Canım çok sevildim yaaa hadi gözün Aydın :)) diğer doktorun bişe bilmediği açıktı. Darısı benim kontrolüme dua edin
Ohh çok şükür yaa hadi gözün aydın korkulacak bir şey yok maşallah bir de gülerken yakalamışsınız yaadarısı benim başıma perşembeye az kaldı hadi bakalım...
Merana arkadaşm aynı durum bendede çıktı periontolog bakmıştı bana.dediğin gibi söyledi sanmıyorum ama yinede içiniz rahat etmesse yeni bir yöntem varmş amniyosentez yerine artık anneden kan alıp down sendromlu olup olmadğna %95 kesin sonuş veriyomuş.yaptırdık çünkü insan ister istemez üzülüyo düşünüyo.fiyat olarak fazla olsada 4ay daha acaba varmı yokmu diye düşünmek vardışuan sonucu bekliypruz
ooo kızlar buralar iyice tenhalaşmış hepiniz facedemisiniz yahuuu evetttt biz bugun perinatologa görunduk ve iyikide gitmişim doktorumuz çok net konuştu evet sol ayakta hafif bi içe dönukluk varmış anvak bu plesantaya dayandığı içinde olabilirmiş yani kesin içe dönuk değil ayrıca anmniyosentezi kesinlikle önermedi gerek olmadığını söyledi bebeğin duruş pozısyonundan kaynaklanan bi içe dönuk göruntu olma ihtimali çok yuksekmiş iyice inceledi bebeişimi diğer doktor gibi başka olumsuz bulguya rastlamadı ben bebeğimin iki bacağının boyunun aynı olup olmadığını sordum tek tek ölçtu ve aynı boyda olduğunu söyledi bebeğin ayak durumuna eşlik edecek bi olumsuzluk olmadığını ayaktaki olayında eğer oyleyse bile kafaya takılacak bi durum olmadığını anlattı durumumuz bu teyzoşlar:)
haaaa bideee oğluşum annesine göz kırptı dilini çıkardı ve hep guldu anneciğine doktor amcası dedi bak dilini çıkarıp gözunu kırpıp guluyo bize dedi maşallah benim oğluma teyzeleri resmini de ekliyorum gulreken dil çıkarırken bi görun oğlumu bi görunnn:)
benimde kalçam çatladı , gerçekten kötü bi duygu.bulantım olmadı hep yedim bende 12 kg aldım.artık aldığım kilo pek umrumda değilde keşke çatlamasam ya onun geri dönüşü yok
canım benim yaa inanır mısın bana da bağırsaktaki parlamayı ve aynı zamanda sol taraftaki damarın kan basıncı düşük dendi dikkat etmezsem tansiyonum yükselebilirmiş turşu gibi tuzlu gıdalar ve hamur işinden uzak durmamı söyledi doktor ama bu damardaki sorunun büyük ihtimalle birkaç hafta içinde düzeleceğin söyledi allah hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
Ben de yazıyım
Sabah kalkınca önce troıd hapı yarım saat sonra bır yumurta çift sarılı yıyorum bır bardak muzlu süt ya da normal süt ,tuzsuz peynir, pekmez tahin karışımı
İşe giderken bir muz bır elma cevız badem incir
Öğle iş yerinde hangi yemek çıkarsa + havuc salatası
Öğleden sonra bır yoğurt yoksa bır kutu normal süt o da yoksa kinder iki çikolata
Akşam eşim ne ymek yapmışsaama ben daha cok menemen yaptırıyorum proteın agrılıklı beslen dedi dr
Bazen canımın cektıgı absurt seyler de oluyor fast food gibi kısmıyorum yıyorum mesela 5 aydır hiç kola içmemiçtim dün içtim
Dr da aklın kalmasın cok canın cekerse bır tane yıyebılır ya da içebilirsin ama düzen bindirmiceksin dedi
Akşam papatya cayı kronık faranjit için
Bır elma varsa mevsim meyvleri şimdi canımız cekmesin
Gunde ıkı lma bebegı astım bronsıtten korur dedıler gunde ıkı e lma yıyorum
İşte böyle şu ana kadar 8 kilo aldım dr ii buluyor boyum da uzun oldugu için kaldırırsın dedi ama sınırım 16 kiloymus
Selam kizlar
Buralar sessizlesmis yine
Kizim uyandirdi beni sabah cadi acikmisti herhalde
Simdi de uyuyor
Ben gunde mutlaka 3 paket sut iciyorum kizlar
Mutlaka 2 yumurta yiyorum ve disaridan birsey yemiyorumelimden geldigi kadar
Bu arada kizima bebek telsizi almistim krafttan o geldi
Tavsiye ederim
selam kızlar
bende 22 haftalık hamileyim bugün detaylı ultrasonumuz vardı ve dr bebeğimizin bağırsağında parlama olduğunu söyledi normalde down sendromlu bebeklerde görülen bir durummuş fakat tek başına bir tehdit olarak sayılmazmış ikili testin sonucuda iyi çıkmıştı ama yinede moralim bozuk işte sizde de böyle bir durumla karşılaşan var mı
bence çok iyi yapmışsın kan testi yaptırmakla çünkü amniyosentezde 200 de 1 düşük tehlikesi varmış.canım peki bu kan testinin özel bir adı var mı bana doktorum hiç kan testinden bahsetmedi sadece amniyosentezi dedi ve onu da çok önermedi iyice kafam karıştı yani.acaba nerede yaptırabilirim bu kan testini
Canimmmmm bnimmmmmm cok şükür birşey çıkmadı ben o dili yerim Allah bağışlasin icini ferah tut rahat ol bitanem Allah'ın izniyle hayirlisiyla dogum yaparız inşallah oglusunu sana bağışlasin Rabbim kizimlaa öpüyoruz sizi
Çok sevindim canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin hepimizin
cnm benzesin babalarına...kız babaya erkek anneye benzer derler...sağlıklı olsunlarda...inş. cnm ilk bebeğimi ayrıntılıda öğrenmiştim ya içim içimi yiyor bir girsem içim rahatlayacak...senin facen yok ha neyse cnm senin için ekliyorum teyzesinin kuzusunu ama o resmi ekledim faceye ravza hasta oldu maşallah diyin kızlar demiştim ama neyse...annesi şüphelenmedi benden...ben çok nazar değdiriyormuşum...
benim oğlumunda iki tane vesikalık fotosu var oda aynı babacık
artık eşime baktıkça oğlumu görüyorum , kısmetse oğluma baktıkça da eşimi görücem
eşime benzediği için çok mutlu oldum ben
selam canım. ben de 23. haftamdayım, benim bebeğimin de kalbinde parlama vardı. (sol ventrikül içerisinde milimetrik ekojenik fokus) ben 19. hafttamda detaylı ultrasona girmiştim, o zaman görüldü. yalnız perinatolog bunun tek başına anlamlı olmadığını 30. haftadan sonra kaybolacağını söyledi. sadece dedi ki yarın bir gün acile gidersin bebeğin kalbinde bir sorun var korkarsın, bil diye söylüyorum dedi. ben de yapım gereği detaycı bi insan olduğum için eve gelince internetten araştırdım ve gerçekten moral bozucu şeyler okudum, down sendromu ile ilgili. daha sonra çocuk kardiyoloğuna filan da sordum rahat durmuyorum ki :) sonuç olarak bu bulgu tek başına anlamlı değilmiş.. ve dünkü muayenemde çok şükür beyaz leke filan kalmamış. adak adamıştım, hemen yerine getirdim :) yani demem o ki bunlar geçici olabiliyor, moralini bozma. doktorun da demiş ki benimki de demişti tek başına anlamlı değil diye... bence hiç aklını bulandırma, zaten riskli olsaydı amniyosentez derlerdi. dualarım seninle.
Hilal canım biz aynı Dr a mı gittik acaba :) kız her şeyimiz aynı :) ben Prof lemi beye gittim inş ikimizde de bişe çıkmaz
İsmi perina test diye geçiyo riskli ysda down sendromu yüksek riskli çıkmi gebelklerde yaoılıyo. Bu türkiyrde çok yeni bir teknkmş daha belli yerlerde yapılıyo. Doktor bana bikaç site ismi vermşti araştrdm ücrrt ve yerlerini,bana en yakın olan yerdede kan verdm bekiiyorm hala sonucu.amerikaya gönderişiyomuş kanlar orda bakılıp sonuçlar eve gönderiliyo.ama fiyatlar fazla yeni olmadndan dolayı heralde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?