2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar ben ilk 3 ayın içinde yükleme yaptırmıştım ve doktorum kendisi önerdi limonu sonuçları etkilemiyor yani.zaten çok çok tatlı olacağından içinizi bayacaktır

Canım rutın gebelik şekerii mi ilk 3 ayda ölçtürdün
24-28 arası önemli dıye bılıyorm yeniden ölçüm olcak mı

canımm valla ben illaki şunu yemem lasım demiyorum
hatta kan ilacımı bile hergün almıyorum 2-3 günde bir alıyorum
vitaminde kullanmıyorum ama herşeyden yiyorum özellikle yeşillik
aklımda hep yer etmiş ben folik asit kullanmamıştım
vitaminleri de bıraktım barim yeşilliklerden günlük folik asit ihtiyacımı alayım diye yiyorum
yalnızca dikkat ettiğim ve zorladığım konu su içmek
illaki içilecek mide bulansa da içilecek
birde sabah kahvaltısında yumurta peynir
baymaya başladı ama mecbur gibi hissediyorum kendimi :)

ms eylül cnm benim gönlünü ferah tut bak ayrıntılımızda aynı saate geldi tekrar benimde bugün 5 te...heyecandan ölecem içimden bir ses bebeğin iyi merak etme mehtap diyor bir yanımda ya tekrar birşey olursa diye korkuyor...kızlar dualrınızı eksik etmeyin buğün bizlerden bizlerde hayırlı haberlerle ayrıntılıdan dönerim..

looginstar cnm benm benim doktorumda çarşamba günü babasına benziyor dedi...bazı doktorlar benzetme yapabiliyor benki doktoruma çok güveniyorum..12.çhaftada cinsiyet tahmini doğru eltim kızkardeşimin doktoruda aynı..kızkardeşimin bebeğine büyük gözlü dudakları dolgulu bir kzın olacak dedi gerçektende doğru ravzayı gördüysen facede resim paylaşmıştım...

Canım rutın gebelik şekerii mi ilk 3 ayda ölçtürdün
24-28 arası önemli dıye bılıyorm yeniden ölçüm olcak mı

canım ilk tahlillerim yapıldığında şekerim sınırda çıkmıştı o yüzden mecburen yapıldı ama şükür bişey çıkmadı.
1 ay sonra yüklemem tekrar yapılacak yani diğer yapılan mecburiyettendi.

doğrudur o zaman canım babaya benzicez desene bende kız bana benzer diye düşünmüştüm ne alakaysa büyük bir sabırla beklicez artık.sende inşallah güzel haberlerle gelirsin tatlım güzell haberler bekliyoruz.benim facem yok malesef

Anladım cnm
Ben de 26 bıtınce yaptırıcam inşallah
Bu arada dün avmde gezerken bır hamıle kadın bana cok kötü rahatsız olcagım sekılde baktı
Eve geldık neyse gece yatamıyorum içim daralıyor aglamaya basladım durup dururken
Sonra esım okumaya basladı bana ama o da aglıyor onun aglaması nazardan gozlerınden yası engelleyemıyor
Kızlar cok kötuydum sonra rahatladım uyudum
Nıye öyle oldu anlamadım Allah cümlemizi ve bebeklerimizi nazardan kötü gözden korusun

Günaydın tatlı hamişler,

Bu ara hepimiz ayrıntılı, şeker yüklemesi, aşı peşindeyiz :) Gelecek ay artık yaptıracak hiçbir test, aşı filan kalmicak artık doğuma 3 ayımız belki biraz daha az kalmış olacak İnşallah.

Bende rutin kontrolüme gittim bugün. Oğluşum 23. haftada 550 gr 28 cm kadarmış Doktoruma sorduğum soruları ve cevaplarını sizinle paylaşayım.Belki faydası olur benimle aynı sorunu yaşayan hamişlere.

Karnımda sertleşmeler oluyordu. - Karında sertleşme erken doğum habercisi olabiliyormuş . Doğum kanalına baktı o yüzden, 2,5 cm den fazla olması gerekiyormuş. Ki benimki öyleydi çok şükür bişi yok dedi. Yinede önlem olarak kramp vs. için magnezyum takviyesi verdi.

Afedersiniz, özellikle yürüdüğümde birkaç damla ıslaklık oluyordu bende. Onun içinde enfeksiyon olabilir ya da bazı annelerde bebeğin duruşundan ötürü rahmin mesaneyi sıkıştırması ile birkaç damla ıslaklık olabilir dedi tahlil yaptıracağım.

Hamileliğin başından beri 8 kilo aldım ama doktorda ilk tartıldığımdan 3. aydan beri 5 kilo çok mu diye sordum zayıf olduğun için normal ama kilolu olsaydın fırçayı yerdin dedi. Bundan sonra dikkat et ayda 1 buçuk kilo al en fazla dedi.

Onun dışında bol bol su içmemi ve yürüyüş yapmamı tavsiye etti.

Doğum şekli ne zaman belli olacak diye sorduk bizim için her anne normal doğum adayıdır ama risk varsa sezeryanını da olur dedi son ana kadar bunu bilemeyiz dedi.

İşte öyle hamişler, İnşallah herşey güzel olur hepimiz için sonuna kadar ve doğumdan sonrada tabi.

cnm benzesin babalarına...kız babaya erkek anneye benzer derler...sağlıklı olsunlarda...inş. cnm ilk bebeğimi ayrıntılıda öğrenmiştim ya içim içimi yiyor bir girsem içim rahatlayacak...senin facen yok ha neyse cnm senin için ekliyorum teyzesinin kuzusunu ama o resmi ekledim faceye ravza hasta oldu maşallah diyin kızlar demiştim ama neyse...annesi şüphelenmedi benden...ben çok nazar değdiriyormuşum...

Eklentiler

• $60788_10151261771312920_2125258450_n.webp
    18,2 KB · Görüntüleme: 40
  • $532639_570431086306193_1180962252_n.webp
    9,3 KB · Görüntüleme: 34

benimde kalçam çatladı , gerçekten kötü bi duygu.bulantım olmadı hep yedim bende 12 kg aldım.artık aldığım kilo pek umrumda değilde keşke çatlamasam ya onun geri dönüşü yok

sen yine de çok fazla ekleme resimlerini tatlım
çünkü bu çok tatlı ve nazar değebilir
bize bile nazar değiyo ihihi :)

maşAllah süphanAllah Rabbim nazarlardan korusun

günaydınnn güzel anneler ve melek bebekleriiii

bende dikkat etmeye çalıştığım şeylerden bahsedeyim,bi kere çayı çok çok azalttım,çayın bilhassa da yemeklerden sonra içince gıdaların besin değerini düşürdüğünü okumuştum,hamileliktede zaten 75 mg olması gerekiyor onu geçmemek lazımmış,sabahları tek kahvaltı yapıyorum hiç demlemiyorum,akşam da ya içmiyorum ya açık 2 bardak.
her sabah olmasa da 2 günde bi yumurta yiyorum,her gün peynir, sütü her gün içemiyorum hala en geç 2 güne bir o da,hemen hemen her gün ya yoğurt ya ayran.
sebzemi de eksik etmiyorum, haftada bi balık, beyaz et kırmızı et yemeye çalışıyorum,her gün de bi avuç da olsa ceviz varsa badem tabiki de her gün meyvee ,mu kadarr

günaydın canım
benim hergün yediklerim arasında 2 yumurta,peynir,süt,elma,domates,salatalık bunlar var.artık eskisi kadar dikkat edemiyorum.
ilk zamanlar mutlaka et tavuk sebze düzenli yerdim.eşimin sevmediği sebzelerden bile kendime ayrı yemek yapardım ama artık yaz geldi domates salatalık yeşil biber yaz meyveleri dondurma bol bol tüketildiğinden akışını bıraktım bende

benim oğlumunda iki tane vesikalık fotosu var oda aynı babacık
artık eşime baktıkça oğlumu görüyorum , kısmetse oğluma baktıkça da eşimi görücem
eşime benzediği için çok mutlu oldum ben

maşallah ya çok tatlıymış gerçekten

Ben de yazıyım
Sabah kalkınca önce troıd hapı yarım saat sonra bır yumurta çift sarılı yıyorum bır bardak muzlu süt ya da normal süt ,tuzsuz peynir, pekmez tahin karışımı
İşe giderken bir muz bır elma cevız badem incir
Öğle iş yerinde hangi yemek çıkarsa + havuc salatası
Öğleden sonra bır yoğurt yoksa bır kutu normal süt o da yoksa kinder iki çikolata
Akşam eşim ne ymek yapmışsa ama ben daha cok menemen yaptırıyorum proteın agrılıklı beslen dedi dr
Bazen canımın cektıgı absurt seyler de oluyor fast food gibi kısmıyorum yıyorum mesela 5 aydır hiç kola içmemiçtim dün içtim
Dr da aklın kalmasın cok canın cekerse bır tane yıyebılır ya da içebilirsin ama düzen bindirmiceksin dedi
Akşam papatya cayı kronık faranjit için
Bır elma varsa mevsim meyvleri şimdi canımız cekmesin
Gunde ıkı lma bebegı astım bronsıtten korur dedıler gunde ıkı e lma yıyorum

İşte böyle şu ana kadar 8 kilo aldım dr ii buluyor boyum da uzun oldugu için kaldırırsın dedi ama sınırım 16 kiloymus

Canım maşallah cok tatlı yegenın Allah naxardan saklasıııııınn

selam kızlar
bende 22 haftalık hamileyim bugün detaylı ultrasonumuz vardı ve dr bebeğimizin bağırsağında parlama olduğunu söyledi normalde down sendromlu bebeklerde görülen bir durummuş fakat tek başına bir tehdit olarak sayılmazmış ikili testin sonucuda iyi çıkmıştı ama yinede moralim bozuk işte sizde de böyle bir durumla karşılaşan var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…