi başıma kimse karışmadan

sende al tabiki yolu yarıladık nede olsa :)

canım benim kızım yalancı emzik emdi ben vermedim ama babası anneannesi halası ben çok bitkinken ilk geceden vermişlerdi itiraz etmeye dermenım bile yoktu herneyse bişekilde öyle veya böyle benim kızım yalancı emzik emdi.hemde uzun bi zaman 4 yaşında bıraktı.bıraktırmak için ne yaptıysak olmadı bıraktıgında da resmen depresyona girdi herneyse çok şükür zekası ile bi sorun yaşamadık emmiyenlere göre zekasında bi nebzede olsa fark olsaydı 5690 kişinin girdiği ortak sınavda bursa 1.olmazdı diye düşünüyorum.bunu emzik alın emzirin faydalıdır diye söylemiyorum sadece şunu söyleyeyim emziğin bence zeka üzerinde herhangi bi farkı yoktur.ama şunuda belirtiyimki diş ve agız yapısı bozuluyor bu bi gerçek benim kızımın dişleri çok güzel inci gibi ama üst ön dişleri önde çene kemiği bu şekilde tel kullanması gerekecek mutlaka

bende öle düşünüyorum inşallah alacam bi sıkıntı çıkmazsa:26::18::18:senle aynıymış doğum tarihlerimiz:)

Canım ağlasın ben dayanırım, neden dayanırım biliyo musun ? Çünkü onun için en sağlıklısının bu olduğunu bildiğim için dayanırım, İlerde güçlü bir bağışıklık sistemi olmadığı için ağlamasını duymak yerine, şimdilik aç diye ağlamasını tercih ederim. Canı acımasın diye aşı vurdurmamayı düşündün mü hiç? Çok canı acıyor aşı vurulurken, o minnacık kola koca bi iğne giriyor ve ağlıyor ama neden yaptırdın çünkü sağlıklı olsun diye di mi ? İşte süt gelene kadar ağlmasına dayanmanın da buna benzediğini düşün. Ben asla ama asla vermiycem mama. Sabahlara kadar ağlasın isterse, herşey onun için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…